Skaláry - rozmnožování, odchov
0 03.01.2008 12:15 Mr.Frame – nevim co dělat
Nemohl by mi někdo poradit co mám dělat když mi skaláry nakladou na list a hnedka to sežerou? Už mi to udělali dvakrát. A tak nák vubec bych potřeboval poradit jak miminka nejlíp odchovat. Kdyby nekdo mohl tak budu rád když napíšete na icq: 292-416-131 Všem moc díky
Starší reakce
0 25.12.2007 01:35 Roman [100] - Cichlidy 0 24.12.2007 20:17 JARDA111 Ahoj, podmínky pro tření(páří se kanárci) skalárů:1. kvalitní potrava, to znamená nějaká slušnější značka, mražené krmení a pokud možno min. 1 týdně živé krmení- proprat, dezinfikovat.
2.vhodná voda- měkká, mírně kyselá.
3. pro výtěr skalár používám proužek umělé hmoty- zelená barva, rostlinu to nahradí a snadněji se to přenásí s jikrama, vývojovou vodu ošetřit proti plísni.
4. rozplavaný potěr přeleji do velké rozplavávačky(klidně více stejně starých výtěrů) a krmím po 3 hodinách artemií a čístím a krmím a tak pořád dokola.cca ve 3 měsících je dám pod kyslík a odvezu do výkupu.
Takhle nějak se to dělá na odchovnách, nebo je to můžeš nechat odvodit. Hodně úspěchů a kdyby jsi něco potřeboval tak se ozvi.Jarda.
0 24.12.2007 18:34 Krakouš Budu kupovat dospělé ryby
0 24.12.2007 18:05 Krakouš – První páření skalár
Ahoj, milí akvaristé.
Potřeboval bych poradit. Budu si pořizovat 4 páry skalár do nového akvária (dyžtak shlédněte můj účet) a vůbec evím, jak je to s pářením skalár. Koukal jsem do dejšího fóra a jsem stejně naprosto zoufalý a bezradný. jaké podmínky jim mám vytvořit? Pěkně prosím prosím prosím poaďte
Starší reakce
A navíc, nemám je kam přelovit, mám už jen 18 litrovou nádrž a pak ještě 21, ale ta není ještě vůbec v provozu a zatím se ji do provozu dávat nehodlám.
Díky za názor, vím, že mé akva není indeální, ale jsem jen pouhý začátečník. Teplota vody je v rozmezí 25-26°C, takže ji zvyšovat nebudu. Mají tam kus břidlice, tak to třeba časem hodí na ni, uvidíme, budu muset čekat. I když se vytřou, tak asi nic z toho nebude. Papa
0 12.12.2007 11:52 rolandmynar Teplotu bych v hlavním AQ nezvedal jen kvůli tření s ohledem na ostatní rybky.
0 12.12.2007 11:51 rolandmynar – Re: Marťásek
Koukal jsem na tvoje AQ a je to moc hezké, akorát bych řekl, že si budou skaláry složitě hledat místo pro snůšku jiker. Máš to málo členité a myslím, že s tím budou mít problém. Radši je přelov, dej jim šikmo kameny a oni se při těch 27-28 stupních vytřou za pár hodin. Skalára pochází ze zarostlých oblastí vysokých rostlin a potřebuje tudíž zarostlé AQ.
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá třecí období u skalár. Už pátý den má jeden páreček rozeznatelné pohlaví a zatím se nevytřeli. Vytřou se skaláry vždy, když jsou v třecím období? Páreček zatím zkoumá sklo, listy...jinak nic.díky moc
Starší reakce
tak se mmyslel sera granuar..to maj..paráda..koukam na to sera vipachips pro peckoltie vittaty a to dělaj hrozně mrňavý..
www.sera.cz/… tady se jukni,ale pokud mysliš to co mám na mysli,tak ano
shanghai chinese traditional orchestra - zhan-zhuang gong music
hele koukal sem na tvojí osobní galerii..nevim jak se to jmenuje přesně to krmení,asi nějak sera granured nebo granumeat..je to pro velký cichlidy (granule je asi 1cm dlouhá a má průměr půl cm, červená barva)nevíš jestli se dělaj i kýblový balení? nějaký ty malý mě nebaví furt kupovat..
0 06.11.2007 07:10 Vrubouš Skoda ze na te posteli za akvarkem se taky nekde netrel...
pěkný
. A co jsi použil za hudbu? Se mi moc líbí
ale i když se koukáš na video na netu, tak stejně stahuješ data. Ať už se ti to pustí na serweru, nebo to stáhneš do kompu. Je to úplně jedno, data stahuješ tak jako tak. Data stahuješ už jenom, když si čteš tohle fórum.
nemam nero vision
..na tom you tube sem zaridil učet a uploadnul jsem to..ale nejde to nikde najít..tam to někdo schvaluje nebo kdy to tam bude abych to mohl dát na rybicky jakoby pres tube..
Je to dlouhý něco přes minutu..
0 05.11.2007 22:26 rolandmynar Když se do Nero Vision přidávají soubory, tak dole změň Všechny podporované na Všechny soubory, pak vyber ten tvůj a je to. Když je tam Všechny podporované, tak tam ten MOV není vidět!!
0 05.11.2007 22:26 midiborec jenze you tube neni ze musis stahnout video a pak se podivat nechas to trosku nacist aby to melo naskok a pokud mas dostatecne rychlej net tak muses koukat na video a ono se pritom bude nacitat..Vhod to na you tube nejlepsi volba
jo to vim, ale já myslela stopáž. Kolik má minut, ne kolik má mega...
0 05.11.2007 22:25 rolandmynar Tak jsem schválně teďka otevřel Nero a jde to tam úplně v pohodě a rychle. Dodal jsem hudbu, titulek, menu a uložil zpět na disk. Jede to jako po másle.
17mega
tady to jde do 10mega,ale jde to tu nahrát jako youtube....
no jo, to sice jo, ale kdo si to bude stahovat? A jak je vlastně dlouhý to video?
přes youtube v poho né? to je do 100mega myslim...
to killer: .mov jde přehrát například v NokiaMultimediaPlayer. Je to free a já hoteď používám místo windows media palyer, kterej mi vypověděl službu
umí,ale jen přehrát..když to uložim,tak to pak nejde přehrát v ničem kromě quicku
nic z toho neumí MOV
QuickTime je prehravac .mov souboru
jinak virtualdub taky neni špatnej program
Nejlepší program na video je PinacleStudio. Jinak celkem ujde i quickTimePlayer - ten by měl být zdarma a bere hrozně moc formátů. Mě osobně otevřel zatim každý video...
tady jsou videa
.3gp / .avi / .mpg / .mov
proste jak to sem nahrajes tak to tu bude
prevod mov to avi jde treba pomoci RadTools (free) Virtualdub na editaci
0 05.11.2007 21:13 rolandmynar Já na foťák netočím tak nevím. Jinak kamera je v poho to je fakt. Jen nevím, v jakém formátu se nahrává video tady? Předpokládám, že proto se tady o tom bavíme. Myslím, ale že v MOV to nebude, je to docela neobvyklý formát. Chtělo by to taky konverzi.
0 05.11.2007 21:09 Vrubouš Joooo tak to nevim,me se ukladaji videa z fotaku i z kamery v souboru,ktery WMM umi prehrat
.
0 05.11.2007 21:04 rolandmynar Jestli máš Nero, otevři to v Nero Vision (tvorba a úprava filmu) a je to brnkačka.
0 05.11.2007 20:52 Dahak [425] - Cichlidy měl sem v neděli trošku štěstí a natočil sem na foťák video tření skalár..poradí mi někdo jak odstranit zvuk a přidat jiný?Je to v souboru MOV
Starší reakce
to senta: TEn čo po nich prechádza je samec a oplodňuje ich-i keď nevidíš že by niečo vylučoval.
A s tou bitkou-nie každý pár je dokonalí.
Přidat reakci
1 ...... [39] 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38821x