Čerpadlo
Aha tak uz vim proc sem je nehledal

, protoze vytlacovani vody pres vzduchovaci motorek nechci jelikoz spim hned vedle

. Hned sem si to neuvedomil, az kdyz sem otevrel ten link. Diky.
0 13.03.2007 17:41 Štěpán
0 13.03.2007 16:51 Štěpán A nezapomněl jsi na pohon vzduchem? Připadá mi že vzduchové čerpadlo by mohlo mít tak malý výkon.
Ja vim, nekde nahore sem to psal, ze bych radsi cerpadylko okolo 40l/h ale nemuzu ho nikde sehnat. Tou vykonovou regulaci, by to podle me bylo nejlepsi. Ani neskrtit ani "tok do kopce".
asi by bylo lepsi omezit prutok snizenim vykonu motorku nez ho nutit makat naplno a jeste do kopce

0 13.03.2007 13:24 Štěpán Tohle čerpadlo má stejnou konstrukci jako ostatní levná čerpadla sicce, teda magnet s vrtulkou navlečený na kovovém trnu, pochybuju, že je ta část, která se otáčí na tom trnu, z nějakého zvlášť odolného plastu. Takže rovnou s čerpadlem bych si koupil náhradní vrtulku... Od čerpadla za 250 korun člověk holt asi nemůže čekat zázraky.
Kdyz uz sme u tech zkusenosti s temi cerpadly a filtry, tak bych se chtel zeptat jestli ma nekdo zkusenost s
www.akvapet.cz/… pripadne jestli nekdo nezna podobnou alternativu k tomuto cerpadlu ( o podobnem prutoku). Diky.
1 12.03.2007 09:17 Baset Eheim je sice drahý, ale není od věci porovnat další parametry, zejména příkon. Spotřeba energie není u Atmana zanedbatelná a při dlouhodobějším používání se u dražších čerpadel, které mají menší spotřebu vynaložená investice vrátí.
1 12.03.2007 07:54 Baset Atmana jsem měl také a docela rád jsem se ho zbavil. V minulosti jsem používal celkem 4 hlavy od Hagenu, 2x 201 a 2x 301. Jsou celkem tiché, ale jedna z těchto čtyř /už nevím která) byla hlučnější. Teď má 1x 201 a v pohodě, není slyšet. Dobré čerpací hlavy má údajně Eheim, ale vlastní zkušenost nemám.
1 09.03.2007 16:22 Dussy neni to zavzdusneny nebo tak neco...
Řekly mi to mé vlastní uši. Mám At-200 a je prostě slyšet, večer i přes celý pokoj. Je samozřejmě celé ponořené, přisávání na vzduch tam nemám. Jsou slyšet vibrace.
1 09.03.2007 14:57 Dussy nevím kdo ti řekl, že je to hlučný já mám at-201 a absolutne nic neslyším, kdybych si znovu zařizoval akva tak bych do toho šel znovu......
Co s tím vím, jen hledám vhodné čerpadlo. Je ten Aqua clear tichý a dá se regulovat?
1 09.03.2007 13:48 Baset Molitanovou kostku pořídíš s novodurovou trubkou, kterou nasadíš na čerpací hlavu. Většinou je průměr dělaný na Atmana. Já používám čerpací hlavu Aqua clear od Hagenu, která má jiný průměr nasávání. Řešení je následující: novodurovou trubku opatrně nahřeješ nad sporákem až změkne, potom nasadíš na nasávání čerpací hlavice a necháš vychladnout. Vše trvá chvíli a máš vyřešeno. Ovšem problém je, že u nových molitanových kostek už není novodurová trubka, ale je z jiného plastového materiálu, který už nejde tak snadno nahřát. Takže koupíš v instalatérských potřebách novodurovou a navrtáš jí podle potřeby a nahřeješ.
Ahoj, hledám čerpadlo, které by mělo trubku kterou nasává, jako má Atman:
www.exo-eko.cz/…
Většina ostatních má je nějakou mřížku na nasávání, na to se ale nedá nasadit kus molitanu. Může někdo něco doporučit kromě toho Atmana (ten je bohužel hlučný)?
Přidat reakci
1 ...... 18 ...... [19]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16324x