Jaký je to pancéřníček?
Ano, uz jsem si to mezitim dohledala. To jsem netusila, ze uz se tu na tohle tema vedla rozsahla debata. Takze druh je porad neurcity.
Ono se to skrývá přímo v tomhle vlákně, s datem 2. 10. 2013
Neumím odkázat přímo na ten příspěvek, ale podle data se k tomu dá doklikat. Tehdy jsem sem ten článek, který původně vyšel už v Akváriu teráriu 12/2002, zkopíroval, protože to je pořád dokola
Následně jsme pak v říjnu a listopadu 2013 (a pak ještě po několika měsících, když mláďata vyrostla)v tomhle vlákně diskutovali určení C. napoensis vs. C. nanus s Urtmanem, který je v té době odchovával.
Na AQUATABu tyhle staré věci nejsou, v článku Pancéřníčci 3 (
www.aquatab.net/…) je to tam jenom velmi stručně shrnuté s konstatováním, že C. nanus se u nás zřejmě vůbec nechová. Zajímavé tam jsou dvě fotky, C. napoensis s ověřeným původem a C. nanus s ověřeným původem.
Dále taky v tomhle vlákně 6. 10. 2014 je výčet druhů a forem, které patří do druhové skupiny "elegans" a mohou teoreticky připadat v úvahu.
Jaroslav Hofmann
Zkusím si ho najít, díky za tip. Asi to budou ti C. napoensis, ale to mi nevadí, hlavní je, že jsou stejného druhu.
Na fotky na planetcatfish jsem už koukala včera, ale upřímně řečeno mi přijdou skoro stejné, nevidím mezi nimi žádný zásadní rozdíl.
Velice dobry clanek o tom napsal p.Hofman, pisu z mobilu, tak ho ted nenajdu a nevlozim. Bylo to tusim jako "o pancerniccich skupiny elegans" nebo tak nejak.
Presne se to da urcit kdyz jsou stari cca mesic.Ted uz jsou velci. Mi se ty moje podarilo rozmnozit a muzu s jistotou rict, ze mam C.napoensis. Trochu jsem se pidil a zjistil, ze C.nanus se temer vubec nedovazi a je prakticky nesehnatelny.
Aha, takže mladí jsou takhle variabilní? A jsou to tedy nanusi? Nebo ti C. napoensis?
Jsou jeste mladi, ale za par mesicu uz budou vypadat vsichni stejne.
C. napoensis. Je uplne stejny jako drobny,ale ten se temer neda sehnat, ackoliv si kazdy mysli, ze ho ma.
dobrý den, nejsem si jistý, je to Pancéřníček drobný? Díky!
Starší reakce
Ahoj, můžete mi prosím poradi o jakého se jedná pancéřníčka?
Tápu mezi Corydoras robineae, Corydoras trilineatus a Corydoras agassizii.
Poradí někdo prosím?
Starší reakce
Kolega má pravdu. Je to C.habrosus.
Ty údaje o velikosti se na webech rozchází. Tady je například napsáno že maximální velikost je až 4.5cm:
www.welse.net/… Myslel jsem si, že je to třískvnný, ale ti moji nemají 2-3 cm spíš tak 4 cm...
Dobrý den, na burze jsem koupil tyto pancéřníčky jako Corydoras hastatus a podle atlasu zde na webu tak nevypadají. Prosím o určení druhu. Případně mohu poslat více fotek.
Starší reakce
Starší reakce
To bude on. Děkuju za nakopnutí. Když jsem hledala, tak jsem mrkla jen na tu hlavní fotku a rovnou jsem tohohle péřovce zavrhla, protože na té hlavní fotce si fakt není podobný. Moc děkuju.
Prolezla jsem celý atlas, ale nenašla jsem, co je zač. Připadá mi jako pancéřníček, ale poněkud monstrózní. Ví to někdo? Potřebuju ho určit pro známého. Díky
Starší reakce
Odpověď jsem našel v tom smyslu, že jestli je to napský či žlutý je jedno, protože není v mých silách to zjistit. Dokoupil jsem jich ještě pět, ať jim není smuto. Neměli by být moc velcí, aby jim byla nádrž malá.
Rudolfovi děkuji za příspěvek, dohrabal jsem se podobnému zjištění.
Ďakujem pekne
Ospravedlňujem sa za opakovanie ale nemala som čas na preštudovanie celého vlákna fóra na tému panciernici ... a budem sa snažiť dané témy neopakovať ...
Do diskuse ze 17.5. jsem původně nechtěl vůbec zasahovat, protože když se tady dokola zbytečně diskutují věci, které jsou doslova o kousek níž velmi podrobně vysvětleny, připadá mi to jako nesmyslná ztráta času. Ale když vidím, že to je už zase živé, tak tedy ještě jednou pro kofejna, Designera, cezarmilana, Aforteho i pro vás: Na kofejnových fotografiích je s větší pravděpodobností buď Corydoras napoensis, nebo Corydoras bilineatus, s menší pravděpodobností Corydoras nanus. Bez znalosti buď lokality původu, nebo kresby potěru není přesné druhové určení těchto ryb možné. Stále ještě na této první stránce tohoto vlákna je dialog s Pepinem35 a v něm odkaz na dlouhodobou diskusi s Urtmanem, která začala vloni začátkem října, skončila letos v únoru a najdete ji i s velmi zajímavými fotkami na druhé a třetí straně tohoto vlákna. Podrobněji se to už vysvětlit nedá.
Jaroslav Hofmann
Ja ho mám tiež a nie som si istá presným druhom ... už si našiel odpoveď ?
Starší reakce
To jsi mohl koupil aspoň 10 kousků
Vzal jsem jich pět, že se přidruží ke zbylým dvou skvrnitým. Což i funguje.
To bych jel ještě dva, tři přikoupit
.
Taky jsem spíš za toho drobného. Do nádrže bude určitě vhodný, o tom žádná
Je to jeden z těch "prcků"
Je to on
. Sterbaye mám, tie sú ináč vyfarbené
To by nebylo dobré, ten patří mezi ty větší. Šel jsem pro drobného či pandu, měli skvrnité, zelené a tyhle elegans. Zkontroloval jsem přes mobil, jestli není moc velký a bude mu vyhovovat voda, no a teď stejně nevím, co mi v akvárku plave.
Hmm, tak teď co to je?
Tak elegans to není s jistotou...
Starší reakce
Ty ženský jsou na ten barevnej písek vážně ujetý
Jinak druhu nanus je ještě podobný napoensis.
Starší reakce
Super tuším ich začnem množiť pod menom Corydoras sexmix lond fin.
radim napsal: kříženeček obecný
A ešte i long fin.
kříženeček obecný
Tak to nevím, snad pomůže někdo jiný.
tu vedla pandy
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12025x