Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zařizování nového akvária a výběr techniky

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Zařizování nového akvária a výběr techniky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 19:57 Atacus Re: Mislow
Jasně. Díky. Šlo mi hlavně o nějaký tmavý. Černý nebo tmavě hnědý. Přiznám se, že i já se musím dívat na cenu, takže pokud ten Nutriplant zařídí stejnou práci jako např. Tetra, tak nevidím důvod ji nekoupit. Profi soil u nás seženu asi jednodušeji jak Flexi, ale zase si to tu všichni chválí. A právě proto jsem z toho všeho tak zmatený. Něco je napsané v knížkách (přijde mi to dost zjednodušené) a spoustu jsem toho četl tady, takže vlastně po dvou měsících studování informací vůbec nevím, co koupit a jestli to k něčemu bude...no prostě hrůza :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 19:48 Muž Mislow [304] Re: Atacus
Osobne nemam s temito znackami zadnou zkusenost. Kdyz jsem vybiral zivny substrat pod pisek/sterk, tak jsem se ridil hlavne cenou. :-D A na vrch si myslim je vcelku jedno jestli pouzijes flexi obklady, ci treba obyc pisek (lepe bez vapniku) nebo treba bazaltovy sterk. Spis si myslim jde o zrnitost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 19:29 Atacus Re: Mislow
Děkuji za rady. Takže bys to udělal tak, jak jsem to popsal? A je jednou jestli to bude Tetra nebo Nutriplant? Zeptám se hloupě, ale je v tom kromě ceny velký rozdíl?
Kdysi jsem to akvárko se setem měl zařízené, ale to světlo mi přišlo úplně na nic. Svítilo to jen v prostředku. Je tam úsporná zářivka. Na prd. Říkám si, že by ty ledky mohly být lepší. Chtěl jsem k tomu koupit ztmívač. Myslíte, že to nebude fungovat? Že i ta úsporka udělá stejnou práci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 19:21 Muž Mislow [304] Re: Atacus
Ahoj, ja bych tomu prevodu u te led lampy ve srovnani se zarivkou moc neveril. Lumeny tam neuvadeji a vetsinou to zas takova palba nebyva. Nicmene i tak je to slusne. Jestli se rozhodnes pro syceni, to uz je jen na tobe, jde to i bez toho, ale samo se sycenim se ti rozsiri vyber rostlinek a urcite jim to pomuze. Navic by to bylo i lepsi kvuli rasam, kdyz uz budes mit osvetleni trochu lepsi. Pokud se rozhodnes pro flexi obklady ci obyc. pisek, tak neni spatne to podhodit vrstvickou zivneho substratu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 18:56 Atacus Re: NHKG
Takže když dám jenom Profi soil nebo flexiobklady a pak nějaké hnojivo do toho, tak to rostlinkám bude stačit? Na burčák jsem se taky díval. Právě pro to jsem se chtěl zeptat tady, co mě vyjde lépe. Ta Tetra mi přišla uživatelsky přívětivější, ale k burčáku můžu nakoupit věci samostatně.
Díky za info k rybám. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.11.2015 18:47 RAP Re: Atacus
Krunýřovce a parmičky vynech, na případnou řasu můžeš do tohoto objemu použít otíky a krevety např. rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska .
Ramirézky bych nedoporučoval, obávám se kvality ryb v obchodech.
- pár bojovnic
- 8 - 10ks rasborek
- 4ks otíků
- krevety
Dával bych postupně v opačném pořadí než jsem napsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 18:46 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Atacus
1) OK, ale asi nejde stmívat a vypadá silně. Stmívaní se hodí při případném boji s řasou.
2) Rostliny porostou skoro v čemkoliv, ale do rostlinného bych dal buď pálený jíl (Liapor a teramol), nebo jemný písek. Dával bych jen jeden druh dna a do něj trochu hnojiva (pomůže růstu rostlin ze začátku). Spočítej si objem dna (výška minimálně 5cm) a pak se dopočítáš kolik litrů potřebuješ. Na kila to už nějak převedeš.
3) Nestačilo by do začátku CO2 z "burčáku"? Zarostlé akvárium jde mít i bez něj, ale některé druhy rostlin bez CO2 moc nerostou.
4) Ta kombinace ryb určitě ne. Pokud chceš rostlinné akvárium, tak potřeuješ minimum ryb, jinak neudržíš rovnováhu. A na Cichlidku ramirezovu zapomeň, není to ryba pro začátečníky a ani nemáš pro ni vhodné akvárium. Pro Krunýrovce sp. a Parmičku černopruhou je to akvárium malé. Krunýrovec ti navíc může sežrat všechny rostliny. Pancéřníčci jsou hejnové ryby, potřebuješ minimálně 6 kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 17:30 R Muž afc1886 [14714]
Tak světlo závisí na tom,jaké tam budou rostlinky,co2 bych zatím neřešil .Razbora i pancéřníček jsou hejnové rybky parmička černopruhá by si zasloužila větší akva je to plavec.Jinak tady je hodně zkušených kteří určitě poradí víc ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2015 17:18 Atacus – Založení nového AQ 54l
Dobrý den,
jsem začátečník a rád bych si založil AQ. Už nějaký ten týden projíždím zdejší stránky. Z nich, z literatury a dalších stránek se snažím vyčíst co nejvíc. Ovšem příval informací mě zahltil natolik, že si najednou nejsem jistý ničím, proto bych Vás rád požádal o radu. Určitě tu někde budou odpovědi na mé otázky (a dopředu se omlouvám za spamování), ale nejsem schopen pročíst celé forum. Z důvodu místa v bytě jsem zatím zvolil AQ 60*30*30 54l. Mám set od Aquael, do kterého ale dokoupím jiné věci než v něm jsou. Set jsem kdysi dostal, proto volím tuto variantu (mám jej již doma). Rád bych nějakou rozumnou volbu mezi cenou a kvalitou.
K mým dotazům:
- 1) set je vybaven krytem s rádoby spořivou zářivkou, která je ovšem jen uprostřed krytu. Nemyslím si, že by to bylo nejlepší řešení a proto jsem se rozhodl ji nahradit LED světlem (konkrétně: www.vyprodeje24.cz/…) - je to vhodná volba?

- 2) ze spousty informací jsem se ztratil ve výběru dna. Původně jsem zvažoval Nutriplat 5l nebo TetraPlant Complete Substrate 5kg. Na to poté buď Flexiobklady nebo Rataj PROFI SOIL. - je to správná volba? Co byste mi doporučili a bude mi 5kg/l stačit jako podklad a na to 10 kg(?) Flexiobkladů resp. 8l Profi soilu? popř. něco úplně jiného? Je nutné doplnit dno nějakými tabletami s hnojivy, když použiji substrát?

- 3) kompletně se ztrácím v problematice CO2. Je pro mne jako začátečníka do nově založeného akvária nutné hned od prvního dne řešit hnojení pomocí CO2? Mým záměrem je mít vkusně zarostlé akvárium větším množstvím rostlin. Pro začátek jsem si říkal, že bych pořídil Tetra CO2 Optimat. - doporučili byste něco jiného? Jaké jiné vhodné hnojivo pořídit do začátku?

- 4) do akvária jsem si zatím vyhlédl tyto rybičky - Bojovnice pestrá (pár), Cichlidka Ramirezova (pár), Razbora klínoskvrnná (cca 5 kusů), Krunýrovec sp. (pár), Pancéřníček (3 kusy), Parmička černopruhá (2 kusy). Vhodné by asi bylo vybrat si buď pancéřníčky nebo Parmičky? - je tento výběr možný? Nebude AQ přerybněno? Snažil jsem se vybrat ryby tak, aby se spolu daly chovat (v očích začátečníka), ale samozřejmě jsem je vybral hlavně podle toho, jak se mi (a drahé polovičce) líbí.

Děkuji za Vaši pomoc a trpělivost. Ještě jednou se omlouvám za opakování dotazů, ale rád bych nějakou ucelenou odpověď v jednou vláknu. Ještě jednou díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 08:32 R Muž romant [27987] Re: michalcod
To je odvislý od znečišťovatelů a poznáš to tak, že se výkon sníží více než o polovinu oproti čistý kostce. Já dělám první údržbu kostky v běžně zarybněných nádržích cca po půl roce, ale jak píšu je to závislý na znečišťovatelích.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 08:29 Muž michalcod [13] Re: romant
A za jak dlouho po rozjetí akva mám kostku proprat v akva vodě?
Bud tam max. šnek nic víc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 07:38 R Muž romant [27987] Re: michalcod
Nevadí, bude to fungovat jak má a můžeš to klidně udělat i tak, že tu kostku po nasypání substrátu do něj zahrábneš, což budeš muset po čištění udělat stejně a nebo tu kostku lehce přikrátíš na požadovanou dýlku, prostě možností je více. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 07:19 Muž michalcod [13]
Když budu zakládat mé další akva, mohu dát doufám nejdříve biokostku s čerpadlem na holé sklo na dno a po té obsypat kř.pískem(černým) 2-4-mm až do požadované výšky.Takže to bude s určité části "pod zemí" nevadí to???Bude fungovat tak jak má?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 14:39 cednicek
Dobré odpoledne, prosím o radu, mám v plánu si pořídit větší akvárium, začínala jsem s 54 l. Teď si ci pořídit 240 litrů, je to komplet - www.sklorex-akvarium.cz/…
Máme lepší zkušenosti se zakoupením kompletu nebo jednotlivě?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.04.2012 19:52 R Muž Silent [5949] Re: Roketka
Kvalitní komplety jsou od firmy MP tam, až na obligátní problém s poddimenzovaným osvětlením, je i velmi dobré technické vybavení. Nicméně i akvarijní komplety od jiných firem mohou být životaschopné jen je třeba technickému vybavení uzpůsobit osázení a osídlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2012 19:39 Žena Roketka [9] - Labyrintky – 100 litrů
Ahoj, prosím o radu. Mamka si chce koupit 100 litrové akva, tak jsem jí slíbila, že jí pomůžu s nákupem a založením, když už jsem své začátky prodělala :c) Chci se jen zeptat, vím, že komplety jsou na nic, ale dívám se na nějaké komplety od Atmana, je to stejné?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2012 18:42 Killfishman Re: Cosmogagy
Aha.. tak nechám len druh. A s tou Egeriou sa už nebude dať nič robiť,pretože v akva už je. :-D Ale skôr sa bojím že chcípne. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2012 18:38 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Killfishman
osobně bych akvárko nechal asi jednodruhové :-)
A ani egerií si nejsem uplně jistý, když se má dobře tak roste jak splašená, furt bys ji jen zastřihoval a pral se s ní :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2012 17:29 Killfishman
Ďakujem
Osádku by mali tvriť 3x Aphyosemion australe a spomínané rastliny. Myslíte že by bolo možné tam ešte dať takých 4 Pseudepiplatys annulatus? Alebo nejakú inú rybku vhodnú ku kaprozúbkam? Inak k rastlinám ešte pridám Egeria Dansa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2012 14:13 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Killfishman
15W na dejme tomu 20 litrů vody určitě bude všem tebou vybraným rostlinkám stačit.. možná bych vynechal Pistie, ty přece jen umí zabrat velkou plochu - viděl jsem rostliny i nějakých 10cm v průměru, a navíc se hodně rychle množí - pořád bys to vyhazoval abys neměl celou hladinu pokrytou pistiema..

s tím COčkem ti poradit neumím - jedině to můžeš vyzkoušet.. změř si obsah CO2 ve vodě, a pokud bude málo tak rozjeď ten biokvas.. no a pokud ti to Biokvas zase zvýší nad únosné normy, budeš muset vymyslet nějakou jinou alternativu :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2012 13:38 Killfishman – Nové akvárium 25l
Dobrý den.
Mám založené jedno akvárko (25 litrové) Zatiaľ to je len "troska" chcel by som z toho urobiť niečo lepšie a krajšie a potrebujem pomoc. Momentálne je v akvárku pár Gubiek (Samec,Samica + pár malých)
2x Ampulária
3x Trio aphyosemion Australe

A prejdem k otázkam.

1. Aké rastliny? Objednal som osvetlenie Hailea 15w. Aké rastliny by ste mi doporučili? Rozmýšľal som nad:
Hydrocotyle leucocephala
Anubias barteri var. nana
Cladophora aegagrophila
Microsorium pteropus
Pistia stratioes
Riccia fluitans
Čo myslíte? Stačí rastlinám také osvetlenie? A aké rastliny ba ste ubrali alebo pridali?

2. Mám CO2 bio kvas. (JBL ProFlora bio80 eco)
Na obale píšu od 30 do 80 litrov. Moje akvárko má 25l takže neviem či môžem použiť toto CO2. Neotrávi rybky? Prosím napíšte váš názor.

A aby nedošlo k nedorozumeniu Samec a samička gubiek pôjdu už denska alebo zajtra preč a tak isto aj Ampulárie. A keď malé vyrastú poslúžia ako potrava pre iné rybky.

Ďakujem vám za všetky námety,postrehy a odpovede. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 11:34 Muž Rounce [30]
ted už jenom stačí vybrat rostliny a mám hotovo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 11:26 Muž r0b1nh0 [4] Re: Cosmogagy
Díky moc za radu, tohle se mi vážně zamlouvá a jdu do toho. Teď zase potřebuju vymyslet to kryci sklo nějak. Přemýšlel jsem o liště a dvou sklech. A ty by se daly posouvat(každá by měla jakokdyby svou kolejnici). Měl bych velký prostor jak na čištění tak na krmení. Jen nevím, zda nebude problém v tom, že se mi ta krycí skla budou moc špinit a já je nebudu mít jak vyndat a očistit zespod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 16:26 Muž cossie [10] Re: Rounce
já mám podobnou skladbu a vše je ok, myslím že to není nic čím by sis zadělal na problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 16:19 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: r0b1nh0
podle mně máš vybraných moc druhů ryb... vyber si jeden z těch dvou druhů teter, dej jich tam 10 kusů a k nim přidej jednoho samce a dvě nebo tři samice Mollyn.. Molly ale jen v jedné barvě, je to hezčí když jsou v akvu stejné, než směska..
A podle mně si vyber spíš nějaké Platy, když už chceš živorodky, jsou do takhle velkého akva vhodnější než Molly.

K osvětlení - mrkni na tohle - www.emat.cz/…
a nebo varianta se dvěma trubicema: www.emat.cz/…

přiděláš si k tomu kabel do zásuvky a svítíš za pár kaček. Nevýhoda je že se to nedá dát do uzavřeného krytu. Já mám variantu tohoto světla 2x36W na 252L akvárkem, a mám ji přivrtanou ke stojánku z dřevěných hranolků. Další varianta by byla to nad akvo zavěsit. Krycí sklo je v případě použití tohoto světla samozřejmostí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 16:02 Muž r0b1nh0 [4]
Dobrý den, jako úplný začátečník bych chtěl poradit se zakladáním nového akvária. Už témeř týden pojíždím internet plný rad a postupně se dostávám dál a dál. Mám akvárium 60x30x30, vzduchovací motorek a molitanový filtr k tomu, topítko dokoupím, až uvidím, jestli se mi tam bude držet stálá a dostatečná teplota. Rybičky tam plánuji Black a Gold molly, Tetry krvavé a nádherné. Největší problém mám teď s osvětlením. Myslím si, že nejlepší si bude na tohle akvárium vyrobit vlastní kryt. Četl jsem už mnoho návodů a všude ta výroba vyjde okolo tisíce korun. Na bbelektro.cz jsem našel levné předřadníky i zářivky, tak nevím, zda to tam mohu koupit ale hlavně nevím, jaká je nejlepší kombinace aby to osvětlení bylo dostatečné pro mé akvárium a bohužel i nejlevnější.

Děkuji všem za rady a poznatky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 11:37 Muž Rounce [30]
jo topítko bude taky tady by stačili tak 4 bojovnice 1 samec 3 samičky ne ? k tomu hejno neonek červených a pancéřníčky drobný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 11:08 Muž cossie [10] Re: Rounce
Bojovnice jsou good. Oproti jiným rybám ale počítej s vyšší náročností na teplotu vody. Takže učitě nezapomeň pořídit topítko, pokud ho nemáš. Myslím, že 50W by ti na tenhle objem, který tu udáváš mělo stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 10:49 Muž Rounce [30]
Zdravím chystám si zařídit akva o rozměrech 60 × 30 × 35 a vrtá mě hlavou co do teho nasadit jestli Bojovnice nebo Čichavce medovýho a zakrslýho jednyho z teho.
Techniku mám z části vybranou

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.12.2011 13:10 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: mirlun
Osobně bych volil spíše Skaláry. K terčovcům jsem zatím kladný vztah nenavázal. Živorodky bych do 230 litrů dal také. Určitě se budou rozmnožovat a poter může posloužit jakoplnohodnotná a hlavně přirozená potrava skalár, ve kterých se díky tomu probudí lovecký půd, a tak budou v lepší kondici ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 11:05 Muž mirlun [48] - Rostliny – větší akva, hodně rostlin, slabší údržba...
zdravím, budu rušit tři malá akvária a osádku ryb chci přesunout do jednoho 230 litrů velkého akvária(výška skla 50cm).
mám dotaz, jestli má smysl dávat do společné nádrže: parmička siamská(5ks), hejno neonek(zatím menší),ancistrusy a živorodky endlerovy, několik obyč živorodek a několik parmiček pětipruhých(asi po nemocech). navíc bych rád doplnil akva 2ks nebo 4ks dominantních ryb jako skalára amazonská nebo terčovec, ale terčovec asi nebude vhodná volba. akvárium bude mít hodně rostlin, vnitřní filtr, máloúdržbové.
bude lepší rozdat endlerky a obyč živorodky(třeba i na krmení)?
bude rozumější netrápit terčovce a zvolit odolnou klasiku, nebo máte jiný nápad?
děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 10:10 jirkamrvik – zařizování
1 akvárium má 54l rozměry 60x30x30 a mám v něm black molly mečovky paví očka parmičky čtyřpruhé
2 akvárium má 20l roměry 48x20x20 a mám v něm mlďata pavích oček a mečovek už je mám od porodu 3 měsíce
3 akvárium má 40l rozměry 54x30x30 a mm v něm sumečka albína
4 akvrárium má necelích 100 litrů rozměry 50x48x45
zatím do něj ještě kupuji rybičky ( mám v něm neonky paví očka parmičky uvažuji že si do něj koupím spíš nějaké dravce
5 akvárium má necelích 40l rozměry 50x30x30 a zatím si ho zařizuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 17:22 Žena petulinakk [2016] Re: jirkamrvik
jak velká máš svoje předchozí akvária a co v nich máš za rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2011 16:56 HaDaS Re: jirkamrvik
Tak to jsem zvědavý, kdo ti na takovouto otázku odpoví mimo mně.
Moje odpověď bude prozaická. Takové, jaké se tam hodí a "nepožerou" se mezi sebou. Upřednostnil bych takové, které se ti libí. Malé. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 16:41 jirkamrvik – zařizování
čaute lidi poteboval bych poradit ... zařizuji si moje už páté akvárium a nevím co tam mám dát za rybičky ( akvárium rozměry 50x30x30 necelích 40 litrů ) děkuji za odpověď X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 10:46 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Tommy
Na co profi CO2 set k tlamovcům hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 10:42 Muž Stenly [44] – Re: Tommy
Filtr bych dal asi externí... značek je hodně a cenově se taky liší, to si chce projít podle potřeby nebo kouknout do jiných nádrží. Světlo je to samé... buď v krytu nebo rampu. www.aquario.pl/… www.aquario.pl/… to jsou odkazy na světelné rampy a techniku CO2. Ceny jsou dost slušný, ale musíš vědět co chceš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 10:38 R Muž romant [27987] – Re: Tommy
Podívej se do sekce nádrže a zadej si tam výběr Tanganika Malawi a daný objem a uvidíš jak mají akvária řešeny ostatní a třeba se tam i inspiruj. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 10:24 Tommy – 240 l akvárium a jeho příslušenství
Ahoj,

s akvaristikou již nějaké zkušenosti mám, a díky větším finančním možnostem jsem se rozhodl, že akvaristiku posunu u sebe doma o kousek dále. Mám vyhlédnuté akvárium o objemu 240 litrů, kde bych chtěl chovat tlamovce. Můžete se mi doporučit vhodný filtr a opravdu kvalitní systém osvětlení pro tohle akvárium? Popřípadě i nějaký profi CO2 set. V předchozím akvárium jsem měl spíše menší láhve na jedno použití a především pozitivní výsledky.

Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 11:05 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Sid
začátečníkovi->adekvátní-jednoduché,správné. :-)
už bych to moc nerozváděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 08:57 Muž Sid [6638] - Rostliny
...začátečníkovi je dobré nastavit jednoduché podmínky...
Začátečníkovi je dobré nastavit především správné podmínky! :-)
Pak má akva šanci fungovat dobře i úplnému začátečníkovi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 08:48 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Sid
vy jako odborník víte, co máte vychytat, aby akva šlapalo bez problému. zatímco začátečníkovi je dobré nastavit jednoduché podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 08:28 Marri – Re: Bodlak
Myslím, že ti tu bude každý radit něco jiného... ;-) Jinak k tomu mému osvětlení je potřeba krycí sklo a nebo ho lze taky zavěsit nad akva.
Dvě zářivky jsou důležité podle toho, jaké rostliny v něm chceš pěstovat, mám i 54l s krytem s jednou 15w a tam mi rostou jen méně náročné rostliny (valisnerie, anubiasy, kryptokoryny), s 30w už se dají dělat ,,lepší věci´´... navíc u toho osvětlení, co jsem ti posílala odkaz, lze jednu zářivku vypnout... a taky je mnohem levnější než ten plastový ,,dekl´´ a krycí sklo stojí pár kaček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 00:01 Muž Sakul [13] - Cichlidy – Re: Bodlak
Kdyby to bylo na mě, tak bych volil 40cm. Rosšíří vám to možnosti ve výběru rybí osádky a rostlin sice né zázračně ale trochu. A osvětlení s dvouma zářivkami tím získáte 0,42W/l
Což u je dostačující pro náročnější rostliny, z jednou zářivkou by se vám příliš vytahovaly za světlem. Jináč řas bych se rozhodně nebál i kdyby přišla nějaká invaze neni to nic na škodu, každý si tim prošel. Jináč vše poctnaté již zde zaznělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 23:50 Muž Bodlak [21] – Re: Sakul
dik :-) ted uz jen vazne prosim o radu co si nakonec vybrat!!!jsou dve zarivky opravdu tak dulezite? co se mi vice vyplati? a co ta vyska akvaria? 30cm nebo 40 cm? ma to pak vliv i na rybicky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 23:29 Muž Sakul [13] - Cichlidy – Re: Bodlak
Zde jsem našel ten samí o pár peněz levnější ;-) www.chovatel-eshop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 23:05 Muž Sid [6638] - Rostliny – Re: mirlun
...fungl novému (nezajetému) akva velké osvtělení škodí-kalamita řas...
Co myslíte tím "velkým osvětlením"?! 2x 15W na 60-70 lt akva je tak akorát.
V sobotu jsem zakládal akva 40x20x20cm. Svítím 12h/den 2x 8W T5 + 1x 18W DZ. Mám se připravit na kalamitu řas? :-)
...taky doporučuji ... nepoužívat zbytečně jemné dno...
A co myslíte tím "zbytečně jemným dnem"?!
V té posledně založené nádržce mám písek o zrnitosti cca 1mm, pod ním vrstvu výživného substrátu. Na co si mám dát pozor? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 22:02 Muž Bodlak [21]
je to stale velmi zamotane... a tak zkusim jeste neco www.akva-exo.cz/… 2 zarivky a hold bych koupil akvarko 60x35X40 ... co vy na to je toto reseni? zda se mi to totiz dosti drahe tak to vemte v uvahu...nevychazi to pak na stejno 1 zarivka a vyska 30cm a tady 2zarivky a vyska 40cm? vazne uz nevim...vyrabi se i 60x35x30(35) ? a co ten filter?a to dno? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 21:58 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Bodlak
odkud jste? kde je pro Vás výhodné nakoupit...atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 20:28 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Re: Bodlak
Tak tyhle dva jsou zrovna s jednou zářivkou. Zadejte si na www.zbozi.cz do vyhledávání MP Aquapro a ono se Vám něco objeví...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [14] 15

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 20378x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12405?od=651