Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz - nemoci ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2015 23:01 Muž TRULY [164] Re: prasan
a oddelit ju nejakou prepazkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 23:00 - Re: TRULY
Obávam sa aby nepošla pri 4 samcoch od vysilenia ak ju budú obháňať.Úplne prázdne mám len 5L akvárečko ,kde by som ju prípadne mohol separovať.Niekedy sa mi pri ancíkoch osvedčilo umiestnenie na dáky čas do trocha chladnejšej vody ako obyčajne + trocha pôst.Možno vyskúšam.Samica sa pohybuje po akvárku,často však len tak postáva a je dosť vyblednutá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 20:31 Muž TRULY [164] Re: prasan
TAK DRžím palce, inač som ti pisal aj spravu, len kratšiu blbol mi net na mobile.
Tak daj potom vedieť ako ta samica alebo či je niečo nove, hadam to nebude nejak infekčne a neprejde to aj na zvyšok osadky z tej samice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 12:45 - Re: TRULY
4 samce v pohode,samica stále žije.Uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 10:08 Muž TRULY [164] Re: prasan
mozno si fakt narazil na nejaku genetiku zlu alebo kto vie. Ako si na tom teraz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 23:02 - Re: TRULY
Kŕmiť treba ;-)
V podstate odchovať ancíka nie je problém.Ak problém je,tak zrejme má inú príčinu.
Nedostatočne skúsený chovateľ,zlé podmienky či už v nádrži alebo vo vode samotnej, ochorenie alebo vnútorné parazity.Prípadne dáka neznáma pliaga či chyba ako u mňa pri goldoch a long finoch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 12:49 Muž TRULY [164] Re: prasan
tak pri malych antikoch nieje ako pozeram dolezita voda ako som zo zaciatku oreferoval teda cisutcka a filtre a kyslik ale jeden pan mi poradil jedinu vec - krmit, krmit, krmit . Ked prejdu cez hranicu 0,5-1cm su uz riadne odolne a fakt jch dodrbe jedine nejaka zavlecena choroba alebo chemicka katastrofa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 12:28 - Re: TRULY
Hlavne pri odchove kŕmim na večer.
Obchody to hej,hlavne tie veľké reťazce.To je iná kapitola.
Kopec rýb sa vozí z Ázie,kde to všetko už aj počas prepravy je na antibiotikách.Potom keď sa niečo objavuje v normálnej nádrži už ani liečivá často nezaberajú.
Pravdu povediac málokedy liečim.Čo sa mi nezdá ide skôr humánne z chovu do koša.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 12:08 Muž TRULY [164] Re: prasan
lebo moj neodborny nazor je taky ze sa tie prisavniky chovaju systemom 300l akva a v nom 1000-3000 jedincov a menenie vody a rychlovykrm a sterilna voda v oodstate a tak si to prinesies domov das tam strk biofikter a inu stravu + bakterialne odlisne jedince zo zabehnute akva a vysledok je jediny. A toto pocuvam od ludi o vsetkych druhoch ryb cez antikov, neonky, gupky, az po rastliny. Hornbach a velkopredajne, nic v zlom. Kto bral dokmna antikov kazdy nadaval ale to je ina tema. V careffoury mi sami povedali ze ich lriorita je prislusenstvo a nie ryby. Ryby su len lakadlo na prislusenstvo.
Skus pzakrmit cipsovym krmivom alebo salat uhorka vi samicku nenalakas a mozno najlespie vecer po tme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 11:40 - Re: TRULY
Ešte ma napadá niečo vo vode krátkodobo,čo sa neskôr odfiltrovalo.Dnes som tie pozostalé goldy kŕmil a samce idú po krmive ako kosačky.Samica ako doteraz apaticky vzadu na skle.

Tažko fakt povedať čo sa mi v tejto nádrži stalo.Podobnú skúsenosť mám pri kupovaných gold long fin.Z predajne som ich doniesol 10ks a do dnešného dňa bez zjavného príznaku ostal iba jediný.A to ako som písal chovám a odchovávam ancíky bežne.A.sp. či A.sp.red i predávam ak ich mám veľa.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 09:00 Muž TRULY [164] Re: prasan
zlata krupicka, vidis bodky nakvapkas a mas pokoj :)
Tak mozeme strielat asi ako pri mojom akva momentalne. Ja mam ale viac priznakov ktore ma vedia nasmerovat.
Ak mas rovnake osadenstvo, pkdmienky ako pises, nic si nemenil, stravu tiez nie a krmis aj ostatne akva tym istym a su v pohode tak fakt neviem uz. No krevetky by asi tu liecbu neprezili a navyse kludne mozu byt aj prenasaci si myslim. Asi len pozorovat a doladzovat a modlit sa a nechaoem ze sa ti nedari dochovat antikov 2-3 cm. Ja neviem co s nimi. Niekedy je to na nervy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 23:54 - Re: TRULY
Vykali v pohode.(nič za sebou neťahajú ani priesvitné ani iné,aspoň zatiaľ som nič nepozoroval)Strava rôzne, žihľava-sak green-tetra wafer mix atď.Obmieňam to rôzne.Živé nie,sem tam mrazené.Teplota stála bez chémie.Nič som od založenia steny nemenil a vlastne všetko pri ancíkoch robievam rovnako.Takže ak by to bolo krmivom,tak by na to doplatili i ostatné ancíky v iných nádržiach.I substrát je rovnaký ako mám pri redkách.Nádrž má objem 180L. Tiež si myslím,že to bude skôr dáke ochorenie.Nedávno som im do nádrže ešte pridal zeolit pre zlepšenie filtrácie.Už fakt netuším. :-O

Mám doma Tremazol a Nedol, len sa to bojím použiť pre krevetky ktoré tam mám.I v menších dávkach pri ancíkoch nemám až tak dobré skúsenosti.A kedže neviem o čo vlastne ide,nechcem ryby ešte zaťažovať možno bezvýznamnou liečbou.Preživšie samce sú celkom ok by som povedal,len tá posledná samička sa mi akosi nezdá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 13:32 Muž TRULY [164] Re: prasan
ja skods to ma mrzi ale niekde pricina byt musi. Bud na seba vzajomne prenasaju nejaku chkrobu alebo neviem. Vykaly a strava v pohode? Teplota stala a bez chemie? Ziadna zmena potravy alebo nejakych technickyh veci v akva? Aka je velka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 13:28 Muž TRULY [164] Re: Lukehofarma
Tak jasne moznosti je vela a su chovatelia a chovatelia. Je rozdiel v 30 rocnych skusenostiach a v 30 rocnom cloveku :) Ale drzim mu palce kazda poctivost sa ceni palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 12:14 - Re: TRULY
Tá nádrž je predelená na dve časti.V jednej boli 4xsamec a 2xsamica (goldy) no a v druhej zase 2xsamec a 1x samica (long fin).Takže bolo viac samcov ako samíc,len zase čo tie mladé ktoré som nikdy v tejto nádrži neodchoval do dospelosti.Našťasie som tieto ani nikdy nepredával.Uvidím čo bude ďalej a či to vôbec tá posledná gold samica prežije.K pitve sa tu u nás nedostanem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 12:09 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: TRULY
Pár chovatelů se najde vždy. Nicméně karanténa je vhodná vždy. Nevím jaké jsou pro ně jejich podmínky venku přesně ale řekl bych řada a strýc co už je akvarista přes 30let jim nikdy nekupoval ani ty tablety pro ryby dna. Prej pouze udržoval řasu tak aby žili z toho co spasou z kamenů a zbytky co se našlo a žili jenže to bylo akva asi 15x větší než má paní. Teď už je nechová. Začal mřenky a něco k tomu. To už ale neřešme už bychom odbočovali k jinému vláknu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 11:57 Muž TRULY [164] Re: prasan
Vela som cital a pytal som sa ohladom samic. Mne odchadzali a odchadzaju samice ale zivorodiek. Docital som sa ze je to zvysenymi narokmi na samice ci uz z dovodu obtazovania samcami ako aj vacsim opotrebovanim organizmu po vytierani.
Ak mas vodu v poriadku, nepridavas nejake chemie a ostatne ryby su v poriadku tak netusim. Jedine este nieco v jedle specificke pre antikov. Este by som zvazoval nutenu pitvu, mne sa podarilo dobavit v KE na veterine pitvu zdarma pre potreby vyskumu pre skolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 11:49 -
Chovám a odchovávam ancíky dáku tú dobu.Nedávno som v jednej nádrži zažil nevysvetlitelnú situáciu.Ancíky začali byť apatické a postupne strácali sfarbenie.Žiadne zdutie a podobne ,čo by nasvedčovalo na parazity som nepozoroval.Mám v tej nádrži i krevetky,tie sú v pohode a perfektne sa množia.Takže by som vylúčil i zlé hodnoty vody.(neskôr premerané a sú ok) Postupne mi uhynuli 4 dospelé ks a dáky ten 2cm odchov.Ostali tam 3ks samcov -tie sa zdajú v pohode a jedna samica ktoré je taktiež bez sfarbenia a apatická.Tej moc šancí nedávam.Nemáte niekto obdobnú skúsenosť?
V iných nádržiach je všetko v poriadku a rybky si ,,nesťažujú,,.Kŕmenie rovnaké i výmeny vody.Fakt netuším čo sa v tejto nádrži deje.Aj keď som v tejto nádrži mladé niekoľko krát mal,nikdy sa mi na väčšie ako 2cm mladé nepodarilo odchovať.Inde je to bez problémov.
Redka mám od jedného chovateľa tu z okolia - tie sú ok.V spomenutej nádrži boli ancíky od dvoch iných chovateľov.Moje A.sp. v dalšej nádrži sú rovnako ok a bezproblémov sa množia i ich odchovávam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 11:47 Muž TRULY [164] Re: Lukehofarma
toho isteho nazoru som aj ja co sa tyka podmienok v akva, chovu v 49l a aj toho ze ryby mozu byt nakazene. Dalej ccem reagovat ze sa to netyka len antikov ale vsetkych ryb lebo ciste zdrave formy zo 100% podmienok sa u nas zrejme kupjt nedaju. Kazda ryba ma v sebe nieco, nikto nevie ako bola chovana a ani sterline podmienkmy v chovni niesu ideal a to potvrdzuju aj velkopredajne odkial ryby kapu po par tyzdnoch a niekedy dnoch a hodinach. Co sa tyka podmienok stravy mi im nikdy nezabezpecime prirodzene podmienky preto su ryby aj slachtene aj preslachtene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 11:15 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: lenka2887
Já jen zmíním že jsem o tomto hledal když byl u mě ten stejný problém a našel jsem o ancistrech spoustu věcí např.: od jednoho chovatele ( zkušeného ) že kdyby jezdil a kupoval ancáky a nechal je rozpitvat aby zjistil jestli jsou zdraví tak by jezdil docela dlouho než by našel zdravé kousky. Hlavně prej je to chovem a stravou kterou ve volné přírodě nepřijímají. A sám jsem se spálil. Spousta to totiž bere z neověřených chovů a nějakej kdo ví kdo je donese do prodejny zašpiněným kýblu a šupnou je do 50l nádrže. Nejlépe ověřený chov nebo dražší kus který prošel karanténou ale i tak bych dal do karantény. Ale pokud není tak nejlépe ověřený. A pokud je karanténa klidně ty dva měsíce je podržet protože mohou zlikvidovat celé akva ryby za 20,-. A modli se aby to bylo jen u nich ostatní to můžou mít taky pokud byli s ancákama. Jinak 49l je celkem málo pro ně. A ovšem záleží na podmínkách u tebe v nádrži. To je jen něco málo k tomu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 10:04 Muž TRULY [164] Re: lenka2887
Za malo, skoda ze sa ich nepodarilo zachranit :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 23:05 lenka2887 Re: TRULY
Děkuji za vyjádření. Bohužel už nemám koho zachraňovat, oba ancistrusové jsou mrtví. Ostatní ryby vypadají v pohodě, budu je sledovat. Nové ancíky kvůli přerybnění zatím pořizovat nebudu. Ještě jednou díky za rady, některé zkusím aplikovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2015 21:27 Muž TRULY [164] Re: lenka2887
tak predist sa timu tak ako pisem hore. Kazda ryba ma v sebe urcoty druh hlistic akebo bakterii ale prejavia sa zvacsa az ked su narusene alebo podmiene podmienky na ich rozsirenie alebo zhorsenie. T.j. znizena kvaplita vody z 90% a potom nejake zavlecenie parazita inou rybou alebo jedlom. Ale u zdravych ryb je odolnost aj proti tomuto.
Oslabenu su urcite nakolko su nakazene. Takze zlepsit vsetko to co je hore pisane teda aspon podla mna.
Dalej ak su to parazity co nevieme ale ak maju dlhe priesvitne vykaly tak je narusene travenie a creva ako take. Tam je procin viac a to bud hlistice alebo bakterialna infekcia. Cize su moznosti liekov ktore som hore pisal ako sera med flagellol, sera nematol, baktopur, entizol. Rozmyslam normalne ci zacat najprv stabilizaviou vody ake pocitam ze ich cces zachranit co najrychlejsie takze asi aplikaciou lieciva. Ak nemas napadnute ostatne ryby teda sleduj aj ich vykali da sa pouzit ten baktopur ktory je najlacnejsi a riesi hlavne bakterialny povod crevneho ochorenia co je asi mozne v tvojom pripade nakolko mas to prerybnene a tu sa daj aj dobre liecit jednotlivo napadnuta ryba v karantennom kratkom kupeli co je dobre vysvetlene v kazdom popise lieku baktopur. V pripade ze im to pomoze sa asi aj tak nevyhnes celkovej liecbe akva ale to by som riesil ak sa priznaky zase zopakuju u prisavnikov aj po tom kupeli. Lenze nevieme ake je stadium choroby a tak treba pocitat s moxnym uhyn koli reakcii na liek aj ked je v celku neskodny.
1. odlsedovat ostatne ryby a ich priznaky
2. kupit a poradit sa ohladom lieku baktopur alebo chod tu na fore do sekcie kde sa tento liek popisuje
3. spravit nutne zmeny v akvariu na stabilizaciu prostredia v akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 21:19 lenka2887 Re: TRULY
Díky moc za vyjádření. Ještě předtím jsem poslala dotaz, protože mi nikdo dlouho neodpovídal, ohledně začervení ostatních ryb. Prosím ještě o tuto radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 21:11 lenka2887 Re: lenka2887
OK, měli tedy parazity. Tudíž mi prosím poraďte, jaká existuje prevence a jak se tomu dalo předejít. A co ostatní ryby a ti 2 panceřníci - mohou to mít také? Jsou problémem ty hlístice? Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2015 15:04 Muž TRULY [164] Re: lenka2887
No pokusim sa vyjadrit ale na potvrdenie toho co pisem si pockaj lebo nechovam rybycky nejak dlho ale tak hadam mam pravdu.
Na tu velkost akvaria tam mas strasne vela ryb nehovoriac o tom ze tetra neonova do 49l podla mna nepatri a navyse nie v tak malom pocte. Urcite by som tie pocty tetier preriedil a vybral z nich druh vhodny do mensieho akva a vo vscdom pocte lebo mat v akva 3 ryby jedneho druhu a najma u tetier asi dobre nieje.
Vymenu vody by som urcite teraz robil nie kazde 2 tyzdne 1/2 ale kazdy tyzden 1/3 s tym ze hrubsie odkalenie dna by som robil raz za 2 az 3 tyzdne teda na druhy az treti krat. Filter mas samozrejme znecisteny lebo nestiha a to sa vratime k tomu poctu ryb. Kazdotyzdenne cistenie je tiez nie velmi dobre a uz vobec ak ho vyperies uplne do cista. Teplota 27 je pre mna tiez vysoka ideal 25 cca.
A slimakov sa zbavis jedine neprekrmovanim a cielenou rucnou likvidaciou lebo za chemiu niesom. Je to velmi narocne ale da sa to. Vykaslal by som sa aj na to aqua neviem co co pridavas do vody na stabilizaciu.

Znizit pocty ryb a vybrat vhodny druh a pocet z druhu.
Vymena vody kazdy tyzden 1/3 a kazdy 2albo 3 stredne hlboke preryvanie dna.
Neprekrmovat ryby a docasne vynechaj nitenky + kup antikom sera well chips oni ih miluju.
Zbav sa rucne tych slimakov a tych bielych cervou co najviac a najlepsie tak sby si nestresovalo ryby hodinovym nahananim slimakov po akvariu.
Necistit zbytocne filter ktory je teraz samozrejme zatazeny.
Pravidelne svieit a tepkota ak sa da tak znizit na 25.
Nedavat chemiu na slimaky a akvaregulatory.
Neviem ci tym zachranis okamzite antikov ale tieto krojy by som urcite spravil a az tak mozes vytiesit nejake kdcervenie atd ktore nakoniec moze byt len ltrava no3 alebo chemiou na ktoru v takom malom akva mozu byt oveka citlivejsie najma ak hodnoty vody a chemii skacu kazdy tyzden hore dole. Krmenie by som dal jeden den vlockove krmivo a druhy den 50% vlocky 50% nitenky. Pre antikov hod sera well chips ak niesu plache a jedia cez den tak daj cez den pocas spolocneho krmenia a ak su plache a nebehaju cez den nejak moc po akva tak im to hod vecer ked zhasnes svetlo.
Ak mozete tak sa ostatny vyjadrite ci som to napisal dobre nerad by som poradik nejaku hlupost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 13:56 lenka2887 Re: TRULY
Díky moc za odpověď. Krmím vločkami od Dajany a mraženými nitěnkami. Ve středu bylo s ancíkama vše v pořádku, ničeho jsem si nevšimla. Každý večer sedím pár minut u akvária a sleduji ten život v něm. Ve čtvrtek jsem odkalovala a měnila vodu asi 1/2, přidávám aquasafe. Pak jsem si všimla, že ten větší měl trus u těla bílý a na konci normální barvy, tloušťka trusu normální, chování normální. Večer ten den (ve čtrvtek) byli oba ancíci přisáti blízko filtru a nechali se ovívat bublinkama, což dělávali, ale trochu mě překvapilo, že byli tak blízko sebe, protože ten větší většinou odháněl toho menšího, avšak to vypadalo na společnou relaxaci. V pátek jsem přišla domů až v 18:30 hod a větší ancistrus byl mrtvý mezi rostlinkama, druhý byl jen přisátý na skle a bez života, nepohyboval se jen kousek po dlouhé době přemisťoval, nežral a jeho stav se zhoršoval, pak už byl jen u dna, viz ty fotky ze soboty večera. Dnes v neděli ráno byl již mrtvý. Jejich stáří, si myslím, nebylo víc jak 4 měsíce (koupili jsme je ve zdejším zverimexu před 2 měsícema a to měli asi tak do 3 cm, nyní měli tak 4,5 a 5 cm). Velikost akvária je 49l, teplota 27 C, přes léto i víc, nyní v něm zůstalo 22 ryb (5 danií, 6 neonek, 3 tetry červenoústé, 4 tetry žhavé, a 2 pancéřníci pandy). Všichni vypadají v pohodě. Krmím v 6:30 vločkami, cca 16h vločkami, ve 21h mraženými nítěnkami. O víkendech býváme pryč tak nedostávají nic. Filtr čistíme tak co 8 dní, odkalujeme tak co 14 dní nebo když je u čelního skla již hnědý nános mezi kamínkama. Bříška ancistrusů vypadala naprosto v pořádku, viz fotka. Nechápu to. Mohli se něčím přiotrávit? Jak jsem již psala každý týden přidáváme Molucid proti šnekům, ale nezabírá to, tak s tím přestanem. Další věc, kterou zmíním je výskyt drobných hlístic na dně akvária, není jich mnoho, sem tam jeden, tencí bílí červíci, kteří jak jsem se někde dočetla nejsou nebezpeční a přežívají na dně akvária. Jednou jeden plaval volně v prostoru a zďobla ho tetra žhavá a nic se jí nestalo. Již mě nic nenapadá. Je mi záhodou, že z plného zdraví (aspoň tak vypadali) do dvou dnů oba uhynuli bez vnějších známek nějaké nemoci. Moc děkuji za další postřehy, které mi objasní, co bylo špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 11:07 Muž TRULY [164] Re: lenka2887
TAK ASI tak ako píše romant, bud zrejme začervený. Príčin je neureom nakolko stým bojujem aj ja od, nakazených rýb z akvaristiky, cez zle podmienky v akva, potom problemy so stravou. Liečba, sera med flagellol, sera med nematol, entizol, baktopur, všetko to stoji nemalo penazi a nemusí zabrať prene poradie. Pridaj ešte info o tom čím ich krmiš, kedy začali prvé príznaky, či mau problem aj ine ryby, či maju výkaly biele priesvitne, či im netrčí zo zadku červený červ, či vidíš nejaké neobvykle pohyby na bruchu, atd..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2015 21:01 R Muž romant [27987] Re: lenka2887
Na podobný problém bych to viděl bude podobná odpověď, jako bylo odpovězeno předchozí tazatelce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2015 19:12 lenka2887 Re: Add
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, bohužel mám podobný problém. Měla jsem 2 ancistrusy, které jsem si pořídila ani ne před 2 měsícema, velikost asi 2 cm. Nyní měli tak 4-5 cm a po celou dobu se měli čile k světu. Až do včerejška, kdy mi během dne jeden uhynul, aniž by vypadal nemocně. Předchozí den jsem čistila akvárko a měnila 1/2 vody, přidávám aquasafe. A na druhý den byl špatný druhý ancistrus, ačkoli vypadá normálně, je statický, nežere, a převrátil se na hřbet a nyní leží na dně, teď se převrátil zpět ale je to s ním špatné. Nevíte, co by jim mohlo být a jak mu pomoci? Ten už uhynuvší měl ten předchozí večer než uhynul část trusu bílé barvy, jinak vypadal v pohodě. Měla jsem z nich radost a teď je mi jich moc líto, a hlavně, že nevím, jak jim pomoci. Měla jsem je sotva 2 měsíce. Byli ve společenské nádrži s neonkami, daniemi, tetrami a 2 pandy-ti se od něj víceměně nyní nehnou-viz fotky z dnešního dne. Je to smutné. Ještě bych zmínila, že asi 3 týdny přidáváme do vody Molucid k hubení šneků, 1 - 2/týden. Nepíšou jak často se to může používat. Všechny ostatní ryby jsou v pořádku. Nádrž 49l. Moc děkuji za radu.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2015 06:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: Add
Začervený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2015 02:49 Add – Ancistrus na zádech
Ahojte, můj ancistrus už asi druhým dnem jen tak bezvládně leží na dně akvárka. Vždycky byl schovaný, nebo lítal z jedné strany na druhou, teď jen leží, občas ho nějaká ryba převrátí na záda, tak leží na zádech, nic nejí, na stěně se neudrží, nechá na sebe sáhnout, ale nevypozorovala jsem na něm žádné fleky (jen trochu žluté u řitního otvoru.. ale to mi na jiné diskuzi řekli že je normální..tak nevím..:/), nafouklé bříško (spíš vypadá hubeně).. Nevíte co mu je? :/ Neměl by být ani starý, mám ho v akvárku přibližně rok.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 16:35 Jindráš
Zdravím,chtěl bych se vás zeptat. Mám Ancistruse,obyč. cca 7cm. Párek. Asi 4měsíce. A teď,poslední 3 dny,samec vypouští velké bubliny a za chvíli vyletí na hladinu,asi nabere vzduch,po 10minutách ho zas vypustí-bubliny-,a za chvilku znovu vyletí na hladinu. Ale jen on,samička to nedělá,ani jiné ryby. Akary jsou na dně,SAE lítaj,honěj se,vše v poho. Proč to ten janek dělá? Chybí mu něco? coze Jinak je pořád aktivní,jezdí po dně,po kořenech,všude. Zbláznil se? tone

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2015 17:56 R Muž romant [27987] Re: PR0V0CATEUR
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2015 16:14 PR0V0CATEUR
Mám takové blbé tušení, že jeden můj pár Ancistrusů Sp. gold má parazita, máte někdo nějakou dobrou radu, jak je vyléčit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 22:39 - Re: Fisulka
Nič extra nepotrebujú,su to jedny z najodolnejších rýb vôbec.Urob ako ti napísal romant a budeme múdrejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 19:04 Žena Fisulka [0] – Pómóc
Prosím o radu, vždy jsem měla normálně, i roky ancistruse sp., vše ok. Necelý rok zpět mi dva umřeli. Další tři přidaní po čase také. Teď po delším čase jsem měla zas jednoho a zas do týdne tuhej. Všechny ostatní ryby ok, ale oni pořád nic.. Nevíte, kde by mohl být problém? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 17:06 R Muž romant [27987] Re: Timea
Osobně bych se zaměřil na ty podmínky, častěji měnil vodu a rybu sledoval a případný nákupy přípravků řešil až bude jasno oč se vlastně jedná. Prozatím je můj tip reakce na podmínky ve tvém akváriu, tedy vyšší koncentrace N látek, ale to nám ukáže čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 16:55 Timea Re: romant
romant napsal: Tak aby to bylo i o těch jablkách, tak podmínky, to je to na co bych se zaměřil a kontroloval výkaly, zda-li nejsou dutý, táhlý bílý a dlouze se držící u řitního otvoru, což by značilo přítomnost vnitřních parazitů a bylo by nutno odčervit.

Ďakujem veľmi pekne, a aké prípravky na prípadné odčervenie existujú? lachko dostupné na nete pripadne v chovprodukte alebo u veterinára?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 15:00 R Muž romant [27987] Re: Timea
Tak aby to bylo i o těch jablkách, tak podmínky, to je to na co bych se zaměřil a kontroloval výkaly, zda-li nejsou dutý, táhlý bílý a dlouze se držící u řitního otvoru, což by značilo přítomnost vnitřních parazitů a bylo by nutno odčervit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 12:39 Muž Yirka [9126] Re: Timea
Když myslíš..... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 12:04 Timea Re: Yirka
Yirka napsal: To už je na diagnózu. Ne ryby, tazatele.
Vždyť jen o řádek níže máš odpověď ne


Toto je uplne iný prípad. stalo sa to len jednému z troch v tom akvariu a nezdochol (zatial) ta odpoved "o riadok nižšie" je o hruškách a ja sa pýtam na jablká... je to podobné ale, ale uplne niečo iné.

a okrem toho daný prísavnik je v akvariu nový 4 dni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2015 22:59 Muž Yirka [9126] Re: Timea
To už je na diagnózu. Ne ryby, tazatele.
Vždyť jen o řádek níže máš odpověď ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 21:58 Timea – Prisavník - nafúknuté bruško
Fotka k příspěvku Prísavníkovy sa zo dna na deň nafúklo bruško, ešte včera bolo normálne. vidieť aj trošku pohyby čriev. čo mu može byť?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 05:59 R Muž romant [27987] Re: Erik
Nevhodnejma podmínkama, tedy nejdříve bych se zaměřil na vodu. Toliko obecná odpověď na otázku, bez nějakých alespoň rámcových znalostí o předmětný nádrži nelze radit jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 00:52 Erik – Smrt
Ahojte dnes v mem akvárium zemřelo asi 30 ancitrusu jak rodiče tak i jejich deti všichni meli nafouknute břicho nevíte čim to je ? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 04:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
romant napsal: Třeba leknutí, zkontroluj výkaly, to pro sichr.
Tyhle vrtule způsobuje často také ataka vnitřních parazitů v trávícím systému ... to je jako u lidí ... když jde srágora, taky zrychlíš krok...ale přes ta houna jdeš na to dobře smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 04:25 R Muž romant [27987] Re: Katchi
Třeba leknutí, zkontroluj výkaly, to pro sichr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 22:45 Žena Katchi [13] - betta splendens, živorodky, krevetky
Potrebovala bych rychlou radu. Ted jsem pozorovala rybky, vsechny v pohode a malej ancistrus se najednou zacal klepat, lital tam jak v zachvatu, otocil se na zada, chvili lezel jako mrtvej, pak se zase otocil a vypadal normalne. Mate nekdo zkusenost ci radu?
Jinak je opravdu malej, minuly tyden ve ctvrtek kupovanej v Praze v Hornbachu jeste s jednim, ktery vypada zatim v poradku...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 16:44 R Muž romant [27987] Re: SpeedyGT
Plíseň. Volil bych eSHu 2000 a ve společenským zlepšil kvalitu prostředí.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz - nemoci ryb

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 13256x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17685-ancistrus-nemoc?od=501