Jaký je to pancéřníček?
Tady je, sice se přišel vyfotit jen jeden, ale podle mě jasnej nanus. Kupováno v akvaristice (pan Vápeník v Táboře), ne v bachu ani ničem podobném a i prodavač říkal, že od obchodníka přišli jako nanusové. I fotka sedí. PS.: je to akvárko mé mladé, proto ten hrozný modrý písek. A dostal jsem vynadáno, že fotím, když se chystá odkalovat, proto ten bordel...
OT prosím
Starší reakce
Zůstaňme toliko u zeleného, to je v současnosti jediný relevantní název...
to jo... tento těch jmen má hodně
Už jsem ho viděl prodávat tak i tak.
Oba nebo je to jeden a ten samej?
Poraďte...Pancéřníček Šulcův naschvál to píšu jak se to asi čte nemohu ho najít tady ba webu Nějaký jiný název?
Díky
Pravděpodobně c. paleatus
Fotka nic moc ale bude to nejaky albin
0 02.08.2013 12:13 Civok – Co je to za pancéřníčka?
Zdravím, potřeboval bych vědět, jaký je druh můj pancéřníček. Všem moc děkuji
Mám podezdření, že je to Pancéřníček zlatý, ale nejsem si jistý....
Starší reakce
Většinou to bývá tak, že přírodní je dominantní, kdyby ne tak za chvili vymizí
Takže vlastně ona mi lhala? Ted jsem si četl článek o genetice
pokud je ten znak teda recesivní
dík za obšíření obzorů
Neoslabuje se ten druh, jen ten gen pro albíny bývá recesivní, to znamená, že mladý mít můžeš, ale s největší pravděpodobností všichni budou nejspíše normálně barevní, možná tak až ty jejich mladý by byla šance že se objeví zase albín.
Mozné je ze budou mít Jikry
Protože aspon jak mi to vysvětlovala má biologikaka, ze jsou oslabeny genové fondy, a ze se tím oslabuje druh, např.:
Ze potřebují číši teplotu
MichalHK napsal: Jde mi o to, ze ho mam samotneho v akvariu a mám možnost ho dat k pancernickum skvrnitym. Klasickej a albin spolu jikry neudělají?
Pokud v sobě najdou zalíbení, barva kůže nerozhoduje ani u ryb, ani u dalších živočichů, či dokonce lidí...
Kryštof napsal: Tak já si myslím ze ani nejaky velký význam nemá pátrat co to je přesně za druh, vetsinou mají stejné nároky, a navíc pokud chces odchovy, tak jen albíny ;) ale i to by se nemelo dělat :/ záleží z jakého hlediska to beres
Tak to by mne zajímalo hledisko, podle kterého by se albíni neměli množit...
Jde mi o to, ze ho mam samotneho v akvariu a mám možnost ho dat k pancernickum skvrnitym. Klasickej a albin spolu jikry neudělají?
Možné to, ale tyhle 2 druhy se vyskytují nejčastěji, kdyby měl nějaký dražší druh albína, asi by věděl co kupuje, což osobně nechápu proč chovat jiné druhy když můžeš mít paleáta za pár šupáků a vypadá stejně..
A nebo jakýkoliv jiný
Občas to jde poznat podle odlesku, u paleátů zůstává kresba skvrn, které se na světle odráží, pokud se ti zdá, že odlesk neni ve tvaru skvr jako mají paleáti, může to být aenus
Tak já si myslím ze ani nejaky velký význam nemá pátrat co to je přesně za druh, vetsinou mají stejné nároky, a navíc pokud chces odchovy, tak jen albíny ;) ale i to by se nemelo dělat :/ záleží z jakého hlediska to beres
no to je jeden z adeptů.. osobně moc u těch albínů vizuální rozdíl nevidím
Jen tipuju, ale zkus se podívat na skvrnitého
nazdárek, chci vědět, co je tohle za albínka, nepoznám to
Díky chlapi
Starší reakce
Corydoras napo nic není, „napo cory“ je anglické označení druhu Corydoras napoensis. Jinak ale druhy vzájemně podobné z druhové skupiny „elegans“ nejsou dva, ale je jich pět: Corydoras bilineatus, Corydoras elegans, Corydoras nanus, Corydoras napoensis a Corydoras undulatus. Některé z nich jsou navíc v kresbě variabilní a kresba populací z různých lokalit se dost liší. Například u Corydoras napoensis se často uvádí jako rozlišovací znak to, že samci mají v horní části hřbetní ploutve víceméně kompaktní černou skvrnu, zatímco u všech ostatních druhů není skvrna, nýbrž jen různě intenzivně vyvinutá kresba z čárek. To je hezký rozlišovací znak, dokud se nepročtete k informaci (pravdivé), že ale také existují populace Corydoras napoensis, v nichž samci nemají černou skvrnu, ale také čárkovanou kresbu… Jinými slovy - má-li samec v hřbetní ploutvi černou skvrnu, je to C. napoensis, nemá-li, neznamená to nutně, že to C. napoensis není. Bez znalosti původu se u dospělých ryb podle vzhledu druhová příslušnost seriózně určit nedá (kromě C. napoensis s černou skvrnou v hřbetní ploutvi). Ani lokalita původu není v některých případech jednoznačná – Corydoras elegans a Corydoras napoensis se na některých místech Amazonie vyskytují sympatricky. Jednoznačné určení druhu podle lokality původu je možné u Corydoras nanus (Surinam), Corydoras bilineatus (Bolívie) a Corydoras undulatus (Argentina). Jinak pomůže jedině kresba mláďat ve věku cca 3–7 týdnů, tam trochu rozdíly jsou.
Jaroslav Hofmann
0 28.05.2013 11:45 jirkaova – Corydoras Nano,Napo a Napoensis.
Dobrý den.Jaké jsou v dospělosti rozlišovací znaky u těchto pancéřníčků?Kromě velikosti a původu.CORYDORAS NANUS,CORYDORAS NAPO a CORYDORAS NAPOENSIS.
Děkuju..No dostal jsem je od jednoho pána tak sem je hodil do nádrže co mam delší dobu napuštěný ale nemam to ještě osázené no..tak sjedu něco koupit..jinak jich je 6 ks tak snad to stačí a 3 ks těch to nejspíš(bylo mi taky zde porazeno, že by to mělo být ono)
rybicky.net/atlasryb/dianema_dlouhovousa
A pak snima mam ještě nějaké skaláry 12 ks..to taky pořádně nevim co je
vim jen že má mramorovou barvu..
Ve vodě je už sobě podobný
. Je to jeden z nejběžněji chovaných pancéřníčků. V nádrži mi plavou jako původní "zajížděcí" rybky už 6 let.
Nejspíš to bude on..ale tak dávám sem ještě foto z vody..
0 28.05.2013 00:05 Fil Tak jak tedy??co to je...mě říkali něco o sulca ale nevim...mohl by mi někdo poslat odkaz na atlas co to tedy je?
ne ja je tahal z kýble a dával do čisté vody..ta voda v čem sem to přinesl byla zelená..
Já bych střelil Corydoras eques??
A to ty chudáky musíš vytahovat z vody kvůli focení?
0 27.05.2013 21:08 Fil – Co je to za pancéřníčka?
a poslední albín nějakej.
0 27.05.2013 21:07 Fil – Co je to za pancéřníčka?
0 27.05.2013 21:07 Fil – Co je to za pancéřníčka?
Ahoj, mohl by mi někdo říc o co se přesně jedná? Horní půlka těla je (šedá nebo černá..tmavší barva) a spodní část narůžovělá.. a pak mam ještě 2 albíny..tak i to co je..
Starší reakce
Aha, no ještě, že se začalo dělat to skutečně oficiální názvosloví...
Špatně ti slouží
Dianemy byly pancéřníčci, až do oficiálního názvosloví z roku 2004 se bralo, že "dianema" je tak trochu jako "xifa". A pak se to změnilo a Dianema je dianema. Logiku v tom nehledej, třeba Hoplosternum byl pancéřníček a je pancéřníček pořád.
rudolf napsal: Možná by bylo lepší, nejdřív se něco o rybách naučit a pak teprve radit Zlatopásý je totéž jako zelený, ale synonymum, černopásý to není, což je vidět na první pohled i na nekvalitní vložené fotce.
Jaroslav Hofmann
A Jardo nemohl by to být také třeba obyčejný "šulcák"?
Teda mimochodem...v místním atlasu je v těch corynách docela dost velký binec s ohledem na lidotvorbu. Vypadá to kolik není v atlasu pancéřníčků...kovově lesklý, zelený,zlatopásý....jen ten "šulcák" tam chybí...
A to je tam pancéřníček dlouhovousý - dí atlas - a je to dianema, která se co mě paměť slouží nikdy pancéřníčkem nejmenovala!
Možná by bylo lepší, nejdřív se něco o rybách naučit a pak teprve radit
Zlatopásý je totéž jako zelený, ale synonymum, černopásý to není, což je vidět na první pohled i na nekvalitní vložené fotce.
Jaroslav Hofmann
Nebo černopruhý, dnes má svátek
no prave že se mi moc nepodobal na tohoto tento je tak aj do strbrna a ty moji su taky tmavý.
prosím vás jaký je to druh corydorasa ? díky moc
Starší reakce
Dneska jsem za buchtičku co jsem donesla našemu akvaristovi dostala 4 kousky tohoto pancéřníčka, není to zrovna mé hobby a tak bych poprosila o radu co je to za pancéřníčka? Jestli je to pancéřníček skvrnitý??? nějak jsme to zakecali a já to zapomněla
díky
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12025x