Mohou být tyto rybky spolu?
0 21.02.2012 13:31 Mirushe děkuji za skvělé vysvětlení
a ještě poslední dotazy, přísahám, že poslední
je jedno jakou rostlinu koupím, nebo je to zase nějak členěno podle velikosti akvária, druhu ryb? můžou mi rostliny do akvárka dát nějaké nemoci, plísně atd? nebo to je jen čistě rybí záležitost?
Když to vezmu obrazně, tak tam může být jedna rybka, nebo 15 rybek. Zkus se držet takového pravidla 1cm ryby na 1 litr vody.Dáme příklad. Pokud neonka doroste 3cm, tak to jsou jednoduché počty a můžeš jich mí 17,33333333 Dobře, zaokrouhleno na 17, ale asi taky nějaký čističe jako ancistrus nebo menší pancéřníček taky neni na škodu. Tak dejme tomu 10 neonek, nějaký ten pancéřníček zelený, toho se doporučuje 6 ks. No, při jeho cca 5 cm.. trochu přerybněno bude. Z mého megalomanského pohledu 50 litrů je super krevetárko a mých 112litrů včetně dna a dekorace je mě osobně málo a chci většíííííí
Mirushe napsal: kolik rybek by mělo přijít do 52l akvárka? Moc děkuji MrHu a Zoidik ;)
To právě hodně záleží i na tom jak moc bude akvárko zarostlé, jakými rostlinami, a o jaké rybky by šlo
Rostliny myslím samozřejmě prosperující, ne živořící
0 21.02.2012 13:09 Mirushe ti prodejci jsou fakt někteří na prd, ještě nám to jako schvalovali jo kupte si to do toho akvárka, aby měli vývar, ty parmičky se hodí do velkého akvárka? živé rostlinky dobře, omlouvám se, že se ptám jako malá. no kdybych našla domov pro žraločí parmičky, jaké rybičky do toho dát? místo nich, a ještě jedna hloupá otázka, kolik rybek by mělo přijít do 52l akvárka?
Moc děkuji MrHu a Zoidik ;)
Na speciální zářivky bych se osobně vykašlal. A zbytek jak píše MrHu
Hezký den, žádné...
Bylo by dobré vyměnit umělé rostlinky za živé a na 100% poslat z domu obě Parmičky žraločí, ty do 52l opravdu nepatří...
Teprve potom bych řešil případně nějakou rybičku...ale už bych to moc s nakupováním nepřeháněl...
0 21.02.2012 12:52 Mirushe – Nevím co koupit
Ahoj, mohla bych někoho poprosit o radu, máme 52l akvárko, máme v něm jednoho velkého sumečka panceřníčka cca 10cm, pak 8 neonek, a 2 parmičky žraločí, kamarád nám doporučil koupit si jinou zářivku aqua glo, která je dobrá pro rybičky, máme umělé kytky, předtím jsem měli 4 adoptované ancistrusy, jenže jeden po druhém zničehonic pochcípali, i ten nejmenší, nevím čím to bylo
Přitom to byli veteráni a byli zvyklí na takové akvárko i osazenstvo akvárka. Jaké rybičky ještě k nim můžeme dokoupit? Děkuji za radu
Starší reakce
děkuju sem si říkal aže to není možné... ikdyž osel a kůň a tak to jde
Mečovky (Xiphophorus) a Platy (Xiphophorus) se spolu křížit můžou. Black molly (Poecilia) by se s Mečovkama ani Platama křížit neměly...
nikdy jsem je neměla...ale je to živorodka jako plata,takže teoreticky...
třeba ti písne někdo,kdo je má pohromadě s mečovkama nebo platama
Hmm pak tedy zkusím jen ty platy a black molly. Ty jse s nad mezi sebou nespáří nee??
určitě zredukují,ale pokud tam budeš mít hodně rostlinek,tak pár z vrhu jich přežije.Schovají se v houští a vyplavou,až jim nebude hrozit žádné nebezpečí ze strany ryb
Právě si myslím že pokud budou v akváriu ty živorodky dohromady s parmičkami, tak by parmičky měly mladé živorodky požrat ne? Nebo ne?
Myslím, že jde o námluvy, jak velké je to Aqa??Musí být nad 80 l pro čichavce
šnečky tam klidně dej,ty živorodky,pokud by se ti zkřížily,tak je pak těžký je někam udat,(já měla problém udat i čisté mečovky,pak se množí geometrickou řadou)
ahoj určitě mohou nevidim žádný duvod proč ne
V tom případě jse ještě na něco zeptám. Mohou být spolu parmička purpurová, čtyřpruhá a zlatá. Jako tři hejna?
Za málo, za málo. Čas touto debatou mám zaplacený zaměstnavatelem
šnečka snad jo, ale zatím bych to nechal na okružácích co doneseš pravděpodobně s kvítkama a takový ty neritiny asi až později, to fakt ale vůbec netuším. S rybama bych počkal špíše tak 3-4 týdny. Tady na webu můžeš využít obchody, jestli tam nějakej chovatel bude, jinak zkusit strejdu googla, případně obepsat zdejší lidi z tvého okolí a zeptat se jich.
Nebo kde bych mohla najít nějaký seznam chovatelů. Když si založím akvárko (udělám dno, zasadím kytky, vodu, čerpadlo)tak mohu přidat rovnou i šnečka? Samozdřejmě ryby budu dávat až 2-3 týdny po založení.
Na šumpersku vím o dvou, ale v Pelhřimově po pravdě vím jenom o krematoriu... a to prej tam snad ani ve skutečnosti žádné není. Zkusi si najít tady na webu uživatele z pelhřimova a okolí nebo celého kraje a zeptat se jich.
Nejraději bych si koupila rybky od chovatele. Neznáte nějakého z mého okresu Pelhřimov.
Osobně bych počkal aspoň tak 14 dní. Jj, taky myslím že kříží. Snad doknce i molly se do toho můžou přimíchat. Ony ty živorodky jsou sexuálně hodně aktivní.
Jó to je jasný že tam tu první várku hned nedám najednou(to už sem taky vyčetla
), kolik tak dní bych měla počkat, než tam dám další rybky. Je tu právě ten problém že pojedu kupovat rybky min do vedlejšího města u nás je neprodávají(Pelhřimov). Tak je pro mě dost finančně náročné tak jezdit na 10X.
Platy a mečovky se mezi sebou kříží? Tak to jsi koupím jen ty platy.
Ty živordky kup jednoho samce a zbytek samice pokud možno. Co se týče ancistruse a pancéřníčka klidně kup oba druhy, nic tím nezakzíš. Ancík bude lozit i po skle, dekoraci, kvítkách a to pancéřníček zase jenom vyloženě po dně. Jestli můžeš, tak i tu první várku klidně rozděl na půl. Jestli to je fungl nové akvárko, tak by dostalo "šok" (nedostatečné namnožení nitrifikačních bakterií - já tu chybu udělal a za půl roku vychcípaly dva druhy. aspoň myslím, že to bylo tímto) z takového návalu ryb a nemuselo by to dobře skončit. Jak je to s těma šněkama ti toho moc neřeknu, ale koukám na stránky rataje u nás v Šumperku mají Clithon diadema
být tebou,rozmyslela bych se, zda ancistruse nebo pancéřníčky.Je zbytečné tam mít dva druhy na dno.a určitě tam nedávej všechny rybky najednou,ale postupně...
a ty mečovky a platy se ti budou křížit mezi sebou,ne?
jinak jak píše zoidik
Takže Black molly 4ks, Mečovka mexická (WG, nebo červená)4ks, Plata skvrnitá (dle výběru)4ks, a teď potřebuji radu mám sepsané Ancistrus sp. 3ks a Pancéřníček(nějaký) 4ks. Tyto dva druhy budu kupovat spíš jako "čističe" než aby jse mi tolik líbili. Mám kupovat oba dva druhy nebo jen některý z nich a který? Jinak jsem se zatím rozhodla, že Parmičky čtyřpruhé koupím až v další várce(už takhle to bude pro mě finančně náročné). Taky si myslím že si alespoň zatím zvyknou ty bojácnější rybky. A teprve potom jim tam vpustím ty malé divošky. také bych si ráda koupila měkkýše
a to Neritina zebra nebo Clithon sp. Neritinu občas v obchodech potkávám, ale toho druhého asi ne prodává se u nás?
Zkontrolovat asi ne, ale názor na základě mých dočasných menších zkušeností nějaký vyplodím.
Jé tak to jsem ráda. Zkusím dát dohromady po kolika kusech bych jednotlivé druhy chtěla. Můžeš mi to prosím potom zkontrolovat? Nejprve jsem chtěla závojnatky, tak 3-4ks. Jenže jsou to strašný "čuňátka" a jiné rybky by sem mi k nim nevešly. Tudíž by bylo akvárko krapet nudné(závojnatky jsou přeci jenom línější).
Jsou to hejnové ryby, takže vhodné by to bylo. Stačí kouknout do atlasu
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_zeleny Sice se u něj píše aspoň 3 kusy, ale více je určitě lépe. Jestli dobře počítám je to nějakých 144 litrů mínus nějaké to dno, dekorace, rostlinky, tak kolem 120 litrů čisté vody by to být mohlo. S touto sestavou bys to měla mít v pohodě.
Ahoj, tak jsem byla změřit akvárko. Délka 80cm x výška 45cm x šýřka 40cm. Ano myslela jsem pancéřníčka. Je nutné jich mít 6ks? Doufala jsem že by si mohli vystačit ve 3-4ks?
KOmbinovat bych se to nebál. Ale mohla bys napsat do jaké nádrže je chceš umístit a představu o počtu kusů. Black molly a platy - převaha samiček (3:1), ancistrusy asi tak dva až tři (dvě samice jeden samec). Sumečkem zeleným myslíš pancéřníčka? Toho taky aspoň 6 kusů. Parmičky jak jsi psala, minimálně 6, ale z osobní zkušenosti bych doporučil tak 10. Jak velký akvárko že budeš mít?
0 08.02.2012 00:35 Jitule Zdravím, chtěla by jsem se zeptat zda je možné kombinovat Black molly, Platy, Ancistruse sp., Sumeček zelený, Mečovky a Parmičky čtyřpruhé? Parmičky čtyřpruhé jse mi líbí, ale podle toho co jsem si o nich četla a z vlastní zkušenosti vím tak jsou celkem agresivmí vůči ostatním rybkám. Je pravda že pokud jsou v hejnu tak už ostatní rybky nenapadají, protože se již nenudí? Stačil by počet 6ks? Nebo mi prosím navrhněte jinou "akční" a barevně zajímavou rybku, která bude vhodná k daným druhům rybek. Díky
Starší reakce
Tak ryby budou mít dobrou večeři...
já jsem koukal na to tvoje hejno těch puntiček, no dnes se podávají krevektky
ale je to nádherná hejnová ryba
Celkově s parmičkami bych je nedával dohromady.
tak to bych vůbec nezkoušej...tetrazony jsou krásné rybky ale také pěkně žravé co se týče živého krmení....byla by to taková malá poprava
no super no
No snášej se
malé krevetky chutnají všem parmičkám...
Může být parmička čtyřpruhá ve společnosti s krevetkami,máte někdo zkušenosti se snášenlivostí?
Starší reakce
založ si tady prezentaci s nějakou fotkou, to se bude radit líp. Třeba ještě bude potřeba něco vylepšit než tam příjdou rybky, je dobrý to zjistit včas
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72849x