Sázení rostlin
A když použiju mosazné matky? Ty přece taky nezrezaví.
Kde sa da zohnat hypermangan??
Asi čtu něco jiného než ty?

Písku máš celkem málo. Vzadu by mělo být tak 10cm a ve předu 5-6 cm. Proto ti rostliny špatně drží. V tak malé vrstvě písku rostliny , hlavně ty větší rády cestují. Za rok i o 15 - 25 cm.

Vyndat, opláchnout, dát na několik hodin do slabého roztoku hypermanganu , opláchnout, rukou zkrátit kořeny a zasadit.

Cago chci se zeptat co je lepší, zasazovat rostliny v tom košíku co je prodávají nebo je vyndat.
Ovážeš konce provázkem a přivážeš k nim matičku nejlépe M8 a už ti to nevyplave. Já používám takový slabý drátek je v placaté bužírce používá se na aranžování rostlin. Provázek totiž časem shnije.

máš málo štěrku a ancitruse, ti rádi hrabou

Každou chvíli mě vyplave nějaká rostlinka typu Cabomba,protože je mám sazené tak po třech a rybky rádi v nich rejdí a čichavci neustále oždibují.V košíčku s molitánkem určitě nééé --tak jak?Mám štěrkovitý dno 3-5mm a to je asi problém .Mohl bych nití je trochu svázat a nit pod kamínky aby zakořenily?Už si nevím rady a přesazovat každou chvíli když nestačí ani zakořenit to asi fakt nejde .Zakládat znova akvárko a dát jiné dno pod štěrk to se mě fakt nechce.

Starší reakce
taky sazim rostliny bez kosicku a molitanu, ale jeste jin ostrymi nuzkami malinko, tak 0,5cm, zkracuji korinky... lip si chyti v novych podminkach. a taky prihnojuju, pomoci hnojiva sera florena. docela mi to vyhovuje a kytky rostou

Já sázím rostliny bez košíčku

.
Já osobně přihnojuji, používám PMDD a musím říct že jsem znatelný zlepšení v růstu rostlin zaznamenal již po dvou týdnech. Každopádně PMDD doporučuji.
J8 rostliny nepřihnojuji,jen když je čerstvě zařízený akva,tak bych to snad doporučil.Rostlinky ti můžou ryby vytáhnout,pokud jsou špatně zasazeny.Když mam stejný problém,použiju kámen a rostlinku zaklínim,aby nemohla vyplavat,časem zakoření a kámen můžeš dát klidně pryč nebo jinam,už pak neni potřebný.V každym případě to sázim bez košíčku a molitanu.Musíš si tyky pořídit rostlinky podle teploty vody nebo kyselosti,nejen podle vzhledu,ale některý kryptokoryny vydží snad všechno,stejně jako růžkatec a mech
Když si koupíte v akvaristice rostliny, sázíte je i s těma košíčkama? Já je zasadila bez košíčků a bez těch molitanů nebo co tam je a už podruhý mi jedna vyplavala. Možná mi je ale vyryly ryby... A mam ty rostliny hnojit? nechce se mi pořád do akva lít nějaká chemie, ale zase nechci o ty kytky přijít. Dík
Přidat reakci
1 ...... 21 ...... [22]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 29602x