Jak redukovat přemnožení v akváriu
Cichlidka kakadu- moja obľúbená, nažíva si s platami v mieri ale mladé nevydržia ani deň, a to ani keď majú 2cm. Je to proste dravec.
Kôli tomu im robím vlastné akva, aby mi už nezožrali všetky mladé ktoré sa narodia.U mňa je v spoločenskom nemožné odchovať čo i len jednu rybku.
no ja vidím tak máš len 40l akvárko..mohla by si skúsiť bojovnicu..mne pomohla s gupkami kým sa jej zabiehalo vlastné akvárko..o bojovniciach si niečo prečítaj kým ju/ich kúpiš..do tvojho akárka by som ti radil tak 1 samca a to je všetko v každom prípade nedávaj viac ako 1 samca..
0 16.03.2008 12:32 Pujinka – Jak se "zbavit" potěru?
Mám ve svém akváriu Platy pestré. Ovšem notně se mi množí a už je opravdu nemám komu a kam dávat.
Nevíte o nějaké rybce, která by mohla v pohodě být s dospělýma Platama, ovšem zbavila mě prcků?
Starší reakce
Jj skaláry i akary hnědé jsou super
, to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, jenže se do malých akvárek moc nehodí. Tam bych doporučil parmičku nádhernou, poradili mi ji v akvaristice a měli pravdu
. Mimoto si myslím, že jakákoli větší a nepřekrmovaná ryba si nějakého prcka chytí, vždyť proč by se za něčím honila, když majitel ochotně nasype, že?
mě se osvědčili rájovci dlouhoploutví, a ještě snim byla sranda, když jsem ho učil skákat
a nechal se i vytahovat z vody=))
Kup si perlovku, ta je vymlátí všechny i ty dospělý
.Dělám si legraci, ale z cichlid bych doporučil akaru hnědou, ta potěr určitě sežere a dospělých gupek si ani nevšimne. Navíc je to nenáročná a velice zajímavá ryba.
0 01.02.2008 20:56 suchysvatonovice Vím,že tohle téma již delší dobu stojí,ale přispěju svou troškou do mlýna.Jako spolehliví likvidátoři gupek a molyn(potěru)se mi osvědčili skaláři,a když to stihnou tak si smlsnou i parmičky čtyřpruhé.Mám s nimi v v akva křížence black/gold molly,a když potěr bleskově neodchytám,abych zajistil nějaké pokračování rodu tak je za pár hodin čisto a skaláři jsou jak kule.Podotýkám,že v akva je celkem hustá vrstva růžkatce,ale ani to potěr nezachrání.Vždycky se strhne mela,že by se skaláři s parmičkama pobili.
Starší reakce
0 26.11.2007 18:27 milan Tak jsem jich tak přes 100ks udal přes inzerát.Bohužel většina bude asi skrmena.Takže malé akvárko(85l) je prázdné.Nařadě je velké(600l),problém jak je chytit.
Splachování do WC je sice pěkná srabárna a prasárna ale omlouvat si tím vypouštění nepůvodních druhů do přírody? Invazivních druhů je i tak dost.
Neboj. Ale ak to niekto splachuje.
Flash tak tam prosimtě halvně nic z akva nepouštěj. Nezodpovědnejch chovatelů je dost i bez tebe. Dík
O krmení sa neboj. Vždy keď som sitkom omylom načrel do bahna, bolo plné kadejake živej hávede.
To víš že jo, já s pytlíkem ryb pojedu k vám někam pod les. A taky jim tam budu jezdit tu vodu přisolovat a krmit, ne?
Vypouštět ryby do přírody odmítám.
Vypustiť na slobodu. U nás pod lesom je chovná stanica, kôli ktorej navŕtali 60°C prameň, a potôčik s teplou vodou tečúci popri ceste je plný rôznych rýb, ktoré sa tam dostali pri vypúšťaní vody. Sú tam aj 10 cm kusy, takže v tej teplej vode určite prežívajú aj zimu.
Já se taky snažím udat black molly a nikdo je nechce (Most)
Už se tam chudinky mačkaj, ale zabíjet zdravé ryby rozhodně nebudu. Tak kdybyste měl někdo zájem, můžu zdarma dovézt i do Prahy.
zkus zverák nebo inzerci, zadarmo je udáš
0 23.11.2007 22:21 milan – Kam sněma.
Může mně někdo poradit kdo bere přemnožené rybky/Black Molly,Mečovky/.Když jsem je sháněl já tak zadarmo nebyl ani kus.Splachovat je do záchodu se mi nechce.
Starší reakce
Rájoveci nebo jiné mlsné rybky by snad měly udělat přítrž tomu přemnožení. Na samečcích gupky je asi nejlepší, jak se předvádí před samičkama. To by byla asi škoda se o to připravit.
Díky, a co ještě myslíte a tím chovem jenom samečků pavích oček?
Když seženeš pár, tak stejně asi uvidíš vždycky jen jednoho z nich
. Sameček samičku rychle zažene někam do úkrytu a společně jsou asi jen při tření hádám. Aspoň v mém sranda akváriu to tak funguje.
Amůžu mít v akvárku jenom jednoho samce nebo samičku?
úspěšně sem právě zkrmil plůdek gupek pomocí rájovce, ty dospělé sou mu ukradené
Máme akvárko 98l, v něm 8 razborek klínoskvrných, 3 black molly a teď už 18 pavích očkek. Pavích ok bude jen 10 a přibude jeden ancistrus. Poraďte, prosím, jakou koupit rybku, aby likvidovala potěr a snesla se s ostatníma rybičkama. Paví očka se nám líbí, nechceme se jich zbavit, co by se stalo, kdybysme měli jen samečky? Obtěžovali by jiné rybky nebo by třeba časem uhynuli- bez sexu
? Nezkusili jste to někdo? Díky za odpovědi.
Starší reakce
vylovit, dát(prodat) do zverimexu či někomu darovat (klidně i jako potravu pro nějaké dravce) a je po starostech
tetra citronová??
mě v akvárku neustále rodí p.oka a platy,a potšr dycky nějakej přežije
moje zkušenost je taková: záleží také na tom, jak je nádrž zarostlá. Nám spolehlivě pomohl až rájovec dlouhoploutvý, ale je to totálka, už ani jedno mimino nepřežije týden
Mám vypozorováno, že v přítomnosti teter citronových nepřežije žádný potěr. Jsou to věčně hladové "malé piraně".
bojovnice nebo čichavci populační explozi pavích ok řeší spolehlivě
Paví očka se rozmnožují každému a klidně i v misce s vodou.
0 09.10.2007 17:43 Rybář – Paví očka
Tak se mi narodilo už asi 50 pavích oček, jsou v akva s ostatníma rybama a daří se jim dobře. A pak že jsou ryby u mně chudinky. Mám 3 velký samice a jsou teď nějak pořád těhotný.
Starší reakce
Tak jsem nakonec donesla Cichlidku vysokoploutvou a Cladophora aegagropila. Přiznávám, neřídila jsem se moc vašema radama. Tahle rybka žere hlavně živou potravu, takže když nedostanou ráno nažrat, tak si najdou malé gupky. Takže taky
.
Doufám, že se jim bude u mě dařit
Pomoooc! Měl jsi pravdu. Je to hrozný mazec. Z naší nádherné samičky betty zbývá jen okousaný chudáček. Už zařizujeme nové aq a budou bydlet odděleně!!! Nikdy nechovejte dohromady rájovce dlohoploutveho a bojovnici pestrou! Mimina živorodek radši odneste do akvaristiky
jj pro někoho ne,ale jde o potěr jen
to snad neni takovej problém
ale jen když jsou hladoví jinak dají přednost potěru nebo i patentkám
u štikovců je problém,že dokážou spolknout dospělou gupku
A nějaký menší druh rájovce? třeba ostroocasý. Nevíte někdo, jestli by snesl 50 litrů a zajistil, aby se paví očka příliš nemnožila?
rajovec jeden samec na akva, treba i se samici, ale jak budou mit mlade, tak se muze stat, ze v obrane ti pozerou ryby v tak malem akva, se stikovci nemam zkusenost
OK. Takže buď jednu nebo druhou. Kolik by teda mohlo přijít rájovců do 50ti litrů, aby mohli být spolu s pavíma očkama a zároveň jich nebylo mnoho? A kolik jich je ideální počet do hejna? A když bych si pořídila štikovce, tak kolik? Můžou to být 2 samci, nebo radši páreček? A jště jeden dotaz, kolik bych měla mít pavích oček, aby to nebylo přerybněný? myslim paví očka versus štikovci nebo rájovci.
to ufinka: radši bych měla svůj vlastní biosystém, kde se počet mláďat třídí podobně jako v přírodě. Když přežije jedna nebo dvě malé gupky za půl roku, tak je to akorát...
proste si najdi ve meste nekoho, kdo ma velke ryby, nez by sis je porizovala sama...dotycny to treba zkrmi, no co - podivejte se poradne do prirody, tam furt nekdo nekoho pojida..uz to tak je..
Dotycny si k tobe bude treba pravidelne chodit a mas po starostech.
POkud je vsak misto a chut na dalsi rybu, tak zrava je vetsina parmicek a napr. zmineny rajovec. Ale 50l mi pro tyto ryby neprijde moc...
ja mam male hejno zlatych parm,icek a iopravdu se mi drave nezdaji, mam tak rybky z dlouhymy ploutvemy a nic jim nedelaji a poter mi taky nechali an pokoji
ale to sou my skusenosti
0 06.09.2007 19:18 tue Kdyby jste se chtel nekdo zbavi gupek, ozvete se a nejak se domluvime, Pokud mozno z Brna
Parmičky zlaté jsou opravdu dravci.
(taky je mám)
dospělé štikovce většinou nekoupíš prodejní velikost je kolem 4 cm a taková Lineatka stačí pouze na potěr jinak si dej pozor na počet ryb v akva všechny druhy parem jsou hejnové jinak se moc dobře necítí 2 parmy je málo =
Tak jsem si něco málo přečetla o štikovci i o parmičce. Vypadá to, že bych mohla chovat oba druhy... Nevíte jak by se snesly? Byl by tam 1 pár od akždého druhu... Nesežere štikovec i tu parmičku?
kup si gold formu Lineatky ta má pouze 10cm a 2 ryby se ti tam vejdou hlavně potřebujou plovoucí rostliny a zakrytý akva jsou to velice dobří skokani
Přidat reakci
1 ...... [6] 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6229x