Čerpadlo
A ještě dodám,že ne měřáku žere 6W
Ahoj mám takový problém....Koupil jsem atman at 201 s tím že to má odběr 8W na krabici i všude na internetu se udává 8W ale na nálepce na čerpadle je uvedeno 15W...Co je tedy pravda jaká je skutečná spotřeba?
jinak jak tak koukám tak přímo v tom odkazu co si sem dal máš křivku čerpadla, podle které bys to mohl orientačně zjistit
tohle bys sotva do druhého patra vytáhl
já zas souhlasím stím co napsal filipsi
Urcite, jak pise katterinecka, 2000 je bez zateze. tj. nulova dopravni vyska. Maximalni vytlak zase znamena nulovy prutok. Zavislost je vicemene linearni. Takze si muzes zhruba spocitat, jaky prutok budes mit, a zda ti to stacit bude, nebo budes jeste muset skrtit.
Snížení průtoku čerpadlem má samozřejmě vliv na dopravní výšku. Tahle čerpadla nejsou tlaková takže se úměrně průtoku sníží i dopravní výška.
nemíním to tahat do druhého patra
ona samotná větší výtlačná výška by měla mít vliv na snížení průtoku, takže by tak třeba nemuselo být potřeba ten průtok regulovat, ne?
Zdravím akvaristy/tkyně,
zajímá mě čerpadlo
www.akva-exo.cz/…, chtěl bych vědět, samozřejmě od někoho, kdo jej používá či má zkušenosti, zda při snížení regulátorem průtoku z 2000 l/h na 400 či 600 l/h má vliv na výtlačnou udanou výšku z 2,2m na xxx?m Díky
Starší reakce
Zdravím chcem sa opýtať či ste sa už niekto stretli s týmto čerpadlom zaujíma ma hlavne to či sa na ňom dá nastavovať prietok, pretože na obrázku to vyzerá tak, že vpredu sa to dá regulovať ale na žiadnej stránke kde to predávajú sa to neuvádza.
www.akvaobchod.sk/…
Starší reakce
Já k tomuto účelu úspěšně už několik let používám kalové čerpadlo Alko zakoupené v Hornbachu. Tlačím to nahoru dobrých 10 m.
Petr
0 10.12.2010 07:51 JuraS – Re: Těhňajs
nevím jak v tomhle období ale normálně v kdejakým obi čerpadlo do studní..15 metrů pro ně není problém..a když čerpají pitnou vodu co pak piješ pak pro ryb je to zlatý..podle toho v jakých žumpách obvykle v přírodě žijí....a stojí o řády míň než kolik by stálo akvarijní...
0 10.12.2010 04:26 j0hny [86] To uz skor nejaku malu vodarnicku nie ?
Inac skusenost mam s 1 cerpadlom zn. sicce, model uz neviem (IDRA ?), ale to bola vyska cca 1 poschodie, aby som nekecal tak vyskovy rozdiel okolo 2 metrov.
Edit: bude ten system uzavrety ? teda privod do sklepa a odvod naspet ? ak ano tak tam staci omnoho mensie cerpadlo.
0 09.12.2010 21:34 Těhňajs Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem čerpadla na dopravu vody ze sklepa do prvního patra ... výška cca 4,5 metrů. Máte někdo zkušenosti s nějakým dobrým čerpadlem?
Starší reakce
0 29.09.2010 09:24 JuraS – Re: Moucha
na boku to má jakýsi kolečko..uškrtit se to dá na vstupu i na výstupu jako každý čerpadlo..je to klasický "honič" vody...jako samotně použitelné je to na h..ale na homemade filtraci se to dobře hodí...
vzdyt to tam je napsany...
je to cerpadlo, ktere ma zanedbatelnou saci vysku, ale vytlacnou ma slusnou....
prutok 1000L/hod
vytlak az 148cm
prikon 13,8W
bohuzel asi nema regulaci vykonu
0 28.09.2010 22:22 pepa – Re: Moucha
ja jsem spis zastance bublifuku, plosnych filtru a cerpacich hlav s biofiltrem.... pripadne externich vicekomorovych filtru
0 28.09.2010 21:47 pepa – Re: Moucha
Koupil jsem si tento filtr:
www.akvamak-hobby.cz/…
A narazil jsem na velmi slevněná čerpadla, tak jsem si říkal, jestli taky koupit
no cerpadla se pouzivaj treba do vnejsich komorovych filtru, nebo do rohovych... priprande cerpaci hlavy s biomolitanem tvori filtr.... pokud uz mas vhodny filtr tak te nemuseji zajimat
0 28.09.2010 21:41 pepa Chtěl bych se zeptat, budu si pořizovat 200 L akva, filtr už mám koupený a ted jsem narazil na čerpadla.
Chci se zeptat k čemu jsou a zda jsou nutná ?
Starší reakce
paráda, takže se nemusím ničeho bát, co se týče vitakraftu, je to v podstatě kvalitní výrobek firmy eheim
Eheim některé své starší modely s malou designovou úpravou dodává pro firmu Vitakraft, takže se vlastně jedná o brandovaný výrobek
.
zdravím, zvažuji do sveho filtru čerpadlo, jen mam takový dotaz, vybral jsem si Eheim compact 300, ale u nás v baumaxu jsem narazil na model od vitacraftu, který má stejné označení, dokonce stejně i vypadá... Je mezi nimi nějaký rozdíl, na pohled jsou totožné...jde o toto :
www.mamejeradi.cz/…Starší reakce
Co já bych si bez napouštění akvária přes čerpadlo v belíku počal.
Proc chces vodu z kyble precerpavat do akva cerpadlem???
Neni jednodussi ji tam z toho kyble rovnou nalit?
Jestli mas vetsi akvarko, tak budes mit nejjednodussi napoustet ho hadici rovnou z kohoutku.
0 08.03.2010 17:15 Breaker – Re: Tomtam
výtlak možná najdeš na štítku na čerpadle ..
0 08.03.2010 17:14 Tomtam – Re: Haimdol
aha aha, diky, to uz spocitam. Jen jsem to chtel vysvetlit ..
No to musíš vědět ty sám
. Rozdíl mezi umístěním čerpadla a výškou hladiny v akvu bohužel v tvém případě neznám
. Tuhle výšku musí čerpadlo překonat a podle toho se vybírá.
0 08.03.2010 17:12 Tomtam – Re: Tomtam
ten výtlak
0 08.03.2010 17:08 Tomtam – Re: Haimdol
kolik to je?
Čerpadlo musí samozřejmě zůstat ponořené a musí mít dostatečný výtlak.
0 08.03.2010 17:04 Krevetka Ale dej si bacha na hladinu vody v kybli ;) Cerpadlo musi hant porad vodu nebo se spali ale to snad vis ;)
Máš v tom trochu hokej, doporučuji tento článek. jinak čerpadlo pochopitelně od slovat čerpat může sloužit k napouštění.
rybicky.net/rady/filtrace
Edit: než to sesmolím tak už víš jak na to, kolegové byli rychlejší.
Pokud dáš čerpadlo do kýblu, napojíš hadici, tu vyvedeš do nádrže můžeš použít čerpadlo na napouštění akva.
0 08.03.2010 16:59 Tomtam – Re: Haimdol
a muze byt k napusteni akva???
Jednoduše řečeno čerpadlo pouze přečerpává vodu, kdežto filtr vodu filtruje a čerpadlo je jeho součást.
0 08.03.2010 16:57 Tomtam – k cemu?
nazdar jsem lajk k cemu a jestli je potrebne cerpadlo v akva a jaky je rozdil mezi cerpadlem a filtrem
0 08.03.2010 16:50 Krevetka Čerpadlo atman a bioaktiv .. Ale tohle mi proadilo par jinych uzivatelu ;) Ale nechapu proc jsi zalozil nove tema kdyz kliknes na forum je tam asi 5 temat o filtrech a tam kdyby jsi to napsal bylo by to lepsi ;)
0 08.03.2010 16:47 SpecialD – Vhodné čerpadlo
Dobrý den, jaké čerpadlo by bylo nejvhodnější pro 54 akva? Díky
Ani ta sera aquarium pump P 1200 nevyzera zle 1200L/h 15W Len ona musi byt zevraj cela ponorena. Tak potom asi ostanem pri tom JBL.
Výrobky JBL jsou dlouhodobě kvalitní. Techniku nevyjímaje.
Ved to je jedno z tych troch nad ktorymi uvazujem. V pomere vykon a spotreba sa vyrovnaju, len neviem ako je to s kvalitou.
Slušný parametry má JBL. Proflow 1000 bere 13,8W a dává 1000 l/h.
Skoda. Uz som bol vyteseny.
A ake teda je spolahlive otoci cez 1000L/h a malo papa? Ma niekto take?
Tak v tom odkazu taky kecaj! Bere sice 10W ale dává 600l/h. A to i podle dovozce těchhle čerpadel.
Noooo ten Atman vyzera zaujimavo 1200L/h a papa len 10W. Len ci to je pravda
. Ale zatial vyhrava.
Tak nejvíce používané se slušnou kvalitou jsou čerpací hlavy Atman
www.akva-tera.myeshop.cz/… S tím odkazem na Eheim jsi měl pravdu. Mají tam špatné údaje. Podle štítku bere 23W.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16181x