Kančík - chov
Kupoval jem je az na konci vystavy.Vsichni kancici byli vyprodany.Tak mi odlovili tyto dva z vystavni nadzky.Proto jsou to uz docela velci kousci
No já nevěděl, jestli jste je kupoval na začátku výstavy, či na jejím konci
Mam je asi tyden,..tak to jsem rad.Dekuju
Nebudou, kdyk je máte 14 dní. Oni si zvyknou.
No šlo...
to vpředu, menší se jeví jako samice...to zadní samec. S ohledem na tu žlutou palici Vlastíku je to dost pravděpodobné, že je v nich něco přimícháno...
Vzhledem k tomu, že se drží v jednom úkrytu, by to mohl být pár. Samec většinou netoleruje druhého ve své "domě".
Možná je to fotkama, ale podle téhle
rybicky.net/k/forum/478699.jpg , mi to přijde jako kříženci či jejich potomci.
Starší reakce
podle dlouhe ritni a hrbetni
To může mít i samice, podle toho nelze bezpečně určit pohlaví.
Ten vetsi je urcite samec a ten mensi kancikmi podle dlouhe ritni a hrbetni prisel taky jako samec
To menší s tmavšími pruhy vypadá na samici...na té druhé fotce mezi pruhy náznaky červené prosvítají. Až budou v nestresovém prostředí, pokud mne zrak nešálil, dobarví se.
Ve vlákně o diodovém osvětlení jsem četl, že se teplá a studená bílá nemají rády... Nevím proč, nevyznám se v tom. U zářivkového osvětlení běžně dávám jednu trubici teple bílou, druhou studenou a problémy mi to nedělá. Bude to asi nějaká specialita diodového osvětlení.
obě rampy mám vzadu. Ale co jsem tak vysondoval, dělá to asi teplá bílá. Protože když zapnu rampu se studenou bílou, ryby ztmavnou a jsou prostě hezčí.
Taky je možné, že ryby jsou vybarveny stejně, ale máš nevhodně zvolenou barvu osvětlení a ta barvy ryb potlačuje. Někdy to dělá i nevhodné umístění osvětlení - když se na ryby svítí zepředu (světelná rampa umístěná nad přední částí akvária), jsou krásně barené, když zezadu (rampa nad zadní částí akvária), jsou barvy ryb nevýrazné.
Obojí
))) Zkusím obě rampy nějak zkombinovat. Možná nechám jen jednu a přidám trochu led pásků, protože voda je teď taková dost tmavá a to by pak mohlo být lepší
Tak záleží na tom, co víc chcete...kytky, nebo vybarvené ryby
Jetli teplá či studená, to je asi fuk, ale prostě je toho světla asi moc...
Může se přihodit, není to nečasté ani v přírodě, že ryba neodhadne velikost potravy. Kdyby se šprajc v papuli, tak by to bylo vidět, dál už nastává trávení...
samice ma +- 18 cm a pancernicek mel s ocasem 2-3 cm
Jak je samice velká a jak byl velký ten pancéřníček?
0 14.02.2013 19:08 petr25 Dobrý den mám pár kančíkú smaragdových a samice mi ulovila panceřníčka nezapříčí se jí v ústech nebo v žaludku mám je spolu už 2 roky a nikdy se mi to nestalo.Zbilé už jsem radši odlovil.Za odpovědi děkuji.
Starší reakce
Ano, skupinku akar hnědých - pro změnu moje oblíbené, ne tak velké a velice klidné cichlidy, a nebo Heros severum (nebo ryby pod tímto obchodním názvem, jak je to s H.severum vysvětloval níže LiborSprysl). Jsou to taky krasavci a jeden pár by byl v té dvoustovce tak akorát.
7 04.01.2013 21:43 RAP Co takhle pro začátek např. akary tečkované, zlaté či zelené, skupinu samec + 3-4samičky nějakých Apistogramm.
Tyhle rybky se dají kombinovat s tetrami.
Jinak akary hnědé jsou relativně mírné dají se chovat ve skupině.
elioti, affinis...aureus...klidně také...
Sólo, oni za nějakej čas doplní svého potomstva až až.
Dík, na ně myslím od začátku, jen jsem si říkal, aby se samy v akváriu "nebály"
. Doplnit nějakými druhy, nebo je nechat jen sólo?
Mé oblíbené....rivuláti, nikaragujci, salvíni, octofasciáti.....máte-li na ně vodu,i některého herose bych viděl jako možného
Když výraznou a větší, tak ty kančíky červenohrdlý, tedy alespoň za mě.
Děkuji, doporučte něco konkrétního. Ať je to v akváriu výrazné (pokud možno barvou i chováním).
Ideální pro jeden pár větších cichlid téměř jakýchkoliv
A co se podívat na cichlidky? Tam by jsi mohl volit kombinace několika druhů.
Moc díky za rady. Budu tedy ješte chvíli otravovat
Poraďte mi tedy, prosím, jakými rybami to akvárium osadit. Je to 100-50-40.
Mám ještě 700 (200-60-60) ale ta je osazena hejnovými rybami. Cichlidy jsem nikdy nechoval, tak bych to chtěl zkusit. Taky by to chtělo ne moc náročné "individualisty"
Ještě jednou díky
Poučen z předchozích nezdarů, teď už vím a můžu to těm jenž se obdobnou chybu chystají udělat rozmlouvat.
V takovém akváriu se velké cichlidy blbě kombinují všeobecně...
To raději vyladěné páry do dvou stovek, než řešit ty boje...
Jako náctiletý "drsný" akvarista jsem tuto kombinaci měl ve 180 litrovým akváriu a je to přesně jak psal RAP, jakmile měli meky potomky, tak akary z kva vymazaly a při frekvenci tření to bylo skoro neustále. Já za sebe bych tu kombinaci po těhle zkušenostech do 200 litrovýho akva nedoporučil.
Hodně záleží na vnitřním zařízení nádrže, aby si mohly páry zabrat teritoria a nepřekážely si. Problém se dá očekávat až po rozplavání případného potěru, zejména meky dokáží být nekompromisní.
Ahoj, chtěl bych do 200 l akvária umístit 1 pár meeki a 1 pár akar hnědých. Nemám s kančíky zkušenosti, tak se ptám, jestli je to reálné? Ať se nemlátí
Na dno asi 1-2 ancíky.
Dík za názory.
Starší reakce
Zůstaňme raději u nějakého toho herose...někde tu je Jardovo pojednání na to téma. V podstatě už dvacet let jsem neviděl čisté severy...
Nějak si stále nemyslím, že by došlo v akvarijních populacích za tu dobu, co se zde začalo s jejich množením,k tak zásadní změně rozmnožování. Severus byl, a doufám je, "larvofilní tlamovec". Díky tomu že se ryby tohoto rodu mezi sebou velmi ochotně kříží, pak kvalifikované rozhřešení nelze dát. A to pominu, že několik druhů čeká ještě na určení a přesto se v příchytech dostávají do Evropy...Takže s jistotou heros...
0 27.12.2012 18:05 RAP Jde o Heros, pravděpodobně severus.
0 27.12.2012 14:03 Koudakovic – Kančíci-druh
Zdravím,jsem začínající akvarista,čili se v rybkách absolutně nevyznám.Ve svém akváriu mám nasazené kančíky (pravděpodobně),ale ani předchozí majitel my nebyl schopen říct druh.Díval jsem se do abecedy,avšak ani podle ní jsem nebyl schopen určit jejich druh.Proto žádám o pomoc zde.Předem děkuji.
Starší reakce
Já souhlasím s RAPem, že pokud má perfektně sehraný chovný pár a je opravdu zkušený chovatel, může je chovat ve 120ti litrech. Ale ty minimální rozměry jsou dány proto, že ty si zjišťují ti, kteří s těmito rybkami nemají mnoho zkušeností. A přesto, že se píše minimálně 200 litrů jsou schopni nacpat 6 ks do 100litrového akvárka... A věř mi, pro tyhle rybky je opravdu minimální velikost akvárka 100x50x40 cm a větší. Neříkám, že v takovém akvárku máš chovat jen 1 pár mek a nic víc. Můžeš s nimi chovat třeba ještě párek akar modrých nebo párek nigrofasciátů nebo zelenookých + hejnko nějakých větších teter a pancíků. V takovém akvárku potom na pár mek vychází méně než 60 litrů vody... ale není to 60ti litrové akvárko... Ale menší akvárko než 200 litrů je prostě nesmysl (s výjimkou toho, co napsal RAP). Rozumíš mi už, jak to myslím? A pokud jde o ideální, pak na tyto a podobné kančíky je ideální akva 150x50x50cm a větší... tam už můžeš mít i víc párů a pak můžeš pozorovat zajímavé sociální chování těchto krásných cichlid. Ale co uvidíš na párku vystresovaných ryb ve stolitrovce?
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19619x