Pro Fakir....Co se týká prodeje výrobku v běžný prodejně, jdeme tam vždy s tím že to bude o několik desítek či stovek dražší v závislosti na ceně výrobku.Ze své zkušenosti---koupil jsem Anubias Congensis za 145kč. Na internetu je k mání za 72Kč. Z jiného soudku...Subwoofer Yamaha.....cena v prodejně 25000... přes internet 17000
Pro Sinodius....nemluvíme o tom, že se koupí Agua bla bla a bude to všechno parádně růst a ryby budou vybarvený jak od Buriana.Myslím že podstata byla v tom, zda-li kombinovat a jak často svítit co se týká DOBY osvětlování akvária. Znovu potvrzuji že mě se rostliny skorem nehly ale co se týká barvy ryb, nejeden akvarista mi řekl že tak hezky vybarvený ryby neviděl....tak na tom asi něco bude...barvoslepej nejsem. Já se tu nechci nikoho dotknout, ale nic tady nevymýšlim. Mluvim ze své zkušenosti. Odkaz na RATAJE byl proto, protože je u něj graficky znázorněno světelné spektrum. Podstata nebyla v tom zda-li prodává Osram nebo GloGlo
Pro Blek....světelné zdroje od Glo jsou nepřirozené...ale čím to bude...světelné spektrum které obsahují je pouze jednopásmové,a zářivka svítí pouze v daném spektru, čili její vydatnost je 55lux. Což je samozřejmě málo. Osram je třípásmová, a její vydatnost je mnohem větší. Co se týká mě...v profilu mam fotografii akvária při osvětlení s Glo a Osram. Rozdíl je samozřejmě vidět, ale kýč to rozhodně nebyl !!! S nerostoucími kytkami souhlasím, ale s řasou jsem nikdy!! problém neměl. A náplast na odvykání kouření ...hahaha...je to o vůli...ne náplasti
Takže...nehájim tu Glo. At si říká kdo chce co chce. Je to věc názoru a zkušeností. Já myslím že at si dnes koupíme cokoliv, musíme počítat s tím že prodejci jdou peníze do kapsy. A to kdekoliv. At je to u výrobce, internetových obchodů, či maloobchodů. V současný době používam Aqua-Glo a Osramku.. Myslím že kombinace zářivek není hloupost, ale nelze počítat s tím že nějaká Sun Day či jiná zářivka bude prospěšná všemu. A když tedy žádnej význam, jeden přece. Vzhledem k tomu že mají nízkou svítivost, dá se připojit přes časovač, a prvně zapnout třeba Aqua glo a poté přidat v rozmezí....30? minut Osramku. Stejně tak s vypínáním. Nahradí to jakoby!!! rozednívání a stmívání. Naprat rybkam ze šera do očí luxy z Osramky...no nevim....jak by vám bylo kdyby jste otevřeli v šeru oši a někdo vám rozsvítil halogen do očí? Mě moc dobře ne. Tak toť ode mě vše