Parmičky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Starší reakce
Fakt ji utrať, páč tuhle rybu už nezachráníš.
Nejlepší je s ní mrštit o zem - pořádnou ránu aby byla smrt rychlá a rybka aby se netrápila. Vím, že je strašný takhle navigovat jak toho chudáka zabít (já to sama taky nedokážu) ale rybka se pak nebude trápit
Netrapte jí ani sebe a hned!!! jí utraťte.
hm...me to pripada jako mrtva ryba. a pokud jeste malinko zije, okamzite utratit.
0 08.04.2010 14:29 lord.Johnas – Foto
Už je i břichem vzhůru
Možná by přišla vhod nějaká fotka.
0 08.04.2010 14:14 lord.Johnas – Nemocná parmička
Prosím pomozte, mám parmičku mechovou a včera jsem zpozoroval, že špatně plave, přestala přijímat potravu a dnes jsem si všiml, že má zašedlé oči, v nemocích jsem to nenašel a nevím co jí je. Prosím, zda-li víte, nebo již máte zkušenost s podobnou nemocí, dejte vědět. Předem děkuji za reakce.
Starší reakce
0 13.02.2010 13:42 tomas120 aj moje platy niektoré to majú... to je od toho často krát keď ich krmim tak udierajú do všetkého naokolo , zatiaľ mi nato ešte ani jedna nezdochla
0 13.02.2010 13:04 Yana mozno sa len s nikym pokusal... Skus to pozorovat, moze to zmiznut samo, bez toho aby si do akva pchal nejaku chemiu
Zkusil bych eSHu 2000 nebo ten Baktopur
0 13.02.2010 11:41 Michal Vrzák – Re: Bob66
Tady je lepší
Z těch fotek toho moc poznat nejde
0 13.02.2010 11:19 Michal Vrzák – Re: Michal Vrzák
0 13.02.2010 11:18 Michal Vrzák – Re: Bob66
Tak jo vyfotil jsem dva snímky.
Chtělo by to tu fotku
0 13.02.2010 11:02 Michal Vrzák – Re: Bob66
No má to jenom ten nejstarší barbusák. Má čumák trocu oteklej a má tam tři bílé tečky, ale krupice to není.
Bakteriální infekce, léčí se Sera baktopurem, ale chtělo by to fotku
0 11.02.2010 17:30 Michal Vrzák – Barbusák-bílý ret
Ahoj chtěl bych se zeptat jeden barbusák má bílý ret. Co to může být za nemoc?
Předem dík za odpověď
Starší reakce
0 15.12.2009 12:46 Kačulka Dobře,zkusím to dělat trochu jinak
.Polepším se
.
Bylo to trochu nadneseně...
Samozřejmě se malá nádrž udržuje trochu hůř než velká,ale to,co děláš je docela zbytečné,v jádru je starání se o velkou,nebo malou nádrž stejné,jen odkalit,protrhat a občas,podle zarybněnosti nádrže proprat filtr.Ryb tam máš tak akorát a rostlin až až,takže zvyšování NO látek ti moc nehrozí.Tím,že každé plus mínus 4 měsíce děláš generální úklid,akvišku vůbec nepomůžeš,je to jako bys ho zakládala znovu,včetně záběhových problémů.
Můžu-li poradit,nechat být,pravidelně odkalovat,protrhávat a jen když se průtok filtru sníží pod určitou mez,tak lehce proprat.Jinak nic.
S touto zarybněností,bublifukem a množstvím rostlin musí akviško s odkalením a pravidelnou výměnou vody fungovat bez vyprání filtru minimálně půl roku.
Ach jo, nejdřív pátráte, proč vám umírají tetry a pak napíšete, co jste napsala...
0 15.12.2009 00:35 Kačulka Možná,že se jinak udržuje 50 litrů a 100-500 litrů
.Jinak udržuji také úplně běžně,odkalování,protrhavání a odstraňovaní odumřelých listů,plus očištění skel magnetem...A proprání molitanu z filtru v akvarijní vodě...Však jsem zatím pouhý začatečník,tak je jasné,že nějaká chybka se u mě určitě najde...Upřímně,kdo o sobě může po roce pokoušení býti akvaristou říci,že už všechno zná a všechno ví
.
Tak to jsem asi pěkné prase,když jsem substrát nepral asi 10 let a filtr čistím zhruba 1-2x ročně...
Aby nedošlo k mýlce,odkalování a běžná údržba 1-2x za 14 dní...
Kačulka napsala: Vypraný písek,zastřižené kořeny a listy rostlin,očištění skel.Asi nic dokonalého,ale akvárko zatím funguje .
Teda jestli opravdu takhle zbytečně radikálně zasahuješ 3x ročně do akva,tak obdivuju jak docela zaběhle vypadá
0 14.12.2009 23:05 Kačulka – Re: Wexelo
Maximálně třikrát ročně,když už mám pocit,že je akvárko strašně špinavý.Vypraný písek,zastřižené kořeny a listy rostlin,očištění skel.Asi nic dokonalého,ale akvárko zatím funguje
.
0 14.12.2009 22:49 Wexelo 0 14.12.2009 22:18 DannyR – Re: Kačulka
Diky obema za rady. Mozna se totiz neco zmenilo, zpocatku jsem je vidal venku vsechny, ale ted jen 4 z 6ti
. Snad se srovnaj. Jedna z mrenek je taky hodne schovana a mene zabarvena, ostatni si jezdej jak chtej.
0 14.12.2009 22:14 Kačulka Moje jsou bez pruhu,když dělám tzv.velkou údržbu
.Jsou po celém dni ve škopíku trochu víc ve stresu.Po návratu do akva s rostlinkami se pruhy zase objevují
.
Zřejmě ještě nejsou zcela zadaptované a trpí stresem,proto jsou stále zalezlé.Někdy jim to trvá dost dlouho
0 14.12.2009 21:48 DannyR – Parmicky siamske ztraceji cerny pruh
Mam prosbu o pomoc. Mam 6 parmicek siamskych a dve z nich jiz skoro nemaji cerny pruh. Jsou to dve ktere jsou netsinu casu nekde zalezle. Ostatn´jsou v pohode a krasne zbarvene. Trva to cca 14dni. Nemate nekdo zkusenost? Diky
Starší reakce
namas to nejak huste? nechcel si napysat nahodou 260L
0 15.11.2009 11:02 Sid [6685] - Rostliny ...chovám již rok 12 parmiček čtyřpruhých a 12 parmiček mechových spolu se sumečkama, pancéřovníčkama, ancistrusem a plži v jedné 60 l rohové nádrži...
0 15.11.2009 06:56 Andrez Cim to muze byt netusim, ale chovam cca 25 parmicek (jak 4pruhe, tak mechove) a obcas jsou popelave, ale za par hodin barvu opet ziskaji...
A to plavani hlavou dolu.... No ony timto zpusobem spi, tak jestli to nebude ono... Prost uplne kolmo ke dnu visi hlavou dolu? Jestli ano to je ono....
0 15.11.2009 01:19 Kadlč – Parmička čtyřpruhá
Ahoj,
chovám již rok 12parmiček čtyřpruhých a 12parmiček mechových spolu se sumečkama, pancéřovníčkama, ancistrusem a plži v jedné 60l rohové nádrži.
Jedna z parmiček čtyřpruhých mi najednou úplně ztratila barvu, je popelavá a stále se drží hlavou dolů.. Čím to může být?? Krmím je 1x denně mraženou potravou (hovězí srdce, patentky, koretky) občas standard. suš. směsí. Jednou týdně měním 1/3 akv. vody za 1den odstátou "start plus" upravenou vodu, doplněnou "biofiltrem". Můžete mi poradit pleas??
Díky, Kadlč.
Starší reakce
0 08.09.2009 01:08 dede – vojta
Měl jsem stejný problém při koupi těchto rybek ,plavali tak asi den a při zvíšení filtrace se to okamžitě srovnalo.Mají rádi rychlý proud na hladině.
Starší reakce
0 16.05.2009 14:31 Famelie – Re: HdF
Ahoj, díky za radu, nemoc se zatím opravdu neprojevila na dalších rybičkách, takže budu moc doplnit stav.
0 16.05.2009 13:33 HdF Ahoj, přesně to samé se mi stalo už několikrát, vždycky s několikaměsíčním odstupem a vždycky odešla jen jedna parmička. Jednou se mi podařilo to zvrátit tím, že jsem vyměnil cca 1/3 vody, vyčistil filtr a přidal do vody Sera Omnipur (na kožní onemocnění ryb).
Starší reakce
0 12.05.2009 14:56 Famelie Určitě si něco pořídím a ještě jednou díky moc za pomoc.Po 8 měsících fungování akvária to byl
první úhyn, takže jsem z tobo byla úplně vedle.
Podla mna sa neobjavy-ale ten Tatratonic maj po ruke - lebo v sobotu alebo nedelu ho nekupis a bude pozde.
0 12.05.2009 14:25 Famelie Díky,chci si parmičku znovu , nejlépe hned dvě, protože sameček ji neustále zoufale hledá, chtěla bych, ale týden počkat, jestlise nemoc znovu neobjeví. Je to dostačující doba pro projevení nemoci?
Podla mna male-ja som mal asi 20 ryb a s toho 1-2 to chytili a ostatnym nebolo nic.Ale ako som uz pisal priebeh to ma rychli - niekedy aj 24 hodin.
0 12.05.2009 14:08 Famelie Moc děkuji za radu, jaké je riziko, že se nakazí i ostatní?
0 12.05.2009 14:06 Famelie – Re: kortezhugo
Moc děkuji za radu, jaké je riziko nákazy dalších rybek?
Rozpad plutvi ma rychli priebeh - na to bacha.Na to bol najlepsi Tatra tonic.
www.eshop-rychle.cz/…
Rybka po 5-tich hodinach v karantennom aqua - isla spet a plutvi dorastli.
Dobre liecivo len uz som ho davno nevidel u nas v akvaristike.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 8
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 5282x