Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
česky je to krunýřovec síťovaný
česky chci si jjí najít v atlase a podívat se na ní
0 12.11.2009 14:04 kreten – Re: René73
Česky nebo latinsky

?
Můžete my říci jak se přesně tato ryba jmenuje
0 12.11.2009 14:01 kreten – Re: sollik
Stojí-li importovaný základ a to ne vždy je 5cm, zhruba 100,-Kč v nejlevnějších obchodech, pak s ohledem na množství zkonzumované potravy a práce s ním, pokud doroste na 30 cm, je ta cena ne neobvyklá, je reálná - pokud zrovna netrpíte tím, že se takového klazana potřebujete zbavit v co nejkratší době

a pak je neobvyklá
Malého gibbicepse jsem kupovala za 90Kč. A za třičtvrtě roku vyrostl asi na 15 cm. Teď, po skoro dvou letech, má již 19 cm.
Killer napsal:..Skutečně na inzerátech ho lidi kolikrát darujou..
Tak to máte pravdu, já ještě nedávno nabízel 2 (do 20cm),bohužel nikdo zájem neměl.
Nikdo tu nic nehodnotí. Tom se ptal na cenu, tak jsem mu napsal, za kolik jsem ho viděl já. Nic víc, nic míň.
Ja v tom zadne hodnoceni cen nevidel. Proto, aby se kupujici mohl dobre rozhodnout, zda koupi, je dobre mit informace. Jak o vlastnostech "vyrobku", tak o obvykle cene. To same plati i pro prodavajiciho. Pak obchod probehne k oboustrane spokojenosti. At uz prodavajici prodava za cenu vyssi, nebo nizsi, nez je obvykla, ma k tomu sve duvody, a informovany kupujici ji bud akceptuje, nebo ne.
Proto pokladam za rozumne se, zvlast u "drazsich" ryb, na obvyklou cenu zeptat. Neni to vec uplne snadno k nalezeni, na rozdil od koupe treba zehlicky ..
souhlas, ale mě to příde moc to co tu píšou..Skutečně na inzerátech ho lidi kolikrát darujou, protože ho nechtěj mít v malym akvárku když jim začne růst..
0 12.11.2009 10:25 kreten – Re: sollik
Ale přátelé proč hodnotíte ceny - to je přece věc prodávajícího a kupujícího - a ve kšeftě je cena věcí dohody. Když to nikdo nekoupí, bude jiná, když koupí, proč by neprodávali třeba za pět tisíc. A že se to někde dá sehnat levněji - určitě dá - a zase je to věc dohody za jakou cenu to prodávající nabídne.
A nebo taky 2500,- (zookšeft Liberec u Globusu).
0 12.11.2009 09:11 xx – Re: tom
Prodejní cena v obchodě je kolem 1000 Kč/ks. Pokud bys ale chtěl takové sumce prodat jako akvarista tak tam je cena plus mínus 300 Kč/ks záleží na vzhledu a kondici ryby.
Když chceš takovou rybu koupit sleduj aukce a inzeráty, vyvolávací cena je obvykle 1000 Kč ale velice rychle klesne na těch 300 a někdy i méně.
0 12.11.2009 07:17 Dusyk – Re: tom
No okolo tej ceny sa to pohybuje. U nás mali tiež 30cm v prepočte za 840Kč /1000SK. Ale naozaj potrebuješ tak veľkého sumca? Radšej by som kúpil niekoľko menších napr. Panaque nigrolineatus. Za tú cenu kúpiš aj 2-3 A tiež vyrastie do takýchto rozmerov pokiaľ mu poskytneš správne podmienky. A je my sympatickejší

0 12.11.2009 06:56 tom – prodejni cena gibbiceps
Chtel bych se zeptat - v akvaristice maji krasneho gibbicepse barva svetlo cerna, velikost cca 30 cm mozna i vice za cenu 1200 Kč. Je to hodne premrstena cena? Pripadne nevite, kde by se dal poridit na plzensku levnejs? diky
0 09.11.2009 16:54 jurek – Re: Mrakoplash
Jarda tuším šnekáče nemá.
0 09.11.2009 15:08 Mrakoplash – Re: Tommys
Zkusil bych Jardu Felgra, kontakt ve vzkazu.
0 09.11.2009 12:34 Tommys – Re: filipsi

thanks
0 09.11.2009 12:30 Tommys – Re: filipsi
Já právě Hradec znám jen tak okrajově takže jestli je akvaristika někde v centru, tak to ani nevím.
Už jsem si našel cichlids-zídek webovky, díky
Pokud někdo zná něco bližšího sem s tím

Myslim, ze v Hradci sidli cichlids-Zidek , tak to asi bude spolehlive, ne?
0 09.11.2009 12:19 Tommys – Kde sehnat, jsem z Trutnova, tanganické rybky šnekáči
Měl bych otázku na akvaristy s Královéhradeckého kraje, kde se dají v okolí Trutnova, Hradce a měst okolo sehnat buď Neolamprologus multifasciatus, nebo lamprologus ocelatus, případně lamprologus similis? Projel jsem akvaristiky co znám v Tu a tady nic není, v HK jsem navštívil Hornbach a famili centrum, ale tyto druhy tam nemají, jedině několik docela odrostlých ocelatu v Hornbachu ale ty vypadaly velmi bídně, a nemocně. Nejradši bych sehnal, multifasciatus, ale není to podmínkou. Scháním rybky co obývají prázdné ulity. Děkuji za inspiraci.
Starší reakce
myslím že jsou tak stejně velký a náročný boudou taky asi stejně, no budeš muset schánět někde tam co bydlíš
0 06.09.2009 22:35 Bexi z těchto dvou druhů bych raději zvolil ten menšší či mín náročnější
jo a ty jsi přesně na opačné straně republiky takže škoda

v Mostě je dělal jeden chovatel, pokud chceš podobný tak mám Neolamprologus similis
0 06.09.2009 21:43 Bexi nevíte kde by se tato ryba dala sehnat na jižní moravě?
Čichavec medový je běžně k sehnání v Globusu v Pardubicích v ZOO Panda
0 06.09.2009 08:27 kreten – Re: pard
Jak ve kterých není k dostání, znám jich dost kde tomu tak není. Obecně je to ale proto, že se blbě loví v nádrži plné ryb a pak - je to import ( i když je prý už u nás někdo rozmnožil) a ne každý importy bere.
Čichavec líbající je mnohem víc k dostání než Čichavec medový, toho jsem ještě ani nikde neviděl. A nevím proč, ale není Sekavec příčnopásý a Sekavec Thajský. Myslím tím normální akvaristiky.
0 06.09.2009 01:42 Hagar já kupovala ve Sklorexu před 2měsíci 4,určitě by je na požádání sehnali
0 05.09.2009 22:04 jurek – Re: nebozez
Přijeďte na výstavu do Rychnova,tam budou k mání

Jen jsem chtěl vědět, jestli to není nějaký dlouhodobý stav. Asi je to fakt jen náhoda...
Dík

Nevim přesně jestli jsem je viděl v mělníce ve vivarku ve čtvrtek nebo před 14 dny. Ale určitě je tam měli a jestli je nemají tak je jistě Tomáš Kučera sežene.
Vím asi to máš z ruky ale není problém si nechat ty ryby poslat.
Tomas Enderson
0 05.09.2009 12:32 kreten – Re: nebozez
Voják se stará, voják má. Obávám se, že to není stav setrvalý, ale náhodný. Líbaček je na trhu přehršel, ba i v Brně jde sehnat.
Tak ve čtvrtek přesně jsem si tam naposled volal a nic. Nemají je už nějaký čas a třeba v Třebíči v SuperZOO už asi měsíc. V akvaristice v Třebíči mi řekli, že už je shánějí fakt dlouho a nejsou...
A kdy si se ptal ve Sklorexu? Já si nejsem teda úplně jistej, ale myslim, že ve čtvrtek je tam měli...možná se ale mýlim...jinak v Trutnově s Super Zoo sem je viděl určitě, ale to máš asi trochu z ruky

Ahoj,
nevíte někdo, proč z obchodů vymizel čichavec líbající? Ptal jsem se všude možně od malých akvaristik až po Sklorex a nikde nejsou už delší dobu.
0 02.09.2009 22:38 Katik – Re: Bart
Mají ji také v Praze Libni - Dr. Holého. kolem 55 kč a mají je stále.
0 02.09.2009 22:31 Katy v Praze Libni, Dr. Holého. Maj je cca za 55 kč stále
Hezka cena, hlavne pro prodejce.

0 02.09.2009 22:06 Bart – Re: Alice111
Dík za typ, na Nuselské 108 je skutečně maj, 54kč za kus, ale dost malé jedince, ale po akvárku řádí

Starší reakce
0 29.08.2009 23:10 Hanyking – Re: rogosak
Tak když jsi je viděl ve sklorexu z čeho tedy vyvozuješ, že je neseženu?
Kde má sklorex obchod?
0 29.08.2009 22:59 rogosak borče ty neseženeš něco takového jsem viděl jen ve sklorexu a v praze ve faťe montaně.
0 29.08.2009 22:56 Hanyking – Re: GAGAL
V té Ostravě to je baramundi severní. To je jiná ryba.
Mají je v ZOO Ostrava. Moc krásné kousky...myslím ,že měli i odchov.Tak v ČR jsou

0 27.08.2009 22:22 hanyking – Re: JuraS
A chová ho někdo v česku?
0 27.08.2009 11:13 JuraS – Re: hanyking
Další možnost je Akvarium Macenauer Export-Import ryb. klidně ti dám kontakt na pána,který tam pracuje. Dovážejí běžně ryby z asie, jižní ameriky ...
Zkus Vivarium neb Sklorex.
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 53 54
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 86122x