Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to živorodka?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jaká je to živorodka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucynkaRe: matlala
je to živorodka Jonesova.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucynkaRe: Mirek87
Je to šlechtěná forma mečovky mexické-pravděpodobně vídeňské.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucynkaRe: malinka81
Je to WG . Ag jsou kapičičičinku jiné.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: malinka81
Bojím sa, čo bude s rybkami ďalej. V akváriu máš to, čo tam byť nemá. Zrejme si sa poponáhľala aj s rybkami
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: malinka81
WG
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malinka81 – mečovka-jaký přesný druh to je?
Fotka k příspěvku Prosím o radu, neporadil by někdo jaký přesný druh mečovky to je? Jestli mexická ADA nebo mexická WG? Dostali jsme je do našeho prvního akvárka, hledala jsem na netu a nejblíž mi ji připomanají tyto 2 druhy co jsem psala. Děkuji ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - iviniRe: rudolf
aha, nojo, dostala jsem je :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rudolf Re: ivini
Malé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iviniRe: rudolf
to jsou moc velké nebo malé? děkuji za odpověď :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - rudolf Re: ivini
Ta na obrázku ne, ta má nejblíž k berlínské, ale soudě podle rozmazaných kusů dalších ryb okolo by mezi nimi nějaká, která by tuxedo alespoň trochu připomínala, mohla být... Tříměsíční mečovka, velikost do dvou cm - to nějak nehraje dohromady...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivini – Jaká je to mečovka?
Fotka k příspěvku
dostala jsem mečovky tuxedo, ale jsou to opravdu? mám je asi tři měsíce, velké jsou do dvou cm.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: nika
Jsou to různé barevné varianty živorodky duhové. Jestli je máš v jednom akváriu, tak se ti budou společně množit a vzniknou z toho obvykle hodně škaredé rybky, které se svým rodičům moc nepodobají.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rudolf Re: nika
Živorodka duhová (Poecilia reticulata) neboli paví očko neboli gupka - všechno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nika – nová posádka
Fotka k příspěvku s tmavsím chvostom je živorodka dúhová? a ten zvyšok je čo zač?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - LiborSprysl
www.facebook.com/…

To sou voči... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: niky
Pokud jsi přímo od chovatele nekoupila pávčata z čisté linie, tak nemá cenu zjišťovat barevnou variantu. Předpokládám, že rybky jsou ze zverimexu, takže to nejspíš bude mix. A pokud jsou ty rybky dovoz ze zahraničí, tak čisté nebudou (např. Pet Center....). Ten potěr se ještě může dovybarvit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: niky
Poecilia reticulata - Cobra
za tou cobrou to nějak ještě pokračuje, ale na to už odvahu v tipování nemám :-D může to být taky mix a žádná konkrétni
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niky
Fotka k příspěvku Dobrý den, je mi jasné že se jedná o Guppy, ale zajímala by mš barevná varianta.Samice jsou 5-6cm velké, samec o něco menší.Potěr je téměř stejný, až na jednoho samečka (viz foto), ale odlišný od samce.Koupila jsem ho spolu se samicemi, tudíš jsem si myslela, že patří k sobě.Momentálně si myslím, že barva potěru je tou "pravou" k těmto samicím, co myslíte??, díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - amazonia Re: nika
Na fotografii je samice živorodky duhové(paví očko),ten druhý co popísuješ,že má ploutve krásně zbarvené do modra,bude nejspíš sameček.Samečci jsou o proti samičkám podctatně barevnější.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - xenotoca
Je to vyšlechtěná samice pavího oka (Poecilia reticulata).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nika – živorodka
Fotka k příspěvku poradíte mi? jeden z párika má menšie svetlešie plutvy a druhý má krásne sfarbené do modra

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Martina
To musis ten stitek dekodovat, co Ti tim chteji v prodejne rict :-D .

Moly = co je to za rybu, druh
mix = v akvariu plavou krizenci, tezko najit 2 stejne
lyra = ale vsechny maji lyrovitou ocasni ploutev

Mix jsem videl napsano vicekrate, proste to znamena, ze ty ryby nelze nijak barevne zaradit, uz jen proto, ze je kazda jina. A napad koupit takovou rybu jsem mel jen jednou, kdyz se mi silene libila jedna Plata skvrnita (ona vypadala bila, neuveritelne bila). Nakonec jsem si to ale rozmyslel, v te dobe jsem mel Platy koralove a nebyl prostor k tomu dokazat chovat jednu formu a s druhou se o neco snazit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Martina
Je to ta samá ryba, jen má jinou barvu. Požadavky na chov stejné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martina – k obchodě psali a řikali moly mix lyra
Fotka k příspěvku prý Moly mix lyra ...ale na netu jsem nenašla,jsou "stejné" jako Blackmolly??? děkuju za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Jája
Jája napsala: Jo, s tím souhlasím, ale je to pěkná blbost a hlavně matení zákazníků (těch méně znalých).

Ale zákazník matený přece není...dodavatel dodal platy...podle dodáku jsou to platy a jako platy se musí prodat...paninko já jsem si tenhle bordel nevymyslel...na to jsou zákony smich A už je to tu zase volby na krku...a kdo vymyslí ještě větší hovadinu, toho budeme volit... ;-) Já ne, já na to fakt už kašlu!!!!!!!!!Protože je to pořád odznova, a můj čas je dražší a dražší. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: LiborSprysl
Jo, s tím souhlasím, ale je to pěkná blbost a hlavně matení zákazníků (těch méně znalých).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Jája
Jája napsala: V akvaristikách ani nevědí, co prodávají. Já jsem nikde nenarazila na nic jiného než na ballon mollu, ačkoliv tam je kolikrát popisek plata. Prostě v tom mají bordel.

Ne že bych chtěl být jedovatý...trochu teda chci :-)...ale když vám dodavatel napíše, že je to plata, a máte třeba kódovou pokladnu, pak to prostě jako platu budete prodávat, i kdyby to byl Jan Neruda...To jen trochu na vysvětlenou... ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: christ
V akvaristikách ani nevědí, co prodávají. Já jsem nikde nenarazila na nic jiného než na ballon mollu, ačkoliv tam je kolikrát popisek plata. Prostě v tom mají bordel.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - christRe: LiborSprysl
Dekuji libore za potvrzeni meho dojmu;) a omlouvam se za pripadne problemy s krcni pateri B-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: christ
Musel jsem trochu kroutit hlavu na stranu, ale myslím, že to vliv na můj pocit nemělo. I já vidím molly... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - christ
Fotka k příspěvku Pripada me to uplne stejna ryba. Podle me to jsou vsechno molly,pridavam foto. Dole oranzovej samec anad nim leopard samice udajne platy balonovy a nad nima samice balloon molly dalmatin. Ja vidim porad jen balloon molly;)

Foceno mobilem, cili se omlouvam za kvalitu

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: christ
christ napsal: Ahoj, chci se zeptat jekej je mezi nima rozdil. Mam udajne v akvarku balloon molly a platu balonovou, ale zadnej rozdil mezi nima totalne nevidim. Uz mi i bylo receno, ze je to to samy, coz me prijde jako blbost, plata a poe...
Chova je nekdo tady?
Predem moc dekuji za odpoved.

Rozdíl je především v rodu...a zničit tyto živorodky dokázali v Asii oboje...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - christ – rozdil mezi balloon molly a platou balonovou
Ahoj, chci se zeptat jekej je mezi nima rozdil. Mam udajne v akvarku balloon molly a platu balonovou, ale zadnej rozdil mezi nima totalne nevidim. Uz mi i bylo receno, ze je to to samy, coz me prijde jako blbost, plata a poe...
Chova je nekdo tady?
Predem moc dekuji za odpoved.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: walris
Dříteč není velkopěstírna, ale velkoobchod, takže tam asi sežneš, ale určitě bych nepodcenil tu karanténu, neb půjde o nějaký import.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: walris
S Ganjamirem souhlasím v tom, že nejdůležitější je výběr, od koho kupuješ. Já do obchodů chodím jen nakouknout, nakupuji obvykle rybky přímo od chovatelů. Pěstírny, pokud jsou vedené šikovným majitelem, obvykle zaručují vysokou jistotu zdravých rybek - nakonec je to živí a nemoc v chovu je mnohem horší katastrofa než v akvárku akvaristy - koníčkáře. Ale karanténu bych nevynechával. Já ji používám i u rybek z těch nejlepších zdrojů, protože nikdy nevíš, co se ti může u naprosto zdravé rybky rozjet například díky změně kvality vody... Ale o karanténách je tu celé vlákno, doporučuji nastudovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ganjamir Re: walris
Nejlepší je kupovat od chovatele který to má jako koníček a máš jistotu že jsou rybky zdravé, s živorodkama by neměl být problém od někoho sehnat ... za ty léta co rybičky mám doma jsem nikdy karanténu nedělal a taky se nepamatuju že bych někdy něco musel léčit ... ale tím ti nechci radit abys rušila karanténu, ale spíš zvaž odkud ty rybky vemeš :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - walris Re: LiborSprysl
Diplomatická odpověď :-D No obchod mi nepřišel jako nic extra, to je pravda, ale zatím jsem tam nic nekupovala, takže nemám zkušenosti. Já jsem z HK a v Olmu jenom studuji, ale ještě mi jeden akvarista poradil velkopěstírnu Dříteč mezi HK a Pardubicemi, to by bylo pro mě nejschůdnější řešení. Jaký máte názor na takové pěstírny?
Jinak děkuji za názory pánové, vážím si toho.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - LiborSprysl Re: walris
walris napsala: Obvykle dávám max. na 14 dnů, je nějaký speciální důvod proč na tak dlouho? Děkuji.

Oni jsou chlapci "diplomati" a zjevně obchod znají... smich Tyhle ryby mají jeden velký problém...Pár řádků jsem o tom napsal v textu o aklimatizaci akvarijních ryb. Jsou v Asii baleny "pohodně", po masovém výlovu z velikých nádrží, kde se zpravidla léčivy nešetří, jedou k nám poměrně dost dlouho. Ve velkoobchodě jsou poměrně velmi vykoupány v léčebné chemii, aby nepopadaly. Jsou v nádržích poměrně dost "nahusto". To jsou všechno předpoklady k tomu, aby dělaly konečnému spotřebiteli docela dost problémů... ;-)
Cosmogagy to napsal přesně, já bych k tomu dodal snad jen to, že jsem v tom obchodě před nedávnem byl a proto bych byl na rybky od nich víc než opatrnej.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Cosmogagy Re: walris
některé nemoci se za 14 nemusí projevit... osobně doporučuju min. 3 týdny, klidně i měsíc..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - walris Re: malyLibor
Obvykle dávám max. na 14 dnů, je nějaký speciální důvod proč na tak dlouho? Děkuji.
Jestli sis je koupila nebo o tom uvažješ, nezapomeň si je dát do karantény. Aspoň na 3 týdny, lépe i déle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - walris Re: Kaira
Moc všem děkuju. V Hradci Králové ji ve dvou mých oblíbených obchodech nemají, ale teď jsem ji objevila ve druhém navštíveném v Olomouci v Olympii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: walris
Tady u nás jsem je už párkrát v obchodech viděla, i s tím označením Dalmatin molly, tak by to neměl být problém.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - LiborSprysl Re: Toník
Toník napsal: Poecilia latipinna.

Protože je to ryba s velkou pravděpodobností asijského původu, tak bych si zase tak moc tou latipinou jistý nebyl. I když bezpochyby k "výrobě" těchto ryb použita byla. Ovšem velmi často se při vykřižování těchto ryb používají i samice velifer, aby ryba byla ještě mohutnějšího vzrůstu...Takže řekněme, že je to nějaká poecilie. Protože latipina se od velifery liší v přírodě například překrývajícím se počtem paprsků v hřbetní ploutvi, nelze ji tak jednoznačně určit v akváriu podle fotky v případě kříženců.
Barevné variety poecilií nejsou stejně staré, a proto se při křížení mezidruhových dají použít blízce příbuzné, což velifera, latipina a shenops jsou.
K dotazu walris - je to zcela běžná komerční forma ryby, v sortimentu velkoobchodů je dlouhá léta.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - walris Re: Toník
Mockrát děkuji, jsou normálně k sehnání? Zvlášť ta varieta bíločerná (než černobílá)? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: Toník
Toník napsal: Poecilia latipinna.

Souhlasím. A od boku bych střelil - varieta Dalmatin Molly.. otázka jak kvalitní a stabilní :-)
 Reagovat na tento příspěvek 8  - Toník Re: walris
Poecilia latipinna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jaffi Re: walris
Řekla bych, že silver molly křížená s černou (black molly). Ale třeba mě někdo opraví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - walris – Co to je? :D
oldkiwinka.rajce.idnes.cz/…
Prosím o radu :) Děkuji

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12857x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3075-jaka-je-to-zivorodka?od=144