Jaké zářivky?
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
Můžete zkusit pro začátek zkrátit dobu osvětlení.
Akvárium už funguje rok a čtvrt. Takže můžu to osvětlení spustit najednou? Je to dost zantelný rozdíl oproti původnímu...
Nemusí zelený zákal, ale to se týká všech řas. Ale rozsvěcování po tři týdny to nevyřeší. Tohle se ale týká nově založených nádrží, kdy je v nich málo rostlin a celkově je nevyrovnaná.
Uz jsem si vzpomnel, dela se pry zeleny zakal...
Taky bych to tam nejraději pustil hned, ale prý se z toho šoku začne dělat nějaká řasa...
"šok" -neries...
-chces 3-tyzdne "rozsecovat"?
Takže, kryt na světla je hotovej, vnitřek jsem vylepil stříbrnou lesklou fólii, aby se světlo pěkně odráželo. Do krytu jsem přimontoval držáky na zářivky. Patice zářivek zapojil do předřadníku a napájecí kabel zapojil do zásuvky.......a ono to funguje
Akorát jsem tu s někým řešil, že by se by se první týden měla zapojit jen jedna zářivka, další týden druhá a další třetí, aby to pro akviško nebyl takovej šok. Jenže, jakmile vyndám jednu zářivku, tak se obvod přeruší a nesvítí žádná, co s tím??
Starší reakce
Fakt?tak to je super a urcite jsou levnejsi co?nevis nejakou stranku kde je najdu?
Osram nabízí v tvé watáži 4 odstíny ...
Ahoj lidi,chtel bych se pozeptat az mi jednou dosviti trubice co jsem koupil v setu juwel,daji se za ne koupit a vymenit lacinejsi?mam Day-lite 30watt/895 mm....
porai mi nekdo?a nevite jak se da vypocitat kolik zarivky berou ??
To snad nemyslej vážně, že to s klidným svědomím můžou takhle prodávat....
0 18.01.2011 09:39 souky [617] - Rostliny aha, mno já naopak, ale zase sem jic moc neviděl
edit:mno tak sem se na něj pořádně podíval a chtělo by to zemák, ale co sem koukal tak stačí vyměnit šňůru a zemák přišroubovat k tomu plechu
omlouvám se za lenost
Co jsem viděl do teď předřadníky, tak všechny byly kovový a myslím že i tyto budou
Je divný, že to má vidlici bez uzemnění
O.K. Hned jak vše dorazí, tak to zapojím a dám vědět.
Pokud je to od toho německého výrobce jel je uvedeno, neviděl bych problém. Navíc už je tam plno komentářů kladných.
0 17.01.2011 16:27 crxjet – Re: hatreder
pak dej vědět, jak jsou na tom ty patice, tím myslím , jak moc jsou hermetické... je to za dost dobrý peníze, tak mě zajímá kvalita zpracování
Díky. Už jsem objednal na aukru. Zítra by měly dorazit zářivky a pak hned vlítnu na výrobu krabice pro zářivky. Díky moc všem za rady. Až to bude hotové, přidám foto do deníku.
Objednat to můžeš přímo tady.. je to ten samej prodejce a na webu to má o něco levnější než na aukru
www.aquario.pl/…
Platit se dá v Kč převodem na účet, ale chce peníze předem. Poštovné do ČR cca 300 nebo kurýr myslím 700...
Tak super klucí, udělám to jak píše Semtex: 830 dozadu a pro lepší vybarvemí rybek 865 dopředu, doprostřed klidně 840..
Myslíte, že teda tenhle set k tomu bude dobrej?
aukro.cz/…
0 17.01.2011 14:02 GP – Re: hatreder
ja bych rekl, ze to mychani svetla je zadouci, protoze pak jsou barvy vernejsi. a cervena teoreticky pronika vodou hure nez modra a proto bych take videl jako logicke od modrejsi vpredu po cervenou vzadu. ale to poradi je spise jedno...
K tomu namíchání světla dojde vždycky a podle mě je úplně jedno jak se ty trubice nakombinují. Ostatně při koupi zářivek s jiným odstínem světla máš možnost kombinovat přímo na místě.
Ty zářivky budou od sebe asi jenom 5 cm. Nebude to vadit? Nesplynou ty barvy v jednu?
takže je to pouze otázka vkusu, já myslel, že se mají ty odstíny kombinovat z důvodu, aby se rostlinám lépe dařilo. Kdyby to bylo na mě, asi dám tu bílou....
Já mám jednu Philipsku a jednu Osramku. Tu kombinaci mám 830(světlo víc do žluta) a 840(světlo víc do bíla). Takže je na Tobě co se Ti líbí víc.
Které konkrétně, nebo jak to tam maj označený? Našel jsem jen:
Popis:
Zářivka komp 24W/830/4P PL-L
Výrobce: PHILIPS VOC bez DPH: 82.62 Kč DPH: 20 %
Číslo výrobce: 871150070671340
Číslo zboží: 109-365
Vyhledávací popis: ZK24W830PLLPH
Ty od narvy stojej 100,-
Jinak který tedy je lepší dát, 2x 830 a 1x 840, nebo obráceně?
Díky. Na netu jsem našel tohle.
aukro.cz/…
Snad to bude s těma zářivkama bez problémů fungovat.
Zářivky bych teda vzal tyto:
LT 24W T5-HO/840 NARVA
LT 24W T5-HO/830 NARVA
mám vzít 2x 840 a jednou 830, nebo 2x 830 a jednou 840?
Našel jsem je zde
narvashop.cz/…,
levnější už se asi nedají sehnat, nebo máte někdo lepší tip?
Díky....
Žádné podstatné, které by Tě měly zajímat, nijak se to na jejich funkci neprojeví, jde jen o drobné tech. záležitosti, které ani nestojí za zmínku, obě svítí stějně.
Chtěl jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi označením LT 24W T5-HO/830 NARVA a Narva colorlux plus LT 24W T5-HQ/830. Jde hlavně o rozdíl mezi HO a HQ. Díky.
Starší reakce
je to nejběžnější druh a roste i s minimem světla, podobně jako jávský mech. Pokud si ale nechceš vybírat z jen velmi omezeného výberu nenáročných rostlin, tak přidej to světlo. I tyhle rostlinky budou mnohem krásnější s více světlem (a se vším ostatním co potřebují k růstu)
Nejlepší by bylo aspoň 40-50W (zářivek)
koukni se na druhy microsorium, podle tvarů listů poznáš který, tahle fotka není moc dobrá ale tipla bych to na microsorium pteropus
koupil jsem ji a už na sobě měla ty hnědé skvrny,na fotce nejsou ale už má dva nové listy cca 3cm dlouhé,a copa to je za kytičku???prosím prosím smutně koukám
tahle kytka není příliš náročná, navíc se říká že se kytky hodně "rozmnožují" když je jim nejhůř, i když to nemusí být tenhle případ
Zoufale malo svetla. Jakekoli kytky dlouho nevydrzi, potrebujes cca 4x vic. Procti sekci osvetleni a rady o zakladani akva.
plz, mám akvo 65x40x50 a jen jednu zářivku Osram L 15w/840 +30% 950im (lumilux cool white) 120l voda světlo 7:30-22:00,řeknete mi svůj názor??kytka 10dní v akvu a na koncích listu jsou už malé odnože
Tak prezentace je hotová, časem ještě něco doplním
Budu se těšit.
Dnes jsem dával do akva nový velký kořen a tím pádem jsem i nějaký rostlinky musel přemístit a jak se začne rejpat do dna, tak se voda pěkně zkalí (samozřejmě i když pravidelně odkaluji) do zítřka by si to mělo sednout, tak založím prezentaci, aby ste viděli jak to vypadá...
co si treba nejdriv projit katalogy napr.:
www.osram.cz/…
koukam ze jsi dalsi co se nejdriv zepta, misto aby si nejdriv neco precetl.....
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 21753x