Substrát
A co říční písek? Váhám, co dát do akvária a křemičitý 1-2mm se mi zdá moc jemný. Myslíte, že by byl říční lepší? Kde by se dal levně sehnat (hrabat v řece se nebudu, už je docela studená voda

) Nebo poraďte něco jiného - tmavšího.
apinek napsal: pán je totiž mistr světa
I tak se to dá napsat

, Sid o pěstovaní rostlin toho ví tolik co mi 2 dohromady, a určitě i víc.
Jediné co mi na písku akvárku vadí je docela špatné odkalovaní, nadruhou stranu se detrit nedostává do dna, ale shromažďuje se v koutech, kde se dá odsát, ale vždy se mi podaří s kalem odsát i nějaký ten písek

ale je to o šikovnosti...
Jinak osobně bych nepouživál obyčejný akvaristický písek, ale filtrační kremičitý

né,rostliny rostou dobře.na povrch dej co chceš.jen bych nedával zrovna černo bílou drť,neni moc pěkná.víc psát nebudu,páč kluci nemaji co na práci a hledaji na všem chybi,viď side.....
Ahhoj vsichni. Jen se chci zeptat, jak se ten pisek udrzuje, ja se na ten cerny na akvaristovi divala taky. Ale pry v takovem jemnem spatne roustou rostliny.
A pak jsem uvazovala o valouncich cerno-bila barve, jen na povrch, jako dekoraci. Nebude to delat problemy pri udrbe? Dik za vsechny odpovedi.
né,ve mě to nebylo....já to taky nechápal,měl jsem akvárko zajetý asi 2 měsíce a ani se nepohnula,když jsem vyměnil dno,rostla jak šílená.
Jak jsem napsal - není to v substrátu, ale v lidech...

Mě gigantea roste v tom nejjemnějším písku skvěle

a to roste v části akva kde je zrnitost písku ani ne půl mm! Je zajímavé že někomu to hnije a někomu ne

...mě třeba v jemnym nerostla gigant a všechny kytky,který měli větší kořeny.uhnívali.a to byl klasickej 1-3mm...
Že
vám něco nerostlo nebo uhnívalo v substrátu o zrnitosti 1-3mm, není chyba substrátu, ale
vaše... Jiným v takovém substrátu kytky rostou.
(Myslím, že stačí pohled do Václavovy prezentace...

)
naběhl?mě třeba v jemnym nerostla gigant a všechny kytky,který měli větší kořeny.uhnívali.a to byl klasickej 1-3mm.
Mirku teď sis naběhl.

některý maji radši hrubší
Které?
no záleží kterejm rostlinkám.některejm to nevadí a některý maji radši hrubší.taky záleží jestli tam budeš chtít mít travičky a jemňounký rostlinky.co to bude za akva?společný?
na akvaristovi maji černou jemnou drť,tam se podívej.má asi 1-3mm,jestli si dobře pamatuju

Co fujizuna? (pravda, "ponekud" drazsi)
když č4 je velikej,tak č 3 bude menší,logický,ne
nevim,co na tom nechápeš.prostě křemičitej písek 1-3mm a máš to vyřešený.
buď to objednej přez net,nebo to kup v hornbachu,nebo globus...apd
2mm až 2cm
nedávat!
křemičitý písek 1-3 je nejlepší!!!
seženeš na ratajovi a na akvaristovi
Mělo by to být 3-6 mm

Ahoj, nikde jsem nenasel kolok cca milimetru ma drt č.4 ? Prosim poradte . . . diky
taky si radši přesiju pískoviště

není nad říční štěrk, je to prostě přírodní, nemůžu si pomoct

pozeram na tvoje fotky, a to dno sa mi nezda rovnake

to na prvnej foto vyzera ovela tmavsie
Na obalu vždy píšou PROPRANÝ,ale vodu to ani nevidělo.Vypláchni to až do "dokonalosti"

Koupil jsem štěrk 10kg. Prodejce říkal, že je praný a že ho stačí poue jednou ve studené vodě promíchat. Nevěřil jsem a udělal to dle svého.Dobře jsem udělal. Po dvou praních šel ze štěrku takový bordel, že kdybych to hodil do akva tak bych místo něj měl žumpu. Takže 2 x praní + jednou přes jemný cedník na nudle procezení a teď zvažuju lázeň v teplé vodě.
0
12.11.07 20:45 rolandmynar určitě do čista, nejlépe vyvařit
Proc? Nejaky racionalni duvod, nebo odpor k chloru jako protest proti "Nouve Chapelle"?
0
[205] - Tetry 11.11.07 22:51 ČUPR Záleží jaké množství ho budeš propírat. Pokud desítky kilo jako já tak to ani dočista nejde. Převařovat písek je nesmysl stačí nalít drobet sava.

0
[205] - Tetry 11.11.07 22:14 ČUPR Prevareni se mi zda zbytecne.Je to kvuli infekcim,ale je mala pravdepodobnost ze by se naka objevila...
Ta pravděpodobnost je tak vysoká - úměrná podle zdroje toho štěrku. Ale věř, že povařením nic nezkazíš - naopak. 
lepši do čista do čista

po trochách do škopku a proplachovat a i tak to nebude ono

Přidat reakci
1 ...... ...... [21] 22
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 26892x