Substrát
A co říční písek? Váhám, co dát do akvária a křemičitý 1-2mm se mi zdá moc jemný. Myslíte, že by byl říční lepší? Kde by se dal levně sehnat (hrabat v řece se nebudu, už je docela studená voda

) Nebo poraďte něco jiného - tmavšího.
Starší reakce
apinek napsal: pán je totiž mistr světa
I tak se to dá napsat

, Sid o pěstovaní rostlin toho ví tolik co mi 2 dohromady, a určitě i víc.
Jediné co mi na písku akvárku vadí je docela špatné odkalovaní, nadruhou stranu se detrit nedostává do dna, ale shromažďuje se v koutech, kde se dá odsát, ale vždy se mi podaří s kalem odsát i nějaký ten písek

ale je to o šikovnosti...
Jinak osobně bych nepouživál obyčejný akvaristický písek, ale filtrační kremičitý

0 28.08.2008 09:45 apinek né,rostliny rostou dobře.na povrch dej co chceš.jen bych nedával zrovna černo bílou drť,neni moc pěkná.víc psát nebudu,páč kluci nemaji co na práci a hledaji na všem chybi,viď side.....
0 28.08.2008 08:15 Keena – drt c. 4
Ahhoj vsichni. Jen se chci zeptat, jak se ten pisek udrzuje, ja se na ten cerny na akvaristovi divala taky. Ale pry v takovem jemnem spatne roustou rostliny.
A pak jsem uvazovala o valouncich cerno-bila barve, jen na povrch, jako dekoraci. Nebude to delat problemy pri udrbe? Dik za vsechny odpovedi.
0 28.08.2008 07:55 apinek né,ve mě to nebylo....já to taky nechápal,měl jsem akvárko zajetý asi 2 měsíce a ani se nepohnula,když jsem vyměnil dno,rostla jak šílená.
Jak jsem napsal - není to v substrátu, ale v lidech...

Mě gigantea roste v tom nejjemnějším písku skvěle

a to roste v části akva kde je zrnitost písku ani ne půl mm! Je zajímavé že někomu to hnije a někomu ne

...mě třeba v jemnym nerostla gigant a všechny kytky,který měli větší kořeny.uhnívali.a to byl klasickej 1-3mm...
Že
vám něco nerostlo nebo uhnívalo v substrátu o zrnitosti 1-3mm, není chyba substrátu, ale
vaše... Jiným v takovém substrátu kytky rostou.
(Myslím, že stačí pohled do Václavovy prezentace...

)
0 27.08.2008 16:37 apinek naběhl?mě třeba v jemnym nerostla gigant a všechny kytky,který měli větší kořeny.uhnívali.a to byl klasickej 1-3mm.
0 27.08.2008 14:45 Usine – Re: apinek
Mirku teď sis naběhl.

některý maji radši hrubší
Které?
0 27.08.2008 12:03 apinek no záleží kterejm rostlinkám.některejm to nevadí a některý maji radši hrubší.taky záleží jestli tam budeš chtít mít travičky a jemňounký rostlinky.co to bude za akva?společný?
0 27.08.2008 11:02 Fajnxman Jen jestli by to nevadilo rostlinkam, tak jemny pisek . . .
0 27.08.2008 09:26 Fajnxman Ahoj, diky za radu maji ho tam. A tedy myslite ze pisek 1-2 mm je vyhovujici?
Co fujizuna? (pravda, "ponekud" drazsi)
0 26.08.2008 19:55 apinek když č4 je velikej,tak č 3 bude menší,logický,ne
nevim,co na tom nechápeš.prostě křemičitej písek 1-3mm a máš to vyřešený.
buď to objednej přez net,nebo to kup v hornbachu,nebo globus...apd
0 26.08.2008 18:10 apinek 2mm až 2cm
nedávat!
křemičitý písek 1-3 je nejlepší!!!
seženeš na ratajovi a na akvaristovi
Mělo by to být 3-6 mm

Ahoj, nikde jsem nenasel kolok cca milimetru ma drt č.4 ? Prosim poradte . . . diky
Starší reakce
taky si radši přesiju pískoviště

pozeram na tvoje fotky, a to dno sa mi nezda rovnake

to na prvnej foto vyzera ovela tmavsie
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
0 26.11.2007 15:12 Alofok – ..
Na obalu vždy píšou PROPRANÝ,ale vodu to ani nevidělo.Vypláchni to až do "dokonalosti"

0 26.11.2007 12:45 Radim Koupil jsem štěrk 10kg. Prodejce říkal, že je praný a že ho stačí poue jednou ve studené vodě promíchat. Nevěřil jsem a udělal to dle svého.Dobře jsem udělal. Po dvou praních šel ze štěrku takový bordel, že kdybych to hodil do akva tak bych místo něj měl žumpu. Takže 2 x praní + jednou přes jemný cedník na nudle procezení a teď zvažuju lázeň v teplé vodě.
Starší reakce
0 12.11.2007 20:45 rolandmynar
0 11.11.2007 23:12 :-) Proc? Nejaky racionalni duvod, nebo odpor k chloru jako protest proti "Nouve Chapelle"?
0 11.11.2007 22:51
ČUPR [205] - Tetry
0 11.11.2007 22:14
ČUPR [205] - Tetry Prevareni se mi zda zbytecne.Je to kvuli infekcim,ale je mala pravdepodobnost ze by se naka objevila...
Ta pravděpodobnost je tak vysoká - úměrná podle zdroje toho štěrku. Ale věř, že povařením nic nezkazíš - naopak. 
lepši do čista do čista

po trochách do škopku a proplachovat a i tak to nebude ono

Přidat reakci
1 ...... ...... [21] 22
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 26873x