Vody si každopádně odpusťte, kolik uznáte za vhodné. Čím je jí tam míň, tím lepší manipulace, čím víc, tím lépe pro rybky. Rybičky nechávám osobně v akva, ale to je velmi zarostlé a tak se mají kde schovat a nestresují se. Ve Vašem holém akva bych možná při větších upravách uvažoval o přelovení do kýblu, ale to je stres. Ve Vašem akva je na tolik ryb nedostatek rostlin. Rychle tam s nějakými rychle rostoucími druhy (růžkatec, mokřanka, douška, atd.)
Ještě jsem si všiml té sádrové jeskyňky - rychle s ní ven - vápník.
Universální hrubost substrátu ca 2-6 mm. Já mám sice taky trochu větší, ale už se tam některé rostliny hůř sází. Jinak sázení bych nějak moc neřešil - nerezová matice např. M16, pásek molitanu, do něj narolovat tři stonovky a zašroubovat do závitu matice a šup s tím do akva.
Jinak jak jsem se díval do Vašeho profilu máte zaděláno na průšvih. Do akva se ryby dávají po dvpu až třech týdnech. Hnojivo zatím nedávat. Už teď je to rybkama přehnojeno. A ten burčák bych taky zrušil !
Už takhle hrozí otrava čpavkem a dusitany. Doporučuji pečlivě sledovat rybky a při každé pochybnosti měnit vodu. Jinak vodu měnit tak každé dva dny min 20%. Pokud vodovodní - nechat odstát. Řešením mohou být částečně i chemické přípravky na zajetí akva např. od JBL nebo Rataj.
Do dna a do filtru šťárat (odkalovat) s rozumem - musí se vytvořit nitrifikační bakterie - min. 14 dnů.
Jak se pěstuje riccia viz.
rybicky.net/atlasrostlin/riccia_fluitans Já bych takovou rostlinu zatím neřešil. Na to je zatím čas.
A to nejdůležitější : Nastudujte si opravdu toto :
www.akvarijni.cz/…
A do CO2 se pusťte až bude akva zajeté a až si nastudujete
maniakva.sweb.cz/…
Snad to pomůže držím palce.
PS : Máte štěstí, že si rybky nemohou stěžovat.