Zdravím, neví někdo co to může byt za nemoc? Ma to od včera všechny ryby jsou OK. Jsou mu uz cca 4roky, tak o nej nechceme přijít.

Dobrý den, mám dva Ancistruse a jeden mi dnes zemřel. Stáří od koupě něco málo přes rok. Cca před měsícem v podstatě nově zařízené akvárium 54l (živé rostliny nahradily plastové a substrát Japanese soil místo štěrku) s vodou z původního akvária. Osazenstvo 3 x Black moly, jedna z nich porodila dalších 11 ale už se zredukovaly na nižší počet a 5 neonek ( vím že nejsou vhodné do tohoto akvária, ale ve zverimexu prodají nezkušenému všechno). Nevím proč Ancistrus zemřel, ještě včera se choval normálně. Nevím, jestli podle fotek poznáte, kvůli čemu umřel ale budu rád za každou radu a tip.

Dobry den, mohli byste mi prosím poradit co může být našemu ancistrusovi gold? Je mu 6 let. Je apatický, kdyz do neho strčím rukou, tak zustane na zadech či na boku. Třeba dva dny je v jedné poloze na jednom miste, nehybe se. Ploutvičky má všechny napnuté až křečovitě. Na zádech má jakoby hrb. Ryby kolem něj plavou jako by se nechumelilo, žádné fleky na sobě nemá. Akvárko má 60l, 25 stupnů, filtrovana voda, do vody jsem nakapala preventin, ale nevidím rozdíl. Jíst jsem ji viděla před několika dny.
Akvárium je založeno cca měsíc, bez co2, hnojil jsem pouze jednou a to zlatou tropikou ale od doby kdy jsem přidal ty lka tak už jsem to raději nepřidával. Svítím 10h denně na 60% (Sinkor LED II 105 cm WRB 35W). V akva je samice betty (je to ještě mladý kus z mého odchovu ale zdravý na první pohled), jedna krevetka neocaridina a ty lka (1 samec 2 samice(ted už tedy jen jedna)). Čistím 1x týdně 1/4 až 1/2 vody. Teplotu držím kolem 25-26. Bohužel PH a další podrobnější parametry nemám jak změřit. A ještě tedy se mi rozjela hnědá vláknitá řasa a s tou taky nevím co odstranuji jí mechanicky ale ta jí snad nemohla zabít ne ?
Dobrý den ted večer kouknu do akva a z ničeho nic mrtvá samice z mojí skupinky. Absolutně mě nenapadá proč. Jediné čeho jsem si všiml že má odřené ploutve a řitní otvor (viz.foto). Netušíte někdo prosím co by to mohlo být ?
Dobrý večer,prosím nevíte co mu je?Nikdy jsem to nevidela-muze být odřený?Žádná změna v Aqua nenastala, ani on nijak neblaznil.Dekuji
Dobrý den, omlouvám se, že to sem zase cpu, ale po pročítání si o ancistrusech jsem se vlastně nedozvěděla co by to mohlo být a jak se proti tomu bránit. Mají to během několika dní všichni. Mám je 60l akvárku už cca rok. Moc díky za rady.
Ahojte, máme problém s naší Matyldou
Práveže ani nie žrať zere.. zalezena je ale keď sa svieti to je normálne inak keď sa zhasne tak zhana...
Opravdu? Mam pocit ze pri nakupu ji takouvou nemela! (viz foto z pred par mesici). Tak snad je fakt vporadku. Dekuji.

Zdravím. Všimla jsem si, že červená samička ancistruse má jakoby vykouslou ocasní ploutvičku (snad to na fotkách bude vidět). Jinak vypadá vpořádku. Druhá samička (zlatá) je vpořádku. Poradil by prosím někdo co se jí mohlo stát a co případně dělat? Moc děkuji.
Zdravim,mam 100 l akvarko,3 ancistrusy spolecne koupene pred peti lety. Vsichni samci,kazdy jinak velky. Dnes prostredni behem pul dne zacal padat ze skla a jinych veci,kam se prisal,nacez pred chvilkou uhynul. Pritom rano se normalne krmil. Je mi ho lito,ostatni jsou v pohode. Zadna zmena v osazenstvu ani krmeni nebyla,odkalovala jsem pred peti dny. Netusite nekdo,co se mu stalo?
Z akvária jsme ho už oddělili.[1] ...... 16
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 13543x