Jaká je to živorodka?
Pokud nemáš moc zarostlou nádrž nebo málo úkrytů, tak bych ji možná raději oddělil pokud chceš všechny maldé nebo většinu zachovat. Jestli ti nebude vadit slektivní výběr nejsilnějších jedinců, tak ji tam nech
Proč oddělovat? Pořiď těm klukům další samičky, pokud Ti to prostorový možnosti dovolují, budeš mít zanedlouho hodně mladých.
Pokud jsou samečci a samičky spolu pohromadě, tak je ta pravděpodonost, že je Tvoje samička těhotná, velmi vysoká. Je dobrý mít společně 1 kluka a 2-3 holky, tak aby se to prohánění, jak píšeš tzv. rozmělnilo.
0 10.11.2011 13:38 be – xifa
Jo a drží se stále u dna,podle mě je .Mám jí pro jistotu oodělit ?
0 10.11.2011 13:34 be – xifa
Ahoj,dá se nějak poznat,jestli je xifa těhule ? Moji samečci ji pořád prohánějí
Starší reakce
Původ těch ryb je jasný - Asie. Přece nebudou nabízet dvoucentimetrové rybky, to by nikdo nekoupil. Proto se kvalifikovaně nakříží endlerky, povětšinou překvapivě se zelenou kobrou, a vylézá z toho poměrně dost stabilní populace velkých ok, v nichž je přimícháno minimálně barvy, s kterou byly kříženy. Viděl jsem stovky hnedle čtyřcetimetrových "endlerů". Mimochodem občas se pod títmo názvem i prodávají, protože to prodávající především v marketech neví
.
Já právě neznám pravej původ těch mých a jak přišly na svět. Už jsem si to opravil v popisu, že je to kříženeček
Jsou. Kdyby nebyli, neplavalo by v akváriích tolik údajných "endlerek", které "endlerkami" nejsou.
No, to jsem si myslel. A jsou plodný aspoň?
Ať dělám, co dělám, bakteriální rozpad ploutví tam nevidím, okraj ploutve je hladký, plně vybarvený, nepotrhaný... Čistokrevná Poecilia wingei ("endlerka") to v žádném případě není, je to zřejmě její kříženec s "klasickým" pavím okem (Poecilia reticulata). To "zřejmě" vztahuji k tmavé skvrně na boku, která je v této podobě typická pro P. wingei, jinak bych uvažoval i o tom, že je to "jen" paví oko. Právě přítomnost jednoho (horní nebo dolní) nebo obou mečíků v ocasní ploutvi je jedním z nejtypičtějších znaků kříženců wingei x reticulata. (V tomhle konkrétním případě je ale zřejmé i ze zbarvení, že to není čistá P. wingei.) Samci Poecilia wingei mají v ocasní ploutvi jakoby oba mečíky vyznačené oranžovou kresbou, ale ploutev má rovný zadní okraj, morfologicky na ní žádný mečík není.
Nezdá se mi, že by měl nějak sežranou tu ploutev. Spíš mu tak narostla. Druhej samec jí má protáhlou zase dole a střed má transparentní, takže zase spíš blíž k Endlerce. Asi to budou nějaký kříženečci.
Ocasní ploutev je "doslova" sežrána baktérkou.Co dodat...jestli je to endlerka nebo očko...určitě to není jiný druh rybky.
Dneska mě kolega vyvedl z omylu. Myslel jsem si, že mám hejníčko živorodek Endlerových, ale vypadá to, že to bude něco řezanýho. Endlerka to nebude, nemá to transparentní střed ocasní ploutve ani všechny barvy co má mít a paví očko to asi taky nebude. Je to menší a nemá tak dlouhou ocasní ploutev. Mrkněte na to. Díky
Starší reakce
jj, to je ona, díky
Zdravím, nemůžu to nikde najít, tak se zeptám, jestli nevíte co se přesně skrývá pod názvem z akvaristiky plata balónová? Osobně jsem si myslela, že je to varianta platy skvrnité, ale do poznámky k mé nádrži mi někdo napsal, že je to živorodka velkoploutvá. Sice si to nemyslím, ale nevím tak se ptám
. Díky
Starší reakce
0 08.01.2011 19:45 ZdN – Re: avast
I když je dotaz staršího data, zareaguji. Netřeba se obávat "směsky" mečovek, ale jde o varietu "tuxedo green", která je dle mé zkušenosti, i když z před více let, oproti ostatním výrazně odolnější. Sám jsem se k nim po dlouhé době vrátil, když jsem na ně náhodně narazil.
0 08.01.2011 17:20 ZdN – Re: 0
Zaujal mne Váš chov "otužilých" ryb - živorodek. Které variety mečovek a pavích oček považujete za nejodolnější, především z hlediska pravě teploty vody (možnost letnění či nevyhřívaného akvária), ale i z hlediska dalších parametrů vody?
Starší reakce
0 18.06.2010 17:01 kreten – Re: Jetta
Majděte si někde baravné standardy xipho-molly
0 18.06.2010 16:53 Jetta ted vypadám jako trubka
je to teda plata
ale škoda že u havay není obrázek
0 18.06.2010 16:50 Jetta už jsem to našel je to mečovka
ale není tam obrázek HAVAJ
Xiphophorus maculatus.
0 18.06.2010 16:48 Jetta – živorodky
co je x.m.
v rybách není písmeno x
0 18.06.2010 16:36 kreten – Re: Jetta
x.m.Hawai
0 18.06.2010 16:25 Jetta – živorodka
tak ještě fotka jsem zapomněl
0 18.06.2010 16:24 Jetta – živorodka
Prosím co je todle za rybičku a popřípadě jestli jste je někde viděli na prodej
Je to mečovka nebo plata
Starší reakce
zezelená??? nevím, vypadá už dost stará na to aby se dobarvovala.
Xifa tuxedo,časem podle mne ještě zezelená.
To bude asi nějakáv forma tuxedo.
Starší reakce
0 16.05.2010 06:17 kreten – Re: defisa
Tak je to nějaký z červených
0 15.05.2010 23:41 defisa provokater napsal: je-li ten červený černě tečkovaný, tak by to byl Berlín
Není na akorát černý proužek pod mečíkem (na mečíku u spodního kraje)
Jeste bych se chtel zeptat nevis jestli k sobe muzu dat mecovky, black molly a tetry krvave??
můžeš
0 15.05.2010 11:19 Honzza9 – Re: provokater
Na 3 samce nemam misto, tak co s tim slabsim...?? (Jeste bych se chtel zeptat nevis jestli k sobe muzu dat mecovky, black molly a tetry krvave??) Diky..
0 15.05.2010 11:08 kreten – Re: Honzza9
Dva samci jsou nevýhoda - jeden je silnější, druhý dostává čočku, lepší jsou tři. Pokud v té tmě vidím dobře, je-li ten červený černě tečkovaný, tak by to byl Berlín
Starší reakce
0 04.05.2010 20:08 defisa Nevíte co je to za druh mečovky???
(ta oranžová)
anticitrus...
No, už jsem slyšela i ancitrus
0 04.05.2010 19:15 Bejb Ten samec je mladounkej a hodnej zatim ale mezi sebou se honí samice
1 04.05.2010 18:45 Bexi živorodky mají nedokonalé trávení,mečovky jsou obří potvory,můžou se utiskovat,samec může samice uhonit v tak malém akvárku,a to ještě neberu ohled na to že se množí jak králíci v austrálii
0 04.05.2010 17:02 Bexi třeba to je speciální druh odpuzující citrusi
1 04.05.2010 16:54 Bexi jasně,obyčejný ancistrus sp.kterého mají ve všech akvaristikách ti dorůstá i 15 cm..nutila tě snad matka spát v malé dětské postýlce?
0 04.05.2010 16:42 Bejb – Re: Bexi
Jo to já vím jenze tento je uz dospelej
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12656x