Rak - chov
0 03.06.2010 16:37 vladislav [106] - Cichlidy Starší reakce
0 21.05.2010 19:22 vladislav [106] - Cichlidy Starší reakce
0 12.05.2010 10:36 lamrr – rak
prodal by mi nekdo raka mramorového sem s ostravy
Starší reakce
0 13.03.2010 09:33 jose – Re: swatty
Potřebovala bych popsat rozdíl, mezi samcem a samicí
0 12.03.2010 17:47 jose – Re: jan
ak je aj u vás chránený ako na Slovensku tak nie
0 12.03.2010 17:39 maio777 – Re: pmm
podla toho aky....
0 12.03.2010 17:37 jan prosim vás muže se rak říční nebo bahenní chovat v zahradním rybníčku
0 12.03.2010 17:35 lukas rosím vás utíká rak s akvária
Starší reakce
...tak tak zozeru fakt asi vsetko...ja som skusal este aj jahody,maliny,cernice,ribezle,kukuricu...
...a napriklad aj Gammarus suseny - len som mal na to spravenu taku sietku co ich drzala pri dne...
mäso – patentky, rybie mäso, filé, nitenky, dafnie, hmyz (všetko mrazené i nemrazené)
zelenina – uhorka, salát, mrkav, hrášok, dýna,zemiaky, sparená žihlava, špenát listový atd.
0 03.03.2010 20:08 wendy – rak sladkovodní
Čim mam živit Raky sladkovodni prosim vas ?
Starší reakce
Pokud máte fungující filtraci, tak vzduchování není potřeba.
Rak má žábry jako ryba,tak vzduchování je potřebuje.
0 27.02.2010 05:35 doubleJ – spěchá
ahoj, chci se jenom zeptat, zda-li rak mramorový potřebuje vzduchování, díky všem
Zahrabe se do sterku bebo pisku,kdyz ma kam a vyleze jen v noci,jak se neco sustne,zase zmizi..Takze sance ze ho uvidis, je miziva..
Záleží na druhu raka. Raci rodu Procambarus jsou schopny přezimovat ale přivyknou si že nepřezimují.
Já dokonce přezimuji i druhy rodu Cambarellus.
0 25.02.2010 12:06 mona – zimovanie
ahoj všetci chcem sa opýtať či zimuju aj akvarijný raci,mojho nevidiet od decembra.dakujem za infošku
Starší reakce
0 08.02.2010 22:14 Willard – Re: rak
teda, jo je tam sám. jiný rak tam s ním není
0 08.02.2010 22:13 Willard – Re: rak
jo má. 54litrové akvárium.
Nepíšeš, jestli ho máš samotného .
0 08.02.2010 16:53 Willard – rak přišel o klepeto
Ahoj všichni. Potřebuju poradit. Dneska jsem se šel podívat do akvária, a chtěl jsem mu trošku vyčistit vodu. Odhodil jsem mu tedy kořen, za kterým se skrýval. a najednou koukám, že rakovi chybí jedno klepeto. Co to má být? Může to být tím, že se třeba vsléká? Nebo je to úplně něčím jiným. Docela jsem se lekl. Doufám, že mi někdo poradíte.
Starší reakce
0 24.01.2010 10:34 zatr Ahoj vsichni,nevite jaky druh raka ma cervene ovalne skvrny na klepetech jak se pozna pohlavi ? a potrebuje pristup k hladine? dekuji.
dakujem
0 23.01.2010 17:55 petulevrtule Zkus napsat na ICQ 300835519, jmenuje se Ladislav Papp a je ze Slovenska, má kontakt na chovatele těchto raků. Předávám si s ním zkušenosti s chovem.On sám zatím stejně jako já ještě neodchoval.
uuu ja som zo Slovenska uplne mesto na vychode-Michalovce
U nás v čechách jsou už běžně k sehnání např. na akvaristických buzách a také od chovatelů a sem tam i v některých akvaristikách.
Záleží odkud jste, pak by Vám mohl konkrétně poradit někdo "místní".
nevedeli by ste skade zohnať takeho raka?Cambarellus patzcuarensis rak mexicky orange
Starší reakce
...
"tomu" nerozkazes co maju a co nemaju robit...napr. ja som mal akaru hnedu - cca 8 rokov...-bola kludna cca 7.5 roka - akva v pohode rastliny tiez a nic si ani nevsimla - posledny polrok zacala vsetko "premiestnovat" strk,z rastlin spravila salat,roztrhala vsetky na marne kusi a naucila sa na slimaky zozrala vsetky - potom som ju prelovil do druheho aqua...-co spravila za jednu noc?-skoro som plakal slimak sice ani jeden ale vsetko premiestnene rastliny roztrhane na cca 1x1 cm -takto som cumel
...nakoniec som ju musel darovat kamosovi mal akva bez rastlin...
...ale preco toto zacala robit??? -po 7-mich rokoch ani Pan Boh nevie...
Mě krásné zátiší Cabomb zlikvidovaly Japonicy. Ty hajzlíci dycky vlezli doprostřed až ke stonku a kroutili vrškem sem a tam až ho ukroutili a pak ze stonku orvali i vlastní "větvičky", takže ve výsledku mi zůstaly cca 1/3 dlouhé oholené stonky.
Zajímavý je, že na to vlezly až po cca dvou měsících z ničeho nic. Jestli se na té Camombě udělala nějaká řasa do které se pustily?
....ja len tak - totalna devastacia rastlin je v "pohode" - na to sa treba pripravit...
Rak je taky dobrej aranžér, ráno bys to akvárko nepoznala
0 14.10.2009 14:47 kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky presne ako pise Jose,tiez som ho mal a tiez mi zozral rastliny dokonca mi zral aj echinodory a proste vsetko,takze si vyber medzi rastlinami a rakom,teraz ma rod cambarellus ako pise Jose rastliny si vobec nevsimaju
Jose:rastlino-demolition comando
0 14.10.2009 14:30 jose – Re: kikuška
Musíš si vybrať. Buď rak, alebo rastlinky. U mňa dajú pokoj iba cladophore. Alebo skús rod cambarellus, tí niesú rastlino-demolition comando ako mramoroví.
Kámoš ho měl taky a běhěm cca 1 měsíce mu v 200l zlikvidoval kolik kytek.. Pak na neznámou příčinu umřel..
já jej měl, měl jsem i nádherný porost Cabomb, měl, ta potvora je rozstříhala na padrť. jestli něco zbaštil, asi jo, jinak by té podestýlky bylo daleko víc
Byl mi nabízen rak mrarový, je to velmi lákavá nabídka, ale v atlasu ryb jsem si přečetla že okusuje rostlinky.Jaké s ním máte zkušenosti?poraďte prosím
Starší reakce
0 17.09.2009 19:47 vlk – Re: kortezhugo
diki zatim moc
ja som mal asi 30 v 160litroch - oni su dost velky kanibali - pozeru sa medzi sebou...
...hlavne ked sa zacne jeden "vyzliekat" napadnu ho 3-4 kusi a zozeru zaziva...
...ked sa vyliahnu su strasne male tak ze sa schovaju...
...mne sa vyliahlo cca 200 a postupom casu sa pozrali a ostalo asi 30 na 160L
...ty ich chces mat co najviac ale tomu nezabranis...zalezi kolko budu mat priestoru tolko ti zostane...
...ale maju velku rozmnozovaciu schopnost - nemusis sa bat...ja som ich uz nemal kde davat tak som vsetky predal...tak ze sa neboj - budes ich mat az az...
0 17.09.2009 17:14 vlk – Re: rak
ako
Pošli mi vzkaz na můj profil .
0 16.09.2009 19:25 vlk – Re: rak
akvarium mam velke asi tak 70 litru druch raka mramorovani mriskovani.vibaveni mam tam hodne ukritu a raku tich bich chtel mnet co nejvic.kolik mi prezije asi. a diki zes mi odpisal.
Záleží jestli chceš velkou část ráčat odchovat nebo jestli ti nezáleží na konečném počtu ráčat které dospějí,také záleží na velikosti nádrže ,druhů raků,vybavení.
Barva vajíček je daná stupněm vývojem.Jinak se podívej na stránky raci kvalitně .
0 15.09.2009 19:50 vlk – rak vlk
chcem sa zeptat chodi sem vubec negdo ja mam pet raku a stoho maju dvaja pod ocasem vajicka je nutne ich oddelit alebo ich mozem nechat spolu stimi ostatnimi.a chcem sa spitat ten jeden rak ma tie vajicka cierne a ten druhi zasa cernobiele co to je neviete pritom je to rovnaki druch .mozete mi niekto poradit budem moc rad no vopred dakujem a cakam na odpovet dufam ze sa najde nejaka dobra dusicka co mi poradi.
Starší reakce
0 05.09.2009 16:16 vlk – Re: Yirka
no a chcel som sa spitat ked mam pet rakov a stoho maju dvaja vajicka mam ich oddelit od tich ostatnich
No veď vieš čítať nie? Mramorový i mrížkovaný sú jedním druhom a ten žerie aj akvarijné rastliny. Inakšie je tam, všetko popísané.
0 04.09.2009 17:55 vlk – Re: Yirka
no ja mam teho mriskovaneho alebo mramorovaneho jeden stich ale sak oni su si podobni tak nevim presne muzes mi tedi poradit
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29989x