Čerpadlo
haha,tak to ne,ale diky noooo
DrChila napsal: Kýblovat to Já měnim maximálně 50L barel a ten se dá přenýst naštěstí. Kýblovat to
Já měnim maximálně 50L barel a ten se dá přenýst naštěstí.
Starší reakce
na to nějak přidělej hadici požadované velikosti a zkus to zvednout do tý tvý požadovaný výšky co nevíme teoreticky můžem zkusit prakticky nebo nemám pravdu? Ale lepší výsledek bude když to bude bez těch filtrů když jakoby pojede na prázdno
Starší reakce
Supr. Děkuji.
Objednávam eheim universal a potreboval jsem se nějak rozhoupat.
Širší trubka/hadice by podle mě taky neměl být problém. Výtlak je otázkou vodního sloupce a ten bude "stejný" jak v 1cm hadici či v rybníku. A průtoku rozšíření neuškodí, spíš prospěje.
Díky. Toto jsem si myslel jen jsem se potřeboval ujistit.
Dále když je u čerpadla doporučená vytlačná hadice 16/22 je možné dat větší průměr (kvůli ztrátám tlačené vody třeba ve sroubeni atd.) aniž by byla snížena vytlačná výška a průtok l/h oproti té 16/22
Rozdíl mezi hladinou spodní nádrže ve které je čerpadlo a vyústění hadice/trubky, hranu horního akvária, nejvyšší bod, který musí čerpadlo překonat.
0 26.02.2013 06:30 laKatos – vytlačná výška.
Vybírám vytlačne čerpadlo a potřebují se ujistit zda nám při vytipovani brát v úvahu rozdíl výšek hladin nebo skutečnou výšku umístění čerpadla ve filtrů a vyústění v akváriu
Starší reakce
No já sem favoritem Eheim sice si za značku připlatíš ale že běžej neslyšíš. Mám kamarády co to maj i 5 let a magnet vevnitř je jak novej pořád
a slyšet není. a průtoky maj taky slušný do většího výšky. Tak záleží jak máš velký aqua jak ti záleží na tichosti a jak na penězích
www.spokojenypes.cz/…
Já mám eheim 1000 compact a jsem spokojen výkon takovej jakej sem opravdu nečekal
Starší reakce
tykání netykání
to neřešim... můžem tykat i vykat
si zvyknu na vše dělám ve zdravotnictví
...
Pro pana Kofejna... sice tam sou rotory ale do filtrů maximálně sem tam našel jen to jedno čerpadlo co nemusí bejt ponořený tak na to tam byl rotor
Kdo maže ten jede voda maže takže jede
Jako to že si někdo koupí auto jen Škodu kolo jen Author tak já si kupuju telefon Nokia a počítače asus a co se týče akvaristiky jedině Eheim... a nejspíš budu kupovat i Eheim air pump tu 200 asi 110l/h od sery už nestačí hnát 4 akvárka aspoň budu mít 2 větve
Už vidíš??
Teda,když už si tykáme.
Na třetí stránce jamajčanova odkazu jsou náhradní rotory. Jinak není co by se na čerpadle mohlo něco jiného porouchat.
Inu zjevně jste toho ještě viděl málo...
slušná firma - a to Eheim je - musí mít na všechny "stroje" a "nástroje" náhradní díly. To by na trhu moc dlouho jedno z top míst neudržela. A koneckonců, abych trochu počechral vaši filozofii o ničení, všechno co se vyrábí, lze zničit...
a kde vidíš něco k čerpadlům?
těsnění je normální kupovat všechno časem spuchří... a jinak tam sou ty části co se daj zničit
Já žádný ale nikdy v životě neviděl vždy max na fluval a nebo altman... na eheim nic... a v životě sem snim neměl problém mám ho přes rok. A ve zveráku u nás má eheim 600 a běží nepřetržitě už 5 let a slyšet není
Chceš kvalitu? kup Eheim. Svědčí o kvalitě i to že neprodávaj náhradní díly nejsou poruchoví. To jsi trochu přehnal nic nevydrží věčně. Eheim se naopak chlubí tím že má náhradní díly i na hodně staré modely.
tak eheim compact plus nebo ne plus 2000 je to samí akorád plus je jakoby modernější nebo novější název pro tu verzi... A můj názor na eheim... vynikající běhá mi tu ta 1000 a to neslyšíš nevrčí to nic pokud se to nedotýká skla max při startu to 2x bouchne. A bacha už na prsty u tý mí 1000 je velkej už magnet dejdebože u tý 2000 nebo 5000
. Chceš kvalitu? kup Eheim. Svědčí o kvalitě i to že neprodávaj náhradní díly nejsou poruchoví. Magnety kvalitní nepoškrábou se. Jediný co nechápu jak mám to čerpadlo honí to vodu nevynoří se to z podhladiny bublání u toho nemám a vevnitř se dělá vzduch
(když přiškrtim hadici prstama tak to začne ty bublinky rozmetat pak po puštění to vyletí hadicí ven ten vzduch a během dne taky slyšíš jak to občas tam rozšmelcuje nějakou bublinu a dokonce to i umí transportovat šneky
sice nejsou k poznání když sou malý ale to je detajl. Mimochodem když přiškrtíš čerpadlo sníží se i výtlak jen tak pro zajímavost ale tak u tý 2000 to nebude zas tak hrozný to u tý tisícovky to jde až na 150l/hod to je hodně slabej proud z kohoutku
Ta 203 to uz je solidni turbína. Ještě o čerpadle popřemýšlím a pak se uvidí ale spíše se mi to líbilo kvůli tvaru. Ale podívu se po netu jaké jsou ještě čerpadla
No to sem ještě nečetl
protože nějak nebyl čas. Snad to dneska klapne
Děkuji ti za tvou vyčerpávající odpověď.
Ale četl jsi mé dřívější příspěvky a důvod tohoto čerpadla?
Tvá odpověď je trochu mimo mísu řešeného problému, včetně rozstřikovací rampy..
PS: Jde mi o to, aby to bylo předimenzované.
Heleď já mám atmant at-203 to má 2000l/h ve 400l akváriu a teď, když už je zanešenej bioakvacit, tak jsem to mohl dát naplno aby mi tam ryby nelítali jako v tornádu, takže 1600l/h do 250l určitě nedoporučuju. Viděl bych to na max 1000l.
oprava rozstřikovací rampou
www.spokojenypes.cz/…
Já osobně mám externí filtr k akvariu 130l asi 30l a upřímě řečeno mám Eheim compact 1000 čerpadlo když bych ho pustil naplno dělá to neskutečnej průtok
víc jak 1000 si nedokážu ani představit. Mám to vedený tou silnější hadicí jak se používá na zahradě... A boha jeho
Průtok se nemění ani když to zvednu přes metr vysoko do vzduchu. Ale podle mého názoru když to nebudeš překrmovat tak čím větší akvarium tím nemusíš mít větší průtok stačí mít dostatečný proudění po akvariu což 1000l/hod udělá jak prd a čím víc vody tím míň se to kazí... podívej se na rybník v létě po 2 měsících se to zkazí a začne se zelenat a přesto v tom je život... ale myslim že to máš trošku předimenzovaný
A pohyb vody by se dal zařídit i zmenšením průřezu nebo ostřikovací rampou... taková ta tyčka v ní sou dirky dává se to aby to tvořilo proud na hladině
píšou pod tím pro akvária od 20-200L. Myslím si že to má regulaci
Zkušenosti nemám, ale... čistě proudové čerpadlo 1600 l/h k už existující filtrací ? ti to potočí i ten kongo substrát co tam máš
Starší reakce
AT-202 mám s největší kostkou molitanu i rampou a ten bordýlek tam mám taky trochu. Dokud jsem neměl pancéřníčky, tak to bylo OK.
Jinak rád bych udělal na výtoku z čerpadla "zafiltr" s vatou, jestli to pomůže.
Prosím Vás, rád bych se zeptal pokud používáte někdo atman 202 hlavu s molitanem, nesníží ta kostka molitanu moc výkon ( průtok ) čerpadla? Mám v akva napojené JBL 1501 na rampu, ale ta je vysoko, takže JBL nemá dostatečně silný proud v akva. Z tohoto důvodu jsem k rampě napojil ještě atman čerpadlo at 305, které nasává u dna a podporuje tak jbl v roznášení co2 a proudění vody. Bohužel v akva stále poletuje bordýlek a voda není čistá, proto bych rád vyměnil at 305 za hlavu at 202 s kostkou molitanu,která by pomohla odfiltrovat bordel, jenže 202 má menší průtok než moje 305 + si myslím že ho ještě sníží ten molitan. 203 už má dvojnásobnou spotřebu, což není zanedbatelné když jede nonstop, ještě jsem přemýšlel že by jela pouze současně s CO2, ale i tak je to 15 h denně 30w .. Neřešil už někdo podobný problém? Nebyl by nějaký nápad? Díky za podněty ..
Ta trubka má z boku navrtané otvory a je součástí toho molitanu.Ta trubka se i s tím molitanem nasadí na to čerpadlo.V tom případě nebudeš nasazovat na čerpadlo sací koš ale nasadíš molitan s trubkou uvnitř.Myslím,že Ti to již bude jasné,jinak se ještě zeptej.
Molitan znám, jen jsem z příspěvku myslela, že je potřeba nějaký speciální
Koukám na tu fotku... musí být v molitanu ta trubka, nebo stačí díra?
Ten molitan se kupuje podle velikosti akva je to ta polyuretanová pěna co je vedle toho čerpadla v pravo nahoře,v tom tvojim odkazu. Jinak také toto čerpadlo vlastním a naprostá spokojenost.
díky, teď jsem našla obrázky toho druhého, tak mi došlo, že to s molitanem nepůjde...
chci hlavně nízkou spotřebu
a patřičný molitan má vypadat jak?
ideální, dá se utlumit, ještě dokoupit patřičný molitan, seženeš i v kamenné akvaristice. Na ten eheim nenadíš molitan, nemá to trn, je to čistě čerpadlo, sic dobré.
0 13.01.2013 18:30 Nicky [195] - Labyrintky Ahoj, chtěla bych do 50l krevetkárka čerpadlo s molitanem (dovnitř na stěnu), koukala jsem na tohle:
www.akva-exo.cz/… ... neumlátí mi je to? S klasickými vnitřními filtry nemám dobrou zkušenost a filtr na vzduchování nechci kvůli hluku.
Starší reakce
Jo tak to v pohodě. Ale stejně bych se být tebou podíval i na čerpadla značky Sicce. Jsou vcelku dobrá
Jasan.
Ne ne, větříčku se nebojím. Jak už jsem psal, v nejhorším to trocha přiškrtím..
Aha tak to jo. Trošku si mi to zamotal nevědel jsem jestli to akva těch 117L je to co bude jako želvárko. Tak už vím jak to myslíš. Tak to potom jo nic tím nepokazíš když to bude mít čerpací výkon 1500L ale aby tam pak nebyl vítr
Sice neřeším ani želvárko ani filtr, ale když to chceš vědět. Filtr bude mít 117L a želvárko samotné 350L.
Vzhledem k tomu, že teď mám želvárko cca 100L, filtr k tomu cca 50L a honím to čerpadlem 500L/H a klidně bych i přidal, pač to není žádný zázrak, na objem 350L chci alespoň 1800L, lépe však 2000L/H s tím, že to v nejhorším trošku přiškrtím..
Tak kolik má litrů to želvárko?
To akva je jen externí filtr k želvárku.
Jak málo? Vždyť tu píšeš že akva bude mít 120L. Na co tak šílený stroj? Jinak jak je napsáno kvalita a hlavně značka
rozdíl je v kvalitě a něco málo platíš i za značku, jako všude
značka ne
1000L je málo. Jaký je teda rozdíl Eheimu za cca 1300,- od Atmana za 600,- při stejném výkonu? To je Eheim tak moc kvalitní, nehrčí, nevibruje? Nechápu ten cenový rozdíl..
Jinak jsem slyšel že celkem dobrá čerpadla jsou značky sicce silent která lze použít i mimo vodu
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16181x