Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Substrát

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Substrát
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2020 00:52 kosacek – petr
Zdravím, mohli by jste mi doporučit nějaký substrát na dno akvária? přemýšlel jsem o Platinum Soil Powder jenomže momentně to bude delší dobu nedostupné. Chci mít středně náročné rostlinky, kobercovku, CO2, většiny zarostlé, rád bych aby bylo dno černé, plánuji krevetky a parmičku jednopruhou a jestli hejno dánií nebo rozbor uvidím co se do konceptu bude více barevně hodit
už dlouho vybírám, ale nevím co by byla v hodná náhrada
Předem děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.04.2020 19:12 R Muž afc1886 [15633] Re: PISTOLERO
Přidat písek je brnkačka, postupuj tak jako tady na té fotce. ;-)
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   23.04.2020 16:42 Muž ZDRI [1415] Re: PISTOLERO
Určitě ne, naprosto nevhodné, příliš hrubé a ostré (je to frakce 4-8 mm).

Nevím, jaký přesně substrát tam máš teď, ale rozumné je dosypat stejný, časem se ty vrstvy většinou promíchají a pak to vypadá blbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2020 16:06 PISTOLERO Re: Papik
Vybral jsem si na internetu tuto drť kterou tam přisypu. www.superzoo.cz/… Bude to vhodné na ten substrát? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2020 12:36 Muž Papik [623] Re: PISTOLERO
V pohodě, je tam spousta místa. U čelního sklad nasypeš a potom nějakou plastovou stěrkou srovnáš a uhladíš. Měl bys výrazně přidat rostliny, skoro žádné tam nemáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2020 12:31 PISTOLERO Re: jab63
No toho jsem se bál :-| to se bude přidávat ale dost špatně do zaběhlého akvária hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2020 11:45 Muž jab63 [1947] - BorneoRe: PISTOLERO
Co jiného než doplnit substrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2020 20:51 PISTOLERO Re: vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tady první fotka celého akvária a druhá s detailem na ty kořeny.
Edit: Ale jak říkám je to po celém akváriu a v mnohem větší míře. Zkusím to zítra nafotit líp. Teď jsem v práci a v telefonu jsem měl jen tyto fotky :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2020 19:59 R Muž vaclav [15090] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: PISTOLERO
Tohle dělají s oblibou kryptokoryny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2020 19:43 Muž hrochy [648] - low-cost, low-tech, old schoolRe: PISTOLERO
Ahoj,
nevím, jak nádrž vypadá, její velikost, ani nic dalsiho, ale čistě podle výšky dna bych se nebál substrát dosypat (zejména vpředu).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2020 19:36 PISTOLERO – Kořeny rostlin
Zdravím mám cca 3 měsíce založené akvárium 54l a už teď mi kořeny rostlinek prorostli skrz celé akvárium. To je sice super, ale můj problém je v tom že kořeny se derou ven ze substrátu.
1.To vypadá nevzhledně
2.Už se mi do toho zamotávají občas i rybky žijíci u dna.

Zatím jsem to řešil jen tak že co jde tak jsem ostřihal. Neví někdo jak to řešit jinak? Pro příště vím že musím dát ještě víc substrátu (a to si myslím že nemám uplně málo 5cm vzadu a 2cm vpředu) Díky za odpověď ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 23:48 lucias Re: Blackie89
Dno chci osázet následovně. Do pozadí zasadím Hygrophilu polyspermu, Ludwigiu SP. super red a Rotalu rotundifoliu. Tak chci vytvořit tři keře. Nad koberečkem pořád váhám. Chci zkusit echinodorus tenellus a nebo Micranthemenum monte carlo. Echinodorus tenellus uvádějí jako snadný. Tak nevím co zkusit. Jinak s těmi počátečními výměnami vody počítám. Nejsem úplná začátečnice. Filtraci budu mít také kvalitní a při tak malém objemu akvária nebude problém si nechat vodu i odstát do druhého dne. To dělám raději než tam lít vodu rovnou z kohoutku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 20:51 Muž Blackie89 [493] Re: lucias
Osobní zkušenost s ním nemám a myslím si, že by v použití tohoto substrátu a celkově toho dna co píšete neměl být problém. Jen podotýkám, aby jste nezanedbala počáteční častou výměnu cca. 1/2 vody alespoň obden asi 14 dní v kuse, jinak může hrozit větší rozpuk řas.
Dále bych radil osadit dno co nejvíce rostlinami, nejlépe rychle rostoucími. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 19:43 lucias Re: Blackie89
Ještě jestli můžu jednu otázku. Projížděla jsem ještě další zásobní substráty. A objevila jsem substrát JBL Akvquabasis plus 2,5l. zásobní substrát. Myslíte že by se Ebi Golt dal tímto substrátem obohatit? Na dno tedy Mironekuton, na něj Aquabasis 2,5l a na konec těch 10l Ebi? Omlouvám se že vás pořád otravuji. Na vašich akváriích je vidět že tomu opravdu rozumíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 13:50 Muž Blackie89 [493] Re: lucias
Tak přímo u toho akvarka mi šlo o to, že to je substrát do mini akvária. Tím pádem, pokud ho chcete dávat pouze ten 1 litr, tak bych ho tam nedával vůbec, protože to je málo.
Ja bych na vašem místě, pokud do toho nechcete moc investovat už, dal na dno jen ten mikronekuton a případně rich one, na to tu lávovou drť a nechal bych to být..
Ještě bych tu lavovou drť oddělil pytlíky do filtru, aby se to časem nepromichavalo: www.rostlinna-akvaria.cz/…
Ten substrát je sám o sobě výživný celkem dost a zbytek se dá případně doladit hnojivy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 12:08 lucias Re: lucias
Já jen řeším finance. Stálo mně to už dost peněz co se týče veškeré výbavy. Napadlo mně dát pod tento substrát alespoň malou vrstvu Deponitmixu. Jen mně napadlo dát na dno 60x30 Mikronekuton super powder 30g potrava pro bakterie, potom vrstvu lávové drti 2l, na ní slabou vrstvu Denerle Deponitmixu 1l a na konec 10l Ebi Gold Waterplant Soil.Po napuštění a osázení rostlinami se chystám dávkovat do vody roztok bakterií Seachen stability. Hnojení do vody chci dávat Seachen flourish, Tetra CO2 plus. Plynné CO2 budu pouštět ze stejného setu jaký máte vy. Myslíte že by tato kombinace mohla být reálná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 11:43 lucias Re: Blackie89
Opět děkuji za odpověď! Jak vás prosím napadlo dát tam zrovna tento zásobní substrát? Byl to jen zdařilý pokus a nebo to bylo na základě vašich zkušeností?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 09:18 Muž Blackie89 [493] Re: lucias
Já osobně dávám zásobní substrát vždy - mám je ve všech akváriích co mám. Přijde mi, že to s ním roste vždy o něco líp. Jen je potřeba se zaměřit na počáteční častější výměny vody skrz hromadění živin a následný rozpuk řas. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2020 23:14 lucias Re: 4Sima
Děkuji za odpověď!Je vidět že se vám kytky rozjeli dobře. Já mám v plánu do pozadí zasadit Hygrophilu Polyspermu. Ludwigiu SP. Super red a Rotalu Rotundifoliu. Do popředí plánuji Echinodorus Tenellus. Tak snad se to povede. S tím pozadím asi problém nebude, ale ten kobereček. S tím ještě nemám moc zkušeností. Ale ještě jednou děkuji!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2020 22:55 lucias Re: Blackie89
Děkuji moc za odpověď! Vy ale máte pod ním zásobní substrát. Přemýšlím jestli ho tam taky dát. Rostliny vám rostou nádherně.Mám akvárium 60x30x36.Tohoto substrátu mám připraveno 10l,potřebuji 12l. Alespoň si myslím že je to tak akorát. Proto pod tento substrát chci dát 2l lávové drti aby byl substrát dostatečně vysoký. V INVITALU mi říkali že substrát je dostatečně výživný pro rostliny. Ale jak vidím jak se daří vám i se zásobním substrátem. Tak nevím jestli ho tam dát alespoň menší vrstvu. Ten váš experiment se mi zamlouvá! Děkuji!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2020 20:37 Muž Blackie89 [493] Re: lucias
Zdravím.
Tento substrát už mám delší dobu v akváriu prezentace: rybicky.net/nadrze/29988-krevebettarko-%E2%85%A1 a za mě spokojenost a neměl jsem se zájezdem v podstatě problémy. Pěkně se do toho sází, vše krásně roste a vypadá na pohled pěkně. Oproti Platinum soil powder je určitě jemnější a s tímto substrátem nemám problémy jako s Platinum soil, dle mě je to tedy lepší volba.
Toť má zkušenost. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2020 19:53 Muž 4Sima [1939] Re: lucias
Zakládal jsem před měsícem akvárium s tímto substrátem. Nemůžu poskytnout samozřejmě dlouhodobé zkušenosti, ale start proběhl dobře bez řas, kytky rostou. Info v prezentaci Komodové krevetní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2020 19:02 lucias – substrát EBI GOLD WATERPLANT SOIL POWDER
Dobrý večer. Má někdo zkušenosti s tímto substrátem EBI GOLD WATERPLANT SOIL POWDER?Chci si založit nové 60l akvárium, zarostlé rostlinami. Do něj plánuji nenáročné krevetky, Malé hejno neonek a tak tři Krunýřovce jednopruhé. Chci v něm pěstovat nenáročné a středně náročné rostliny.Chtěla jsem původně koupit Platinum Soil Powder, ale není na skladě a dlouho nebude. Prodejce píše že je to vhodná varianta jak pro krevetky, tak i pro rostliny.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2020 18:29 Muž nekdo [356] Re: paulo
otázka na věšteckou kouli :)
záleží na které "vlastnosti" se ptáte
jestli ovlivňování PH, tak to záleží na složení a množství substátu v akváriu a vlastnostech Vaší vody - a to Vám nikdo neřekne přesně, osobní zkušenosti při průběžné údržbě je PH ovlivňováno cca 3-4 měsíce a ukazatel "že to funguje" se jmenuje měření hodnot.
pokud jde o vlastnosti typu "nakrmí kytky" tak průměrně v akváriu je to tak půl roku (opět záleží na spoustě faktorů), ukazatel "že to funguje" je jediný a jmenuje se rostliny, které doteď krásně rostly, stagnují při stejných podmínkách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 22:50 R Muž vaclav [15090] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: paulo
Tak tohle ti asi nikdo přesně neřekne záleží na spoustě okolností. Asi bych se zeptal na nějakých stránkách specializující se na krevetky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 20:21 Muž paulo [58] – Substrat
Mám substrát od dennerle, ale to není tak podstatné, spíš bych chtěl vědět za jak dlouho vyprchaji schopnosti aktivního substrátu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2020 18:12 Muž nekdo [356] Re: pipi
na začátku nepropadne, časem se dostane profisoil nahoru (protože hmotnost)
1 l platinum soil = cca 1,5 kg
1 l profisoil = cca 0,9 kg
jasně, něco se nasákne, ale takový nárůst to nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2020 17:53 pipi – Substrát
Dobrý den, chci se vás zeptat, zda-li mi nepropadne substrát Platinum soil Normal, když ho budu chtít dát na substrát Rataj profi soil.
Předem děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 08:48 lajkin – Unisoil
Zdravím
Založil jsem si Aqua. Jako dno jsem použil unisoil a mám s něj takové smíšené pocity skrz jeho lehkost to asi lepší nebude ale myslíte že je vnecrm lepší než kamínky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 21:27 R Muž Anthrax [5075] Re: vlka
Buldr napsal: ..... čtyři metráky skla o rozměrech 2000 x 750 x 800mm.....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 21:22 Silviebaris Re: vlka
1200 litrů,si myslím,ale co je těch 8000t to netuším... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 21:09 Karoka Re: stetinka
Diky. O echinacich a crypto nekde na pozadi tusim,prekvapilo mne,jak casto je vidim v akva spolecne. Mozna proto mi ten muj chcipa a crypto celkem jedou :-O
Zkusim to jeste nejak prevymyslet s tema kytkama. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 21:08 Muž vlka [3531] Re: Buldr
Hezký večer. Ta výšková kóta na tom nákrasu vpravo to je 8000 čeho? Jaké jsou rozměry toho AQ? 150 litrů substrátu není moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 20:29 Žena stetinka [271] Re: Karoka
Kazdej ma jinou zkusenost, ja sem stara skola, zadny speciality a ty sis nevybrala zadny narocny rostliny, takze za me klidne tvy zasoby pisku. (p.s.: Nekdy se moc nesnasi echinace a cryptocoryny, pomaha co tyden vymenit vodu nebo oboje nepestovat v jednom akva)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 13:02 R Muž vaclav [15090] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Tak i do toho je tolik echináčů moc počítej že v košíčku můžou být i dvě tři rostliny a mít jich tam tolik stejných je také na pováženou. Je to ale tvoje volba. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 12:32 Karoka – Manado vs. akvarijní písek
Zdravím, vrátilo se mi zpět velké akva (pro mne velké, základna 80x40 cm, výška 50 cm). Ráda bych směřovala k ripáriu, málo ryb, spíš rostliny, bez CO2. Mám starý černý akvarijní písek, 1-2 mm zrnitost a v menším akva, které budu rušit, aby se vešlo velké, mám manado. Zásobu písku mám dostatečnou, ladem leží ve sklepě. Poradíte, zda použít ten, nebo manado - něco jiného, či jiný písek? Četla jsem mnoho diskusí zde a moudrá z toho nejsem. Přišlo mi, že pro málo náročné rostliny je to spíš jedno, v čem rostou. Rostliny plánuji limnphila, cryptocoryne, echinodorus, bacopa, hygrophila. Díky moc za komenty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 12:29 Žena stetinka [271] Re: Buldr
Muzu odkaz na ty mrizky na zestarnuti sutru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 11:45 R Muž vaclav [15090] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Podle litrů substrátu to nebude zas až tak nic velkého aby se ti tam vešlo 29 košíčků echinodorů může jich být i 40 a jestli víš do čeho jdeš. Na ty rostliny co máš na seznamu ale tuhle míchanici speciálních substrátů nepotřebuješ ty ti porostou i v obyčejném písku. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2019 02:59 Muž nekdo [356] Re: Lister
mám zkušenosti s dennerle deponit mix - na rozjezd funguje dobře. dle mého by kilové balení stačilo. Na druhou stranu jestli není jednodušší koupit nějaké hnojivo ke kořenům typu tableta (dennerle) nebo jílový váleček (easy life root sticks) a dát ho jen tam, kde potřebuji (a při rušení akvária se to propere určitě nejlépe)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2019 17:41 Muž Lister [169] Re: Lister
Tak nakonec to bude asi jinak.

Už nehledám nějaký lehký substrát nakonec asi výběru nějaký tmavý křemičitý písek - něco ve stylu Dennerle Quartz. Ale pod to budu určitě chtít dát nějaký zásobní substrát. A to takový, který bude v podstatě hodně jemná "hlína". Prostě něco takového, co budu moct v budoucnu při rušení akvária jednoduše vyprat a ten štěrk pak použít znovu opět s novým zásobním substratem.

Takže co jsem se tak díval tak jako levná varianta se nabízí Diversa a jako dražší varianta Tropica - ve výsledku je cena asi nepodstatná, bude to malé betarium 35 litrů takže bude stačit jeden malý pytlík - investice cca 150-200 korun max.

Má někdo nějaké zkušenosti? Jestli i ta Diversa funguje dobře?

Parametry vody nijak ovlivňovat nepotřebuju - už vstupní je měkká a kyselá až moc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2019 09:19 Muž koyack [87]
Mám volcano black týden v 20l. Proprání žádný problém. Už v návodu je, že se nemá prát úplně do čista. Sázení rostlin do vlhkého volcana pinzetou v pohodě. Po napuštění ani jedna rostlina nevyplavala. Rostliny jedou jak divý. Vodu jsem měnil týden co dva dny.
Ale je fakt, že dno je ostré ale zase drží tvar, tedy zatím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2019 03:42 Muž nekdo [356] Re: Lister
unisoil je pálený jíl
volcano je mletá (drcená) láva
volcano je těžší než unisoil (nebo jiný pálený jíl)
volcano je ostré, tedy naprosto nevhodné pro ryby dna (ať si kdo chce co chce říká/píše)
volcano je potřeba hodně moc proprat a pak ještě několikrát a stejně kalí vodu po napuštění (chvíli - pak si to sedne, jako ostatně všechno a je pokoj)
do volcana se blbě sází rukou
tolik moje zkušenosti, co si pamatuji z malého akvária, když jsem zkoušel :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2019 20:03 Lister – Srovnání inertních substrátů
Má někdo srovnání různých inertních porézních substrátů? Uvažuju co dát do nového akva. Zatím mám doma štěrk ve dvacítce, premium soil ve 40 a unisoil v padesátce. Paradoxně zatím nejlíp funguje písek a nejhůře aktivní substrát ale ty akva jsou taky v tomto pořadí od nejstaršího.

Světlý písek do nového akva nechci a taky nechci za 2 roky řešit výměnu rozbředlé černozemě. Takže nějaký inertní hnědý substrát zatím vede, ale aby nebyl úplně lehký. Protože první zkušenost s Unisoilem byl děs - fakt jsem nadával. Do cca 3 týdnů si to sedlo a teď už drží lépe, ale i tak je dost lehký a hardscape v tom moc nedrží. Existuje něco co by lépe drželo tvar i těžký materiál a přitom to bylo lehčí a než písek?

Má někdo srovnání třeba Unisoil vs Volcano od Rataje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2019 01:41 novotňák
Sorry, čtu to v hospodě u piva.. Nejlepší substrát do akvária je jednozna ne písek . Na druhém místě je Black soil premium, tvrdosti něco mezi Ada Amazonia a Liaporem. Videa na YouTube si asi najdete.. Ada je bordel včetně písku obalený hlínou. Poslední dobou je kvalita Ada nahoru dolů, Platinum je třetí místo i když tam míchají aktivní uhlí, Ada je ctyrka podle várky .. Nechápu proč Black soil premium nikdo v Česku neprodává , nejblíž Polsko a Německo. Ada je bahno. Za strizliva se budu stydět ale Ada je za zenitem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 21:06 Muž nekdo [356] Re: Smetany
nezpochybnuji, kazdopadne se asi shodneme na tom, ze to ovlivnuje gravitace (nechci rozjizdet flame) - a vysledek je rovne dno :)))
ono tech faktoru je asi mnohem vice a ne nutne musi byt zarizeno "jen zivym organismem", kazdopadne proste svahy v akvariu nezustanou nikdy dlouhodobe, lhostejno o jaky substrat se jedna :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   27.10.2019 19:08 Muž Smetany [1226] Re: nekdo
Pardon ale tohle je vážně blbost. Hydrostatický tlak působí všemi směry a tím pádem nemá s rovnáním substrátu nic společného. Je to přesně na opak díky tomu že na zrna substrátu působí vztlaková síla tak je výsledná gravitační síla nižší a proto má substrátu ve vodě větší tendence k rovnání než na suchu. Čím lehčí substrát tím víc k tomu bude náchylnější. A samozřejmě hlavním faktorem je pohyb vody + pohyb dna který zařídí živé organismy (jako třeba člověk. :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 18:08 Muž nekdo [356] Re: daren
tak hlavne to rovna vaha vodniho sloupce
muzete udelat design jaky chcete, ale pokud ho mate dlouhodobe (bavime se v radu let), tak se proste srovna...gravitace to zaridi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 17:35 Muž daren [410] Re: afc1886
afc1886 napsal: Liapor není nic pro někoho, kdo dělá často změny v akváriu, pořád je moc lehký.

Hele tohle bych ani nerekl. Sezelo i vytahovalo se z nej pomerne dobre, pri odkalovani akorat stacilo netahnout takovym proudem. Akorat mel takovou autonivelacni vlastnost :) Ty kulicky meli tendenci se srovnavat do roviny. ADA je v tomhle o neco lepsi, ale take mi ty svahy postupne mizi - asi jsem je malo osazel... Mam pocit, ze to delaji ty potvory japoniky, vzdycky vezmou hroudu a hodi ji o kus dal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 13:42 R Muž afc1886 [15633] Re: daren
Liapor není nic pro někoho, kdo dělá často změny v akváriu, pořád je moc lehký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 13:32 Muž daren [410] Re: afc1886
Ve finale, kdyz se liapor nasaknul a usadil v akvariu, tak nebyl nepouzitelny. Ale mne se moc nelibila barva, cerna by byla fajnovejsi. Pritom uvnitr je cerny, tak ja nevim, jestli ho barvi nebo proc je na povrchu hnedej. Pak take frakce nebyla uplne optimalni pro male akvarium (3-4mm?)/koberecek, ve vetsim by byl asi fajn.

Ovsem jestli byl nejak zazracnejsi proti treba pisku/kaminkum, to nevim. Nerekl bych. Ale tak byl jsem mladej, hledal jsem zlaty gral, musel jsem si ho ozkouset ;)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 22

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 26666x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15926?od=83