Čerpadlo
0 27.09.2015 21:55 - Takže edit k tomu Resunu SP6000.Na prepravu do 2,5m postačuje - samozrejme klesá tlak.Celkom tichý až na nie moc šťastné riešenie rotora.Práve ten je skladaný z dvoch častí ktoré majú voči sebe čiastočne vôľu a to spôsobuje menší hluk pri čerpaní.Ako čerpadlo do izby moc nie,jedine do dákej zvukovo odizolovanej skrinky.Dá sa to,ale bublanie bublifuku je určite príjemnejšie.Oska rotora je keramická čo dúfam predĺži životnosť čerpadla.Používam len na prečerpávanie vody pri dopúšťaní akvárií.Celkom postačuje a učel spĺňa.
Promiň, nevím na co myslím. Výtlak přes 1 m, cena do 1000 kč
Musíš zadat alespoň nějaké požadované parametry

.
Ahoj, poradí mě někdo levné, ponorné, výtlačné čerpadlo? Potřebuju čerpat odstátou vodu do akva.
Starší reakce
0 11.08.2015 18:29 -
0 11.08.2015 12:39 - Používa niekto Resun SP-6000? Potrebujem niečo na prečerpávanie vody do steny,kde mám vrchnú hranu akvárka vo výške 190-200cm.Uvádza sa pri ňom 250cm.Má ho niekto? Čo čítam reálne dá asi tie 2m.
Zháňam niečo cenovo prístupnejšie s výtlakom do 2,5-3m.
Ďakujem ti

presne takto som uvažoval

len ma potom spochybnili niektoré komentáre

0 11.08.2015 12:07 lapi Ahojky přemyšlím nad atman 201 nebo aguael 500 nebo doporučíte jine?? Bude to pro elka a akva budou 80dl.x45šx30v.
Nebál bych se tý šestnáctistovky. Ono to sice na pohled vypadá drsně, výkon 1600 l/h na 112 litrovou nádrž, ale je třeba brát v potaz, že proud z těchto čerpadel není soustředěný do úzkého paprsku vody, ale čerpadlo má široké hrdlo takže je proud rozprostřený. Mně se osvědčil výkon minimálně desetinásobek objemu nádrže.
Ahojte, mám akvárium 112l kde mám filter jbl e701 a plánujem k tomu pridať toto čerpadlo, len sa neviem rozhodnúť ktoré. fúkam z bočnej steny takže musím prefúknuť 80cm. Za radu ohľadom výberu ďakujem
Starší reakce
A je nutné mít ten "absorber" ve válci ? Není 10x jednodušší zvětšit ten hlavní přepadový filtr a přidat komoru na další filtrační medium. Vtom válci vidím jen problémy... spojené s průtokem, řešením konstrukce - těsnosti, přístupnosti, atd..
v tom valci bude NO3 absorber ktory sa regeneruje po case ked strati svoju sorbcnu kapacitu tak sa s nim musi dat hybat
Skús sa zamyslieť nad "spojenými nádobami" a týmto smerom sa uberať. S tým valcom to prečo chceš komplikovať. Buď jedno, alebo druhé
myslis ? bojim sa ci to pretlaci cez ten valec filtracny

tiez som rozmyslal ci nebude lepsie len neakym cerpadielkom tlacit vodu do toho valca a nazad do filtra a zvlast cerpadlo na vytlak do nadrzi
Obávam sa, že takto to nepôjde
0 15.10.2014 16:56 halenar1984 – cerpadlo do filtra

Ahojte potreboval by som poradit spravil som vam hruby nacrt na fotke je to tak narychlo robene som v praci takze stojan s dvoma akva je vysoky dva metre filtracny valec je vysoky jeden meter a tu je otazka ake cerpadlo budem potrebovat aby mi vodu vytlacilo az hore bude stacit cerpadlo z vytlakom 3,1 m ? Ked to najprv bude z prepadoveho filtra tlacit vodu do valca ktory je 1m vysoky a potom zo spodu valca to bude tlacit na 2 m ? Vdaka za rady
Starší reakce
0 05.09.2014 13:11
O.Tom [439] Starší reakce
Každé čerpadlo nemůže jet na 100%

Eheim je jistota o ním ani nevím

sice mám jen compact 1000 ale mě to stačí

Je tam použití i mimo vodu.Volal jsem do Resunu.Je tam tepelná pojistka,která není vždy nastavena stejně u všech čerpadel.Navíc čím vícekrát pojistka čerpadlo odpojí,tak se opotřebovává a tím pádem vypíná čím dál častěji.Mám buď čerpadlo poslat zpět a vymění mi ho za jiné.Nebo k němu přidat ventilátor z PC a chladit ho.
Toť rada technika od fy.Resun.
Asi ale zvolím jiné.Vybírám od Eheimu a rozhoduji se mezi Compact+ 2000 nebo Universal 1250
Pise se o internim i externim pouziti, ale take o tom, ze je to ponorne cerpadlo. Ty mas jiste navod, pise se tam o moznosti provozovat ho mimo vodu? Jestli se to externi pouziti nemysli tak, ze je sice mimo akvarium, ale i v tom pripade ponorene do vody. Ja vim, zni to divne, ale zkus si radeji navod do detailu precist, podivnosti je na svete dost.
Zdravím,mám čerpadlo resun king 2 a mám ho připojené na hadice jako průtokové.Mám s ním problém že po cca 3 hodinách provozu samo vypne a tak za 15 minut samo naskočí.To tam je nějaká tepelná pojistka? Píšou že teplota média nesmí překročit 35°C já čerpám vodu 28°c tak snad by to nemělo dělat problém,nebo jo?
Je tedy celkem horké,to jo,pomůže kdybych to čerpadlo chladil? třeba větráčkem.
Dík moc

Starší reakce
Zdravím,
mám ( ještě nekompletní) externí filtr, 50l nádoba pod akvarkem- uzavřená nádoba- 1 hadice přívod druhá vývod, a uvnitř bude čerpadlo. Mám akva 375l, čistá obejm cca 300l. Plánuji Malawi. Potřebuji poradit jaké čerpadlo použít. Vím jedná se o uzavřený systém nádob přesto, hdice pro výtlak je umístěna u víka nádoby cca 75 cm pod hladinou akvária. Zároveň bych potřeboval radu jakou použít rozstřikovací rampu, jestli po célé délce akvaria nebo jak... Nebo jestli má smysl udělat dvě nasávací trubky v nádrži. Ale hlavně tedy jaké použít čerpadlo, smozřejmě v přijatelné cenové relaci a s rozumným příkonem...
Starší reakce
Ja si myslím, že tieto veci sú plné obchody aj u nás. No je to už nie moja vec

cezarmilan napsal: tento e-shop je cz, ale funguje aj na sk
www.akva-tera.sk/…Áno, ale dať za dopravu rovnako ako stojí čerpacia hlava, to mi prišlo neefektívne. Iné veci sa mi tam neoplatilo kupovať, lebo sú vysoké ceny v porovnaní s inými.
Nikdo nepouziva cerpadlo na zvyseni proudeni vody?
Cau vsem.Koupil sem si cerpadlo nano 2000l/h.Mam ho v akva 112l.Zda se mi ale ze je to moc velkej proud.Mate s nim nekdo zkusenost?Popripade s Hydor koralia nano 900 nebo 1600?Diky Ales
Tak nakoniec sme kúpili AQUAEL Filter FAN Mini Plus, lebo Hailea je na SK problém zohnať a dovoz z CZ by to predražoval. Áno, je tam príliš malý molitán, ale v pláne je silné svetlo a veľa rastlín, takže veľa NH3 by pre baktérie ani nemalo zostávať, skôr ide o vytvorenie prúdu. Prípadne by som skúsil pripojiť širší molitán, ak by bolo treba.
Starší reakce
Ešte sa mi celkom pozdáva JBL ProFlow sf (
www.jbl.de/… ) - má rovno aj molitán, tak človek nemusí riešiť, či niečo pasuje alebo robiť dieru. Lenže hanba JBL, keď nemôžu napísať aspoň spotrebu a prietok. Rozmery sú cca 8 × 8 × 17 cm.
EDIT: Heh, už som unavený a mám dlhé vedenie

Až teraz mi došlo, že to "sf" je len predražený molitán, tak potom nič... Zmiatol ma obrázok v e-shope:
www.akvariumonline.sk/… Používal som Hailey staršie typy a bol som spokojný, myslím že tieto budú ešte vylepšené a objavili sa na trhu (u nás) len nedávno
Takže i tu niekto skopíroval nesprávne rozmery:
rybicky.net/vyrobky/2111-hailea-pt200-cerpaci-hlava
Škoda, že nikto nenapísal hodnotenie. Je to teda dobrá čerpacia hlava, tichá? Škoda, že ju nemajú v obchode, odkiaľ chcem objednávať, ale tak skúsim prípadne aj inde zohnať.
Hailey sú podceňované a e-shop nemusí vždy uviesť presné rozmery
0 13.01.2014 19:09
zervan [1123] - Rostliny Opäť idem otravovať

Pred pár dňami som zháňal vhodné filtrovanie (vzduchovací motorček pre bublifuk) pre 12 l mini-akvárium s krevetkami. Lenže nakoniec sa majiteľka - nová akvaristka rozhodla, že predsa len nejako nájde miesto pre moju 50 l "rozplávačku" 80 × 28 × 24 cm a pridáme tam aj mini-neónky. No a sem už by sme radšej dali niečo, čo bude generovať aj pohyb vody, teda ideálne čerpaciu hlavu a molitán. Moja osvedčená hlava EHEIM sa mi zdá na to priveľká. Máte niekto odskúšané niečo menšie tiché? Nepríjemný je výškový limit cca 20 cm - bude tam aj krycie sklo. Takže hlava nesmie byť moc vysoká.
V susednej diskusii bola spomenutá hlava Hailea PT-200 (
www.akva-tera.sk/… ) - sú tam dosť veľké rozmery, ale výrobca uvádza oveľa menšie 6×4×6 cm:
www.hailea.com/… Aké sú teda naozaj? A je to tichá hlava? Páči sa mi aj nižšia spotreba 2,5 W.
Ja som zvolil ten EHEIM a som veľmi spokojný, ani ho nepočuť, kým nedám ucho rovno k akváriu. Výhodou je, že výstup je možné dať aj tesne pod hladinou (ja mám asi 2 cm) bez toho, aby trčal von.
Není, je regulovatelná a počítej s tím, že po zaběhnutí kostky bude výkon poloviční.

a nieje to zbytočne veľa?
Do kterýho akva? Do toho koně?
0 12.01.2014 19:59
Bin [144] - Amerika Starší reakce
0 14.10.2013 06:27 LDušan – Hydor Koralia nano
Ahoj kluci,nemáte a nebo nepoužívate někdo tady to proudové čerpadlo Hydor Koralia nano 900 - 1600 ? Potřeboval bych ho použít místo rampy pro lepší proudění v akváriu.Mám akva 120x40x50 a prave bych ho potřeboval dát,teda tak 3ks aby mi to udělalo proudění ze zadní strany na tu přední.Ale šířka akva je 40cm a ja nemám ani představu o tom jak velký to bude dělat proud vody a jak jsou na tom tady ty proudove čerpadla ? Mám na mysli výkonově a taky spolehlivost jaká je. Potrboval bych aby mi to udělalo vir vody ze zadní strany na tu přední,ktra ma 40cm,nevím ani jak je velké to čerpadlo a zda mi to taky neurve kytky a v akva,nevíte mi někdo něco o tom napsat,vlastní zkušenost ? Děkuji.
Starší reakce
S těmito nevím ale tyto:
www.juwelakvarium.cz/… jsou běžně dostupné a u někoholika lidí jsem je už viděl většinou v mořských.
Starší reakce
ono záleží jak je tam řešené zavěšení na stěnu akvária..to moje má samostatnou přicucávací část a do té se následně zasune samotné čerpadlo a myslím,že v tom bude problém.Samostatně čerpadlo tak moc slyšet není.Ale jakmile se zavěsí,tak to přenáší vibrace
Ty nové řady aquaelu vyšly snad před rokem, mají slušně nízkou spotřebu a podle stránek výrobce mají modely 500 a výš nově keramickou osičku. Někdo je tu má a říkal, že jsou v pohodě.
jasně,já to pochopil

Když koukám na tu hlavu,jak široké jsou ty žbrdlinky v tom nasávacím krytu?Myslíš,že tím projde krevetka,nebo rasborka?Nebo tam mám radši přes to něco dát,molitan,nebo síťku
Ta předchozí odpověď byla pro Tebe.Spletl jsem se.
koukal jsem na ten aquael a přijde mi to úplně to samé,co ten Unistar..vzhledově je to stejné.Od toho radši ruce pryč..
Asi skončím u mnoha lidí chváleného
www.akva-tera.cz/…
nebo
www.akva-tera.cz/…
to asi spíš,jelikož ta hlava bude asi velká
Čerpací hlavy od Eheimu,konkrétně Aquaball,jsou opravdu tiché.Mám v jednom akva.a vůbec o něm nevím.

Mám tady další domácí měření čerpadla..
Vitakraft VITA TECH 1000 23W; 150 - 1000l/h
Nulový výtlak - 700l/h
Výtlak 1 metr - 560l/h
Všechna tahle moje měření, jsou však pouze orientační..
Přidat reakci
1 ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16191x