Kančík - chov
pro mexdex: Chce to velké akva, pár který se vybral sám a kvalitně a rozmanité krmit! Nic víc, nic míň. pro JJ: Vyhni se jejich území, jinak žádný rozdíl.
jak cistite akva pokud mamji kancici mlada?
urcite mate podobne zkusenosti jako ja, utoci na vse co se obevi na jejich uzemi
je to docela sranda kdyz kanec narazi do ruky

to je aby se clovek neleknul

mate nekdo nejake informace o mnozeni kancika citronoveho, diky za jakoukoliv radu

0
[291] - Cichlidy 25.10.07 23:36 wladys fish.mongabay.com/… tady je odkaz na různé biotopy..
K tomu písku:
Pokud ho budeš dávat do toho "plivátka" tak si raději kup pytlík za dvacet kaček v akvaristice(říční písek) a máš to bez pracného vymývání.Jinak pro středoamerické ryby,které žijou ve své domovině v tvrdé vodě s PH nad 7 ten betonářský písek nevadí i kdyby šuměl.
Jaký je biotop střední ameriky, nemáte někdo odkaz?
hmmmm tak normální písek do pískoviště do akvária......tak to ho ale hoď nejdřív do octa, jestli nešumí a pak ho přesyp přes cedník oka alespoň 3 mm, pak to přesyp znova přes jemné síto, to co Ti zůstae v sítu to dej do akvária, ne to jemné. Doporučuji převařit....a alespoň 20 minut.
a mozem im dat ten piesok
Ono tady panum kteri jiste vedi o cem pisou, jde spise o to aby si tam nedaval ty rybky
1
25.10.07 19:02 Neregistrovaný uživatel Jestli se můžu taky přidat do diskuze, protože tyto ryby chovám, tak:
Do miniaturního akvárka 40 na 25 na 25 nejsou tyto ryby vůbec vhodné.

Příčnopruhým kančíkům postačí i nádrž délky 80 cm a objem okolo 100 l (akva metr na délku jak radí Wladys je pro tyto ryby určitě ještě lepší, ale postačí i zmiňovaný objem; od 100 cm dlouhé akva u větších středoamerických kančíků jako je perleťový).
Já mám akvária pro chov těchto (a podobných ryb) vybavená bez živých rostlin (používám umělé), propraný říční písek koupený v akvaristice, používám hrubší, ale ne ostrý. U těchto rybek je důležitý prostor dna, dobrá filtrace a pravidelná výměna vody. Chov velice snadný, většina cichlidářů začínala s kančíky příčnopruhými, příp. akarami modrými. Nigrofasciati jsou docela bojové rybky.
dobry den potreboval by som poradit s kancikmi (cichlazoma zebrovita)kto ma skusenosti s tymito rybami nech mi napise je to surne dakujem

Dneska jsem viděl na výstavě v Botanické zahradě velmi zajímavě zbarvené nigrofasciáty.
moku kancika zelenookeho krmit zizalami? dik za odpoved
Ty ryby jsou ještě mladé,klidně je nech spolu,jsou to mírumilovné ryby.Až se budou chtt vytřít,tak to udělaj i ve společném akvárku a oba rodiče jikry hlídaj.Vylíhlý potěr za dva dny odsaj odkalovačem.
to hilsner
Kdyz si regnutej tak ta tuzticka co vidis u sveho prispevku je pro EDITOVANI
Přidat reakci
1 ...... [24] 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19710x