Skaláry - rozmnožování, odchov
Parmicky mechove jsou v podstate ctyrpruhe jen se slechtenim jejich pruhy slily dohromady.
0 17.02.2008 21:48 Nobody – Re: dado
Připravují se na tření.Pokud neodlovíte parmičky z akva-za chvíli budete bez jiker.
Jedině přemístit list s jikrami do samostatného akva a starat se o ně sám.
0 17.02.2008 15:12 dado dobre
Chtěla bych se zeptat jak se u tebe snášejí skaláry a parmičky mechové.
0 15.02.2008 15:48 dado Kedy viem že skalary sa chcu vytret?čo robia ked sa pripravuju k treniu?
0 14.02.2008 20:12 Nobody – Re: fazola
Dobrý nápad.Jen se s tím bude muset člověk naučit zacházet.
Pro začátečníka ta špejle není špatná,buď napíchne nebo vydloubne.
0 14.02.2008 15:29 mato127 0 13.02.2008 20:12 dado to je pravda co napisal Nobody je to problem lebo asi nikto by nechcel nasat aj zdravu ikru
0 13.02.2008 20:07 Nobody – Re: Aiven
Tady je jeden problém.
Když jsou jikry hustě u sebe,jak zabráním nasátí i zdravé jikry?
0 13.02.2008 20:03 fazola – Odstranění jiker
Nebo sehnat "Pastérovu" pipetu a šikovně je odsávat. Nebo kapátko
EDIT: Ještě mě napadla třeba 10ml injekční stříkačka. Na ni se dá nasadit vzduchovací hadička. A na konec hadičky dát spojku na hadičky, čím se dosáhne zúžení.
0 13.02.2008 20:03 Aiven já tadyty věci dělám silikonovou hadičkou na vzduchování jeden konec do pusy a druhý nad jikru nasát a je hotovo....pokud nemáte rádi kaviár tak používejte delší hadičku jako já
0 13.02.2008 20:02 dado aj to je dobry napad asi ta spejla bude lepsia
0 13.02.2008 19:53 Nobody – Re: matrix069
Možná špejle.Na jedné straně do špičky.
0 13.02.2008 19:50 dado aj ma napadla pinzeta ale nebol som si isti diky za radu
Ja som ich odstraňoval takou dlhou pinzetou,ale chce to veľa citu,inak je na to aj niečo originál,len keby si viem spomenúť.
0 13.02.2008 18:50 dado Čim by som mal odstranit tie neoplodnene alebo plesnive ikry?
0 13.02.2008 18:36 dado diki
0 13.02.2008 10:41 Hasky Čaute! prosim vas poradte nejaké skúsenosti s rozmnožovaním a odchovom skalarov ,mam na mysli akú vodu im treba,teplota atd... diky
Môžeš,no voda by mala byť najlepšie tá istá v ktorej boli,ak tam dáš aj rodičov je možné že ich po prelovení v strese požerú,skôr by som volil jemné vzduchovanie blízko ikier(nahradí jemné ovievanie Rodičmi a pár kvapiek nejakého protipliesňového prípravku(acryflavin...).Pri zbelaní ikier(tie čo niesu oplodnené,alebo čo sú napadnuté pliesňou)tieto ikry čo najskôr opatrne odstrániť,aby sa plieseň nešírila.
0 12.02.2008 18:15 dado – Skaláry
Môžem dať ikry skalára zo spoločenskeho akva do chovneho?a mam tam dať aj rodičov alebo nie?
0 12.02.2008 16:35 dan – Re: BikerJames
diky
Až se rozplavou tak strávili žloutkový váček a můžeš začít krmit.Myslím že tak 5 dní to ještě potrvá.
0 12.02.2008 14:46 dan – skaláři
Čau už jsme tu zas
prosí vás jak poznám že skaláři už strávili žloutkový váček?no ja bych se neptal ale tady u nás nejde koupit žábronožky solné tím pádem musím jet někam jinam.Jo a skaláři nakladli jikry ve čtvrket v soboty šly vidět ocásky a v pondělí už šli vidět celí.a ještě neplavou "plazí se po dně,,
0 10.02.2008 14:50 dado diki
Tak to je dobré
,kdyby byli bílé všechny tak se třou 2 samice.
0 10.02.2008 09:16 dado iba niektore
Ty bílé jsou neoplozené,jsou bílé všechny nebo jen některé?
0 09.02.2008 22:16 dado – Skalár a ikry
Mne sa už vela krát vytrely skalare v chovnom akva ale skoro vždy boli niektore biele neviete niekdo prečo?
Starší reakce
0 04.01.2008 05:52 skalára Mě zůstaly 3 skaláry.2 pruhované a jedna zlatá.Ta zlatá byla tak šikanována,že chudák spáchala sebevraždu.
Našla jsem ji na skle ,kterým mám akvária přikrytá a mám tam jen malou mezeru kvůli krmení,tak nechápu,jak se ji to povedlo.
Teď je tam klid.
No, něco už jsem viděla, ale stihla jsem natočit jen tohle. Teď je zrovna klidná. Tak nevím, jestli neměla náhodou jen nějakou ataku šílenství. Ale za chvíli jim zhasíná světlo, tak možná proto je v klidu.
Ad video - tohle ještě pořád nic není. Jen takové škádlení. Pořádná bitka vypadá jinak. To stříká voda z akvária :o) ... Divila by ses, jak dokážou skaláry rychle plavat ... nebo se okolo sebe točit dokolečka ...
Takže ta předchozí otázka byla zbytečná. Ok, chalani, ďakujem
Takže si nemám dělat starosti, jestli nějaké jiné rybce ublíží? Teď podle všeho jsou tam tři dospělé skaláry, ostatní jsou menší a na ty tak moc neútočí. Dobrá tedy, měla bych tedy do budoucna nějaké skaláry dát pryč?
To je klasické správanie sa Skalárov keď si chránia svoje územie. Tak ako píše Miro. Inak v čase kladenia ikier si svoje miesto chránia ešte skôr ako vôbec začnú ikry klásť. Ja mám dva páry v 250 L akváriu(dospelé)a takéto výpady sú skoro na každodennom poriadku. Iba pri kŕmení sa vedie ako tak dohodnúť.
Preto sa neodporúča mať viac dospelých párov v jednom akváriu. Do budúcna sa Ti stane jeden pár dominantnejčí a bude si nárokovať na skoro celé akvárium. Dá sa to vyriešiť iba dekoratívnym predelením nádrže na dve teritória(pri dvoch pároch)-ale ani to nieje záruka. Napádať sa budú vždy.
Ale takhle se nikdy nechovala,až dnes.Koukal jsi na to video? Divím se jak útočí. Vím, že bývají v období tření agresivní, ale takto?
Video už je v profilu.Kukněte na to a pište, co si o tom myslíte???Help me!!!!!!!!!!
Ahojky lidičky, potřebuju poradit. Mám 1 pár skalára amazonského momentálně ve třecím období. Ode dneška se samička začala chovat podivně. Útočí vůči ostatním skalárám a i vůči parmičkám čtyřpruhým. Nahrála jsem k mému profilu video, ale zatím není schválené redakcí.S jednou skalárou útočí proti sobě, ale proti parmičkám se natočí do vodorovné polohy.Je to celkem zvláštní. Zatím se ale nevytřeli.
0 03.01.2008 14:48 Mr.Frame – ??
A kdyby mi to náhodou vyšlo po jaké době začnou vypadat jako rodiče?
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38821x