Jaké ryby k neonkám?
0 16.02.2010 22:09 Sirah – co vetsiho k neonkam?
skoro jsem si myslela, ze je to mirumilovna rybka
mela jsem kdysi perletaky a cosby (uz jsem to tu nekde psala)a s neonkama byly v pohode ;)
Mám ještě neuklizené fotky,tak se vytahuju
Před týdnem se mi vytřeli čichavci zakrslí,dělají binec ve stovce,ale to je spíš o povaze té které ryby.Mám s nima trilineáty,ti jsou o kousek větší než pandy a sedí celí schlíplí pod kokosem.Sameček co hlídá hnízdo ubil konkurenční pár a samičky jsou taky odrbané.Jak by reagoval na hejnko neonek si netroufnu odhadnout.A je to malej pišišvor.
0 16.02.2010 21:52 Sirah – co vetsiho k neonkam?
v poho, necham se poucit, necham si poradit
Tak jsem ten odkaz myslel
0 16.02.2010 21:43 Sirah – co vetsiho k neonkam?
zelvik, ale jsou fakt krasne, pekna fotka
Ty jsou nádherné,ale doporučuje se hejno a do 100 l by bylo asi maximum 4.Někdo píše,že je lepší jeden samec a samičky,já je mám 3 páry a jsou v poho.
0 16.02.2010 21:37 Sirah – co vetsiho k neonkam?
no me se libi cichavec pruhovany, ale mam takovy pocit, ze ten se tak snadno nesezene...
kdysi jsem mela cosby a perletove
Kongotetry občas okusují rostlinky a spíš vyniknou ve větším akva.
Vždyť už sis vlastně hned na začátku odpověděla. Čichavec je dobrá volba a dá se dobře sehnat. Stačí už jen vybrat který se bude líbit nejvíc
0 16.02.2010 21:33 Sirah – co vetsiho k neonkam?
co tetra konžská?
0 16.02.2010 21:29 Sirah – Re: zelvik58
tak ten nazev vazne slysim prvne...me ancik prijde tak nejak v pohode, ale hlavne premyslim co vetsiho k neonkam
A co místo ancíka třeba červené lorokárky?K neonkám a pandíkům se hodí.
0 16.02.2010 21:11 Pajkl – Re: Pajkl
a drží se spíše u dna .
0 16.02.2010 21:10 Pajkl – neonky
Hoj . Já jsem si koupil neonky před pár týdne a v mém akvariu se mí drží ve dvou skupinách v rohu nevím čim to je nemáte s tím někdo zkušenot ? díky.
to nie na teba :p ved ty tam nechces dat skalara :p aby si pochutil
0 16.02.2010 21:08 Sirah – co vetsiho k neonkam?
vyska je 40 cm
nemam neonky nikde v nadrzi
zakladam
Záleží na výšce akva,pokud je těch 35 výška tak je to spíš pro čichavce.Ancík stačí jeden,do roka vyroste,a pokud bude v akva párek,budou se množit jak paví očka
Čichavci jsou fain,ale když se začnou třít jsou agresivní.
Ono v tomhle případě nejde o to, jestli sežere nebo ne, to akva by pro skaláry bylo malé a nízké. (Ale musím říct, že mě skaláry neonky také nežraly)
Nezežere, takže fakt v pohodě
když je chováš už od mala s malýma rybičkama ve vhodném prostředí, tak s něma vychází v pohodě.
Čichavci jsou dobrá volba, klidné a při tom atraktivní rybky.
Hnědá by byla na 112l akva poměrně velká. Akara zlatá je také hezká a s neonkama a pandíkama v pohodě. A pro skaláry to opravdu není.
0 16.02.2010 20:51 Sirah – co vetsiho k neonkam?
cerne skalary jsou fakt moc pekne, kdysi jsme je mivali...ale nekde jsem slysela, ze skalary, tercovci a jim podobni potrebuji vodni sloupec aspon 50 cm, ja mam 40, tak bych chudinky rybicky nerada tyrala
cichavci se mi zdali vhodni proto, ze vyuzivaji predevsim vrchni a stredni cast nadrze a neonky stredni a spodni cast, ale jak rikam, necham si rada poradit...
akara mi neonky nesezere?
ja bych skalary do takhle malyho akva nedavala. ale je to nazor vkusu, mne se libi ve velkych nadrzich.
0 16.02.2010 19:59 Sirah – co vetsiho k neonkam?
Zakládám nádrž a tak vybíram rybky. Nádrž 80x35x40 - tusim 112l. Urcite bych chtela neonky, 5 pandíků a nejaké ancíky. Kolik k mim muze byt neonek? Jinak bych rada k neonkam i nejake vetsi rybky - zvazovala jsem cichavce - modry/perletovy/zakrsly
Rada si ale necham poradit jakou vetsi rybku do akvaria. Co se tyce neoenek, pandiku a anciku - mam rozhodnuto, ale co vetsiho k nim?
Diky
Starší reakce
Tak si pro krevetky udělejte miniakvárium, kde můžete mít kromě nich i Živorodku trpasličí a také mini sumečky. My to tak máme. Jak v mini tak i v různě velkých nádržích. Krevetky jsou úžasný!
Myslel jsem si to, ale zkusit jsem to musel. Tvořím 720l akvarium, tak jsem si myslel, že se poschovávaj. Škoda, krevetky jsem chtěl zkusit, ale svých narostlých rybek se po těch letech nevzdám.
Uz to tu bylo v mnoha vlaknech zminovano. Krevetky mohou s malymi a mirumilovnymi rybkami prezivat, ale nikdy jich nebude spousta a vetsinou se budou schovavat. U dravejsich rybek vetsinou nevydrzi. Z Tveho vyberu by mohly prezivat snad jen s ancistrusi a pri trose dobre vule i s pancernicky. Zbytek i ty nejvetsi rasozrave krevetky drive nebo pozdeji pozre, pripadne uštípe.
Tak já se přidám do diskuse.
Chtěl bych si pořídit krevetky do akvaria, kde jsou tyto ryby : mřenky náherné, parmičky čtyřpruhé, parmičky černoprůhé, gavůnci, pancéřníčci, ancíci a gybouš.
Budou krevetky drobná sváča? Pro koho?
Díky
0 28.01.2010 13:49 Jindrik chci si udělát akvárko pro paví očka, které budu chovat svým způsobem jako potravu pro želvy, takže paví očka a krevetky takyžádný problém?
Chováme krevetky i Bojovnice.. Když nám začínají ve vytíračce plavat malý Betty, protože se nějaký ten den nečistí akvárium, malé krevetky čistí akvárium od zbytků. Ale dospělé Bojovnice jistě ke krevetkám nepatří.
Jinak doufám, že to vše nechceš nacpat do toho tvého plivátka. Neonky potřebují plavat, takže chtějí spíš delší nádrž, bojovnice jsou lenoch. Pokud bys měl jen líného samečka bojovnic, pak by krevetky mohl nechat napokoji. Pokud v nádrži budou i samičky, pochybuji, že se dočkáš mladých krevetek, v horším případě přestaneš vídat i ty dospělé.
Mám 60l akvárko v podobném složení a musím říct, že neonky a bojovnice se ignorují a bojovnice ignoruje krevetky. Bojovnice je celkově pořádný lenoch
Krevetky ještě odchovávám v samostatném akvárku, ale dokážou se množit i v akváriu této sestavy.
Neviem posúdiť, či som naozaj skúsený akvarista, ale akvarko mám už asi 20 rokov a čo to viem. Ja mám spolu neonky aj bojovnicu a vôbec sa o seba nestarajú. S krevetkami skúsenosť nemám, ale nevidím v tom problém.
0 28.01.2010 08:52 Jakubqo814 – Krevetky...Neonky...Bojovnica možu by spolu ???
Starší reakce
0 24.01.2010 22:16 Jituš – Re: pibor
Ahoj, v akvaristice nám pan říkal, že neonky by se skalárama v jednom akvárku být neměly. My máme 2 skaláry s 2 čichavcemi a asi 4 mečovkami v 70 litrovém akvárku. Nám se tyto druhy rybek dobře snáší, skaláry na ně nejsou vůbec agresivní a dokonce nám ted' zrovna kladou jikry
Starší reakce
Taky se primlouvam za neonky, i ty parmicky duhove by sly
Cichavce mam ve svem akva a jsou to opravdu macci, jeden vyda minimalne za sest neonek
To je fakt. Ty moje mají kolem 7 cm. Takže žádní drobečci to nejsou. To pibor: já bych jejich počet taky nezvedal a přidal spíše ty neonky. V hejnu vypadají nádherně.
dík skusím to tak ale 2 parmičky nádhherné na 2 páry a neonek koupím šest
Přidat reakci
1 ...... [11] 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15071x