Jaký je to pancéřníček?
No u téhle formy už vlastně z ničeho. Ale je to nejvíce prošlechtěný a nejlépe množitelný pancík, počítám že je to on. Navíc proč dělat albína z něčeho náročnejšího když výsledek by byl stejný
Můžu se zeptat z čeho se určuje, že je skvrnitý?
Corydoras paleatus albino long fin. Prostě pancerníček skvrnítý zavojový albín.
Ahoj, chci se zeptat, jaký druh tohoto pancéřníčka to je? Nenašla jsem ho mezi druhy co tu jsou, zda tu je, tak nebyla fotka, omlouvám se. Tak prosím poraďte. Někdo mi i říkal závojnatý, ale nevim, raději se zeptám
Starší reakce
Ono to s tou identifikací podle ploutve nebude tak horké. Mám i samičku s krásně tmavě flekatou hřbetní ploutví. Řekla bych, že od těch dvou cenťáků se vybarvuje (nemám odhad, jak to plave v akva a nemůžu to plácnout na metr
). V každém případě jsou samičky buclatější v bříšku a samci drobnější. Ten rozdíl je tam krásně vidět.
0 11.10.2010 16:19 Darec – Re: vlacek
asi to bude ten drobný, na jedné fotce vypadá dost podobně. V akvaristice měli jen toho jednoho a jednoho zeleného, zkusím se poptat, či si nepamatují, co mi prodali.. Ale i tak díky
Asi tedy nemas moznost poridit dalsi ze stejneho zdroje
Cumim na ty fotky znovu a znovu a ja laik si neodvazim rict tak ci tak
0 11.10.2010 15:45 Darec – Re: vlacek
zatím mám dohromady 3 pancéřníčky, a právě mu chci ještě dokoupit, ale nevím který druh přesně no..
0 11.10.2010 15:42 Darec – Re: bluedream
jo vypadá takhle. Takže to je ten elegans?
Kdy se mu vybarvi hrbetni ploutev, je-li to samecek (coz vypada jako jeden z identifikacnich znaku)?
Potěr eleganse. Cca 1,5-2cm.
Nanus? Kdyz prohlednu fotky zde v atlasu u "nanuse", tak je rozhodne blize tomu, nez co ma Darec nez pygmaeus (ac to treba ve skuutecnosti nanusove nejsou, viz planetcatfish). Take velikost ocasni ploutve by tomu nasvedcovala. Pygmejici ji maji mensi v porovnani k telu. 2.5cm je uz slusny pygmaeus a uz se jinak nevybarvi, takze by se pruh na brise (on je teda az od ritniho otvoru dal) nemel objevit.
@Darec: stejne by jsi mu mela prikoupit vice kusu a ne jen jeden. Potrebuje hejno.
Takhle nevypadá?
0 11.10.2010 14:32 Darec ještě jedna foto, ale asi jsou všechny slabé
0 11.10.2010 14:32 Darec – Re: vlacek
černý pruh na břiše nevidím, a vyfotit ho je těžké, pořád plave a nezůstane stát.. Ale je fakt, že hřbet tak tmavý zatím nemá. Je asi 2,5 cm dlouhý zatím, donesla jsem ho se zeleným, a ten mi přijde, že roste rychleji. Asi nezbyde než počkat, jestli ještě vyroste (jen jsem mu ještě chtěla koupit samičku)
Tak nevim, jak to s tim nanusem nakonec je. Kdo vi, co plave v akvarkach vsem tem, co ho tu na rybickach "maji":
"Only ten specimens were collected by scientists and are stored in museum collections and it's a very infrequent aquarium import. The description of the fish doesn't help with identification as (a) there are now several other similar species described and (b) the type material was sub-adult or juvenile fish."
By planetcatfish
Pokud je vazne maly, tak jich podobnych muze byt vice druhu, ale ten zeleny vedle nej vypada uz docela vyspele, takze mam pocit, ze az tak maly uz nebude. Mojich pet je v rozmezi 2-3cm. Jinak ale s nimi zacinam, tak me berte s rezervou. Jen jsem si vsimnul, ze ten na fotce neni uplne to co mam
I ten nanus to podle mne muze byt. Jinak se divam casto na
www.planetcatfish.com/…
A pokud nanus je az 5cm velky, je vyrazne vetsi nez pygmaeus. To by pak vice sedelo k te fotce se zelenym, ale bez meritka tezko soudit.
Teď na to koukám. I ten hřbet by měl být tmavší. Takže beru pygmaea zpět.
Jestli je ještě malinkatý, tak stejně vypadá potěr od c. elegans než doroste do normál velikosti.
Ja bych si tak jisty s tim pygmaeusem nebyl. Pet mi jich tu plave a vidim rozdily ve stavbe tela (delka vs vyska) a velikosti ploutvi (moji maji kratsi ocasni a hrbetni) Chtelo by to lepsi fotku. Ma jeste tmavy pruh oplne dole na brise? Chce to lepsi fotku. Jak je velky?
0 10.10.2010 20:05 Darec – Re: Maza
děkuji mooc
...dno je z jemného akvarijního štěrku...
Aha, tak to pak ano.
Na 99% C. pygmaeus
0 10.10.2010 19:25 Darec – Re: Sid
Kytky je jen kousek, který se odlomil, celá je jinde, a dno je z jemného akvarijního štěrku, a nevypadá, že by jim vadilo..Ale dotaz byl na něco jiného
To je za trest, to dno...
Chudák kytka.
A rybka taky...
0 10.10.2010 14:16 Darec – Re: capko
Díky, toho zeleného poznám, a pořád se hýbou, zkusím ještě jednu fotku. Snad bude lepší. Taky mám pocit, že je to teda asi ten malý či drobný, ale nejsem si jistá.
Z tej fotky je ťažké poznať o aký druh panciernička sa jedná,nie to ešte určiť pohlavie.Podľa mmňa by to mohol byť aj pancierniček malý.Ten pri ňom vyzerá na zeleného
0 10.10.2010 10:16 Darec – co je to za pancéřníčka
Ještě jedna fotka
0 10.10.2010 10:12 Darec – Co je to za pancéřníčka?
Ahoj,neporadil by mi prosím někdo, co je to za pancéřníčka? Je to P. drobný? A sice je fotka špatná, ale netušíte i jestli je to sameček nebo samička? Díky mooc.
Nesmíš bejt citlivka, nebýt takových lidí, tak zverimexy krachnou..naštěstí jich je dost
trefné, ale mě se koulí slzy. Strašně ráda bych se nechala najmout od nějaého kontrolního úřadu a chodila tyhle lidi pokutovat. Nebo třeba zub za zub, oko za oko,...
-1 07.10.2010 10:13 RAP Opět jedno hloupě smutné téma. Ovšem přeci jen mě něco rozesmálo:
"Sárinečko: Prosím tě, vylej všechnu vodu a zalej to olivovým olejem, extra virgin, hoď jim bobkovej list. Přeju dobrou chuť! Stetinko gratuluji, velmi trefné.
skvělý, zas jeden, co se ptá, ale odpovědi ho nezajímají.
pěkné týraníčko
švíco napsal: Jestli tohle není vtip, tak potěš....
Bohužel není a bude hůř
www.akvarko.cz/… řiď se atlasem, je tam minimální velikost nádrže i počet. nanus aspoň 5x
vyber si nějaké menší druhy, třeba naníky (corydoras nanus)
chtěl bysem se zeptat.stačí na pancéřníčky 30 litrů?kolik jic tam můžu dát?budu mít ty pancéřníčky zelený nebo ty skvrnitý
do 12l žádného pancéřníčka naprosto nedoporučuji
5 06.10.2010 14:36 švíco – Re: sárinečkaa
Jestli tohle není vtip, tak potěš....
0 06.10.2010 14:16 sárinečkaa – pancéřníček
Ahoj jsem začátečník a ve zverimexu mi doporučily do 12 litrového akvária bojovnici samečka a 1 pancéřníčka bojovnice se má k světu nevadí jí že je sama jen s pancéřníčkem ale pancík je nějakej smutnej že je sám. občas vyplave i nahoru ale řekla sem si že dneska sjedu pro další pancíky ale nevím kolik jich tam ještě můžu dát tak 1-2 co si myslíte? a ještě čím ty pancíky mám krmit? jinak mám v akvárku jen umělé kytky to mu snad nevadí díky za odpovědi
Starší reakce
0 25.08.2010 01:05 Anett – Re: Oskar.
Jéé..děkuju moc..!..a já už skoro rok žiju v přesvědčení že mám v akvárku pancéřníčky..!
ale ted zrovna se jedna z nich zaplnila jikrama a já sem chtěla vědět něco o tom jak postupovat dál aby jich pak aspon pár přežilo...jenomže jak se mám o tom něco dozvědět když ani nevim co je to za rybu..?.
no tk ještě jednou mockrát děkuju..
0 25.08.2010 00:53 Anett – ??pancéřníček
Prosím vás co je to za druh Pancéřníčka...?...přišla sem k nim náhodou a bylo mi řečeno že jsou to pancéřníčci...a nikde na internetu se nemůžu dohledat co by to mohlo být za druh....omluvte kvalitu fotky...jsou strašně aktivní a dá mi zabrat abych je vůbec vyblejskla...
Starší reakce
Je to pancéřníček skvrnitý, teď v sobotu jsem si je taky kupoval.
Pancéřníček kropenatý by byl podstatně větší cca. dorůstá 18 cm. Vzhled viz. foto.
Myslím že to je skvrnitý, mám taky a vypadá takto ;)
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12025x