Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvárium teče

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Akvárium teče
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.10.2020 17:25 Muž Vadalbert [18] Re: petromi
Mrkněte zespod do krytu akvária. Občas se stane, že zde kondenzuje voda a najde si nenápadnou cestičku, kudy z akvária ven.
Pozlobit může i vzlínání vody, např. podél hadičky vzduchování nebo přívodní šňůry topení.
Nějaké stopy po zaschlých solích na sklech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2020 12:34 Muž vlka [1961] Re: petromi
Hezké poledne, stát se může, na nic bych nečekal, odpustil co nejvíce vody, aby šlo AQ zvednout a něčím ho podložit a hledal bych kudy prosakuje nebo teče...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2020 11:56 Muž petromi [1] – průsak akvária přes podložku
Ahoj,
dnes jsem si všiml, že v plastové podložce na akvárko i pod ní se nachází voda... nevím, jestli za to může jen občasné šplouchání ven, ale myslím, že to takhle viditelné nebylo... když pod podložkou projedu papírem, je celý mokrý. Může rupnout akvárko v krytu někde dole a pak rupnout i kryt?? S akváriem jsem rok nemanipuloval, nepřesouval, nic...

Akvárko je podobný typ jako tady: www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2019 14:52 Muž TST [4] Re: Atratus L
Ahoj, moc děkuji. Doufal jsem v to... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2019 11:13 Atratus L Re: TST
Můžeš, jen počítej zpočátku s častější výměnou vody. Jinak podívej se tady rybicky.net/forum/6125 .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2019 10:04 Muž TST [4] – Protéká akvárium
Ahoj, prosím, potřeboval bych sofistikovaně poradit... Včera jsme si všimli, že nám někde protéká akvárium. Protože je stále v záruce, dnes jej jedu vyměnit.
Budu muset vyměnit i dno, protože se na 100% promíchají kameny se substrátem. Rostliny i ostatní dekorace a filtr použiji současný a po dobu záměny akvárií (předpokládám tak 3 h) zkusím nechat běžet filtr někde ve kbelíku aby se nezničily nitrifikační bakterie. Protože budu dávat tedy nové dno, je potřeba postupovat jako při zakládání nádrže? Teoreticky mohu použít i 2/3 současné vody. Nemám další akvárium a ani jej nemám kam dát, abych v něm měl ryby cca měsíc. V podstatě budu dávat jen substrát a na to štěrk - ostatní použiji. Mohu tedy dát ryby hned do nové nádrže? Díky za jakékoliv rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2018 19:44 Žena pavliina [50] Re: afc1886
Taky jsem tak uvažovala ale po tom všem, co jsem si ho vymazlila mi to přijde jako škoda. Za dva měsíce jsem vyměnil dno, pořídila CO2 mini set, světlo Chihiros, akvárium jsem stěhovala a teď ho mám zrušit? Už jen kvůli tomu světlu se mi nechce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2018 15:37 R Muž ctibum [5772] - Snažím se to nezahubit...Re: pavliina
Pokud to nebudeš řešit okamžitým stěhováním do nového akvárka, tak bych to osobně vypustil až pod ten průsak, máš to celkem vysoko, takže zbyde dost vody. A pak bych akvárko cca v úrovni hladiny a dole u dna stáhnul dokola nějakým popruhem nebo alespoň montážní lepenkou (takovou tou šedostříbrnou nebo černou). To kdyby povoloval silikon...
No a pak koupit větší a přestěhovat to, jak radí kolega... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.02.2018 15:26 R Muž afc1886 [9407] Re: pavliina
Je to situace na prd, ale musíš to brát pozitivně. Je to výborná příležitost koupit větší akvárium. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2018 10:51 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: pavliina
Čo najskôr, než sa stane niečo katastrofálne coze Viem, nebude to jednoduché :-( To neznamená že sa niečo stane, ale ešte vždy môže...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2018 10:48 Žena pavliina [50]
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Dnes po přestěhování akvária 63 l jsem zjistila, že mi na jednom místě prosakuje :-( Je to kapka za cca 5 minut. Jak dlouho to takhle můžu nechat? Nebo to musím řešit hned? Vydrží to? Akvárium je staré 10 let, takže nárok asi má ale jde mi o to, jak rychle musím jednat.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2016 20:30 Muž blegon [152] - Jihoamerické cichlidy hlavně Perleťovky.
Já mám největší nádrž 200x80x56cm krycí skla mám také a voda se odpařuje stejně dost.
Takže určitě odpar.
Není možné aby se silikon o tolik rozšířil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2016 11:43 Muž Diego [71]
Fotka k příspěvku Já právě měl takovou myšlenku, že když se akvárium dole rozšířilo (protože dole je o 2mm širší a dřív jsem si toho nikdy nevšiml), tak ten zvětšený objem právě způsobilo snížení hladiny akvária. Nebudu to raději řešit, nechám to za vinu odparu :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 19:22 S Muž invalida [3878]
Taky sou k mání lišty z plastu na šoupací skla ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 18:48 Muž liborass [139]
ja mám akva 160x50x50 otevřené bez krycích skel a krytu, k tomu přepadový skleněný filtr a co druhý den dolévám v průměru 3 litry vody, a nikde kolem akva ani náznak protečení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 18:43 R Muž romant [27759] Re: Diego
Ber to logicky, ta voda z tvojí vany by prostě někde muela bejt vidět, pod, za, před akváriem, on už to nějakej litřík je, za mě taky odpar. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 18:41 Muž Diego [71]
OK, snad to teda není nic zásadního, díky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 18:31 Muž liborass [139]
taky bych řekl, že je to jen odpar
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 18:07 Muž blegon [152] - Jihoamerické cichlidy hlavně Perleťovky.
Řekl bych že je jen rozdíl mezi vrstvou silikonu.
A pokud voda nikde nekape tak se odpařila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 16:01 Muž Diego [71]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
mám akvárium 200x60x60 cm 720l. Dnes jsem si všiml, že zadní stěna dole u dna je rozšířená o 2mm oproti vrchní části a zároveň v akváriu chybí 3mm vody (podle vodního kamene). Silikon je nahoře necelý 1mm a dole 3mm. Mohu se zeptat, co mám dělat? Je to bezpečné? Zrovna máme po rekonstrukci domu a nerad bych jej vyplavil.

Děkuji
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 15:08 Muž Solomon [0] Re: Surdo
Ty okapy mě zajímají... :-)
Někdo mi tu radí to těsnění,, ale bojím se toho odlepování ve velikosti.. S tím mám plno zkušeností :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 14:16 Muž Surdo [35]
ja mam akva aj v suteréne v zime cca 15°C a tiež som riešil kondenz najprv som vyrezal otvori na mriežky čo síce pomohlo ale týždenne sa mi odparilo aj 5cm vody
tak som to vyriešil výrobou vlastného krytu ktorý ma z vnútra okap čiže voda steká naspať do akva
krycie skla moc nedoporučujem aj to som skúšal ale pri takom odpare bolo sklo hneď špinavé od vodného kameňa ale v tvojom prípade možno bude stačiť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 12:28 GP Re: Solomon
nejaka drevena tycka cca 5x5 mm, ale hrozne blbe ze s tim pak manipulovalo (na krytu to nedrzelo a na skle tak tak). ted uz to nedela... a to tam je takovej rantlik na vnitrni strane
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 10:57 Muž Solomon [0]
Všem díky moc...
GP: čím si to vypodložil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 10:21 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
Já osobně nedoporučuji těsnení do oken. Mám ho na 54l a na pár místech se odlepilo kvuli vlhkosti. Mám to přilepené na krycím skle i na hraně akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2016 10:15 GP - Prodám - TlamovceRe: Solomon
delo se mi něco podobneho, bud kondenzace nebo vzlinani. podlozil jsem kryt a byl klid (to penove tesneni by mohlo byt taky ok)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2016 23:17 Muž pancéřníček [168] Re: Solomon
Na spodní část krytu, která přiléhá k hranám akvária dej samolepící těsnění co se dává do oken nebo dveří a máš po problému...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2016 22:15 Muž NHKG [3839] - HadohlavciRe: Solomon
Pokud nemá akvárium krycí skla, tak bych je osadil pokud to jde. Voda bude kondenzovat na nich a vracet se do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2016 22:05 Muž Solomon [0] – Voda..všude..
Zdravíčko..tak mi začala téct setovka, kterou jsem nedávno založil a po přečtení tohoto vlákna a ověření jsem zjistil, že je to kondenzací.. Jelikož je v místnosti dost chladno a v akva potřebuji těch 25, nikdy předtím se mi to nestalo, ale toto akva je opravdu v chladné místnosti...teď bych prosil o rady (nejlépe z vašich zkušeností) co s tím...a nejlépe nějaké jednoduché řešení, mám i své nápady..třeba má někdo lepší :-) předem děkuji hop

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.01.2016 22:26 Muž Yirka [8368] Re: Lutien
Napíšu ti to narovinu. To není oprava, ale fušeřina.
Pokud to opravdu teklo, tak je třeba to buďto opravit řádně, to znamená vypustit, rozřezat očistit a řádně slepit nebo nad tím udělat kříž a koupit nové.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.01.2016 20:40 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: Lutien
Napatlání silikonem určitě stačit nebude , opravované místo musí být dokonale suché - na vlhkém podkladu akvarijní silikon držet nebude , a taky dokonale očištěné a odmaštěné - jinak to bude neustálé patlání dokola a výsledek nulový
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 20:34 Žena Lutien [12] Re: NHKG
díky za odpovědi - zkusili jsme trochu vypustit a pak to teklo min. tak sme tam napatlali silikon a uz se objevuje kapka jen velmi malo. dame druhou vrstvu a snad to bude dobry. nove akvo urcite casem koupime - tomuhle je urcite 10 let
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.01.2016 19:22 Muž NHKG [3839] - HadohlavciRe: Lutien
Nejlepší by bylo koupit nové akvárium. To co máš lepil asi nějaký amatér. Nové vyjde na cca 900Kč. Podle mě se vyplatí těch pár stovek investovat, než v budoucnu řešit vyplavený byt a rybičky na suchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2016 18:53 R Muž afc1886 [9407] Re: Lutien
Obávám se,že budeš muset vypouštět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 18:50 Žena Lutien [12] – da se slepit akva i s rybama?
ahoj, potřebovala bych radu - teče mi akva.

máme lepené 100 l kuk co ho lepil říkal, že máme dát pro jistotu zevnitř silikon. dali jsme - fungovalo to 3 roky. teď jsme akva přesilikonovali, napustili a ono začíná ukapávat.

poraďte někdo. máte někdo zkušešnosti s lepením/silikonování nebo něčím u akva, které je plné? nechci vyhrabávat 10kg substrátu atd.... dá se to vůbec vyřešit když je plné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2016 01:14 Muž zanek [2] Re: Zdendoslav
zdar, ty tam máš trouhelníky protože ho máš lepený shora na spodní desku. ja to mam taky tak a v prostřed přední stěny mi to utíká přes hranu podstavy asi o 3mm (pul tlouštky skla) takže mam vpodstate taky vypouklou čelní stěnu.. :-) radsi sem se ani nedival dozadu, kde už to zřejmě lehce prosakuje, neboť podložka korek je již začal na volných krajích mírně vlnit :-P
musim to přelepit a dát ke dnu podélné vystuhy.. namáhání střihem je zlo!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 12:47 Muž lama [50] - ŽivorodkyRe: romant
Nevím jak je tazatelka zručná ale když už si ho rozřeže,očistí tak už si ho muže také slepit sama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 12:42 R Muž romant [27759] Re: lama
No to já vím, proto tazatelce píši o tom perfektním očištění, který musí zajistit ona. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 12:40 Muž lama [50] - ŽivorodkyRe: romant
Sklenáři raději lepí.Rozřezání,očištění je moc práce a nikdo jim to nezapltí tak to neradi dělají.Chce se to nejdříve domluvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 12:33 R Muž romant [27759] Re: datura
Pokud se sklenáři donesou již perfektně očištěný skla, tak zkušenej sklenář by s tím znovuslepením neměl mít problém. To perfektní očištění od zbytků lepidla zdůrazňuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 12:29 Muž lama [50] - ŽivorodkyRe: datura
Poškrábané dno nevadí.Já jsem si lepil všechna akvária sám.Dá to trochu práce a chce si s tím pohrát.Mužeš se i domluvit se sklenářem kolik by to stálo ale určitě to bude lacinější než nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2015 12:18 Muž Zdendoslav [12] - AmerikaRe: datura
Koukal jsem na prezentaci, ten stolek teda nic moc, jestli měl vliv, neposoudím. Souhlasím s afc1886, nové a větší akva (co se vejde), každopádně s rovnou přední stěnou a k tomu odpovídající podstavec. Odkazů, návodů a tipů je tu všude dost, ale to už patří do jiného vlákna.
K tomu lepení: Mám kámoše sklenáře co poradí, v práci různé stahováky, úhelníky, svěrky, atd, nešikovnej asi nejsem, ale na slepení akva bych si netroufl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 11:51 Žena datura [103]
Lama: to je dilema :) já jsem si prohrávala i s myšlenkou, že bych si ho rozřezala/slepila sama, abych měla jistotu, že je to pořádně. Ale zase nemám potřebné zkušenosti... Jinak myslíte si, že nějak výrazně stárne i to sklo? Mám poškrábané dno (přiměřeně délce užívání), chtělo by ho to vyměnit, nebo to nevadí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 11:47 Žena datura [103]
OK, asi ho tedy vyřadím a zakoupím nové. Budu ale muset pořídit i nový stolek, protože ten můj má také vypouklý půdorys a nějak při tom vyřešit i nový kryt - nechci si pořizovat komerční set, kde je nedostatečné osvětlení. Můžete odhadnout, kolik by stála zakázková výroba akva + krytu? Vyplatí se nechat vyrobit i spešl akva stolek, nebo to nemusím při této váže řešit? Tohle akva jsem měla na televizním stolku, možná svou roli sehrál taky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 11:47 Muž lama [50] - ŽivorodkyRe: datura
Zdravím,já bych ho rozřezal a znovu slepil protože Tě muže po čase prosakovat zase někde jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 11:39 Muž Zdendoslav [12] - AmerikaRe: datura
Fotka k příspěvku Zdravím, podle fyzikálních zákonů nemá vypouklá přední stěna vliv na tlak vody. Ale určitě je náročnější na provedení spojů - aby byla stejná tloušťka tmelu mezi ní a bočními stěnami, musí se brousit pod úhlem, + náročnější fixace.
Akva, co opakovaně tečě bych vyřadil (100 litrů nebude taková položka), nicméně přesto tu mám návrh pokud to teče v rohách. Já mám spodní rohy zevněné takto (trojúhelníky skla, snad je to vidět). Ale zas - u vypouklé stěny to bude brousit "do zatáčky".
BTW - podle toho např. poznáš při výběru kvalitu sklenáře a práce: mám jen 160 litrů, 8 mm sklo a k tomu 2 + 3 pásky nahoře a zpevněné spodní rohy...
Zdeněk
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2015 11:31 R Muž afc1886 [9407] Re: datura
Nové a samozřejmě větší smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 11:20 Žena datura [103] – Akvárium opakovaně protéká
Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit, co dál. Mám svojí stolitrovou nádrž už cca 10 let. Poprvé mi prosakoval roh asi tak po pěti letech užívání, vyřešili jsme to aplikací silikonu do inkriminované ho místa. Včera se to stalo na dvou místech současně (nejspíš zase oba přední rohy). Co teď? Mám akvárko nechat rozřezat a přelepit, nebo si mám radši koupit nové? Mám obavy, že sklenář, který se nespecializuje na akvária použije špatný silikon, techniku a mě nádrž poteče znova. Rozhodně už nehodlá nic riskovat,v sázce je příliš mnoho :). Jaké máte se sklenáři zkušenosti, popř. znáte nějakého šikovného v Příbrami,či Praze? Btw. mám akvárko s vypoklou přední stěnou, myslíte si,že je to z hlediska prosaku rizikovější tvar (větší tlak na přední stěnu)? Díky moc za rady :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2014 12:00 Muž Designer [5684] - CichlidyRe: Monika
Proste jak uz Ti kolegove napsali, akvarium se zkousi vodou alespon s teplotou okoli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2014 22:48 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Pokud se akvárium CELÉ orosí po napuštění studenou vodou, tak je to jen běžný fyzikální jev a netřeba se bát
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 3249x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/15832-akvarium-tece