Parmičky - chov
Právě, že jsem nic v poslední době neměnila. Ze začátku byly naprosto v pohodě a pak z ničeho nic se jejich chování změnilo. Přemýšlím o výměně vody, ale bojím se, aby se to ještě nezhoršilo. Fakt nevím co s tím. Chybí mi to jejich předvádění..............
Tohle dělají ze stresu nebo se necítí dobře ve svém prostředí. Neměnila si něco ve svém akva v poslední době? Já je měl bledé po vypuštění a za pár dní krásně ztmavly.
Ahoj všem. Mám 10 Parmiček čtyřpruhých a už dlouhou dobu mají vybledlé (asi tedy stres-podle fora)pruhy. Stále jsou schovaný u dna v rohu. Vyplují jen při krmení - tam se chovají ,,normálně,,. A když zhasne aq tak taky vyplují ven. Vůbec nevím, co dělám špatně. Ostatní ryby jsou v pohodě. A na začátku se parmičky chovaly skvěle, to bylo pokoukáníčko, úplné divadlo. Díky za jakoukoliv radu. Mě už napadá jenom vyměnit kompletně celou vodu.
Starší reakce
Starší reakce
Zrovna je někdo nabízí v inzerátech
- edit asi Ty
.
Má někdo info nebo nejlépe chová někdo tyto rybky?
Parmička Schwanenfeldova
Starší reakce
Sklo si (nějak) vyčistí každej ťuňťa
... tady se řešila řasa na rostlinách.
Krunýřovce jednopruhé tam mám ale zelenou štětičkovou řasu asi moc nemusí či co
Počtu ryb přizpůsobuji údržbu akva
a rybiček je víc, to nepopírám
Jj, ty dvě kardinálky a parmičky jsem chtěla dát pryč ale nějak se mi je nepodařilo darovat
SAE tedy nebudou, budu rozumná... zelenou štětičkovou řasu tam mám, nic strašného to není ale prostě to chci mít dokonalé
Parmička SAE nejenže vyroste, ale roste poměrně rychle a AQ by ti přerostla za pár měsíců. Pokud chceš menšího řasožravce podobného vzhledu, který dorůstá méně pak bych ti doporučil
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy. A doporučení Václava k tomu.
0 17.09.2008 19:24 Usine – Re: pavliina
Nic proti, v prvním případě bych zredukoval osazenstvo tvého akva. Krásné akvárium plné ryb, bez řas nevydrží dlouho.
0 17.09.2008 18:16 Page – Re: pavliina
Myslim že v takovém akva dorostou jen do patřičné velikosti odpovídající akva
. Já bych tam 2 šoupnul, je to výborný řaso žrout. Nznám lepšího
Tak, dávat si je tam jen nachvilku než povyrostou, to se mi moc nechce
koho pak budu přemlouvat, aby si je vzal
Nebo ještě možnost, pořídit si větší nádrž
Nedavno jsem nekde cetl, ze 400l je na ni malo... myslim, ze to rikal Horac.
Opravdu dorůstá větší velikosti, já bych ji tam ale dal a až vyroste tak ji někomu věnoval
Ahoj, přemýšlela jsem na tím, že bych zkusila parmičku čenopruhou na zelenou štětičkovou řasu
(krunýřovům moc nejede) ALE nevím jestli je to dobrý nápad pořizovat jí do 60 litrů. Narazila jsem tu na nádrže, kde jí třeba v padesátkách mají. Opravdu doroste do 15 cm? Nebo doroste podle velikosti nádrže? Předem dík za názory
0 15.09.2008 20:02 Vašek – parmička nádherná
Ahoj,
moje čerstvá zkušenost - zabydluji akvárium a nechal jsem se ukecat na parmičky. Zvolil jsem tedy ty "nejmírumilovnější". A protože tam mám na zabydlení pávčata, vzali jsme ještě jednoho moc pěkného samečka. Ten dopadl! Všech šest se na něho vrhlo a skoro ho uštípali dříve, než jsme je stačili vrátit. Shodli jsme se s majitelem na tom, že byly zvyklé o samotě, bez dalších ryb. Snad proto ta agresivita?
Starší reakce
...A nebo neni to zpusobeno prerybnenim meho akvaria, malym prostorem...
Tohle je velký problém...
0 10.06.2008 17:37 RahoeG ...jo a ted sem si vsiml ze ma nejak nacervenaly zabry....nevi nekdo co je to za nemoc? Prosim pomozte
0 09.06.2008 19:42 RahoeG – Parmicka Cervenoocasa
Mam dotaz.....chovam ve svem (bohuzel jen 60 l ) akvariu jednu parmicku cervenoocasou...nevim jestli samce ci samici ale to je jedno. Zajima me jen zda nekdo z Vas akvaristu nevi co muze byt pricinou zmeny v chovani ryby...byvala cila, dominantni, mrstna, rychla a mela velkou chut do vseho co jsem do akva hodil....jenze v posledni dobe je takova malatna, pomalu se pohybujici, cervena barva na hrbetni ploutvi je cim dal vic vybledla a nejak uz ani nema chut do jidla...V akvariu neni skoro vubec zadny proud, nemuze to byt tim? A nebo neni to zpusobeno prerybnenim meho akvaria, malym prostorem, nebo snad nemoc....ostatni rybky se chovaji uplne normalne....udrzbu akvaria provadim kazdy tyden, tj...odsani kalu, castecna vymena atd....voda ma teplotu 25 stupnu, dusicnany 0. Mate-li nekdo zkusenost anebo dokonce vite "JAK NA TO" budu rad za prispevek...diky
Starší reakce
Myslím, že ti zůstane rozlousknout dilema, vyměnit ryby nebo rostliny. Některé rostliny jim prostě chutnají a hotovo. Sám jsem takhle dojel asi 5x. Nakonec vždy ustoupily rostliny rybám.
0 11.05.2008 19:02 DoctorT – Re: Eva_R
Kopřivu vyzkoušim, ale obávám se, že zbytečně, s kolegou Fantastou máme zřejmě parmičky z jednoho "vrhu"
jelikož já těm mým již od jejich útlého věku podstrojuji kde co, ale ty rostlinky jsou asi zakleté, jelikož jen a jen do nich se pustí.
Ale jinak to jsou ty nejživější a nejakčnější rybky
Jenže moje parmičky striktně odmítají nabízenou jakoukoli náhradu a to včetně salátu, kopřiv i okurky. Asi jsou extrémně zmlsané.
Našim moc chutná spařená kopřiva
Sušené krmení je jen sušené a nenahradí potřebu čerstvé stravy. Já parmičkám dávám na přilepšenou kus okurky nebo mražený špenát.
0 10.05.2008 21:26 pcword JÁ DÁVÁM KAŽDÝ DEN 2 LUPENY SALÁTU ZELENÉHO.......A RÁŃO JSOU JEN TVRDÉ STONKY.....JINAČ JE LUPEN CELÝ PRIČ...MOŽNÁ POMÁHAJÍ I ANCISTRUS
0 10.05.2008 11:56 DoctorT – Re: fantasta
Zkusím na rostlinky pověsit miniaturní cedulky s nápisem, ZÁKAZ OKUSOVÁNÍ
a uvidim...
0 10.05.2008 11:16 DoctorT – Jak zabránit parmičkám v okusování rostlin.
Ahojsa všichni,
nemáte někdo nějaký tip? Mám hejníčko 8ks Parmiček zlatých ve společenské nádrži 70l a mršky mi okusují snad všechny rostlinky, krom tuholistých echinodorusů a anubiasu ( mam egerii, valisnerii, morypholium,a mnoho dalších.
Nakoupil jsem rostlinné krmení - vločky i tablety všemožných výrobců a nepomáhá to, když jim hodim salát, nechají jej být a věnují se rostlinkám, už nevím co dělat, ale pryč se mi je nechce dávat, jsou to jinak super ryby.
Díky za rady a tipy.
Starší reakce
Problémem akvaristik je, že ne všude mají optimální podmínky pro ryby a ty pak vinnou stresu ztrácí zbarvení. Někdy i prodávají mladé kusy u kterých se zbarvení ještě plně neprojevilo. Takže se neboj, dříve či později se hezky vybarví, pokud jim poskytneš velmi dobré podmínky, tak se odmění úžasnými barvami
0 07.04.2008 19:57 dado Stara nebude ale toto sa stalo okolo obeda a teraz je normalne sfarbena no neviem ale možno to je preto že ju nahanaju vseci samci,díky
0 07.04.2008 19:34 Dušan2 To že je hlavou dolů je normální, tyto parmy tak odpočívají, mě to dělaly všechny když sem je měl. Tu barvu nevím.
0 07.04.2008 15:38 dado – Mrenka Machova (Štvorpruha)
Ahoj,neviete prečo je taka bleda?a prečo plava dole hlavou?uz sa mi to viac krat stalo a vždy to su samičky,poradte
Starší reakce
0 25.03.2008 17:14 karelxh Já si 5 kousků pořídil cca před měsícem. Z počátku byl takové "mdlé". Po 14dnech se nádherně vybarvili do oranžova a jsou pořád krásně barevné.
0 25.03.2008 10:49 Pujinka – Parmička nádherná - zbarvení
Chtěla bych si pořídit tyto Parmičky...závojovou formu.
Jen by mě zajímalo zda se rybky vybarví?
Jsem dneska ráno si je vyhlédla a všechny mi přišly zbarvené jak samice.
Holčina mi toho moc neřekla, jen že se časem mají vybarvit..ale neříkala to zrovna dvakrát přesvědčivě.
Tak nevím
Starší reakce
0 02.03.2008 19:45 Onďa [32] Moje SAE jsou k ostatním rybám vcelku přátelské, mám 3- dvě větší a jednu trochu menší, momentálně je mám ve 200l s terčovcema, neonkama, blackmollama a kropenáčema(prezentaci chystám) a jsou v pohodě, akorát někdy po krmení se ty 2 větší točí kolem sebe, až jim ten černej proužek úplně vybledne, pak toho nechaj a za chvíli se jim ten černej pruh zas vrátí
Ta menší si jich nevšímá, ale jinak s nimi plave ve skupince. Když byly ještě v 80l, tak ze všech ryb měly respekt akorát z ancistruse, teď ve 200l se drží dál jen od terčovců, teda mimo dobu krmení, to je jim to jedno.
U mě je to úplně jinak. Mám 2 SAE, tablet ani jiného krmiva si téměř nevsímají. Jenom luxujou.
Přesně jak u nás. Jediná rybka, ze které mají zatím respekt je ancík.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9808x