Přihlásit se RYBICKY.NET »

Parmičky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Parmičky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kucatka
Do Tvého akvária bych to nepokoušel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kucatka – Soužití
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli se parmičky čtyřpruhé snesou s rájovci a betou...nerada bych aby mi je okousali :-D a s razborkami by neměl být problém pokud bude hejno alespoň 8 kusů parmiček??? razborek je 12 :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Macaman
podle této fotky skoro nic nepoznáš, nemáme věštící kouly, zkus udělat nějakou lepší
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Macaman – Parmička zlatý je podle mě příliš tlustá.
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěl bych se zeptat, mam parmičky a jedna parmička zlatá je oproti ostatním příliš tlustá. Nevíte jestli je to problém nebo jestli je to normální? Předem děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Anakyel Re: romant
Ano, mám hejno parmiček o 10kusech (jedná se o mechovky), ale přemýšlel jsem zvětšit hejno o ty "hong kong."
Proto jsem také kladl tu otázku :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Anakyel
U parmiček čtyřpruhých a jejich barevných kombinací je docela dobrý vědět, že je třeba v náležitě prostorném akváriu mít náležitou partu těchto. Prostě alespoň 100 litrů a alespoň 10 kousků, čímž se bude parta zabývat sama sebou a nebude mít roupy se poohlížet po ostatních obyvatelích a tyto svojí aktivitou i třeba otravovat a klidnější a zvláště dlouhoploutvější ryby klidně i oždibovat až okusovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Anakyel
Rybam je zbarveni suma fuk, klidne se Ti spolu budou (i bez Tveho chteni) trit ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anakyel – Parmička "mechová" + "hong kong"
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak je to se soužitím parmiček čtřpruhých - stejná ryba - jiná barevná mutace. Například "mechová" a albinitická forma "hong kong," snesou se spolu? Plavou v hejnu? Nejsou na sebe agresivní? Máte někdo doma pospolu? Předem díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vendy – Parmičky siamské
Ahoj mám 4 siamky asi 4 měsíce a začala jsem pozorovat, že se začaly honit a kousat. Myslíte, že je jich málo? Nevidím moc důvodů, proč by se měly takto obtěžovat...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sungy7 – Parmička olivová (Puntius semifasciolatus) přes léto (červen, červenec, srpen) venku?
Zdravím!

Před nedávnem jsem viděl fotky chovatelů, kteří mají v zahradním jezírku cichlidy, mečovky a měchýřovky. Tak mě napadlo, jestli by na léto nemohli jít i parmičky olivové. Mám jich 8, zlatá forma. Do jezírka je pouštět nechci (to už bych je nikdy nedostal ven), asi bych musel vytvořit nějakou sítěnou "klec"´nebo je dát do nějaké velké bedny (třeba 100l?) na stinné místo v zahradě. Jsou to subtropické rybky, tak by teoreticky mohli u nás v létě prospívat. Co myslíte?

Smeták

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: martin386
Tak ono to Tvoje akvo na ně moc prostorově není, takže těch naháněcích potyček bude jistě více.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386
Mohu se zeptat, teď jsem se díval a parmička čtyřpruhá je schovaná za filtrem, nevíte čím to může být? Ty ostatní normálně plavou, jen ta druhá čtyřpruhá je nahání. Něco s ní je ? Nebo jen odpočívá ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 10  - malyLibor Re: borman
Parmička čtyřpruhá je hejnová ryba, mělo by jich být nejméně 8ks. Jsou to velcí plavci, měli by mít akvárko alespoň 80x30, raději 100x40cm rozměr dna. Pavým očkům, když budou v hejnu, nic neudělají, malé pro ně budou vhodná potrava.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - borman
Neudélaji parmičky něco pavím očkam?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - borman
Mužu dat do44L akvarka 3 parmičky čtyřpruhe a 6 pavi oček?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - rudolf Re: kyo
No, asi hodně věřte. Já bych optimismus kolegyně lucie.aqua nesdílel, zvlášť jestli ta parmička žila dosud opravdu sama, bez jiných ryb v akváriu. Podle fotek jsou vaše sekavky i krunýřovci dost malí, tím hůř, ale bez ohledu na velikost k třenicím o prostor dna mezi sekavkami (krunýřovci zmizí někam jinam, tam to takový problém není) a tou parmičkou bude docházet. Leda by ta parmička byla hodně podražená...
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 4  - lucie.aqua Re: kyo
Já mám sice parmičku červenoploutvou, ale myslím, že to zas takový rozdíl není...A věřím, že to bude úplně v pohodě. Že by tvé maličké betty spíše ohrozily mřenky nádherné než tato parmička. Určitě jí u tebe bude jako v ráji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kyo – nova parmicka
Zdravim, ujmu se ted jedne parmicky cervenoocase, pohlavi nezname, ale pravdepodobne samec, 2 roky. ten clovek rusi chov a jinak by rybku splachnul. zila dlouho sama. bude v 300l akva, v prezentaci je videt osadka atd. nebude napadat ostatni rybky? velikostne ji ostatni zvladnou, ale mam tam ted male betty, ktere maji tak 2 cm, tak aby nedoslo k ujme :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS – Zatvrdnutí jiker
Mám dotaz: mám poslední 3 parmičky purpurové a všechno jsou to samice. Jedna se mi poslední dva-tři dny zdá divná. Má větší bříško a nad ním z boku červenou skvrnku. Podle mého laického pohledu se mi zdá, že by to mohlo být zatvrdnutím jiker. Má smysl ještě narychlo shánět samečky a pokud ano, je pochopitelné, že se s ní hned nevytřou a jak dlouho celý proces trvá. Prostě jak dlouho má ještě čas a šanci. Děkuji všem za odpověď a radu.
Edit: Jo, ještě chci dodat, že vůbec nejí a není aktivní.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie Re: andrea5467
Tady na tom webu mají pekně informace o tom, kde ty ryby žijí, a jak jim (podle nich) zařídit akvárium
www.seriouslyfish.com/…

PS - snad není nezákoné sem linkovat jiné stránky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrea5467 – Epalzeorhynchos bicolor
ahoj lidi mám úplně nové 576 litrové akvárium a hrozně se mi líbí parmičky červenoocasé.chtěla bych vědět jak zařídit akvárium, jakou teplotu bych měla udržovat při chovu těchto ryb? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Krupiiii
Škoda, že sis o parmičkách čtyřpruhých nepřečetl více. Jsou to velmi žravé rybky a ani dospělé krevetky před nimi nemají šanci. Kdybys nejdříve četl a potom kupoval, mohl jsi ušetřit život deseti zvířátek. A navíc toto vlákno je o SAE, parmičce černopruhé, což je opravdu zcela jiná ryba. Ta by ti krevetky nesežrala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
u mě jich terči spořádají tak 40 mesíčně, naštěstí je to plevel, který se neuvěřitelně rychle množí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krupiiii
tak mě krevetky nevyšli zas tak draho za 10ks 100kč tak to se dá přežít
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
drahé ale dobré, moji terčovci se po krevetkách můžou utlouct :-D
jo aha to sem nepochopil :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kmara Re: Krupiiii
Sid napsal: Drahé krmivo. :-O
Krupiiii napsal: jojo děkuju o to krmivo mi nejde...

Mám pocit, že si to nepochopil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L Re: Krupiiii
Sid to myslel tak, že si na nich parmičky pochutnaly ;-)
jojo děkuju o to krmivo mi nejde jen fakt nevim proč žádná nevydržela no,četl jsem o nich že dobře snáší převoz a i na vodu že nejsou moc náročný tak nevim čim to je
 Reagovat na tento příspěvek 2  - katterinecka Re: Krupiiii
parmičky čtyřprůhé a mechové jsou stejný druh, jen jiná barevná varieta, sžijí se dobře. Jen by jich podle mě už bylo na 54 litrové akvárko moc.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Silent Re: Krupiiii
Já už bych další parmičky nekupoval. Do 54 litrů je 10 parmiček čtyřpruhých dost. Musíš počítat i s jejich růstem a pokud se jim daří tak tyhle parmičky dorostou do pěkných bumbrlíčků. Co se parmiček a krevetek týče tak výstižně to napsal už Sid.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Sid Re: Krupiiii
Drahé krmivo. :-O
a ještě jedna otázka,chtěl bych si koupit ještě parmičky mechové,ale už jen třeba 5kusů ale když se mají chovat v hejnu aspoň 10ks tak jestli se zžijou s čtyřpruhýma a nebo by bylo lepší koupit taky 10ks mechových.
Pro rejpálky je mi jasný že 10kusů dalších parmiček už přidat nemohu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krupiiii – parmička čtyřpruhá + krevetky
Dobrý den,pořídíl jsem si hejníčko parmiček čtyřpruhých (10ks) a k nim jsem přidal 10 ale ani jedna krevetka nejspíš nepřežila.Mohli je parmičky sežrat?Nebo to mohlo bejt spíš např. vodou?
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: FalconG
Ano, ten smysl rampy jsi pochopil správně, voda se po akváriu tím použitím lépe pohybuje a stejnoměrněji míchá. To jestli je rampa umístěna nad hladinou(skrápí ji) či mírně pod ní(vytváří ty obloučky), je jedno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FalconG
dik , budu pozorovat a uvidime.Jinak proctal jsme forum ohledne rozstrikovacu , pokud dobre chapu tak slouzi k rozprostreni plochy cereni a ne tak velkymu proudeni v akvarim . BYli tam i zobrazeny strikajici nad hladinou do vody . Je v tom nejaky velky rozdil a v cem ?
dik
Pokud se rybky nebudou sdržovat u hladiny a jakoby lapat po vzduchu, tak je to s kyslíkem dobrý.
omlouvam se za delsi odezvu . takze okyslicovadlo vyndany . proud nasmerovam proti hladine . je hezky ze jak to cerpadlo vybruje tak se vytvareji na hladine vlny :-) a neni to jen stabilni proud vody . a ted jak poznam ze je to ok ? preci jenom dalsi rybicku bych nerad odesilal do vecnych lovist
Tak to je jiná písnička. To je velmi dobrý a účinný způsob filtrace. palec Nastav výtok vody, tak jak jsem psal, aby se čeřila a nech ten filtr dělat svoji práci. Ten se čistí tak 1-2x do roka, lehkým promačkáním té filtrační houby ve vodě z akva, prostě až bude voda o poznání pomaleji vytékat, při plným výkonu. Můžeš se taktéž mrknout do tohoto vlákna, stran roztřikovací rampy. rybicky.net/forum/13235
tak cca od kvetna
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: FalconG
No to by bylo o tom nefungujícím akváriu...Nikoliv, že by jej sežraly bakterie, ale, že nedochází k přeměně dusíků a ryby lapou po vzduchu...
Ježíš to je rychlík ten romant... smich
Tvoje akvárko nevidíme, tak je to lehce věštírna. Pokud se ryby udusí, tak správně předpokládáš, že mají méně kyslíku, ale daleko nebezpečnější jsou zvýšené koncentrace N látek a to je obvykle důsledek nefunkční biologické rovnováhy a to třeba že těch bakterií je ve filtru málo, aby stíhaly ty škodlivější N látky dusitany(NO2), přetvářet na méně škodlivé dusičnany (NO3).
Edit: Ten filtr tipuji na tzv. honič vody, nebo-li velký výkon, ale malá filtrační hmota, kde se ty bakterie mohou usídlit. Ještě otázka, ten filtr je tam jak dlouho, není nějak čerstvě vyměněný?
no oni cichavci i pandici neberou predpokladam z aqwa vzduch , ty ho berou seshora . takze parmicky meli vsechen pro sebe . Ale spis mne napadlo , asi kravina, jeslti vzduch nesezrali bakterie ve filtru....
FalconG napsal: no nevim cio je zda funguje ci nefunguje . Vse bylo ok nez ten atman po pul roce se zacal zanaset a prestal okyslicovat vodu . A tak prave byla u hladiny a lapala po vzduchu druha na dne . do te doby v pohode . Takze nevim co je v tem okamzik brano "nejlepe nefunguje" . Predpokladam ze pokud Vam prestane fungovat vzduchovani tak se uduseji take ...
Mně vzduchování nemůže přestat fungovat, protože bych rázem byl o žebrácké holi. Takže je třeba řešit...
Používat přivzdušňování u filtru obvykle není nutné, když je tento nastaven tak, aby vytékající voda z něho lehce čeřila hladinu. Když akvárium není nijak extrémně přerybněno, je normálně pečováno o dno a pravidelně měněna voda, je tam dostatek rostlin, tak to přivzdušňování netřeba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FalconG – LiborSprysl
no nevim cio je zda funguje ci nefunguje . Vse bylo ok nez ten atman po pul roce se zacal zanaset a prestal okyslicovat vodu . A tak prave byla u hladiny a lapala po vzduchu druha na dne . do te doby v pohode . Takze nevim co je v tem okamzik brano "nejlepe nefunguje" . Predpokladam ze pokud Vam prestane fungovat vzduchovani tak se uduseji take ...
FalconG napsal: Zdravim vsechny , mam prosbicku . V 52l akva jsem mel 2 parmicky kambodzske , kupovane jako siamske , a jedna umrela . A ted k me otazce . Mam k ni kupovat druhou parmicku aby ji nebylo smutno ? Samozrejme vim ze 52l je malo pro tuto rybicku . A nebo ji nechat samotnou ? SPolu s ni tam jsou pandici a cichavci . Jinak jest eotazecka k tehle rybicce , kdyz jsem prisel domu tak jedna byla na hladine a dychala vzduch . Ona muze spotrebovavat vzduch ? Drua byla na dne byla a udusena :-( Asi . A k tomu jeste otazecka proc k tomu doslo . Mam koupeny filtr atman a kdyz ho nastavim na pruchod aby nemeli ve vode virivku tak druhy den jen filtruje a nenasava vzduch ... Cim to ???
dik

Nevím zda je možné u ryb vystopovat něco jako smutek, ale když víte, že je pro tyto ryby 52 litrů málo, je odpověď celkem jasná. Proč ještě chcete podmínky v akváriu zhoršovat, to mi jasné není. Podle vašeho popisu nádrž nejlépe nefunguje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FalconG – parmicka kambodzsa
Zdravim vsechny , mam prosbicku . V 52l akva jsem mel 2 parmicky kambodzske , kupovane jako siamske , a jedna umrela . A ted k me otazce . Mam k ni kupovat druhou parmicku aby ji nebylo smutno ? Samozrejme vim ze 52l je malo pro tuto rybicku . A nebo ji nechat samotnou ? SPolu s ni tam jsou pandici a cichavci . Jinak jest eotazecka k tehle rybicce , kdyz jsem prisel domu tak jedna byla na hladine a dychala vzduch . Ona muze spotrebovavat vzduch ? Drua byla na dne byla a udusena :-( Asi . A k tomu jeste otazecka proc k tomu doslo . Mam koupeny filtr atman a kdyz ho nastavim na pruchod aby nemeli ve vode virivku tak druhy den jen filtruje a nenasava vzduch ... Cim to ???
dik

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Martex42 Re: Teja
Ano, je to tak jak píše Rudolf.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13027-parmicky--chov?od=201