Přihlásit se RYBICKY.NET »

Sázení rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Sázení 

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Sázení rostlin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx – Re: AlQuds
Kytky mají nejraději vyšší substrát spíše jemnějšího složení, výška toho substrátu alespoň 6-8cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AlQuds – Re: Tereza
Kdyz tak koukam na tu fotku, prijde mi, ze v akvarku chybi substrat, resp. je ho tam strasne malo. Pokud se ma darit kytickam, urcite by toho substratu bylo zavhodno pridat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx – Re: bobik
Myslím, že když to nepřeženeš s dobou pobytu v těchto roztocích, tak by to měly rozdýchat. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bobik – hypermangan+molucid na šneky
zdravím,mohu před zasazením nových rostlin je vykoupat v slabém roztoku hypermanganu a ještě potom nebo předtím ? je vykoupat např v Molucidu-přípravku proti šnekům?nebo mě hypermangan zničí taktež případné šneky?nebude to pro rostliny moc chemie najednou?děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Tereza
Chce to trochu trpělivosti a prakticky každé akvárium se při dodržování základních zásad zaběhne. Pak dělá radost spoustu roků. Určitě se k tomu do pár měsíců dopracuješ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza – Re: Yirka
S tim navazovanim to bude horsi, po zkusenostech s javskym mechem, ktery jsem navazovala 700x na koren vlascem si to dokazu predstavit. navic ta rostlina je strasne krehka...a napadena rasami jako vse v akvariu. Vic kytek bude v nedeli, snad se to prostredi treba do pul roku konecne stabilizuje, abych do toho mohla nekdy neco vypustit :)
Chce to ji znovu zasadit, případně když nedrží ve dnu ji k něčemu navázat. Brzy zakoření a bude držet.
Edit: Sid byl rychlejší :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Tereza
Znovu zasadit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza – Re: Yirka
Mohu nechat Limnophillu sessilifloru nechat plavat, než vytvoří kořen (má tam teď nějaké cancy) nebo se jí mám pokusit znovu zasadit? (Uplavala mi)
Děkuji
Já využívám slunečního světla poměrně dost a s řasami nemám větších problémů. Režim svícení s přestávkami popisuji v prezentaci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza – Re: Sid
Mysleno treba mekkou vodu a malo svetla? Do akvaria mi poranu sviti slunce, mam v nem i rasy (jak je patrno z fotky) - zelene rasy a hnede (jejichz popis si skvele odporuje...zelene rasy jsou pri nadbytku svetla a hnede pri nedostatku, jak se tedy mohou vyskytovat spolecne?), ovsem ty mne netrapi, jen co se akvarium vice zabehne dam do nej krevety a ty rasy zlikviduji (doufejme). Necham kvetinu jeste byt, treba uberu vodu na chvili (at snizim vodni sloupec a ma vice svetla), bohuzel kvetiny mi umiraji i ty suchozemske, mam asi spatnou auru.
Jak to resite se sluncem treba vy? Mam vypnout zarivku v dobe kdy slunce dosahuje akvaria? Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Tereza
To nevypadá na vinu poškozeného teploměru...
Takto vypadají valisnerie, když nemají vhodné podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza – Re: vaclav
Fotka k příspěvku Zdravim, asi se mi nechytla rostlina, jedna z tech trav. Oplachla jsem ji i procistila, jen jsem nezkratila koreny. Zasazena je asi 2 tydny, vypadala vporadku ale nekdy v teto dobe, kdy jsem byla nepritomna, praskl u skleneneho teplomeru vrsek, takze doslo ke kontaktu vody s latkou meridla. Vymenila jsem 50 procent vody v nedeli, dnes se chystam na dalsich 50 procent. Mam tu rostlinu uplne vyhodit, nebo ji mam dat jeste sanci?
Dekuji za odpoved

Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: schayze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - schayze
Vážně?
Řekneš mi pls, jak se jmenují ty tvý rostlinky v krevetárku? Myslím ty co plavou na hladině. Je to něco nádhernýho palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali – Re: schayze
nemusis delat nic specialniho
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - schayze – Rostlinky a krevetky
Chci se zeptat, když koupím nové rostlinky do krevetárka... můžu je jen opláchnout a vsadit, jako u rybiček, nebo je na to jinej postup? Jsem začátečník co se krevetek týče a byla bych nerada, aby mi pochcípali.
Díky všem za rady :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir – Re: Jack
Ahoj docela skromná otázka, jakou kytku myslíš? Ale neměl by být problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jack – Přesazení kytek
Ahoj. Chci se zeptat jestli je možné květinu přesadit na jiné místo v akváriu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx – Re: Robert
Fígl mám např. takový, že použiji biomolitan či nějaký pokrůcený šutr a vespod to omotám nití, dále pak na to používám sázeč rostlin, takové ty klepeta za 2 kila. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aldik
To jako info bohatě stačí. Značně to usnadní život. Díky potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marek – Re: aldik
Ahoj, já mám křemičitou vatu taky v akváriu u rostlin a žádný problém nemám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aldik
Měl bych dotaz ohledně křemičité vaty (nebo co to je) při sázení rostlinek. Cca 1/2 jsem jí při sázení nechal, jelikož rostlinky lépe drží pohromadě a líp se "zahrabou" do substrátu. U jedné rostliny mi to bylo vyloženě doporučeno. Je tedy ta vata problém, nebo ji tam mohu nechat? Děkuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robert
Ahoj nemáte nějakej fígl jak sázet do štěrku rostliny? Zakoupeny rostliny nemaj skoro zadny koreny a "uplavavaj".... jeste tam nemam rybky a prave si rikam ze kdyz je tam dam a budou tam plavat, tak aby se ty rostlinky neuvolnily.... diky za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Sanka
nechala bych je dohromady nez trochu zesílí a ta menší kytka víc vyroste, ale i tak jsou hodně maličké
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka – Re: Sanka
Prosím,potřebuji to vědět co nedříve..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka – Zasadit,nebo rozdělit?
Fotka k příspěvku Ahoj,chtěl by jsem poprosit o radu jak zasadit tuto rostlinu..VIZ. FOTO..Nevím jestli je lepší zasadit jí,nebo rozdělit a pak zvalášť zasadit,když z hlízy roste další,ikdyž malá rotlina..Jedná se o Ech. red beauty..Prosím o radu co nejdříve,aby jsem to mohl provézt.. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Stenly – Re: Johan
KOukal jsem na nádrž Melisy a má teď 45l akva. Předpokládám, že budou zakládat větší, takže se stejně nákupu nových kytek nevyhne. Po zaběhnutí a přelovení ryb, byvh přesázel i kytky.. nebo dle možností nechal běžeo obě akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Stenly
Pokud hodláte ze zaběhlého akvária vystříhat hodně nebo všechny rostliny, tak pozor na otravu ryb "amoniakem". (častější výměny vody by si s tím měly poradit)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: markopolo
Jde o to co tím myslíte. ;-) Jestli je že dostane víc než je napsáno např. atlase nebo že dostane tolik, kolik není schopná snést. V prvním případě se nejspíš nestane nic, v případě druhém dojde k rozkladu chlorofylu a "spálí se", ale to se v akváriích nestává. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stenly – Re: Melisa
Ještě je možná varianta rostlinky namnožit nebo použít ze starého akva jen polovinu kytek a po přelovení ryb dosázet zbytek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - markopolo
Co sa stane s rastlinou ak dostane viac svetla ako vyzaduje?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Melisa – Přesazování do nového
Ahoj, poradíte nejlepší postup?
Chystáme se založit nové akvárko. Ve starém jsou samozřejmě rostliny, které bych chtěla umístit i v novém - a teď, jak to všechno načasovat? Aby se zabíhalo nové s rostlinami. Nevadí, když ve starém bude "holo"? Zvládnou to rybičky? Mám pak nechat filtr přifoukávat bublinky? Nebo to moc řeším? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
Když si koupíš stromek (jabloň) z ovocné školky myslíš, že ho stačí položit na kameny?
Samozřejmě většina kytek se sází do písku o velikosti 0,6-3mm ve vrstvě 2-3cm u takto malé nádrže. Na takto malé akvarium ti stačí malý odkalovací zvon: www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Adél
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adél – Sázení rostlin
Ahoj. Jsem začátečník a chci se zeptat, rostlinku můžu zasadit do kamínků a musim tam pod to dávat písek nebo substrát? A jak se ta voda pak mění? Odkalovačem? Mám koupené 12l akvárium dám si tam Bojovnici ale nevím...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: maalamut
vybrať z košíka..opatrne zasadiť aby si nepoškodil stonky a korene a potom jemne povytiahnuť..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: maalamut
Vyndat a zasadit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maalamut – Rada rostlinka v košiku
Mam v akva dno z křemičité drtě a modrých kamínků a chci vědět jestli mam živou rostlinku nechat v košíku nebo ji zněj vindat a zasadit přímo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jeník – Re: lucie
Hned, není důvod zbytečně čekat, než se chytí na stávajícím místě. Tímto neříkám, že jsem zkušenější :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucie – poraďte prosím
mám na zkušenější otázku,v sobotu jsem koupila nějaké rostlinky a hned je zasadila,teď jsem ale zjistila že bych je chtěla dát na jiné místo,můžu to přesadit hned nebo mám počkat???jde mi o to abych jim nějak neuškodila,děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Gordon
Zrovna včera jsem sázel kytí do běžícího akvárka. Nejsem si jistej, jestli jsem přitom náhodou někam nezahrabal dvě Helenky :))
Jinak rybky jsou určitě trochu stresovaný, ale to jsou i při transportu a většinou ho přežijou.
Jak strčíš ruku do akva tak jsou ryby na druhý straně, takže prostor bude. Jen tam pořádně ty kytky zasadit, aby nevyplavaly. Mě se u jemňoučkého štěrku osvědčila pinzeta, kterou pak bez problémů vytáhneš narozdíl od ruky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: Johan
Nene, vyměnil jsem jednou a bác začalo to. Ale teď už je to zase lepší a ostatní kytky to ocenily hned. V druhém akva jsem také měnil ale tam jsem ten skok přehnal, no už to začíná být naštěstí také pod kontrolou..přeci jen z velmi slabého na velmi silné (15-48w na 50l vody) jsem zpočátku krapet tápal.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Deathbull
Dobře, ale zářivku neubíráte a nepřidáváte ob týden, že? ;-)
Asi se dají oblbnout, všechno se dá.) Ale v tomhle případě bych musel zářivky asi nařezat aby mohl světlo přidávat postupně :-D No co, stejně to co z těch zbytků teď roste je daleko větší a hezčí než ta spousta malých úzkých listů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Deathbull
No však. Člověk se naučí dělat akvárium tak, aby ho nenarušoval. Žádné nepravidelné velké zásahy apod.
(Samozřejmě i kryptokoryny se dají oblbnout... :) )
Nevím no já se starám a rozpadly se mi také..stačilo přidat pár wattů:) Ale teď už to zase obráží, tak je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ONYX – Re: Landvir
To je to nad cim porad spekuluju. filtr jsem si objednal taky protoze stavajici je neumerne vykonny (400l/h) a nejde regulovat...a taky pak nevim ka s chudinama rybkama hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
Ahoj pokud budes chtit začínat znova celé akva, tak tam hlavně hned nedávej rybky, nech ho minimálně týden zaběhnout a hlavně neměň molitan ve filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ONYX
Diky moc. zitra mi dojdou nejake veci vcetne substratu aquaclay...nemel bych to akvarium predelat cele, prikoupit rostliny a toto stare dno dat pryc? hmm
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 21 22

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 29602x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1599?od=801