Kančík - chov
0 13.05.2008 12:03 pakos napsal: Tak nejprve bych vyřadil hovězí srdce.Jinak pokud jsi z lenochů co si nekoupí ani mraženky,tak dávej kvalitní granulky-Hikari,Sera,Prodac atd.Jinak alespoň mražené krevetky,patentky,gammarus,rybí filé.Občas žížalky,červíky,mouchy a jinej hmiz co spadne do oka .Jako vegetariánskou stravu používám mražený hrášek.Spařím vodou a vyloupu ze slupiček.Výběr se zvětšil,tak to nemusíš trápit vločkama.Stejně polovinu vyplivne a nechá ležet. Starší reakce
0 16.02.2008 13:21 DandyK Byl prvni a vsechny zahadne zmizely, od vcerejska jsou tam nove jikry tak snad se alepson par rybek chyti
)
cichlidy berou do tlamky mladé a vyplivují na jiném místě normálně, asi tak, jako kočka přenáší koťata.
Jestli to byl první výtěr tak to je normální,oni se to časem naučí.A ktěm rostlinám skus Anubiasy a připevni je na kořen nebo na pozadí,někom výš ode dna to určitě vydrží,taky můžeš skusit Pistii.
0 16.02.2008 09:26 DandyK – Re: johan
Ok diky za rady
JEste jsem se chtel zeptat, co udelat aby po vylihnuti z jiker to mini rybicky prezily? Porad je davaj do pusy a vyplivujou, ale nakonec je asi snedly ://
0 16.02.2008 09:25 DandyK – Re: BikerJames
Prave proto je chci dat do toho vetsiho
V 60L
,až trochu vyrostou nevydrží žádná rostlina.Rostliny nejí ale všechny je vytrhají a rozcupují třeba znudy,nebo proto že si budou dělat místo na vytření.
no nevím, jsou velmi tmaví a na bílím podkladě?
na tmavým se podle mě budou cítit lépe.. určitě jemnej štěrk.. já jsem unich měl velmi jemnej písek z pískoviště=)) a ryli si pěkně=) a lávové kameny ne, spíš nějakej hladkej plochej. třeba břidlici, ať se maj na co třít. (ale pouvažoval bych o větším, ohodně větším akváriu!!)
nedávej jim tam bílej štěrk.. dej jim tam normální říční, určitě se budou cítit líp. co se týká rostlin, tak musí být hluboký písek a vněm nějaké větší šutry, aby když maj náladu nebyli schopní vytrhnout celou rostlinu. já unich měl hlavně Cryptocoryne affinis, aponogenitifolia, Valisneria gigantea a hnědovku křídlatou. je ale o náhodě jestli stihnou dostatečně zakořenit, než je začnou kančíci cupovat. ale dá se to. a filtr? to je asi jedno, měnit vodu musíš stejně..
0 15.02.2008 19:27 DandyK Čau, zajímalo by mě, jaké rostlinky jsou nej ke kančíkum, které jim nebudou chtunat
Nejaké velké listy nebo tak neco, nevíte nekdo konkrétni název?
Taky by me zajímalo, jaký filtr jim do akvária dát a zda je pro ne vhodný uplne ten jemný strek z hornabuch (bíly). Diky
Starší reakce
0 05.02.2008 21:37 DandyK Mam je v 60ti litrovým a mají asi 8cm 5cm 5cm. Kámoš od kterého jsme ho dostal ho má v 120litrovém a má ais 15cm. Takže je to dost inviduální, ale mě by víc zajímal ten filtr atd
))
)
že kančík per. dorost do 25cm v 100l neuvěřim, ani kdybych ho tam viděl. tam může tak do 15cm. ono přeci nezáleží jen na potravě, ale hlavně na prostoru. důvod proč jsou ve velkých rybnících velký ryby a v malejch malý.. no, když ho tam někdo chce dát, tak se mu to těžko rozmluvý a když mu to nepříde blbí, tak co se dá dělat
ale uvědomte si, že takový ryby žijou 10-15let. uvidíte jak třeba v 5letech budou na nervi..
když jsem začínal, dostal jsem je darem a v akva něco přes 100l jsem je měl. chudáci, jsem rád, že už jsou v 500..
Tvůj kámoš má skutečně PÁR KANČÍKŮPERLEŤOVÝCH VE 100 LITROVÉM AKVÁRKU S DALŠÍMA RYBAMA? A to dokonce s perlovkou a parrotama? To se nedivím, že nic nedělaj, když jsou jak sardinky v plechovce. Ale stejně myslím, že to je kec. Nebo hec??
Když se tře pár kančíků perleťovývh, tak lítají cucky
1 05.02.2008 19:46 pytel – Re: jirkacichlid
25cm velká ryba do 100litrů!!??
S tim krytem zapoj fantazii... Zadny navod neni do sroubecku... V zakladu je to vzdy ram, viko a na nem pridelane zarivky.... A jak to vyrobis je na tobe
do tak malého akvárka se vůbec nehoděj, za pár let tam zbude jedinej!!! a ani nedorostou do své plné velikosti, budou mít maximálně 15cm.
0 05.02.2008 16:48 DandyK – Kančík perléťový - akvárko
Ahoj, chystám se založit nové akvárko pro své tři kančíky. Akvárko bude mít 118litru. Zajímalo by mě, jaký filtr pro ně mám koupit, jestli normální nebo musí být nějaký extra(určitě vnitřní). Taky by mě zajímalo jaké osvětlení. Kolik tak watů dát když tam s nimi moc rostlinek žít nebude.
BONUS: Mohli by jste mi pls hodit linky na nejruznější návody na výrobu osvětlovacího krytu? Pár jsem jich našel, ale není to to pravé
Díky všem
Starší reakce
Pohlaví poznáš u xantorické formy (fakt to nejsou albíni - mají tmavé oči
) úplně stejně jako u divoce zbarvených ryb: samičky jsou menší a mají oranžová bříška.
Biotopem typových exemplářů kančíka příčnopruhého jsou horská jezera sopečného původu Atitlán (1540 metrů n. m., hloubka 320 m) a Amatitlán (1188 m n. m.) v západní části Guatemaly. Více o dalším výskytu na
www.stredoamerickeryby.estranky.cz/…Starší reakce
0 08.12.2007 19:12 Marty Ahoj všichni,kamarád mi přinesl 3 kusy Cichlasoma meeki a vytreli se mi,nemam s tímto druhem zkušenosti,mam pouze tlamovce. Poradíte mi někdo čím je nejlepší krmit??teplotu vody?? atd. Díky
0 06.12.2007 20:47 JARDA111 – Re: hilsner urquell
dva samci
0 06.12.2007 19:16 Milan – Re: hilsner urquell
oba jsou samci
Starší reakce
0 02.12.2007 21:31 KAKTUS1010 to nevadi a dakujem za radu
0 02.12.2007 21:31 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Promiň jsem vůl. Mám furt v hlavě svoje Akary.
No i tak myslím, že v pohodě a platí úplně to samé. Jen bych jim uměle vytvořil bydlení vpravo a vlevo a mezitím spoustu rostlin aby se neměli důvod napadat. Ještě jednou se omlouvám.
0 02.12.2007 21:24 KAKTUS1010 ale ja som myslel pestrenca cerveneho ci s tym mozu byt
0 02.12.2007 21:22 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Samozřejmě můžou, ale v zarostlé nádrži a smnožstvím úkrytů. Příčnopruzí jsou dost kousaví, ale jen v období rozmnožování a Akary modré jsou naprostí kliďasové. Jen chrání své mladé, ale nijak brutálně. Mám je v AQ momentálně s cca 500 mladými.
0 02.12.2007 21:13 KAKTUS1010 no kancikov (archocentrus nigrofaskiatus) plus pelvicachromis pulcher mozu byt spolu v 112l
0 02.12.2007 20:12 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Jakých Kančíků?
0 30.11.2007 18:18 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Jsou to teritoriální ryby citlivé na jakoukoliv změnu v akvárku. Kromě vysávání detritu a měnění vody jim nezasahuj do ničeho. Teritoriálním rybám, a nemyslím jen kance, to často úplně nabourá chování. Taky se na ty mladé mohli úplně vykašlat anebo, a to se stává často, je zbaštit!!
0 30.11.2007 18:15 KAKTUS1010 no ten par co mam sa sprava k sebe slusne aj male maju ale ked som vycistil nadrz tak samec zacal bit tu samicku a k mladym ju ani nepustil ale ako som mlade odobral tak je to v poho a uz maju dalsie ikry neviete preco ju zacal v tedy bit?
0 30.11.2007 18:10 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Měl jsem ve 100l 6ks (3 páry) ale spoustu úkrytů a rozdělené teritoria rostlinama, aby na sebe z úkrytů neviděli. To je ale extrém. Jinak v klídku můžeš. Samec Kančík když si partnerku vybere sám, tak se k ní chová slušně a gentlemansky a stačí jim i menší AQ (ne ale o moc!). O mladé se starají spolu.
0 30.11.2007 18:06 KAKTUS1010 vdaka za radu vyskusam to staci kancikom priecnopruhym akva 96l pre 1 par?ten par co mam si sadol hned po tyzdni som mal male
0 30.11.2007 17:58 KAKTUS1010 – spravanie samca
dobry vecer chcel by som sa vas opytat ze preco mi vzdy ked si prinesiem z obchodu par
(kancik) samec napada samicku.Mal som kanciky cervenohrdle aj priecnopruhe a zakazdim mi samce tie samicky zbiju az nemoze plavat
mozete mi povedat preco?
0 27.11.2007 21:44 Hony – Kančíci
včera sem si koupil par kančíku zelenookých samec asi 8 cm a samice tak 6. Zajímalo by mě proč samec pořad prohaní samičku.
Starší reakce
No nejprve mrkni jaké nádrže se pro chov těchto cichlid používají.Já začínal jako malej taky s těmito a vím že při 100l to bylo malé.Tože jsou schopny nahrabat kupy písku je znáké, z čehož vyplívá že písek je spíše nutnost.Budou vánoce, tak zatřepej s rodiči a vybreč si velkou nádrž nad 100l jinak to nemá cenu trápit.Do toho co mášdoma se z podobných druhů kančíků hodí max Cryptoheros sajica.je podobný tvarem,ale není tak agresivní a navíc je barevně atraktivnější.
0 21.11.2007 10:51 RAP Přidej "nepřátelskou" rybu. Jestli máš malé akva, odlov samce nebo potěr.
0 21.11.2007 10:46 KAKTUS1010 – Re: RAP
no oni sa chu starat obi dvaja ale jeden druhemu to nechce dovolit neviete ako by sa to dalo riesit aby sa nebili?
0 21.11.2007 10:40 KAKTUS1010 su to tito ale ja mam albinov a je to samec a samica a maju mlade a stale jeden druheho bije
0 21.11.2007 08:50 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
0 21.11.2007 08:39 KAKTUS1010 no ja mam albinov ale normalna forma je tmava a ma cierne pruhy po tele a velky su asi 6cm
0 20.11.2007 20:11 rolandmynar Jací Kančíci to jsou a jak velcí?
Přidat reakci
1 ...... [23] ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19619x