Jaká je to živorodka?

Moje xify berlíny delta
Naopak je to krásný párek, tykhle hezky tvarovaná lyra se už mco nevidí.
Starší reakce
Podľa mňa je to plata, ale neviem aka.

a ještě jedna fotka

ještě tady je jedna fotka
Starší reakce
chcem sa opítat mám kotné 2 platy červené a sú to živorodky alebo nie.a čo mám robit ket budem mat mladé???
Starší reakce
Starší reakce
Myslím, že to nazývají kaliko

a je to mix. .. Ony černé mečovky neexistují, protože to černé barvivo u nich způsobuje nádory - já mám černou mečovku, ta je černá s červenými ploutvemi a vypadá to jako mix mezi platou a zelenou. Hlavně, že se ti a dětem líbí, je to hezká ryba

Já sem taky tyto mečovky kúpil v obchode,teda deti ji chceli a že je to mečovka černá
řekla bych,že jsi odhalila oba rodiče

ta mečovka se ale povedla

Prosím o pomoc... Asi pře 3-4 měsícema jsem koupil aq.rybičku, zapoměl jsem se podívat v akvaristice jak se menuje, tak sem jí zkoušel hledat tady, ale nikde v atlase sem jí nenašel... nejspíš to bude mečovka podle "mečíku" na zadní ploutvi..
Starší reakce
dakujem všetkým

Jo jo je to přesně tak.Živorodka Ostrotlamá neboli Black molly...taky někdy prodávána jako Kominíček.

3
[5952] 17.03.09 16:25 R Silent 
Nevie tu niekto čo je toto za rybu bolo mi povedané že je to čierna molinézka je to možné?
Starší reakce
No to asi barva ujela někam kousek dál, asi s tím hlavu lámat nemusíte.
Ahoj - mám v akva mečovku- ta se barvou dost podobá mečovce videnské tady v atlase... ale má delší protáhlejší ploutve a konce a celá ocasní ploutev jsou průhledné a n

e oranžové jako u M. videnske....(jestli je ten dotaz hloupy tak se omlouvám ale zeptat jsem se musel) díky za rady
Starší reakce

Zlaté Mollynésky.

Divoká 'Molla'

Podíval jsem se do Tvé prezentace a ty blíže neurčené platy co máš jsou Xiph. maculatus typu světlá 'KOMETA' , plus ta red = červená.
Když se Ti moje živorodky líbí , tak za pochvalu mimořádně k podívání ještě nějaký ten snímek přidám.
Jinak časem obohatím o více 'portrétů' i svoji prezentaci. Na fóru to nemůžu s vkládáním fotek přehánět nebo mi začnou někteří spoluuživatelé těchto stránek vyčítat , že se tu "vytahuju"

.
Obrázek:Mladý samec mečovky "plemene" 'SIMPSON' z mého chovu.
pekny zivorodky

Pro orientaci přihodím ještě jednu fotku platy druhu Xiph. variatus s tygřím pruhováním.
Takováto kresba ještě lépe vyniklá existuje i u druhu X. maculatus kmene 'Tiger' - světlá s krásnýmí červenými pruhy (měl jsem je též , ale ještě v karanténě se od zakoupené formy 'Sun Set Gold' něčím neléčitelným nakazily a uhynuly

.
Zmíněná ryba na fotu je v pravém dolním "rohu" vloženého snímku.

Sice jsem ještě nenafotil své modré Hi Fin Mickey Mouse , ale mám v akva i jinou , trochu na divoký druh X. quatemala podobnou platu X. maculatus s temnou skvrnou v ocasním násadci, takže se dá "Mic. Mousem" nazvat. Foto přidávám.

Nějaké nesrozumitelné nedorozumění. Já nepsal , že to není plata , ale upřesnil druhy - X. variatus se rovná plata pestrá (papouščí) a X. maculatus = skvrnitá. Jsou i jiné druhy plat , které se vzácně v akváriích chovají , například Xiphophorus couchianus. Měl by si se v tom lépe orientovat , když se zajímáš o živorodky.
Foto: bojující samci plat té variety , která je mnou uvedena a popsána na předchozím snímku.
Taky jsem si myslel že to není plata od toho janci82 ale netroufal jsem to tu psát.

Ty dvě vlevo jsou Xiphophorus variatus s protaženou hřbetní ploutví , tak zvané Hi Fin ; a ta označená s červeným "přelivem" ( snad typu 'krvácející srdce' ) , bude Xiph. maculatus , ale není to kmen Mickey Mouse.
Mám modré HiFin Mickey Mouse , jenže , aby je nafotil , tak by je musel vylovit z plastové nádrže do elementky -a to je v tuto chvíli moc práce a stresování ryb.
Přihodím tedy alespoň aktuální - čerstvé foto jiné variety platy. Snímek zkreslil odraz světla a je na něm zachycen samec platy pestré ve více barevné a tělesné kombinaci v rázu: modrý (Blue) - Hi Fin - Sunset - Wagtail. Tyto i jiné platy s různými mečovkami jsem měl v létě venku v jezírkách na zahradě.
plata to bude,jen ne mickey mouse

Tato rzbička se ke mě dostala z Hornbachu spolu s platami Mickey Mouse... Téhle ale chybí tak charakteristická svrna.... Jde pořád o Mickey Mouse? Je to sameček a dost je prohání...
A bohužel lepší foto se mi nepovedlo...
Starší reakce
ja vybiram podle vzhledu. Videl jsi snad nekdy krasnejsi gupku?
možno chce súťažiť

nevím proč ti jde o čistou formu.. jestli chceš paví očka, tak si je vyber podle krásy ne ?...
Vyhledej si Český klub guppy o.s. a kontaktuj se na sekretáře klubu Mgr. Arnošta Pergera . Tu je naděje , že zná odpověď na Tvůj dotaz nebo konkrétně víc poradí.

máš pravdu. Ale aká varieta je to netuším, skús napísať Tokuschew-ovi, ten je na gupky expert.

O čistou linii se jedná pouze tehdy , když je potomstvo jednotné - shodné mezi sebou i rodiči a to i v dalších generacích , myšleno vyrovnané v barvě , tělesných proporcích , životních projevech , vitalitě a jiných aspektech.
Podrobnosti s kontakty jsou tady:
www.gupky.wz.cz/…
Fotka:
Paví očka chovám v plastové nádrži , přes něž fotit nelze , tak jsem na honem nabral do kelímku mladé samce ze svého chovu k pořízení snímku - forma stříbro-zlatý snakeskin , v dospělosti s ploutvemi pilovitý triangl. Ryby z mého chovu jsou odolné , přes léto pobývají venku v jezírku.

Ahoj. Vi nekdo, jestli jde o cistou linii Poecilia reticulata, jak se jmenuje a kde se da sehnat?
Starší reakce
Tak to potom celkem není co řešit. Dost možná porodila z šoku z nového prostředí

Nejvetsi mozne stari je 18dni. Drive jsem mecovky nemel a je skoro vyloceno ze bych to prinesl jako cerneho pasazera.

Spíš těch plus. Tato má asi 4 týdny.
Ona i ta velikost se špatně odhaduje. Šupleru mám, ale nechce se nechat změřit potvora
Takže jsem to podle oka porovnal s M2.5mm šroubkem, který mám tam nějak v odhadu, občas modelařím.
Pokud bych řekl 14(+-5) dní, byly by námitky?
Jestli je tlustá 2,5mm tak by mohla mít o víc, živorodku rostou poměrně pomalu, špatně se to odhaduje.
Prckové ve společným vždy potěší. Nedávno jsem taky objevil hned dvě centimetrové asi parmičky nádherné, v akváriu plném různých parmiček, dánií a čichavců. Už dříve se mi také stalo, ale v tomto akváriu jsem tomuto moc šancí nedával. Stačí ale trs jávského mechu a občas se nějaká šikulka najde

Přidat reakci
1 ...... [10] 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12857x