Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Parmičky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Parmičky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2009 09:06 R Muž Silent [5949]
Do jak velké nádrže sis těch 14 parmiček pořídil? Ani jedna v tvém profilu nemá dostatečný objem na takovýto počet velmi vitálních ryb a přidávat tam ještě něco by nebylo dobré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2009 01:59 Andreas81
Platy by asi nevydrželi vitalitu parmiček ...viďte ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2009 01:17 Andreas81 – PARMIČKY ČTYŘPRUHÉ A CO K NIM? :)
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat .... koupil jsem si Parmičku čtyřpruhou .... nádherná rybička .... živá celý den ... pořád plave a o vše se zajímá ... ale ... chtělo by to ještě něco :) Mám tam sice ještě Ancitruse samce a samici ... už docela velké. zbytek pavích oček ....ale opravdu zbytek .... jelikož se o většinu malých očiek ... přemnožených postaraly parmičky a ještě satinkého Pancéřníčka zlatopásého .... kdyby měl někdo samičku a hezké akva, tak raději daruji , ať si taky užije s nějakou samičkou. Už je docela velký ...asi tak 5cm :) Takže kdyby někdo k němu měl nevěstu .... řekněte ;-)
Tak ale co k těm parmičkám ..... asi nic , co má lákavé ploutvičky .... :) CO BY JSTE MI PORADILI ? :-( MÁM JICH 14 .. TAKŽE JSOU V POHO A NEDĚLAJÍ NEPLECHU :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2009 02:23 Tokalon – Re: Romy
jaj...nevšim sem si datumu :-D :-D ...nemají to dávat mezi první 3 jako nejdiskutovanější témata... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2009 01:09 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Tokalon
Reagovat na devět měsíců staré vlákno...to je docela síla... palec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2009 00:19 Tokalon
moje parmičky mají taky takto (ne až tak moc) vypouklé břicho (ne všechny) a ostatní jsou "normální" jako vždy...podle mě a podle morfologických znaků je to úplně normální stav samičky jsou robustnější než samečci...a hlavně v období dospívání se jim začne zvětšovat břicho...jestli máš takovou jen jednu parmičku tak je docela možné že máš jen jednu samičku :-) ...zkus ji dát do vytíračky spolu s nějakým samcem a uvidíš jestli se vytře :-) , když jo tak budeš mít o pár parmiček víc :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2009 23:36 Žena Rebbie [71] – Re: wayn
Proč ten nepoměr? No jak je ta prodavačka lovila, tak sem měla za to že tam je víc samiček a né jediná... byly to všechny co tam byly... prostě sem vzala zbytek parmiček no a byla to chyba.. Můžu zajít do nějaký akvaristiky a dokoupit samičky, jenže nemam v akvaristiky důvěru, bojim se nemocí :-( a další burza bude až v srpnu... a neni vůbec jistý že tam parmičky budou zas mít... Ale zkusim ten fígl se dvěma síťkama, to zní dobře, díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2009 23:32 Muž wayn [79] – Re: Rebbie
U parmiček duhových lze pohlaví rozeznat poměrně snadno, proč tedy ten nepoměr?
Na divoké ryby v hustě zarostlé nádrži se mi osvědčily dvě síťky. Jedna malá, kterou se dostanu všude a kterou vyženu rybu z nepřístupného místa. A druhou velkou (25x15cm) číhám někde kde je volněji a když se tam ryba objeví, přitisknu ji ke sklu (síťku, ne rybu). Rostliny někdy trochu pocuchám, ale není to žádné plundrování.
Jestli ji opravdu moc pronásledují, tak ji tam raději nedávej. Zkus se poptat, zda by někdo nevyměnil, nebo je prodej a kup samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2009 21:04 Žena Rebbie [71] – Parmička duhová - nepoměr samci x samice
Zdravím, koupila sem na burze 6 parmiček duhovejch a ono ejhle, je to pět samců na jedinou samičku.. Tu štvanici sem ustála jen dva dny, pak samička putovala do Rebbíčkária (40 litrů).. První den byla zalezlá a asi odpočívala, teď už si tam plave, ale je mi jí drobet líto, že tam je sama od svého druhu a řekla bych, že je plná jiker.. I řekla sem si, přelovim jí tam jednoho samečka! Jo, ale vylovit ho v těch 150ti litrech je velkej oříšek :-( Myslíte že ji mam vrátit k tej smečce samečků do velkýho akva? Nebo jí nechat v malym samotnou? Nebo zplundrovat to nově založený akvo a prostě vylovit samečka kytky nekytky???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 14:47 Muž deathfoe [58] – Re: teabe
Těch 20 minut jsi asi četl ve spojitosti s tabletama pro ryby dna u nich se uvádí i 30 minut nebo i více, ale normální ryby stačí krmit tak jak píšeš, většinou si to každý sám vychytá, kdy, kolik a jak často krmit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 14:46 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: Aqaterorist
Nazdárek, myslím, že krmení časem vychytáš jistě sám, prozačátek stačí vždycky něco málo mezi dva prsty, třeba 1 - 3 dávky, jinak pokud tam máš parmičky zlaté, tak ty se přinejhorším přikrmí na kytkách, teda aspoň to ty moje dělaly, docela často jsem našel některou kytku v akva úplně celou ohlodanou, ty moje byly pěkně divoké a hyperaktivní :-D Musely emigrovat a od té doby je klid X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 14:43 Muž teabe [4] - Živorodky – Re: Aqaterorist
Krmit 2x denně takové množství,aby to stačily do pár minut sníst. Někde jsem četl 20 minut,ale to je podle mě kravina.Svým rybám dám špetku ráno,špetku večer a stačí jim to. Občas si kousnou i do nějaký řasy. Hlavně černopruhá parmička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 14:36 Aqaterorist
Dekuji za odpovedi a jeste byh se rad zeptaj jak casto a jakou davkou krmit . . . aby nestradali, ale abych zaroven treba nekrmil moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 18:41 R Muž Silent [5949] – Re: Aqaterorist
Pokud tam už nejsou jiné ryby a pokud je kvalitní filtrace a pravidelná údržba je to celkem v pořádku. Nejlepší bude si něco o těch rybách přečíst třeba tady v atlase. Je tam popsané i vhodné krmení. rybicky.net/atlasryb/parmicka_zlata rybicky.net/atlasryb/parmicka_cernopruha rybicky.net/atlasryb/parmicka_purpurova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 18:39 Muž teabe [4] - Živorodky – Re: Aqaterorist
Nemáš jich vůbec moc,spíš bych je ještě dokoupil,ať udělají hezký hejno. ;-) Krmit je můžeš jak vločkama, tak nepohrdnou určitě zelenou stravou. Salát,kopřiva,okurka i do mrkve se mi pouští. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 18:34 Aqaterorist – Parmička zlatá, černopruhá a purpurová
Ahoj,
mám aqárium 240 l, čistý objem je asi 200 l. Aqa je bohatě zarostlé a 4 měsíce od založení. Mám v aqa 8 parmiček zlatých, 8 purpurových a 6 černopruhých. Není to na takové akvárium moc? Dále bych se chtěl zeptat, jakým krmivem tyto druhy rybiček krmit. Byl bych moc vděčen za radu.
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 19:50 Bohhy – Re: beowulfx
To je prave ono, dalo by se rict, ze podminky mame celkem podobne, ostatni rybky roustou u me jak z vody, kytky taky (nestiham je vyhazovat), nepouzivam zadnou chemii, krmim vsim moznym, filtrace vody je pravidelne udrzovana. Prave kvuli rasam sem si je koupil, od ty doby zadny rasy skoro nejsou, ale rybky nerostou. A jelikoz misha ma hodne podobne podminky jako ja, i kytky nam jdou stejny a stejne bujne, tak proste nechapu kde muze byt chyba...... :-O Ji proste vyrostli paradne a me ani o kousicek.
A napodobne konecne reakce hodna profesionala, ne jen pomlouvani a kritizovani palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:46 misha35 – Re: beowulfx
děkuju ti, si jeden z mála kterej pochopil můj dotaz:-) přesně takle to bylo myšlený a ne tak že tady budou lidi řešit jesti mam gavůnka nebo ne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:45 Muž Yirka [9126] – Re: Bohhy
Když to je těžké poradit pokud ty skutečnosti nejsou zcela popravdě a transparentně posány.
Ale jestli jste přesvědčeni, že jste učinili nějaký nový objev proti mínění hobbystů i profesionálů, dejte to na papír, určitě se rádi poučíme. Ono to není jenom o množství,ale také o velikosti nádrže a společně chovaných druzích a mnoha dalších aspektech.
A v akvaristice nutno vždy dodat že, "Když dva dělají totéž, nemusí to být totéž". ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 19:43 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: Bohhy
Stejmě je to zajímavé, jak je možné, že vůbec ryby nemohou za rok co jsou v akva, ani trochu vyrůst, to co tady již zaznělo byla jen jedna z variant či doporučení jiných uživatelů, samozřejmě může být za tím vším i něco jiného, kyždý Ti tady jen napíše své zkušenosti či doporučení povětšinou podložené vlastními zkušenostmi, třeb Tvé parmičky trpí něčím extra, co mnoho lidí nezná, nebo třeba taky podmínky ve Tvém akva byly o dost horší pro život ryb než u misha, může to být ovlivněno mnoha faktory, vlastně vším co se akva týče, tvrdost, ph, osvětlení, krmivo, možnost přísunu řas či různorodé stravy, je to podobné jak s kytkami tatáž identická kytka v jednou akva neroste a v jiném zase po přesazení se ji daří jako znovuzrozené, vše je to o podmínkách, je i třeba rozdíl, když máš v akva jen jeden druh ryb a těmto přizpůsobíš celé akva tak jak je to nejlepší, nebo společenské akva, kdy ryby v něm mají různé pořadavky, např. s nětším počtem přízemních ryb typu panceřníčci, ancitrusi, nebo i parmičky siamensisky, musíš často přikrmovat něcím na dno nebo spirulinou, parmičky siamensis bez této stravy taky třeba moc neporostou a pokud ji v akva taky moc nemáš, může to být ale i úplně něcím jiným X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:38 Bohhy – Re: Yirka
Tady slo jen o to zjistit, proc nevyrostli u me a u ni jo. A taky sme si chteli zjistit, jestli na to ma vliv mnozstvi rybek s kteryma zijou a jak koukam, tak ne, i kdyz se tady tvrdi, ze jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 19:31 Muž Yirka [9126] – Re: Bohhy
Já jsem reagoval na to co bylo napsáno. Jestliže mlžíte, rybky si prohazujete, tak já vám je v nádržích určitě počítat nebudu. ;-)
Reagoval jsem na to co bylo napsáno u ní i u tebe. Pokud ti ostatní ryby rostly(?) mohl být horší vrh, pokud ne hledej chyby u sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:25 Bohhy – Re: Imii
Podivej se do seznamu ryb u me a u mishy a poznas X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:22 Žena Imii [45] – Re: Bohhy
Když je to akvárium tvoje a vypsal jsi ryby co tam máš ... na fotce je kousek gavůnka ... dozvím se jestli plave u tebe nebo u ní ? Zatím jsem se to nedozvěděla ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:19 Bohhy – Re: Yirka
Nene, rybky takhle zakrnely ve 120ce s nekolika kolegy, U mishy vyrostli na 10 cm v 70ce s (podle vas) velkou spoustou ryb..... Takze presun probehl z velkeho vybehu do maleho vybehu za ucelem vyrust, protoze u me se toho asi nedockaj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:15 Muž Yirka [9126] – Re: Bohhy
Když už jsou ty ryby jednou podražené tak jim přesun do větší nádrže nemusí k dalšímu růstu pomoci. V menší nádrži vyrostly tak jak vyrostly, dospěly a finito.
Ale celkově to máš napsáno trochu zmateně, takže si ani nejsem jistý zda odpovídám na to cos vlastně napsal. (Zvlášť když v jedné větě píšeš o samečcích, v druhé asi o samičkách či rybách.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 19:07 Bohhy
Taaaaaak a ted se ukazte:

Reknu vam pravdu. Ty parmicky co ma misha 35 nejsou jeji. V jejim akvarku v tomhle slozeni rybek vyrostly uz dve na velikost zhruba 9-10 cm takze pekny mackove oproti temhle. Tyhle sem si koupil ja a mam je ve 120ce spolecne s nekolika neonkamy, dva pary cichavcu, ctyri torakaty, ctyri panciky a dva anciky. Za rok se ani o trosku nezvetsily, tak sem je dal mishe aby mi je skusila vykrmit ona. Tak to sem zvedavej co kdo dela teda spatne. Ji vyrostli v 70ce s hroumadou rybicek a vy tvrdite, ze se nemuze divit, ze nevyrostli, ale oni ji vyrostli. A u me ve 120ce s mensim mnozstvi rybek nevyrostli ani o chlup???????? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2009 23:42 tytor – neroste.....
Musím dát souhlas všem komentářům. Hlavně ty krunýřovce velkoploutvé - já měl jednoho gibicepse ve 240 litrech a dával jsem ho pryč. Ty tam máš 3 :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 14:37 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy
Tak tak, tyto parmičky jsou schopny dorůst i 15 cm, běžně však v přiměřených akva rostou kolem těch 10-12 cm, u Tebe to může být způsobeno zvýšeným počtem ryby, které dorůstají větších velikosti 10 a více, představ si že by sis tam těch parmiček dala tak 10, myslíš, že by Ti v tvých podmínkách každá z nich vyrostla těch 10-12 cm, jedna až dvě možná zbytek by dříve pošel než by ti takto dorostly, nebo by při nejmenším zakrněly, začala se jim různě kroutit páteř z důvodu stísněných prostor a pocitu přerybnění atd. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2009 14:30 Muž Yirka [9126] – Re: misha35
Ke kolegům již kritizovaným záležitostem přidám, že tebou zvolené složení rybek je nepříliš šťastné a vhodné a že ani nemají z čeho růst.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2009 14:19 Muž . : Hunter : . [17]
chudinky ani sa im nedivim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 14:10 Muž teabe [4] - Živorodky – Re: misha35
Čím větší akvárium,tím větší ryby. :-) Přizpůsobujou se asi tvojí nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2009 14:00 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: misha35
No a čemu se divíš v takové bramboračce,ryby máš na 400 l. hmm
,,já si myslim že se vyrůstají podle toho v jak velké nádrži jsou........" Nejsou to tvoje slova???
Jestli chceš mít bonsaje,jsi na správné cestě... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2009 13:42 misha35 – parmička černopruhá neroste
Fotka k příspěvku ahoj, asi před rokem jsem si koupila dvě parmičky černopruhé a dnes už jsou krásně velké (okolo 10 cm), pár měsíců nato jsem si koupila další dvě, ale těm se nějak nechce vyrůst. Jsou stejné jako když jsem je kupovala. Zajímalo by mě, čím to může být..díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2009 12:40 0
Tento druh je stále při chuti , potřebují víc krmit rozmanitou stravou - i drobnou rostlinnou a jemnou řasou , a pak běžně rostliny neničí. Je to můj osobní poznatek z chovu těchto ryb. A jsou jedny z nejvhodnějších pro letní umístění do venkovních prosluněných nádrží , buď samostatně nebo , třeba s tetrami kosočtverečnými , dánii pruhovanými i zlatými , kardinálkami čínskými , krunýřovci a různými mečovkami (výběr ryb je širší).

Jakékoli ryby musí být před vypuštěním do zahradních 'kamplů' - tůní naprosto zdravé , bez parazitů a nezchoulostivělé chovem v příliš teplé vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2009 20:14 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: Rasto
Souhlasím s tím, že jsou to ryby nezmaři, krásné a čilé, proto jsem si je taky pořídil, akorát ty kytky, rvalo mi to srdce ale rybky už odcestovaly z mého akva pryč sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 18:34 Muž Killer [133] - Sumci – Re: beowulfx
mojhe parmičky nádherné dostávaj jen sušenou stravu a rostliny neožíraj pokud to neni zrovna kytka, která neroste, ale spíš se rozkládá..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 18:28 Rasto – Re: ezechiel
V popise pisu,ze mam ich mat 10,ale mne stacia 3. Prezili krupicku na rozdiel od ostatnych rybiek, znicili invaziu kotuliek, no proste je to nezmar. Teraz sa premnozili riasy,tak im nedal tyzden zrat a nech pozeru riasy... Zatial im to ide. Riasa sa nejak rychlo nerozmnozuje uz len ostava na starych listoch. Neco podobne jak ancistrus. Ten prezije aj keby padali do vody tehly:-D Pokus sa pridat rastliny a urobit im perfektne podmienky(svetlo, ziviny, CO2)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 17:37 Muž ezechiel [70] - Rostliny
Potvrzuju negativní zkušenost s parmičkami, taky jsem s tím nic nenadělal... Někdo by to mohl doplnit do atlasu - třeba já, ale až bude čas... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 17:37 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Mi taky škubou kytky :-D a květina se vždy stihne zregenerovat. Krmím vločkami, mraženými nítěnkami a granule pro cichlidy(zelené) po těch granulích úplně šílí. Tak je zbožnují
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 14:23 Žena Anče [7]
víc kytek a z jemnějších ty rychle rostoucí, jak povyrostou už to nebude tak hrozné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 20:41 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy
To jsem si moh myslet, škoda, že jen o tomto nepíše u jejích popisu žáden katalog. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 08:11 Muž Březka [10]
Myslím že s tím asi nic moc nenaděláš. Já jsem to vyřešil rostlinama který jim odolaj jako anubalis, a silnější kryptokoryny. zkoušel jsem růžkatce ale ten vzal za svý. Jinak bych asi posílil výživu kytkám at jim mají sílu odolávat. Tyhle ryby se asi jen tak nezmění. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 07:04 R Muž Silent [5949] – Re: beowulfx
Moc tě nepotěším. Moje parmičky nádherné se rozhodly taky pro přírodní zelenou stravu a neodnaučil jsem je tomu žádným fíglem. Zkoušel jsem živá krmiva, mražená krmiva, umělá krmiva nic nezabralo. Když to na ně přijde tak zdevastují jakoukoli, hlavně jemnolistou, rostlinu i do jednoho dne. A úplně je jim fuk co mě to pak stojí. :-| Hlavní je, že je to nepopadá až tak často.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2009 20:09 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: Yirka
No nevím, jestli by to bylo zrovna tímto, co se mražené potravy týče tak tu jim dávám taky dost a různorodou, dokonce i živou jako patentky poslední dobou docela měly, pak i sušenou mix, atd., už ubažuji, že se jich zbavím, úplně mě to dovádí k šílenství, když vidím ty mršky jak to tam občas škubou rozzureny :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 19:22 Muž Yirka [9126] – Re: beowulfx
Já bych na to šel obráceně. Přidal bych na mražené, či granulované potravě. Nemyslím, že zrovna rostlinná by měla být jejich nejoblíbenější a že ji berou z důvodu nedostatku jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2009 19:14 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Kytky a parmička nádherná, problém !
Zdravím všechny, brouzdal jsem po fóru a nikde jsem to tu nenalezl, mám menší problémek s Parmičkama Nádhernýma, neustále mi oškubujou a ožírají kytky, jasné první co kdo navrhne zvýšit příděl rostlinné potravy meno intenzitu, ale to dělám, krím je vším možným zeleným, tabletky, okurky, special rostlinnou atd. docela často, min. 1x za den až dva. Jsou jako kombajny na zčádlo, plavou jako splašené, žerou vše co jim padne před hubu a nikdy nemají dost?Jaké mate s nima zkušenosti vy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2009 12:28 R Muž Silent [5949] – Re: Leze
Světlem to nebude určitě. Spíše bych to typoval na souhru více faktorů. Za prvé to bude stres z přenosu ryb a následně z jiného prostředí, a taky změna kvality vody. Nevím jaké jsou hodnoty v tvé nádrži, ale asi jiné pH a možná hladina dusitanů. Pokud je vyšší, tak to pro nové ryby představuje riziko. Staré osazenstvo při tom může být v relativním klidu, tam se hladina NO2 zvyšovala postupně a ryby se částečně adaptovaly, ale pro nové je to šok. Zkus změřit dusitany a případně zjednej nápravu a mělo by se to stabilizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2009 12:04 Leze – Zarivka
Zarivka je Sun Glo 15W. Kdyby v ní moh bejt problém hned dneska tam prdnu nějakou jinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2009 11:15 Muž AngkorBeer [0] - Parmičky
A co je ta za zářivku? aqva glo?Ja je mel taky v 30cm hloubce a delali me tohle a ted je mám ve 40 a jsou v poho...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9752x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13027-parmicky--chov?od=401