Elektromagnetický ventil na CO2
WD je proto vhodné - nemůže ničemu uškodit
Zase tě milane666 nechápu. Tato komunikace byla s pajcem. Nevím, na co upozorňuju? Lukša to jistě pochopil, že na některých manometrech je škála v barech a na jiných v kilopascalech. Sice jsem psal, ať si vlákno pročteš
ale ne abys něco vytrhl z kontextu a pak k tomu plácl nějaký blábol.
Maza napsal: To si trochu pleteš jednotky !! 300kPa jsou 3bary. Psal jsi "zvyš výstupní tlak nad 100barů".
To by znamenalo 10000kPa neboli 10MPa. To by měl chudál Lukša asi po baráku
Radili jsme mu výstupní tlak mezi 1-2bary, tj 100-200kPa. Tak už se snad shodneme
vždyť sám nato upozorňuješ,co? chudák lukša co si má z toho vybrat?
WD sprej mám tak to zkusím s ním.
Elektromagneticý ventil jsem už rozebral i fotil a není to prý jako u ostatních el. ventilů. Je to uděláno nějak jinak, že se tam skoro ani nedostanu a k vidění tam toho taky moc není
Proč by tady neměl nic pořešit? Rozhodně víc, než u instalatérů
Teď se jen čeká, až odšroubuje mosazné těleso ventilu od tělesa elmagnetu, aby mohl zkontrolovat stav těsnění a sedla. Trochu si vlákno pročti, třeba se ti to přestane miešať
Tu nič neporiešiš, zisti si a nájdi niejakeho zvárača, ktorý zvára pomocou CO2, autoservis, inštalaterska dielňa, strojnícka dielňa, alebo škola a chod si to pozisťovať osobne. Poradia ti lepšie, nehovorím, že tu ti zle radia, ale mieša sa to tu a výsledok nemusí dobre dopadnúť.
Druhá možnosť je spojiť sa mailom s aquario.pl a dohodnúť postup
Nad 100 bar výstupní tlak z lahve naplněné CO2 nezvýší ani Santa Klaus.
Nechci se prokousávat celým vláknem, tak se předem omlouvám, budu-li OT.
Standardně mi 500g CO2 vydrželo bublat zhruba 8 měsíců. Pak se ale něco "poonďalo" a po vypnutí napájení elmagventilu spínacími hodinami unikal plyn tak vehementně, že obsah láhve vyfučel do týdne od naplnění.
Provizorním řešením bylo nechat elmagventil trvale zapnutý, čímž by ovšem ztratil význam...
V místní "plnírně" příčinu nenašli, závadu pořešili až v AQUATO, (kde jsem před časem komplet pořídil) - přestože již záruční doba uplynula, ZDARMA(!) mi celou armaturu (elmagventil, manometry, jehlový ventil...) vyměnili.
A tak si zas vesele bublám...
zkus to prošplíchnout tím olejem nebo WD sprejem, výstupní tlak max 3 bary !
Jestli myslíš přehodit vstup za výstup, tak to nepomůže, naopak. Tlak plynu bude ten uzavírací váleček nadzvedávat, ta pružinka uvnitř není nijak silná.
da se ta trubka otočit jestli jo muže to myt nějaky vliv
Jak se daří ta rozborka?
On tam má problém, že na tom jeho redukčáku je jen měření průtoku na výstupu, ne tlaku. Nemám s takovým měřením zkušenosti. Ale zkoušel to měřit manometrem z auta, tak se mu to snad povedlo zvýšit na cca 150kPa.
OK moje chyba ale skusil bych ten tlak zvyšit
To si trochu pleteš jednotky !! 300kPa jsou 3bary. Psal jsi "zvyš výstupní tlak nad 100barů".
To by znamenalo 10000kPa neboli 10MPa. To by měl chudál Lukša asi po baráku
Radili jsme mu výstupní tlak mezi 1-2bary, tj 100-200kPa. Tak už se snad shodneme
ja mam 300KPA VYSTUPNI TLAK
0 14.12.2010 22:57 Maza [89] - Raci, krabi, krevetky pajca napsal: zvyš vystupni tlak nad sto bar
To se mu asi těžko podaří.
Jednak ho nepustí redukčák a i kdyby, tak zničí všechno za ním.
Vstupní tlak je pevně daný tlakem v bombě, výstupní reguluje redukčním ventilem. Mě začíná červené pole na výstupu redukčáku od 3 (tří) barů !!
Pokud by se na výstupu pracovalo s tak velkým tlakem, tak by byl ten redukčák zbytečný a mohl bys to tam prat přímo z bomby.
ne bombu myslim tlak na redukčaku
a jaký to má vliv že otevřu víc bombu když ten tlak řídí dekukčák
jo ten tlak uzavira venil skus ho zvednout a odpoj přivod proudu ventij musi cvaknout byl jsem natom stejne stinto ventilem
zvyš vystupni tlak nad sto bar
Dívál jsem se do akvárka ráno před sepnutím. To je několik hodin
Moment, JAK DLOUHO si počkal, po tom co jsi vypnul elmag. ventil a spočítal počet bublinek? To může trvat i půl hodiny než to přestane bublat úplně!
Tak to ještě zkus a nafoť
Poslední šance
Rozdělat to nejde jedině co jde tak to je že to odšrobuju z toho plastovýho krytu jak je ten magnet
JJ, ten váleček uzavírá (měl by) tu dírku, co je vidět na výstupu. Tak jědině celé rozdělat a zkontrolovat.
Lukša napsal: ... Chvíli jsem to nechal a pak ele. ventil odpojil po chvíli jsem to zkontroloval a do akvárka stále uniká stejný sloupec bublinek i na počítadle bublinek sleduji stejný počet za vteřinu.
Uff, ty nam davas. Tohle jsem myslel. To jsem pochopil tak, ze funkce veskera zadna.
Aha, tak to mají trošku jinak. Jak to vypadá z té druhé strany?
Hýbe se ten váleček
Jen k němu není přístup. Pak jen povolit ten velký stříbrný šroub a celé to rozdělat. To by taky neměl být problém.
já nemám silikonový olej a nevím jediné co tam vidím je váleček a po zkoušce v el. proudu jsem si všiml že se tam něco hejbe po vypnutí a zapnutí
0 14.12.2010 21:01 Maza [89] - Raci, krabi, krevetky Lukša napsal: Už jsem ho rozdělal. No šlo mi jen oddělat to železné tělo z toho magnetu jak je v tom plastu. Nic jiného tam nejde oddělat. Je to už pak jeden celek
Tam stačilo odšroubovat jen tu rychlospojku, jak jsem ti kreslil a měl bys vidět dovnitř ventilu (tím směrem, jak teče CO2). Tam bys měl i vidět to sedýlko a váleček (přes závit po rychlospojce), který na sedýlko dosedá. Zde je důležité, aby při sepnutém elmagnetu váleček odskočil od sedýlka a bez proudu ho pružinka naopak natlačila nakolmo do toho sedýlka. Ta dosedací plocha MUSÍ být rovná a hladká a na válečku MUSÍ být v pořádku těsněníčko, které dosedá na to sedlo.
Jak psal filipsi, zkus párátkem nebo něčím tenkým, podmáznout to těsněníčko kapkou SILIKONOVÉHO oleje. Žádný jiný nepoužívej, ani rostlinný.
Edit: teda doufám, že to ti poláci mají udělaný stejně, jako většina ostatních
napsal jsem tohle:
Asi bude chyba v tom el. ventilu, protože když byl otevřený tak počet bublinek byl např. jedna bublinka za sekunda a když jsem ho vypnul a on se uzavřel tak počet bublinek kelsl např. jedna bublinka za 5 vteřin, ale propouštěl.
Nechci do toho moc zasahovat s tím olejem kdybych to náhodou posílal na tu reklamaci. Stejnak budu asi muset.
No to by se mi taky nechtelo to nekam posilat. Jeste muzes zkusit sedlo necim malinko primaznot, napr striknout trosku (ale opravdu trosinku) silikonoveho oleje. Protoze jakasi funkce tam je, kdyz pocet bublinek hodne klesne (predtim si ale nekde psal, ze bubla stale stejne, ne?), jen netesni.
Už jsem ho rozdělal. No šlo mi jen oddělat to železné tělo z toho magnetu jak je v tom plastu. Nic jiného tam nejde oddělat. Je to už pak jeden celek
Jo to bylo na digitálním měřiči na pneumatiky. Navíc ten má jinak velkej vstup než je hadička dělalo se to špatně a nevím jestli to neucházelo, ale těch 1,5 baru to ukázalo, pak jestli to ucházelo nebo ne to nevím. Zkoušel jsem to měřit hodněkrát a nevím jestli to bylo na 100%
No tys nam prece tvrdil, ze jsi nastavil vystup na 1.5 atm
Tim na tlaku nic nezmenis, stale bude na uzavrenem elmag takovy tlak, jako nastaveny na redukcnim.
Přidat reakci
1 ...... [6] 8 9
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 8175x