Mohou být tyto rybky spolu?
1 25.10.2007 20:44 Aky tady je bodlok pestrý
Aky, a víš že potřebují slanou vodu, že jo? Ne jenom osolenou domácí solí, ale vyloženě speciálně koupenou solí, která není levná. A určitě potřebují veliké akvárium. Tak pět set litrů (slovy 500!!!). Je ti to doufám jasné.
... a taky velikej filtr a spoustu znalosti...
jasně i vorvaň
1 25.10.2007 16:08 Aky může ktomu klaunu očkatému být ještě tento mořský koník???
1 25.10.2007 16:04 Aky klun očkatý kterého chce moje teta
1 25.10.2007 11:38 Radka – .
Dinamit ti už napsala,že neonky vyžadují jinou vodu než paví oka.Zjisti si jakou vodu máte doma a podle toho si najdi v atlase ryb které rybky můžeš mít.Hlavně zjisti PH a tvrdost vody.
1 25.10.2007 11:26 Radka – .
Aky a jak velké budeš mít akva?
1 25.10.2007 11:25 Radka – .
Do tak velkého akva stačí jeden Ancistrus.
1 25.10.2007 11:24 Aky 1 25.10.2007 10:43 Šarulka pancéřníčky bych nechala - kvůli čištění agua.Ale přidala bych krunýřovce.
1 25.10.2007 10:33 Radka – .
Měl bys vyřadit alespoň 2 větší ryby,protože jich tam máš moc.
jj, s těma bojovnice jsem to tak přesně myslel
. Jinak akva budu mít velké 112 litrů za cca 10dní má přijít(přijet?)
a bude se jmenovat Exempla trahunt, můžeš se pak podívat, už jsem tady založil jeho prezentaci, když ho ale hledám a nejsem přihlášenej tak ho nenajdu, tak nevím...
Aha, já si to rozmyslel, teď jsem tedy změnil názor:
4 paví očka
3 black molly
3 bojovnice pestré
2 čichavci medoví
2 čichavci zakrslí
2 cichlidky ramirezovi
1 ancistrus
3 pancéřníčci zelení
Když tak čeho mám ubrat, poř. přidat? Asi ty pancéřníčci, co?
Když odděláš skaláry a čichavce perleťové, tak by ve 120l-150l mohla tahle společnost fungovat, jestliže si ale od každých pořídíš pár.Teda kromě ancistrusa a pancéřníčků, ancistrus je samotář a pancéřníčci potřebují hejno. Jinak je tam hodně ryb, co žijí převážně u hladiny, chtělo by to vybrat ryby tak, aby se pohybovaly v různých patrech.A ancistrus bude cichlidkám žrát jikry.
Ahoj všichni ve spolek, mám taky jeden dotaz jestli můžou být rybky těchto druhů společně: Paví oka, Black molly, Bojovnice pestré, Skaláry amazonské, Čichavci medoví, zakrslí, perleťoví, Cichlidky Ramirezovy, Ancistrus a Pencéřníčci zelení. Uf, snad mi řeknete, že jo, strašně se mi všechny líbí
, i když se bojím, že ty skaláry by mohly dělat nepořádek.
1 24.10.2007 21:34 Aky
1 23.10.2007 15:56 fifík Ahoj, nechci zakládat nové fórum. Chci se zeptat mohou být spolu čichavci razbory a sladkovodní krevetky red?
mečovka která? Jak se jmenuje dál? Paví očko a neonka červená mají odlišné požadavky na vodu, takže bych to nedoporučovala...
Starší reakce
1 18.10.2007 18:05 Aky Starší reakce
1 11.10.2007 11:26 Marcela – Rošťáci skalárci
Moc děkuji všem za rady. Ikdyž mě vůbec nepotěšily. Netušila jsem, že se skalár nehodí pro začátečníky, píšou že není nijak zvlášť náročný. A nám se synem se líbí. Ale jak píšete, budeme
s tím muset něco udělat. Ještě jednou díky a pěkný den. M.
Koukala jsem na tvé akvárko, je hezké, ale řekla bych, že tam máš hodně rybek...
Jinak Lucko, Bety a razborky a ancíky mohu vřele doporučit, jestli budeš mít alespoň 40L akva, mrkni na moje, taky jsem začátečník. Ale je to pochopitelně věc vkusu...
Lucka: Nezdá se vám to na 35 litrové akvárko trochu moc ryb??
Nejen, že je to hrůzně přerybněné, ale i druhově nevhodné.
Té vody klidně "dolejte", můžete "jít" tak 3 cm pod horní okraj. Pak krycí sklo a na to "nějakého Atmana" na svícení. Pro začátek, než se třeba rozhodnete laborovat s krytem...
Takhle bouřlivou diskuzi jsem nečekala :o) mám rozměry akvárka, je to 55cmx28cmx34cm. Zkusila jsem si to znovu propočítat a došla jsem k malinko jinému názoru co se týká osazenstva akvárka, protože objem akvárka je 52litrů... pokud budu mít vodu do 10 cm pod horní okraj akva, bude to mít 37litrů... takže nakonec bych asi skončila s pavíma očkama a těma malinkýma krunýřovcema... ty živorodky bych chtěla, hodně jsem o nich četla, že jsou nenáročné (tudíž pro začátečníka vhodné) a prý se i lehce rozmnožují... a na ancistruse nemám místo ani náhodou
proto bych volila tu menší variantu
takže zatím se mi zdá jako optimální
4x paví očko
3x krunýřovec (ten jednopruhý)
hmmmm?
uvítám připomínky
Koukala jsem se na složení rybiček v podobně velkém akvárku a našla jsem tohle:
5x Blakc Moll
2x Krunířovec skvrnitý jsou to fakt mackové
5x Mecovky červená
1x Panceřníček Panda
5x Paví ocko
Nezdá se vám to na 35 litrové akvárko trochu moc ryb?? ne
Mam za to že to akvo na fotce bylo jen hodně orientační - neni to podle mě akvo který ona má nebo bude kupovat
A ancíky nechtěla, chtěla otíky
Snad by bylo lepší kdyby Lucka připojila k fotce rozměry. Podle rozměrů se může inspirovat v prezentacích a tak trochu uvidí jak by to mohlo vypadat. S pavíma okama bych si to rozmyslel, možná tak Endlerky.
Přiznávám, že původní návrh byl i u 60 litrového akvária co do počtu ryb hodně na hraně a možná i kousek za ní
0 10.10.2007 21:04 Sidonius –
Re: Nik O.K. - nemusíme se za každou cenu shodnout, že?
Máte, samozřejmě. nárok na svůj názor, stejně jako já na svůj. Snad se Lucka zorientuje a rozhodne tak, aby jí akvárium dělalo radost.
Vycházel jsem z názoru, že chce mít akvárium 64 litrů. 30 nebo 40 litrů samozřejmě úplně mění situaci
Na obrázek jsem moc zřetel nebral.
3 betty jsem měl v 30 litrovém akváriu spolu s čichavci zakrslými a vážnější problémy jsem neshledal (snad krom toho, že se betty vytřely
a čichavci zakrslí to měli taky v plánu.
Co se týče rasbor, tak dle mého skromného názoru jsou mnohem méně náročné než vámi uvedené neonky, ale tady nejspíš záleží na spoustě jiných okolností.
Ancistruse by si stejně koupila.
Husté osázení je snad samozřejmostí.
Samozřejmě při doporučování rybek jsem se řídil subjektivním názorem, ale to tady nejspíše každý
Jinak, kdybych si chtěl zařídit v současnosti 64 litrové akvárium já, tak bude nízké, dlouhé a nacpu do něj jen ty pancéřníčky a možná nejakou krevetku a do vodního sloupce jednoho bojovníka, možná se samičkou. A nebo tam skončí dvě až tři samičky.
To neonky a živorodky potřebují každé trochu jinou vodu(pH) - ale to je tak jediná výtka k tomu novému složení
. Já neonky nikdy neměl - brácha je měl a rozmnožit se mu je nějak extra nedařilo i když se o to snažil
... Na rozmnožení se voda ještě liší v tvrdosti (neonky extrémně měkou, zatímco živorodky radší střední až tvrdší vodu)
Dobře - kdyby to akva mělo 45 l..., (nemyslím si, že má
), nepotřebuji nutně na svém názoru nic měnit.
No, o kus niz lucka psala, ze chce 60l. Pravda, rozmery akva na fotce vzhledem ke kompresoru jsem neresil. Ale stejne bych zustal u mensich ryb, ty bety (par) ale myslim uz by sly.
1 10.10.2007 15:55 Sidonius –
Re: Nik To myslíte vážně, Niku?
Tahle nádržka má s bídou 30 l a vy do ní chcete narvat páru těchto velkých čichavců?!
Totéž s betami - v tak malém akva se samice neschovají jedna před druhou, natož před samcem...
Ancistrus - potřebuje to komentář?
Ti pancéřníčci snad... Ale k nim už další rybky velmi opatrně nebo raději vůbec!
Nakonec rasborky... To snad ano, ale že by to byly ryby držáci?
Když mi je jejich dlouholetý chovatel vymlouvá, že moc neustojí a jsou poměrně krátkověké... (Vím, v katalozích se uvádí, že se dožívají až 7 let, ale já spíš znám případy, kdy z hejna těchto rybek pomalu, ale vytrvale, ubývá...) Možná mají chovatelé jiný názor a zkušenosti... Nevím...
Kdybych musel říct názor na osazení tohoto akva, bylo by to hodně rostlin, nějaké krevetky Neocaridina heteropoda a hejnko neonek obecných. (Občas se sice tyto rybky pošťuchují, ale krev při tom neteče.
Lucko, já sem taky rozhodně spíš pro krunýřovce jednopruhý než pro ancíky
do malýho akva určitě
Přidat reakci
1 ...... [78] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72849x