Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čerpadlo

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Čerpadlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:38 Muž Xif [340] Re: Atomret
Profiplants - 0,55minuta
www.youtube.com/…
Předfiltr mužeš nasadit i na něho 2,29 minuta
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:38 Muž Atomret [41] Re: Atomret
Ale zase to ,, moje,, čerpadlo má předfiltr,,.-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:37 Muž Atomret [41] Re: Jarda62
V to je trik toho ,, odkalovače ,, je v tom , že je připojené na kohoutek a tím , že otevřeš výtok dolů tak proud vody vytváří podtlak a tak odsává z nádrže vodu do umydla resp. díry do sifonu. Což znamená , že než odkalíš/ vypustíš vodu, tak proteče skoro stejný množství vody do nenávratna s špinavou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:29 Jarda62 Re: Atomret
A co takhle to lít do WC?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:26 Muž Atomret [41] Re: Xif
Jen se obávám toho , že se to i přes sítko ve zvonu bude zanášet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:24 Muž Xif [340] Re: Atomret
Třeba tohle,napojiš na hadicí
www.akvamex.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 19:22 Muž Atomret [41] Re: Atomret
Našel jsem tohle: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 18:22 Muž Atomret [41] – čerpadlo na odkalení
Zdravím, možná OT. Mám nově JBL Water in out, bohužel všechny nádrže pod úrovní umyvadla. A tudíž, abych dosah podtlaku , musím nechat při odkalování zapnutý vodovod na plný ceres. Existuje nějaké ,,průtokové,, čerpadlo , které by se dalo zapojit za zvon a mělo výtok směrem k umyvadlu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2019 11:22 Muž Celsiq [50] Re: vaclav
Tak nakonec jsem zvolil ponechání filtru z původního akvária. Dám tedy rampu po celé zadní stěně a půlku potáhne JBL 1502 a druhou půlku Sunsun 702a :) Sací koše umístím také do obou rohů. Příští víkend zakládám, tak snad to bude ok :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2019 08:37 Muž Skoro důchodce [21] Re: Celsiq
Na co to máš, kolik litrů? To vypadá na bazén, ne na akvárium. Já mám délku 120 cm. Výkon čerpadla 700L táhne i filtr, takže výkon je nižší a bohatě stačí, leda že chceš mít v akva bouři o sile mořskeho příboje.
A to mám vývod na sklo, když jsem ho dal do prostoru, vířilo mi dno, křemičitý písek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2019 19:24 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Celsiq
K rampě se proudové čerpadlo moc nehodí. Já jsem jí vyhodil a čerpadlo dal křížem rohu než je vývod z filtru. :-) www.profiplants.cz/… tohle si ale rozhodně nekupuj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2019 14:09 Muž Celsiq [50] – umístění čerpadla
Ahoj, přemýšlím nad menším proudovým čerpadlem (2000l/h) k doplnění proudu z JBL1502 - rampa po celé zadní stěně (140cm z celkových 148 vnitřních cm). Jde mi hlavně o cirkulaci co2, které rozdělím z jedné tlakové láhve do dvou difusorů (snad bude fungovat pomocí klasického rozbočovače na hadičky - máte někdo zkušenost?). Kam by jste pomocné proudové čerpadlo umístili? Optimální mi přijde vršek vzdálenější boční stěny (od počátku rampy, kde je slabší proud). A jak silné doporučujete? Díky za vaše zkušenosti a názory :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2019 23:40 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Má to 8 rychlostí a fotobuňka to nevypne úplně jede to na 1. nejslabší rychlost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2019 22:57 Olin Re: vaclav
Dá se to nastavit tak, že ten senzor to čerpadlo úplně vypne?
A ještě bych měl dotaz, zda ten nejmenší proud je opravdu slabounký...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 13:15 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: jamajcan
V poho.
Ono u těch proudových (a nejen proudovych) čerpadel je důležité uchycení a materiál te osičky. Při nákupu bych se mírně díval po tomto případně po jednoduchém nákupu náhradních dílů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 12:26 jamajcan Re: antiA
Necítím se povolaný někoho kritizovat, já spíš chválím. Nepochybuji, že je to skvělá mašinka. Jen ta cena mě malinko ohromila ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 11:53 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Má to fotobuňku a v noci pak jede na minimum. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 11:48 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: jamajcan
Taky nemám moře. Mám to utlumene na třetinový výkon - spokojenost. A to ticho.... Pri koupi jsem myslel na aplikaci v budoucí větší nádrží - tam takovy streamer využijí naplno.

Tak jak v přírodě (obleva či období dešťů a následný zvýšený tok/prutok řek) udělám jednou za čas průvan , max výkon.... zvirim bordel i v takovém zákoutí kde se při pravidelne údržbě nedostanu následně mi externi filtr bordel odsaje. Provozují takto delší dobu. Můžeš přijít na návštěvu a "zkritizovat" nádrž. Při rozumném použití ani řasy co mají rady silný proud nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 09:41 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Tak zlepšení určitě a to jak rostliny tak ryby. Jen musíš mít vypořádané řasy protože některým ten proud vyhovuje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 09:28 jamajcan Re: antiA
Olin nemá moře, takže pochybuju o dobrém tipu za šest a půl litru. smich smich smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 09:01 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Olin
To čerpadlo ti stále nebude brát tolik.... záleží podle zatížení/nastaveni.. takže vem klidně to větší a sniz prutok... sníží se ti i odber.

Vřele doporučuji firmu TUNZE a jejich vyrobky. Kvalitní, tiché, moderní, bezpečné a trvanlive. Co se týče čerpadel mám již vše jen od této firmy. Bohužel jsem měl k této zkušenosti dosti složitou a drahou cestu přes eheim, new jet, jebao atd.... kdyby mi někdo tehdy poradil/naznacil ať si pořídím tunze pozval bych ho dneska na parádní večeři. Spousty času, maleru/problémů, peněz bych usetril.

Proudové čerpadlo mám toto... ( www.morskeakvarium.eu/… ) a-maximalni spokojenost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 22:53 Olin Re: vaclav
Pozoroval jsi nějaké zlepšení růstu rostlin s použitím čerpadla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 22:47 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Ne bezdrát k tomu nemám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 22:23 Olin Re: vaclav
Ty máš u toho tvého čerpadla nějaký bezdrátový ovladač? Chápu to tak, že je k tomu něco jako ovladač k TV?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 07:34 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
www.profiplants.cz/…
Hlavně si nekupuj tohle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.05.2019 06:44 Muž Jarry [1442] Re: Olin
Doporučuji Tunze - minimální spotřeba, maximální spolehlivost a ani když mám hlavu u akvária, neslyším ho www.morskeakvarium.eu/…
Případně model s větším výkonem, pokud je to potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 22:15 Olin Re: vlka
Vzal bych to slabší, které bere 12
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 22:12 Muž vlka [3531] Re: Olin
To čerpadlo baští 23 W. To je mazec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 21:56 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Tak jako každé čerpadlo bylo asi dva dni slyšet ale už je tiché a to nastavení je dost jednoduché a většinu ho stejně nebudeš potřebovat protože asi vlnobití používat nebudeš. Dobrej je ten magnet přícucky po nějaké době nedrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 21:38 Olin Re: vaclav
Máš tento? www.profiplants.cz/…
Edit: Jak je na tom s hlučností a se složitostí nastavení?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 21:30 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Olin
Cirkulační čerpadlo Jecod - Jebao WAVE MAKER OW-10 12w 500-4000 l/h
Já mám to nejslabší asi měsíc a zatím funguje dobře ¨
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/fotogalerie.php…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 21:22 Olin
Zdravím, má někdo zkušenost s tímto proudovým čerpadlem ? www.profiplants.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 22:26 pavel1234 Re: Maq
Promiň, ale to si nemyslím. Zdá se mi to akorát. Myslím si, že až budou hromadně ryby umírat, tak to bude moc. Nyní nic neumírá a vše je v pohodě. To si asi myslím já. Člověk se poučí jen ze svých chyb. Pravda? Jenom pro zajímavost, co ti připadalo moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2019 21:19 Maq Re: pavel1234
Díval jsem se na Tvoje akvárka, a chybějí mi tam detailní fotky a některé údaje. Ale když čtu seznam ryb plus další Tvoje plány na jejich doplnění, zdá se mi to moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 15:30 pavel1234 Re: jarda62
No, krmil jsem fakt dost, když tam byly neonky. Nyní, když tam je 2x akara hnědá, 1x skalára amazonská ZLATÉ, 7x pancéřníček skvrnitý a jeden tečkovaný a 4 ancistrusi, tak krmím fakt málo. A to už kupuju kvalitní krmivo od Tetry. Plus chci dokoupit další pancíky tečkované a 6x skaláru amazonskou ZLATOU. Takže se snažím najít příčinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2019 15:01 Jarda62 Re: pavel1234
OT Ono je někdy dobré, zkusit přijít na to z čeho se ty částečky berou. Třeba krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 14:26 pavel1234 Re: Maq
Co tedy radíte? Jsou ty částečky nějak hodně ohrožující pro ryby? A jak byste to opravili? Jestli bude nutno, mojí prezentaci rozepíšu, ale fakt si myslím, že to bude tím, jak jsem před 2 týdny vytrhal všechny rostliny. Až se to zakoření a přidám bioflor pro rostliny, už to bude třeba lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 11:44 Maq Re: Lampal
Lampal napsal: jak teda dodat jemnejsi filtracni material, kdyz ma jen kostku
Ani jemnější filtrační materiál nemusí vždy pomoct.
Pokud se molitan rychle zanáší - vata či tkanina by se zanášela tuplem! - tak je problém v akváriu, a ne v molitanu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 09:22 Muž Lampal [6] Re: ZDRI
Ok beru, jsem neznale, ale jak teda dodat jemnejsi filtracni material, kdyz ma jen kostku a nejede pres nadobu. Dival sem se u tebe a mas to vychytane
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 08:27 Muž ZDRI [1415] Re: DavFM
Naprostý souhlas. V akvárku 70x50x50 mám čerpadlo AquaEl 500 l/hod. Napojený krabicový 3-litrový filtr s hustými náplněmi (vata, mikrovlákno) a i tak ho mám ztlumené na 1/2 výkon. Navíc empiricky vyzkoušené - čím větší průtok, tím více nečistot létá ve vodě. A pokud je problém s viditelnými nečistotami ve vodě, biomolitan 20-30 PPM je většinou neodfiltruje, lepší jsou náplně typu vata/filtrační látka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.04.2019 07:12 Muž DavFM [1372] - Corydoras&ApistogrammaRe: Lampal
Čerpadlo 30w do akvária 250l? Jako fakt??? Bude z toho vířivka a to už vůbec nemluvím o tom, že to čerpadlo bude taky celkem zásadně topit.
To čerpadlo, co tam má, musí bohatě stačit, pokud ne, chyba je někde jinde.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2019 02:26 Muž Lampal [6] Re: pavel1234
Bylo mi razeno filtrace o kapacite 4-5x mnozstvi vody, snizit vykon se da vzdy a jedu na mozna tretinovy vykon. Vzal bych
Atman čerpadlo JKA-IP203 2000 l/h
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2019 21:53 pavel1234 – Příliš?
Dobrý den,
v akváriu u skalár m trochu problémy a myslím si, že to čerpadlo nestíhá. Mám ATMAN čerpadlo 400 l/h a když se biomolitan zanese, čerpadlo svůj výkon sníží. Chci se zeptat, mám tedy koupit třeba ATMAN čerpadlo 2000 l/h a nebo od AquaEl čerpadlo 900 l/h? Bojím se, že těch 2000 l/h bude dost a potom i na škodu. Zvětšil bych i biomolitan, ale jde o to, že nevím, jak to udělat. Mám tam biomolitan 10x10x40 na 250 litrovku. Když mám tedy částečky ve vodě, které by to měl biomolitan sbírat, mám koupit spíš čerpadlo a nebo se zaměřit jak na čerpadlo, tak zvětšit biomolitan? Na vnější filtr bohužel není místo.

Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2019 18:06 Maq Re: DavFM
Ohromné! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.04.2019 17:01 Muž DavFM [1372] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Skoro bych řekl, že to musel vymyslet Cimrman, ale ono to funguje, navíc velice dobře.
Viz video, je tam i výroba, ale já si to vyrábím trochu jinak, soustružím si takový kus, kam ten vzduch vede, nelíbí se mi to provedeni s tou větší trubkou a O-kroužkama.
Při průměru 20mm mám odměřený výkon 450l/hod, ale tobě by stačilo s průměrem 16mm, tam bude cca 300l/hod.Je to velice tiché, prakticky to jenom šumí, pokud bude těsné krycí sklo, nebudeš o tom vědět.

www.youtube.com/…
www.youtube.com/…

PS:pokud by ses rozhodl pro takové řešení, ale výrobou se nechceš zdržovat ;-) , mohu ti pro tvůj experiment 4ks tohoto vzduchového výtahu nabídnout v rámci sponzoringu zdarma, mám jich vyrobeno do zásoby dost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2019 16:48 Maq Re: DavFM
DavFM napsal: 4x "tschechische luft heber"
Was ist das? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2019 16:44 jamajcan – Re: DavFM
Líbí se mi, jak mluvíš našou slezštinou. Luftpumpa budže fajna ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2019 13:06 Muž DavFM [1372] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Já ti nevím, asi bych si koupil dobrý vzduchovací motorek a k tomu 4x "tschechische luft heber". I když koupíš schego 250l/h, tak tě to vyjde jako 4 nějaké mizerné hlavy a bude to použitelné i do budoucna třeba zase na něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2019 11:46 jamajcan Re: NHKG
NHKG napsal: Ale žere to 12W. To se mu za rok vrátí nějaké kvalitnější čerpadlo. Já používám toto, ale není to nejlevnější: www.akva-tera.cz/…
Přísavky drží a i by to vzduchovalo, kdybych to používal.

V podstatě máš pravdu. Jde o to, aby to čerpadlo vydrželo déle, než je záruční doba. Víš jak se to dneska dělá. Výrobek vydrží 2 roky a v mnoha případech jde k šipku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2019 11:45 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Maq
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Používám k tomu rozstřikovací rampu, co jsem si vyrobil z trubky od odkalovacího zvonu. stydim
Je docela velké, fotky viz příloha. Ten AquaEl co tu dával ZDRI vypadá zajímavě. Mám od nich jedno čerpadlo z klasického honiče vody a je solidní.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 18 19

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13855-cerpadlo?od=80