Čerpadlo
0 07.07.2007 13:09 renda4 – Jaké čerpadlo
Poraďte , jaké čerpadlo (typ)asi nejlépe Eheim pro akvárko 300l a filtrační nádobu 18l nádobu bych chtěl umístit pod akváriem . Stačil by Eheim Compact 300 nebo 600 ? Dík za odpověď
Starší reakce
0 07.06.2007 17:00 Horác [3942] Starší reakce
1 30.05.2007 19:22 Aleš Chci koupit čerpadlo k přečerpávání vody při pravidelné výměně.
0 30.05.2007 19:10 Aleš No a můžete mi nějaké doporučit? Mám akva 500l
0 30.05.2007 17:26 Aleš – Čerpadla
Chci si pořídit čerpadlo, přemýším o firmě, a to o Aquael, nebo Hagen. Chápu to správně, čerpadlo je na přečerpání vody při napouštění, či vypouštění akva, při výměně vody, nebo má i jiné využití?
Starší reakce
Vyrábí a hned dva typy:
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
Cena to není moc lidová. Já koupil typ Compact (
www.akvarista.cz/…) za poněk lepší cenu, který ovšem nemá násosnou trubku. Vydlabal jsem tedy do molitanu prostor akorát pro něj a funguje to taky. Celé to drží na roztřikovací rampě.
Asi to fakt bylo prodavačem...o tom asi nemá cenu diskutovat
. Jenom ještě dodám, že můj filtr resp. čerpací hlava je polské výroby a tichý je tak, že neslyším nic ani když dám ucho přímo na sklo akvária (jsem to teď zkoušela
).
Já nemám akvárko u postele...takže nemohu posoudit jestli by mi to vadilo,nebo ne.Ale,že by byli nějak hluční se mě nezdá.Můj nejstarší atman(AT-201) má asi 4 roky a šlape jako hodinky.
Jestli se dělá nebo nedělá v Číně je myslím úplně jedno.V dnešní době dělaj kluci čínský skoro všechno.
.... a to,že se povedlo prodavači něco zlomit bych spíše připisoval na vrub jeho "šikovnosti" .
ano akva, je asi dva metry od postele
Pokud máš akvárko v místnosti kde spíš, tak Atmana neber. Eheim je sice držší, ale naprosto tichý.
Dobrý den,
mám v akváriu jak vnitřní čerpadlo Atman AT 201 s kostkou biomolitanu,tak i vnější Atman 3338, rok v provozu, bez problémů. Dle mého názoru oba filtry jsou tiché.
Atman je technika čínské provenience, které se nějakým zázrakem podařilo dostat se do povědomí jako světová značka. Kdyby to šlo levněji, bude to levnější. Většinou se příliš nehledí na kvalitu, výdrž, hlučnost apod. Po zkušenosti s jedním jejich vnitřním filtrem rozhodně nedoporučuji.
No já původně taky chtěla atman, i když u nás ho prodávali poněkud dráž (cca 500,-), ale když ho pan prodavač skládal dohromady, aby mi ukázal, kterak nasadit molitanovou kostku, dvě plastové součástky nevydržely a rozlomily se mu v ruce, což mou důvěrou v tento výrobek poněkud otřáslo
. Ale je možné, že to byla náhoda, nicméně s tím co mám jsem spokojená
.
dík za reakce, uvažovala jsem o výrobcích firmy eheim, ale jsou docela dost drahé, jak je to s kvalitou výrobků od atmanu? vydrží pár(aspoň 5) let?
..tak jak píše Katunka,akorád bych zvolil atman jsou levnější a já jsem s nima spokojený...čerpací hlavici od atmanu at-200,která pro tvé akva bohatě stačí seženeš kolem 220,- a biomolitan kolem 80 kč
Já jsem si ze své 112-ky setový filtr oddělala dřív než odešel sám (stínil celou zadní část akvária) a koupila čerpací hlavu Turbo. Je to vlastně celý filtr s takovou mini nádržkou na filtrační hmotu, tu nádržku jsem oddělala a koupila obyčejnou molitanovou kostku (bioakvacit) o objemu 2 litry, tu jsem nasadila na trubku čerpadla a hotovo. Filtr stál kolem 400,-, molitan asi 60,-. Filtrace je naprosto dostačující, absolutně nehlučná, s regulací průtoku a možností přivzdušňování a při troše dobré vůle se dá i schovat. Do většího akvárka pak jen stačí dokoupit větší molitan.
Edit: Ještě odkaz
www.aquachov.net/…
Ahoj, plánuji, že až mi odejde setový filtr, tak bych si pořídila do akva tu velkou molitanovou kostku, ale nevím, co všechno k tomu potřebuji. Nějaké čerpadlo či co? Jakou značku, typ byste mi doporučili do 112l akva? Dobudoucna plánuji akva tak kolem těch 160l, tak aby to šlo i tam.
Dík.
Starší reakce
Rigo a wladys, jak jsou na tom ty vaše Atmany s hlučností? Ten muj opradu docela hlučný. Přes den to moc nevnímám, ale v noci to slyšet jde...
1 18.03.2007 11:57 tonik666 Mimoto ještě záleží na střízlivosti údajů uváděných firmami. Přečerpaná hodnota uvedená na obalu čerpadla nemusí souhlasit s tím, co čerpadlo opravdu přečerpá.
1 18.03.2007 11:32 Rigo Také mám čerpací hlavici AT-201 a jsem s ní naprosto spokojen.
Příkon neznamená výkon. Můžou být dvě čerpadla o stejném výkonu (přečerpaných litrů za hodinu), ale s rozdílným příkonem. Zkus se podívat na čerpadla různých firem o stejném výkonu a uvidíš
Mimochodem i u topítek to tak je, záleží na efektivnosti přeměny elektrické energie na teplo.
1 17.03.2007 21:46 Anonym A od čeho se odvíjí příkon čerpadla filtru?
1 17.03.2007 21:11 Jirka Nepleť hrušky s jabkama,velikost topení se odvíjí od objemu akva
1 17.03.2007 20:49 jankop 2Baset: Podle tebe je tedy třeba topení 100W lepší než topení 200W protože má menší příkon?
Starší reakce
0 14.03.2007 11:37 matlala [798] - Rostliny no koukni na logosovu stránku vyřešil to potichu a s motorkem a má to tak vedle postele
aquanet.ic.cz v sekci članky
Já mám bublifuk v karanténě...motorek není slyšet vůbec, ale bublinky jsou slyšet celkem dost...já bych u toho teda spát nemohla...
0 13.03.2007 20:07 Štěpán No, nejmenší rena stojí asi 600...
0 13.03.2007 19:49 Štěpán Údajně existují neslyšné motorky. Např. Rena air.
Aha tak uz vim proc sem je nehledal
, protoze vytlacovani vody pres vzduchovaci motorek nechci jelikoz spim hned vedle
. Hned sem si to neuvedomil, az kdyz sem otevrel ten link. Diky.
0 13.03.2007 17:41 Štěpán 0 13.03.2007 16:51 Štěpán A nezapomněl jsi na pohon vzduchem? Připadá mi že vzduchové čerpadlo by mohlo mít tak malý výkon.
Ja vim, nekde nahore sem to psal, ze bych radsi cerpadylko okolo 40l/h ale nemuzu ho nikde sehnat. Tou vykonovou regulaci, by to podle me bylo nejlepsi. Ani neskrtit ani "tok do kopce".
asi by bylo lepsi omezit prutok snizenim vykonu motorku nez ho nutit makat naplno a jeste do kopce
Přidat reakci
1 ...... ...... [18] 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16181x