Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 17:38 JoKa – Agasizzi x Kakadu
Zdravím, pustil jsem se do cichlidek. Mám chovnou skupinu Agasízek a Kakaďáků. Každý má své akva samozřejmě. Když se ale vyselektovali, tak mi zůstal plonkový samec agasi a dva plonkoví samci kakadu. Samozřejmě jsem je odlovil jinam.
Zajímá mě ale, jak to bude s agresivitou mezi sebou. Mohou zůstat ti tři plonkový samci spolu? Chci si je nechat jako zálohu, kdyby cokoli. Budou se drtit? Podotýkám, že v té nádrži, kde budou, nejsou samice, takže nemají komu imponovat a před kým machrovat... Co myslíte??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 17:35 R Muž romant [28001] Re: Misa
První obyvatelé budou šneci a to hned při zařízení a další, tedy řekněme hejnko ne dříve než za 3 týdny od založení, mezi tím můžeš normálně měnit vodu a akvo sem, tam zakrmit špetkou sušenýho krmení. Před i po přidání rybek rozhodně měnit vodu a ryba dávat v týdenních rozestupech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:52 Misa
Tak díky za doporučení, už se těším na zařizování, zatím jsem oslovila výrobce akvárií s nabídkou na 60 x 30 x 30 cm nebo 70 x 30 x 30 cm akvária s víkem a LED osvětlením, potom se pustím do akvarijních rostlin dle doporučení z Horácových stránek, abychom měli pro rybičky funkční akvárium nejlépe tak týden v provozu.

Jen bych se ráda ještě zeptala, v jakém rozestupu je dobré rybičky přidávat? Četla jsem, že první týden 2 zkušební rybičky, než se vytvoří a zmizí zákal, a potom přidávat postupně další druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:40 R Muž romant [28001] Re: Misa
Těch neonek rozhodně dvojnásobek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:32 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Misa
To bude OK, jsou to hodně malé ryby. A na řasy toho šneka. Ale samozřejmě slušný filtr a pravidelná výměna vody jsou i tak nutností.
Filtr: Kostka molitanu + čerpadlo
Údržba: Výměna 30% vody týdně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:24 Misa
Takže můžu klidně dát, aby nebylo přerybkováno tuto kombinaci?:

10 ks neonek modrých
6 ks panceřníčků drobných
6 ks živorodek Wingeových

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:19 R Muž romant [28001] Re: Misa
Neonek je celá řada a do tvého objemu budou nejvhodnější rybicky.net/atlasryb/neonka_modra v kombinaci s pancéřníčky to bude dobrá volba. Ty oka mlžeš taky volit, řekněme minimalističtější variantu v podobě rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 16:15 Misa

Kolega to napsal velmi správně, já jenom doplním, že ancák není rybička která čistí, spíš naopak, více toho vykálí než sežere a do akvária tvých parametrů bych nedával ani jednoho. Dal bych partičku 7 kousků rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy a na dno pancéřníčky, to dno nesmí být ostré, kulaté kamínky štěrku, třeba 7 kousků rybicky.net/atlasryb/pancernicek_drobny .
Edit: Ty neonky modrý.

Právě, že kvůli dceři bych chtěla ty paví očka - 7 ks, abychom měli barevné rybičky.
Takže k nim bude lépe doplnit ty panceřníčky nebo neonky? Nějak jsem tu poznámku neonek nepochopila. Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 15:28 Misa
Díky za radu, zkusím raději ty neonky, paví očka a šneka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2016 15:24 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Misa
Nic co žere řasy, ryby žrát nebude. Moc malých řasožravých ryb není. Zajímaví jsou otíci (rod Otocinclus), ale ti jsou dost choulostiví a nevhodní pro začátečníky. Takže nejlepší by byl pro tebe na řasy asi šnek Neritina zebra.
Ty přemnožené paví očka ze začátku řešit nemusíš, budeš mít radost z mladých rybek. Možná je budou likvidovat i ty neonky. Když koupíš 10ks neonky modré (vyrostou menší) a nebudeš mít ty ancitrusy, tak to přerybněné nebude.
rybicky.net/atlasryb/neonka_modra
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 15:18 Misa
A jaké ryby přidat k těm pavím očkům, aby žhraly i řasy a mladé rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2016 15:14 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Misa
Na ancitrusy je to malé a oni nic nečistí. Právě naopak, dovedou akvárium hodně zaneřádit. Navíc většinou nežerou řasy a občas žerou rostliny.
Paví očka se ti časem přemnoží, chtělo by to něco, co bude mladé požírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2016 15:01 Misa
Chci si pořídit akvárium 60 cm x 30 cm x 30 cm o tloušťce 6 mm, 70 % dna osázet rostlinami a rybičky:

6 ks paví očka
3 ks ancistrus na čištění akvárka od řas, ...

Je možné přidat ještě pár neonek? Četla jsem, že minimálně 10 ks nebo už by bylo přerybněno?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.03.2016 22:51 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: Faire42
Ak bude normálne veľké akva, tak by to mohlo byť, ale osobne som tie ryby nemal, avšak s podobnými druhmi problém nebýva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2016 21:37 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčka
Zdravím, mohu dát spolu do nádrže razbory ranongské a jednoho samce beťáka?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2016 20:35 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Fogy51
Pro Prísavník veľkoplutvý je to akvárium malé. Rajovci dlhoplutví se tam absolutně nehodí.
Cichlidky se k té sestavě nehodí žádné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 20:30 Fogy51
Ahojte chcel by som sa spýtať ohľadom cichlidiek v mojom akváriu (180l)

moje rybičky: 6x Ballon molly
3x Skalár amazonský
3x Pancierniček panda
1x Prísavník veľkoplutvý
2x Prísavník obyčajný+ 2x ich potomkovia
pár Rajovcov dlhoplutvých

Mohli by tieto rybky byť s cichlidkami? A ak áno poraďte prosím vás, aké cichlidky by boli vhodné.
Ak by nemohli byť spolu. Prosím vás poraďte mi nejaký iný druh rybičiek, ktoré by sa sem hodili. Preferujem pomalé a väčšie rybičky.

Ďakujem za odpoveď :-) palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2016 12:37 Harshik – Dvě měděnky
Zdarec,
Mám hejno měděnek v nově založeném akvárku. Jedna z nich má od výroby jen jedno oko. Mám je pár dní a pozoruju že na ni cíleně útočí. Jen měděnky ostatní tetry si ji nevšímají. Může to být tím že je slabší kousek? A jak to řešit? Díky :( Dělá mi to starost :/

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.01.2016 11:38 Muž liborass [174] Re: scorpio163
parmičky mechové a čtyřpruhé budou držet hejno, ale bude to takové "špinavé" hejno...
Mám stejně zkušenosti jako NHKG, parmičky jsou v hejnu moc pěkné, ale na klidné čichavce to není to pravé ořechové... ale je to tvá volba a tvé akva....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 11:11 scorpio163 Re: NHKG
To už radši čichavce modrý, ti se mi líbí více. Z obchodu kupovat nebudu, právě jsem i vybíral tyto ryby, jelikož mám kontakt na chovatele, který je chová doma a vyváží mimo ČR, tak snad budou kvalitnější :-) Dále mám ještě možnost nakoupit ryby ve Sklorexu v Brně, kde je mají velmi kvalitní, takže nejsem tak úplně omezen jen na určité typy. Stále nevím... Abych se přiznal (nic proti tobě :-) ), stále nemám pádný argument do toho nejít... Ale pokud něco vymyslíš, asi mě nebude těžký přesvědčit o změně :-)

PS: Jen tak pro zajímavost - když jsou p. mechová a čtyřpruhá jen jinak zbarvené, tvořily by i tak "jedno hejno", nebo by byly rozdělené? Neuvažuju o tom, jen mě to zajímá (u neonek vím, že ano) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 10:34 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: scorpio163
P. mechová je jen jinak zbarvená čtyřpruhá.
Kvalita č zakrslých v obchodech bývá mizerná. Nechceš radši perleťové? Pár větších ryb bude podle mě se tam hodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 10:25 scorpio163
Legioix: Jak bys upravil ty počty?
NHKG: Už jsem měl dříve 120l, potom 500l ajvárium, teď se k tomu po 2 letech zase vracím, takže nějaké zkušenosti už mám :-) Kdysi jsem měl hejno parmiček čtyřpruhých, které si všímaly většinou sebe a když si s někým hráli, tak jen s menšími - na čichavce si netroufli, respektive troufli, ale bylo to bez odezvy, tak je po čase nechali na pokoji. Je mezi těmito druhy nějaký velký rozdíl?
Myslel jsem původně, že dám asi 250 akva, takže u toho zůstanu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2016 07:46 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: scorpio163
Já bych ty parmičky mechové s čichavci nekombinoval. Svou aktivitou budou čichavce otravovat a ti budou plaší a furt zalezlí. Navíc č. zakrslí nejsou vhodní pro začátečníky. pH neřeš. Kromě náročných ryb a ryb afrických jezer všechny zvládají pH kolem 7.
Ancitrus ožírá kvítka. Místo něj třeba nějakou rineloricarii.

Já bych ale dal jen Asijské nebo jen jihoamerické ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 07:28 Muž Legioix [574] Re: scorpio163
Po pravdě řečeno jako minimum bych považoval na ten výpis tak 160l akvárium 100x40x40.
Máš tam moc druhů hejnových ryb. Trochu bych ty počty změnil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 23:07 scorpio163 Složení akvárka
Ahoj, budu si zakládat akvárko a jdu na to tak trošku z "druhé strany". Chtěl bych tyto rybičky, co jsem koukal, tak mají podobnou velikost, teplotu vody i pH.

8x Parmička mechová
10x Neonka obecná
10x Neonka zlatá
3x Čichavec zakrslý
5x Pancéřníček panda
6x Razbora klínoskvrnná

Mohou být takto, nebo musím na nějaké zapomenout, popřípadě nějaké zajímavé doplnit?

A další otázka - vzhledem k počtům, jakou MINIMÁLNÍ velikost akvária si MUSÍM pořídit. Jde mi opravdu jen o tu minimální velikost. Ve výsledku pořídím pravděpodobně (nevím jaké bude minimální) akvárium o hodně větší (místa je dost), ale zajímá mě právě ta minimální velikost :-)
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2016 21:27 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: mathejos
Mečovky bych vypustil, ancíky nahradil otocinclusema a místo parmiček třeba tetry krvavé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 21:07 mathejos
Ahojte,
Potreboval by som poradit ohladom zlozenia 125l akvaria.
Chcel by som tam dat:
4x ancistrus
20x neonka
3x mecovka mexicka
15x parmicka mechova

Pripadne by ste to mohli vylepsit aj o nejake ryby, co sa budu drzat vo vrchnej casti akva.

Dakujem!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 17:36 R Muž romant [28001] Re: afc1886
Tak na 200 litrů to chce těch pancéřníčků pěknou, řekněme 20 člennou partu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 17:34 R Muž afc1886 [15571] Re: romant
Jo to mám,je to 240 litrů,ale ancistruse mám jenom jednoho,kterého mám už dlouho a zdá se mi,že pandy jsou nějak schované.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 17:30 R Muž romant [28001] Re: afc1886
V pohodě, ale ne v menším akváriu než 100 litrů.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 17:25 R Muž afc1886 [15571]
Chci se zeptat,co říkáte na soužití ancistruse sp. s pancéřníčky panda.Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.01.2016 18:12 R Muž romant [28001] Re: Jan Matula
Podívej se na nároky jednotlivých ryb zde v atlase na kartách jednotlivých živočichů a bude ti jasný, že jak jsi to postavil, te nepůjde realizovat, budeš muset slevit a výběr druhově poopravit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 18:10 Jan Matula
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu chovat společně čichavce, neonky, ancistruse, krevetky red cherry, čtverzubec trpaslíčí a pancéřníčci kropenatí? Obsah akvária je 150 litrů.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.01.2016 16:12 R Muž afc1886 [15571] Re: Lucianetta
koukni tady na kombinace rybicky.net/nadrze/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2016 15:53 Žena Lucianetta [43] Re: afc1886
NE, parmičky mechové budou určitě. Hledám vhodnou, atraktivní rybku k nim. Mám už gavůnky boesemanovy, ale zajímá mě, zda se k mechovkám ty neonky nebo tetry hodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2016 15:50 R Muž afc1886 [15571] Re: Lucianetta
hejno tetra krvavá a hejno neonek+ něco na dno třeba pancéřníček panda.Ale na takový objem bych volil jiné rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2016 15:40 Žena Lucianetta [43] – Neonka červená a Pamička mechová
mohou být spolu Neonka červená a Pamička mechová? V plánu je akvo přes 1.000 Litrů, líbily by se mi větší hejno neonek a parmiček. Je to vhodná kombinace? Nebudou na neonky parmičky až moc divoké? EDIT: Nebo tetra krvavá k parmičce mechové - co by byla lepší kombinace?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.12.2015 19:47 R Muž romant [28001] Re: Akala
Neznáme to akvo, jak je vybavený, jak je ozeleněný, jak probíhá údržba, prostě nevíme nic. Odpovídám takto záměrně, aby jsi si uvědomil, že bez toho, než dáš fundovaný informace, nedostenš fundovanou odpověď. Jako ideální bych viděl se zaregistrovat, zřídit prezenataci předmětný nádrže, uvést co nejvíce relevantních informací a jistě se té správné rady dočkáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 19:44 Akala Re: romant
Proč??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 19:41 R Muž romant [28001] Re: Akala
Ani jedno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 19:40 Akala – Betta?
Zdravím, mám dotaz: v akvárku o objemu 54l mám 10 neonek, ancistruse a párek mečovek. Chtěl bych si pořídit Bettu nebo krevetky. Co si myslíte, že by bylo vhodnější Betta nebo krevetky? Mohl bych si snad pořídit oboje???? potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2015 16:35 Muž PaulZy [51] - RostlinyRe: Lukalanka
Místo mečovky se hodí třeba plata (plata skvrnitá je od 20 l). Hlavně a pro všechny (začátečníky): Zalistujte v Atlase tady na rybičkách, ta minimální velikost tam není pro srandu králíkům. ;-) I když teda platí, že někdy akvárko může být menší. Kdysi jsem choval kardinálky čínské v podlouhlé 25ce (a nebýt šneků, tak jejich počet nezůstal na šesti), ale není to ideální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.12.2015 19:43 R Muž romant [28001] Re: Lukalanka
No, pochcípe ti to. Což se sice blbě čte, tomu rozumím, ale není to nereálné. ;-)
Edit: Ramirézy nepatří do akvária začátečníka, i vorezleší borci s nima mívají trable. Na sekavce je to objemově nevyhovující, ancák je silnej bordelář, dá se nahradit třeba partičkou otíků, neonky by se daly, ale modrý, což jsou vzrůstně nejmenší z neonek a do tvého objemu jako nejvohdnější. Na tetry královský by to chtělo alespoň dvojnásobný objem, mečovka mexická je rozmetadlo hnoje a ten objem je nicotný, aby to dobře fungovalo. Jo a tu ampulárku, tu bych někomu daroval, do jednou tak vělkýho akvária, do záběhu, jako na špinu dobrý, ale do budoucna hodně náročný na vodu, kterou bude dost kazit, bez ní si budeš moci dovolit daleko více. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2015 19:42 RAP Re: Lukalanka
Mimo toho, že ti mohou velmi rychle ryby pochcípat, vlastně nic. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 19:38 Lukalanka
Jaké katastrofy co by se mělo stát???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.12.2015 06:50 Žena Turbínka [2558] Re: Lukalanka
Ani jeden druh z vypsaných bych tam nedávala. A vlastně ani tu ampulárii. Zalistuj níže ve vlákně, ať vidíš jaké druhy jsou do 54 vhodné. Tvůj seznam je spíše počátek velké katastrofy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 06:45 Lukalanka
Ahoj, chtěl jsem se zeptat: už mám cca 14 dní akvárko o objemu 54l, mám v něm rostlinky, Amulárku. Do akwa bych si chtěl koupit tyto rybky:

Cichlidka Ramirezova 2 ks
Krunýřovec sp. asi 1 ks
Sekavec Příčnopásý 2-3 ks
Neonka Červená 8 ks
Mečovka mexikcá červená 2 ks
Tetra královská "modrá"- 4 ks

Co si myslíte o této kombinaci rybek? Mohu je tam už dát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2015 23:58 Peter dodatok
ešte dodám, že teplotu som znížil na ohrievači na cca 26, potom po nejakom čase ešte kúsok na 25 pôjdem, nech to nei je nárazovo. tych 28 som sa dakd edočítal že sa pri nej množia ampulárie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2015 23:54 Peter Re: Xpe
Noo ono keď by som kúpil dve, by bola dosť malá šanca na pár :-D Tak som vzal 4, no sú v akvu skoro mesiac, a stále nejako nič, tak snáď sa nejako ukáže či aspoň jedna dvojica sa objaví :-D
No dnes som šiel do ďalšej akvaristiky (3tia za týždeň) a rajovce nemali ani tam. Tak poradil mečúne, a najviac ma zaujala Mečovka Montezumova (odchyt z prírody). tak som si povedal že toto spĺňa moje podmienky, a v danej nádobe mali už aj malé, tak dúfam že som chytil plodný pár, a že časom bude potomstvo :)

A áno, jednu ampulariu dám asi do Druhého akva, a aj asi dvoch prísavníkov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2015 19:14 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: peter
Na jednu dospělou ampulárii se udává minimálně 30l optimální je 50l. tone

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72881x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849?od=967