Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 43 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matesonRe: RadioactiWe
no to by byla ta lepší varianta :-O protože si technicky neumím představit,jak by ho do té tlamy nacpal...nezůstala po něm nikde ani ploutvička..hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe Re: mateson
Možno ti niekde umrel a bojovnica si len odkusla
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mateson – betta a otík
dobrý den,jsem tu prvně,tak se ještě moc neorientuji
je možné,aby mi beta snědla krunýřovce jednopruhého?jednoho postrádám a beťák má podezřele velké bříško,nejde mi to do hlavy,protože přece nemá tak velkou tlamu aby ho slupnul :-( coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejlan
děkuju za odpovědi :-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Ad@m Re: Mejlan
Samozrejme. Otík aj razborky sú mierumilovné ryby. A krevetky takisto nie sú agresívne, takže úplne v pohode X-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Yirka Re: Mejlan
Úplně bez problému. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejlan
Hodí se Otík rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy ke krevetkám a malým razborkám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: LiborSprysl
Nerouhám se, je to jen jedna ze životních akvaristických zkušeností. I když je samozřejmě dost cest tebou popsaných, více je těch vykreslených mnou. Ono to pak mnohdy naráží na to že není místo, nejsou peníze atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: LiborSprysl
No dobře dobře kolego, přiznávám že jsem udělal chybu. Sklapnu podpadky, budu šoupat nohama a mezery ve vzdělání dostuduju ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: dblazeks
Buď krmíš a nebo to byli zákrsci
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: dblazeks
chudaci rybky to je jako týrání no
 Reagovat na tento příspěvek -5  - dblazek
No jen se ptám protože to akvarium mi dal taťka a on tam těch vrubozobců měl 5 a měl je 6let tak se jen ptám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: dblazeks
no Rozhodne nie
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Ad@m Re: LiborSprysl
Hej, ale keď si namiesto neho kúpi napr. tetry neónové nemusí riešiť nič.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: dblazeks
vrubozobce pavího?ses zblaznil ne?dyt ma mít nadrž až 200 litru a více!ty tam určite nedavej
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: dblazeks
Ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dblazek – vrubozobec paví
Dobrý den mám dotaz.Mám akvarium 112L.Chtěl bych si do něho pořídit vrubozobce paví ale mám tam raby jako např:Neonky,kančíky příčnopruhý,black molly,paví oka,mečovky myslíte že by tam mohly bít kdybych si je pořídil jako malé rybky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Sera
Jistě, ale v případě čtyřcentimetrového thorakáta, kterého tazatel koupí v krámě má opravdu dva, tři roky čas na řešení...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: LiborSprysl
Ale istota tam nie je, súhlasím s Yirkou, lepšie je si kupovať si rybky primeranej veľkosti k objemu akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Yirka
Ale Jirko, nerouhej se, já znám spoustu lidí, kteří během tří let šli z padesáti litrů na pět stovek...A třeba to v tomto případě i ten thorakát zvládne :-)
 Reagovat na tento příspěvek 15  - Yirka Re: n0nick
Nemyslím si, že je moc dobrá úvaha: i když mám menší nádrž , koupím si rybku, která dorůstá velká a mezičasem ji dám pryč. Většina akvaristů pak zjistí že ji má po letech ráda a je jim líto se jí zbavit. Pak je rybka buďto potlačená ve vývoji, nebo je jí podřízeno vše okolo. Je opravdu lepší si pořizovat rybky reálně s ohledem na to jaké budou v dospělosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: n0nick
Inu oni rostou dost podle nádrže a dost dlouho, takže třeba pak bude k dispozici větší nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - n0nick
Tak měl jsem správné tušení, že by to nedopadlo dobře :) Já tam chci právě jen kančíky a k tomu nějáké sumečky. No ti thorakáti se mi právě nejvíce líbí, ale vím jak velcí budou, takže jedině mladé rybky a pak je někomu darovat a nebo trnovce.I když ti zase nemají rádi tvrdší vodu. Je to těžké něco k nim najít :-D
 Reagovat na tento příspěvek 13  - LiborSprysl Re: Cosmogagy
Cosmogagy napsal: 100L je tak maximálně, ale opravdu maximálně pro jeden pár.. řekl bych že dva ancíky k nim klidně můžeš dát, ale na pancéřnička kropenatého do stolitrovky spíš zapomeň...
a k tomu bych doporučil menší hejnečko (tak 10 kusů) nějakých živých čilých rychlých rybek zdržující se ve v horní části akvária.. např některé druhy teter plavou spíše blízko hladiny (např Tetra Křivopruhá - "hokejka"), sekernatky, nějaké Dania...

Toto je rada hodná komentáře!!! Pozor na ně radily...
Hokejka a sekernatka ke kančíkům příčnopruhým...To vypadá jako když je takový radil placen nějakým obchodníkem s rybami...Středoamerický kančík, který má výrazně raději vodu tvrdší s vyšším pH a pralesní tetřičky vyznávající kyselejší měkčí vodu...No to je kravina, že kolego? Dániu je to pravda celkem fuk a navíc zdrhne, takže ok, do bramboračky klidně i dánio. Ovšem křehké hokejky či háklivé sekernatky????
coze To klidně ty thorakáty raději...když už něco jiného k příčnopruhým kancům. Ti také vydrží vše...
Mimochodem těch příčnopruhých mám ve stovce s denně měněnou vodou i více než padesát...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: n0nick
proto jsem záměrně psal čilé, rychlé, a zdržující se ve vyšších partiích akvária ;-) kančíci nejsou až tak rychlí a mrštní jako dania a "rychlé" druhy teter, a navíc se zdržují spíše u dna.. mělo by to být bez problémů :-) důležité je taky nasadit prvně menší ryby, a až posléze přidat Kančíky, a nejlépe mladé malé kousky (třeba 3-4cm).. oni budou ti příchozí, a na ty malé rybky si zvyknout než vyrostou... naopak hodit k dospělému páru zabydlených kančíků několik malých ryb, tak po nich kanci v tak malém akvu nejspíš půjdou jak slepice po flusu, zvlášť v období tření :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - n0nick
Díky za radu. Dám tam teda jen jeden pár. No ten panceřníček kropenatý, je fakt asi blbý nápad. ;-) K těm tetrám, bojím se, aby na ně kančíci něják nedoráželi, když se budou třít. Proto, bych se raději vyhnul takovým rybkám, i když dania se mi líbí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Cosmogagy
Kropenáče jsem měl ve stovce dva. Jeden už teda uhynul, ale pravdou, že by si zasloužili větší objem. Pěkná je taky tetra královská.
 Reagovat na tento příspěvek -3  - Cosmogagy Re: n0nick
100L je tak maximálně, ale opravdu maximálně pro jeden pár.. řekl bych že dva ancíky k nim klidně můžeš dát, ale na pancéřnička kropenatého do stolitrovky spíš zapomeň...
a k tomu bych doporučil menší hejnečko (tak 10 kusů) nějakých živých čilých rychlých rybek zdržující se ve v horní části akvária.. např některé druhy teter plavou spíše blízko hladiny (např Tetra Křivopruhá - "hokejka"), sekernatky, nějaké Dania...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - n0nick – Kančík příčnopruhý
Zdravím místní akvaristy ahoj Chystám se zařizovat nové akvarium ( 100l ) Chtěl bych tam mít 1 nebo 2 páry kančíků přínopruhých, podle toho, jak se mi to povede udělat členité, ale teďka k věci. Nevím, jestli k nim můžu pořídit další rybky. Určitě by to byli sumci. Výběr je takový ancitrus, Sekavec příčnopásý, panceřníček kropenatý, Pakeříčkovec dvoupásý i když, toho raději né :-) Tak prosím o pomoc při výběru, kterou z nich nebo můžete doporučit jinou, hlavně ať si vzájemně nevadí. Děkuji za rady :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - romanekp Re: D@n!€L
Ano pravda. Jenomže se mi nechce zbaovat Beťáka tone ..No nejprve se zbavím mečovek :-) .. A pak až začnu přemejšlet jak to vytvořim ale díky za navrhy . ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L Re: romanekp
Buď bych udělal v akvárku endelerkám nějaké úkryty, aby se měly případně kam schovat.. A kdyby je betta proháněla, tak si na jejich přítomnost časem zvykne - u mě si betty zvykly na krevetky.

A nebo tak bych to udělal tak jak píše romant ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: romanekp
Tak abych předešel problémům bych se rozhodl buď pro jednoho Beťáka a nebo pro Endlerky. Ten prostor je malej a třepetající se ocásky endlerek budou častým cílem beťákova povyražení. :-)
A netroufne si Betta i na dospělé jedince ? ne
Na prezentaci jsem se díval ;-).. Mečovky by jsi měl dát pryč, protože je na ně ta nádrž malá. Neonky jsou hejnové ryby a potřebují prostor pro plavání, takže bych je dal taky pryč. Do tvého akvária bych dal tu bettu a 5 endelerek (3 samice + 2 samce). Neměl bych strach z toho, že by se endelerky přemnožily - mláďata jsou pro bettu vítaným zpestřením jídelníčku ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: romanekp
Takže jinými slovy, měly by tam být Endlerky, Neonky a Betta...?
No takhle jestli si se dival na prezentaci tak tam mam jeste mecovky, a neonky. :-) Takze spise bych si endlerky poridil az se zbavim Mečovek ano ..A spise chci se tedka jen tak poradit jestli by šla Betta s Endlerkama, ale Endlerek bych bral tak 6-8kusů. hop
A ryb by bylo kolik??
Nádrž má 27l ano
Pokud bude dostatečně velká nádrž, tak by v tom neměl být problém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: romanekp
Jako spolubydlící nebo jako potrava?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romanekp – Endlerky
Ahoj, mohou být Endlerky s Bettou ? :-) díky za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - venca21 Re: sarka918
kančíka dej do většího akvarka alespoň 100l a k neonce dej více neonek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - venca21 Re: MrHu
plně souhlasím :-|
 Reagovat na tento příspěvek 6  - MrHu Re: sarka918
Nemůže, protože kančík tam nemá co dělat...:-) rybicky.net/atlasryb/kancik_zelenooky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka918 – Kančík zelenooký a Neonka
Ahoj může být Kančík zelenooký společně s Neonkou v 50 l akváriu? Nebude jí považovat za kořist? Díky :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - p7701
uplně v pohodě je mužeš mít pohromadě palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce
akva bude mět objem 63L
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Rounce
V přiměřeně velké nádrži bych v tom neviděl problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce
zdravím možo být bojovnice společně s s neonkama a pancernickama ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Benghenk Re: soubi
Ale prd :),zkusil sem dat jednu a jen ji tukli a jeli si tu svoji stipavou mezi sebou,je jich 10 takze si jicht tak nejak nevsimaj :),v klidu si jdou po listu a parmy si jich nevsimnou :-P

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [43] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72981x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849?od=2101