Mohou být tyto rybky spolu?
0 26.07.2010 09:53 Komodor – 54L-výběr rybek
Zdar,mohu dát tyto ryby(Tetra Neonová x6,Red Cherry x4,Pancéřníček Skvrnitý x4 a Halančík Dvoupasý x4,Parmička černopásá x4) do 54L akvária?
Starší reakce
ty tetry jsem měl taky od cca 2cm a nic, tchán má u perlovek asi 20 malých neonek a taky nic, tak mě to tak nějak nedocvaklo no
Člověk se učí celý život no
Tak ono jestli skutečně měli ty 2 cm, tak se nedivím. Osobně bych nečekal že si jich perlovky nevšimnou
Otocinclus affinis a Poecilia endleri.
0 19.07.2010 20:36 MeTz – Re: JuraHonč
Prosím co je to ten otík a endlerka ?
já mám s red cherry galaxky i nějaké menší razborky a v pohodě, mladých je až až, taky mám otíky a pancíky, ale ti jim už vůbec nic neudělaj
Všichni píšou, že třeba galaxky jsou v pohodě, Ale po půl roce s mýma Heteropodama Yellow jsem měl 2 (slovy dvě) přeživší mladé. Jakmile šly galaxky pryč, mám za dva měsíce (nekteré samičky již zase nosily) v nádrži odhadem stovku mladých od 3mm do centimetru. Takže můžu doporučit - buď ryby s krevetkama žádné, nebo nějakou zkus a uvidíš, jestli to půjde.
0 19.07.2010 16:10 BILAS – krevetky
Jaké ryby se hodí ke krevetkám red cherry + mladý potěr krevetek?
Starší reakce
děkuji
Zadejte si v nádržích
rybicky.net/nadrze/ filtrovat podle objemu, vyberte "malá akvária" nebo "střední akvária" a vyberte si z prezentací, co se vám bude líbit.
Dobrý večer může mi někdo poradit jaké rybičky do akvárka 60x30x30.Jsem začatečník.Předem děkuji. mailto:gustav1959@seznam.cz
0 12.07.2010 18:46 radim – Re: roman
čichavec medový a krevety jsou bezproblému
nemluvím, ale o rozmnožení krevet..to už by trochu problém s medovýma byl
0 12.07.2010 13:43 roman – Re: EJAX
počul som že čichavce si na krevetkách radi pochutnajú, neviem či je správna voľba dať ich spolu do jedného akva
Kľudne tam daj párik medových aj krevetky a na dno pridaj 5-6 pancierničkov.To by malo byť v pohode.Sú to všetko malé rybky
1 12.07.2010 08:44 Galbin – re:dominika
neonkám vyhovuje čistá voda a paví očka je jim špiní protože nemají moc dobrý žaludek a to neonkám vadí postupně ti pojdou ale záleží na počtě obou druhů rybek
Starší reakce
Ono by to šlo, ale k umělé rostlině se hodí jedině umělá betta.
0 06.07.2010 11:34 Sewer [99] Čichavci každopádně vítězí ... v nejhoršim si založim Bettárium.
...viděl sem prodávat takovou krásnou kouli o trochu větší než tenisák. Pro Bettu jako stvořená, je tam i krásná umělá rostlinka. (pochopitelně žertuju
, tyhle "akvárka" bych zakázal
)
Já bych tam dal buď jen čichavce líbající nebo jeno betty...ale tak já jsem spíš zastánce rostliných akvárií, kde neni tolik rybek, ale je to jen můj čiště subjektivní názor
0 05.07.2010 17:07 Sewer [99] Koupila?
Koupil...
No, tak já si to ještě rozmyslim ... nejdřív ty líbající čichavce a pak se uvidí.
Třeba ještě někdo něco napíše... Co?
No mám známého a ten má bojovnice s pavíma očkama, platama a ancíkama. Pohoda, a ještě se mu vylíhl nový samec(který pak ubil tatínka
) Co Betta, to originál - předpovědět se nedá, jestli bude betta hodná, ale kdybys koupila odrostlejší kusy od známého, co ví jak se chovají ....
0 05.07.2010 14:39 LenkaRak – Re: Sewer
Betty jsou ůžasný, ale nevim nevim do společenskýho akva asi nic moc ,zvlášt když je chceš společne se samicema , to není moc rozumné.Když beťák hlídá hnízdo je pěkně agresivní. Spíš si na nej pořid samostatné menší akva. Můj lenoch má u sebe 5ks neonek ale je s nima od mala a jsou vsichni OK, ale třeba kamarádčin beták je fůrie co by sla po krku i majitelce , proste co betta to originál.
0 05.07.2010 14:26 Sewer [99] Máme ve 170ti litrovém akváriu 2 zlaté čichavce a 3 modré, pak 4 ramirezky a 2 ancistruse. V blízké době přibydou ještě dva čichavci líbající. Tím jsem chtěl osádku tohoto akvária ukončit...
Ovšem jsem stále zamilovaný do Bett. Mohli by nastat nějaké problémy, kdybych zde ještě chtěl chovat jednoho samce a 1 - 2 samice bojovnic?
Děkuji za reakce
Mohli by byť podla vás spolu štvorzubce trpasličie a tetry dvojškvrnné?
0 03.07.2010 18:06 EJAX Ahoj, mam 112l akva. V osazenstvu mám zatím 1 pár pav. oček + 5 mladých a 11 neonek (původně jich bylo 12, ale jednu umordovala prodavačka ve zverimexu, moc jí to nešlo...
). Chtěl bych se zeptat jestli by se k nim hodil pár popřípadě dva čichavce medového a několik krevetek simoni simoni. Popřipadě mi prosím doporučte jiné rybičky, co by se hodily... Díky moc
Starší reakce
jak uz ti psali, neonkam by se vic libilo ve vetsim
Skaláry určitě ne, je to na ně moc malé a neonky bych tam také nedávala. Jsou to docela aktivní rybky a potřebují prostor pro plavání.
0 24.06.2010 17:47 Dominika – Nebude to moc?
Ahoj všichni, potřebovala bych poradit ohledně výběru rybiček do akvária. Má 45 litrů a chtěla bych tam 2 skaláre, 6-8 neonek a 4-6 pávích oček, jen doopravdy nevím, jestli to není moc - těch teorií na to, kolik má být v akváriu rybiček je neskutečně moc!
Tyto druhy by se měli bez problémů "vystát", jaký na to máte názor?
Pokud by mi někdo věděl poradit, byla bych moc ráda!
Starší reakce
Takže ještě ti to napíšu já... Tyhle rybky co chceš mají úplně jiné nároky na cheimismus vody, tzn. složení. Tlamovec(nevím jaké chceš možná chceš ameriku a potom by jsi je mohl mět spolu, ale pokud chceš africké jezerní cichlidy a je jedno jestli to bidou mbuny a nebo haps ( býložravé-masožravé), tak ti je prostě budou pronásledovat a jak jsem psal mají jiné nároky na vodu. Navíc tlamovci potčbují velké akva, tím myslím aspon 250l, ale to je opravdu minimum. Dál ti musím napsat, že to jsou hejnové ryby a hejno není 3ks. Píšu to takhle, protože jsem tu viděl tlamky v 60l a byly tam 2.....takže chce si to něco přečíst a potom se můžeš pustit do chovu tlamovců.
0 12.06.2010 06:29 gringo – Re: Honz
luckyluck ti to napsal docela přesně a jasně a ty se ptáš na to samé znovu. Tak nevím co chceš poradit.
0 11.06.2010 21:18 luckyluck NO jdew ot otjaký tlamovec, ale z afrických bych ti to nedoporučil.. jde op to, že mají jiné nároky na cemismus vody. Navíc si myslím, že by jim tlamky dali pěkně na zadek....
A to se ptáš nebo nám to oznamuješ
?
mohl by sem si někdy dýl koupit pancéřníčka pandu a tlamovce
Starší reakce
0 30.05.2010 21:45 Jana24 – Re: katterinecka
Opravdu mi doporučili Bojovnici a Závojnatku.. že prý ani jedna rybka nepotřebuje vzduchování.. Ted si inzerát dát nemůžu, mám na Neonkách krupičku.. leda, až se mi podaří ji zlikvidovat
To sis asi spletla, nebo te v obchode tahaji za nos, závojnatka potrebuje vzduchování, mozná sis to spletla s bojovnicí, nebo i jiné labyrintky ho nepotřebují. A že by se k nim zrovna hodili čichavci, to bych taky neřekla
Dej si tu inzerát na stránkách
1 30.05.2010 21:05 Jana24 – Re: ustavprochore
Původně jsem kupovala Závojnatku do práce (nepotřebuje vzduchování) a já si ji oblíbila a koupila ji kamarádku a pak mi právě ve Zverimexu doporučili k nim Čichavce.. :( Chtěla jsem závojnatky vrátit, když ještě se v akva neobjevila krupička, ale samozřejmě už se vrátit nedali.. takže takle vznikla právě ta prapodivná kombinace
Asi by to chtěla začít nějak úplně jinak.. jednak nakoupit rostliny, umělé vyhodit, vyvařit kameny a celé to překopat a nějak naložit se závojnatkama.. nikdo ale jezírko nemá.. achjooo
Jani, celé to akvárko je špatně poskládané, dávat dohromady rybky s odlišnými nároky (závojnatka je spíš do jezírka nebo do studenovodního akvárka x čichavci mají rádi teploučko x neonky pak zas budou stresované přítomností velkých a pažravých závojnatek) logicky vede jen k problémům. Navíc to akvárko je malé i na ty čichavce, k tomu absence živých rostlin...
Začněte pečlivým prostudováním tohohle:
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
www.horacovoakvarium.cz/…
Závojnatky zkuste darovat někomu, kdo má jezírko nebo dostatečně velké akvárko, případně vrátit do obchodu. Na čichavce by to fakt chtělo větší a jinak zařízené akvárko. Do doby vyřešení žádné jiné rybky nepřidávejte, navíc teď je tam ta krupička.
všechny ryby vypoští takové látky i jiní živočichové, ve výkalech, problém je v tom že závojnatky nemají moc dokonalé trávení, tak je těchto škodlivých látek mnohem více. Proto pokud bys je opravdu chtěla chovat v akváriu, tak potřebují mnohem víc vody na jednu rybu (i v atlase píší 30 litrů na rybu), kvalitní filtraci a častou výměnu vody. A nejlépe jednodruhovou nádrž. Takže by bylo asi jednodušší dát si tu na ně inzerát a darovat je někomu do jezírka
0 30.05.2010 20:18 Jana Problém je s těmi Závojnatkami nemám je kam dát :( musím je tam nechat..
Ale je pravda, že jsem četla, že vypouští dusíkaté látky, což může být jedovaté pro jiné rybky. Měla jsem také Živorodky a ty šly neuvěřitelně po Neonkách, Čichavcích i Závojnatkách a musela jsem je darovat sestře.. takže proto váhám jaké další rybky případně přikoupit, abych nedopadla stejně jako s Živorodkami..
Taky bych radila dát pryč ty závojnatky a dokup plno rostlin, hlavně živých a žádné plastové
Bude se tam rybkám dařit mnohem líp. Nejdřív je je lepší udělat dobré podmínky v akváriu a až pak přemýšlet o dalších rybkách
Hodilo by sa ich dosť... Povedal by som že sa tam nehodia tie závojnatky. Silne znečisťujú vodu, čo škodí ostatným rybkám...
Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72850x