Nu, tak to zkusím vysvětlit po lopate z ekonomického hlediska(pro Lucku také) , proč jsem ji doporučila, aby se zde ještě raději preptala (je tu hodně akvaristu, kteří mají se světlama jistě zkušenosti)
Pakliže si to nekupuje na půl roku, není lepší ještě chviličku počkat (rostlin tam zivori pár už nějakou dobu) přihodit korunku ke korunce a koupit lepší?
Protože pak zjistí, že ji také nestačí a akorát vyhodi pár stovek z okna a je tam, kde byla do teď. Když se jí tohle podaří prodat za slušnou cenu, tak nikdy ne za kterou ho pořídila a nebo druhá možnost, bude muset prikupovat ještě jedno a v závěru ji to vyjde dvojnásobne dráž
A ještě bude mít nádrž ovesenou jak Vánoční stromecek
V tomhle hledím i na to aby to nebylo jen tonouci se stébla chyta a naprosto zbytečné. V závěru neusetri a bude ji to stát ještě více
A to nemluvím o tom, že pokud by to tak bylo, tak ji přijde půlka kytek pryč i ty méně náročné a jak víme, to také není zadarmo
Ještě jedna varianta, že se jí tam rozjede hnědá rasa, kterou nedostatkem světla (protože prostě na to dno nesahne) nezlikviduje, nádrž bude ve špatném stavu a kytky budou opět a zas zivorit a ještě bojovat s rasou...
Přiklad:
Když si půjdeš koupit auto, take nevemes první na které natrefis jen protože je strašně levné, byť Ti za rok klekne motor a nebo zjistíš, že to skoro nejede a je pro tvé pozadavky naprosto nedostacujici. Taky si raději pockas a eventuálne nějakou tisícovku přihodís, aby vydrželo a sloužilo co nejdéle a nejlépe
Neuvazlive to udělá člověk, který vlastně neví co s penězma
Právě proto, že chce ušetřit, tak toho nedosahne tím, že bude spořit na úkor výkonu produktu, který je pro výšku sloupce vody podle mě nedostacujici a pak bude mít sice nejlevnější, ale pro její potřebu nedostacujici [šit]
Ale uvidíme jak se k tomu vyjádří zbytek ještě ráno
A jak píšeš chichiros by byl rozhodně lepší, ten už by se mi pro Lucku zamlouval více, ale čekala jsem co jí kdo navrhne
Pokud se sejde více lidí, že stačí, pak se předem omlouvám, sklapnu paty a beru zpět
(akvaristika není levná záležitost z mých koníčku ta nejdrazsi
)