Přihlásit se RYBICKY.NET »

Rak - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Rak - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukas2309 – Cherax
Zdravim, aky je vhodny substrat pre raky? Mam skor hladat porezny substrat alebo staci štrk?
Fotka k příspěvku Dobry den, dnes mi prisiel rak od chovateľa. Všimol som si ale jednu vec na nožičke raka. Co by to mohlo byt?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Lukas2309
Nepíšete o jaký druh raka se má jednat.
Zdravim este jeden dotaz mam. Idem kupovat 2 samicky raka. Uz mam samca ktory spolunazival zo samicou ale ta po tazkom zvleku uhinula. Chcem sa spytat, je lepsie alebo mozne chovat 2 samicky a 1 samca v akvariu? Zatial som mal skusenost len z parem. Ty si nazivali pomerne slusne. Akvarium 100 x 40 x 40 cm.
Já nedávám žádnou chemii ( raci jsou dosti citlivý na chemii ve vodě). Nechám vodu odstát 24 hod a pak ji používám .
Vyzkoušejte
Dobrý deň, chcem sa spýtať. Je vhodne dávať rakom do vody Sera Aquatan. Uz len likvidacia chloru a obsach vytaminku mi napoveda ze by som to mal spraviť lebo ich tam nema. Inak koloidy a raky? Na ochranu žaber môže byť?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Okoun
Teoreticky může přenášet .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OkounRe: rak
Aha děkuji, a rak mexický račí mor přenáší ? (Na googlu se píšou různé teorie.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Okoun
Rak kamenáč je přísně chráněný druh raka.U krevet jsem nenašel v knihách že by přenášely račí mor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OkounRe. Habbakuck
Dobře děkuji a nepřenáší ty krevety ten mor?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Habbakuck Re: Okoun
Rak kamenáč je chráněný druh a s krevetama bych ho do jedné nádrže nedával ani teoreticky už jenom kvůli velmi rozdílným teplotním nárokům.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Okoun – Krevety a raci
Ahoj chtěl bych si pořídit raka kamenáče ale nevím jestli se snese s krevetama v tom smyslu jestli náhodou ty krevety nepřenáší račí mor.(jsou to krevety red cherry)
Předem děkuji za odpověď
Zdravim cim podat najlepsie rakovy vapnik, aby mal pekny tvrdy pancier. Daka za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Felix Re: Lukas2309
No technicky... Už před asi padesáti a více lety o tom psali v kdekteré příručce, na přelomu 80-90 let, což byla asi největší móda chovu všemožných tropických a subtropických raků, toho byly časopisy typu AT plné (tím pádem je toho net ještě výrazně plnější).
Až mu to doroste, tak mu to doroste. Zdravému samozřejmě doroste. Podstatné je, že k odlomení (amputaci) došlo v zóně kde s tím pro přežití tvora evoluce počítá, cévy uzavře a on nevykrvácí (byť v jeho případě nejde o krev v našem savčím slova smyslu). V závislosti na podmínkách (kvalita prostředí, výživa a věk/vzrůst....) obvykle během dvou až tří svleků (u "staříků" čtyř až pěti) nepoznáš rozdíl mezi regenerátem a původní nožičkou. Pokud to potrvá déle, asi tam máš něco špatně, nebo chováš geneticky slabého jedince ;-) X-)
Pri zvliekani (asi) si rak odtrhol jednu z celustnych nozničiek. Ako dlho trva kym to dorastie? Alebo zostane bez celustnej nozičky?
Může to znamenat pokusy o svlek.
Chcem sa opýtať na správaní. Som si vsimol poskakovanie raka na mieste. Take mikanie. Neviete co to môže byt? Kyslík v akvariu má. Žerie normálne akurát je viac v ukrite. Ale inak považujem spravanie za aktívne, len to mikanie na mieste moze to byt z okislicovaca alebo to je nieco závažnejšie? Prosim o radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukas2309Re: rak
Zeby prisla z obchodu uz s prekvapením? Stahuje si kamene do ukritu. Este jedno chovanie. 6. den ma vodu a nacahuje sa pri filtry za bublinami alebo na sklo. Znamena to ze uz jej voda nesedi?
Může být i napařená a tím pádem se tak chová.Chce klid.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukas2309Re: rak
Dakujem za info. Teraz mi prisla samicka. Vosu som nehal riadne odstat a je teda bez chloru. Vodu ma izbovej teploty, aj teraz samicka. Buduci tyzden pride ohrievac vody. Krmim ju salatovym listom a tak tiez nepohrdla ani dubovimy listami. Pravidelne kontorlujem vodu zatial je to oka.
Len jedno spravanie si neviem vysvetlit. Preco ma stale stiahnuty chvost v ukrite je to nejaky signal ktory by som nemal zanedbavat? Mam tomu venovat pozornost? Do akva zasahujem minimalne.
Těch příčin může být více .Nepíšete o teplotě vody. Také to je špatně že dostal vodu přímo z kohoutku - mohlo dojít k poškození žaber a tím i postupnému uhynu.
Zdravim. Pred par dnami som kupil rraka cherax. No sak po 4 dnoch zdochol. Neviem preco. Kde sa stala chyba? Zral normalne jedine co viem tak vodu som mu dal hned z umyvadla. Ale ze by ho zabil chlor po 5 dnoch? Filtraciu a okyslicovanie som mal zapnute cez noc. Na ceste mam samicku tohto raka a nechcem aby sa mi to zopakovalo. :-/
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R rak Re: Vladimír
Bohužel mi to nic neříká.Kde učil?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VladimírRe: rak
Začal si lehat na bok a i na záda, po promluvě s profesorem rybářství (prof. Vyzralek), muselo být něco s vodou, v pondělí udělám rozbory vody a napíšu jak to dopadlo
jak jste to poznal?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VladimírRe: rak
Vypadá to že umírá, mám ho mimo, jdu hledat příčinu do akvária
Je sám?Jestli je sám tak se mohlo stát že někde dělal noru a zaklínil si je a utrhl si je, je možné že mu na ně mohlo něco spadnou- kámen, kořen,atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vladimír – rak
dobrý den mám raka červenoklepetého staří cca 3 roky,do dnešního rána mu upadli obě klepeta.Prosím nevíte proč ? moc děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: luckyluke
To je co já osobně nedoporučuji kombinovat různé druhy korýšů.Je tam velké nebezpečí přenosu nemocí. Každá nádrž má svoje nemoce na které její jsou jejich obyvatelé přivyklí a imunní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyluke – preco zdochli ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim, mal som v delenom akva, v bunke o rozmeroch (DxSxV)15x20x25cm dvoch rakov Cambarellus diminutus, samca a samicu. Bolo tam tiez cca 10 kreviet Neocaridina. Pridal som tam dalsich 20 kreviet z ineho akva a obe raky mi do par dni zomreli jeden po druhom. Zdalo sa mi, ze boli zvleceni, ked som ich nasiel mrtvych (prikladam foto). Dalsia samica , kt. je v inej bunke akva, ale v rovnakej vode, zije dalej (mam delene akva).
Co sa mohlo stat? Doniesol som nejaku chorobu z ineho akva (v tom akva tiez ziju ale tiez raky s krevetami), alebo ich napadli krevety pri zvleku ? Alebo ? Vdaka za info, vrta mi to v hlave.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Paul
Samec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul – Samec nebo samice?
Fotka k příspěvku Zdravím. Je to samec nebo samice? Dekuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: predator3313
dejte tam vnitřní filtr něco takového- www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Socrates
No tím myslím ze ne miniráčka :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Socrates Re: predator3313
Jakého většího raka?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 – filtrace u raka
Co mi doporučíte jako filtraci u raků?
Mám akvárium cca 70x30 a chtěl bych tam nějakého většího raka. V ostatních akvárkách mám hlavu+akvacit ale prý to raci likvudují tak uvažuju co tam dám.
Napadlo mě oddělit třeba 10cm pres šířku sklem s mřížkou a udělat něco jako půdní filtr. Nemáte někdo něco podobného? X-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R rak Re: Rostislav
Čím nižší teplota tím lépe protože je více kyslíku ve vodě a i jeho život je delší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Rostislav
Já je chovám,teplotu udržuji kolem 24-26 zlatej střed,žijí a množí se.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rostislav – Teplota
Zdravím, chtěl bych se zeptat, přemýšlím o pořízení ráčka Cambarellus diminutus. Zajímá mě teplota někde píšou, že 18° - 28°C, jinde 18° - 24°. Máte někdo nějakou radu? Díky za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Adam1224
Tak to by chtělo nádrž rozměrů 50x30 cm dna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam1224Re: rak
Rak floridsky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Adam1224
Záleží pro jakého raka.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Adam1224
Pro jaký druh?
rybicky.net/nadrze/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam1224 – Rak
Dobrý den,potřeboval bych akvárium pro raka,pokud o nějakém víte pošlete mi prosím odkaz?Předem děkuji za odpověď. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R rak Re: Adam1224
Na úkryty se také používají rozbité nové hliněné květináče, duté cihly,novodurové trubky,sestava kamenů, kořeny,atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: Adam1224
Mnoho lidí si to vyrábí například z kokosového ořechu. Nemusíš kupovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam1224 – Rak floridskÿ
Dobrý den, chtěl bych si koupit nějaký úkryt pro raka,pokud o nějakém produktu víte prosím zašlete mi odkaz.Předem děkuji za odpověď. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R rak Re: Adam1224
Rak nějaký čas vydrží na suchu,ale hraje v tom několik zásadních věcí-teplota okolí,vlhkost okolí,jestli je to v přírodě nebo doma (kde může nabrat nějaký prach).Pak i zpětné navrácení do vody není jednoduchou záležitostí.
Jestli dáte písek nebo kamínky je v podstatě jedno protože bude hrabat.Jen veliký pozor na dekoraci ( větší kameny,kořeny,atd)ty by ho mohly zavalit a i usmrtit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam1224 – Rak floridskÿ
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám dát rakovi floridskemu na spod nádrže jestli písek nebo kaminky?Předem děkuji za odpověď. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adam1224 – Rak
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat jak dlouho vydrží rak na souši?(mám raka floridského)Předem děkuji za odpověď. :-)

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 27 28

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29991x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/243-rak-chov