Mohou být tyto rybky spolu?
První měly být věci jako filtr,topení a světlo a až potom ryby.
0 27.12.2010 20:46 Aquísman – Hodí se tyto ryby k sobě ?
Dobrý den !
Mám 54 litrové akva, mám tam malý hrádek, jeskyňky a pár rostlinek tam taky je a ještě chci přidat, filtr se vzduchováním a topítko a také kryt na akvárko se světlem. Už tam mám několik pavích oček a 1 ancistruse. Mohl bych si do něho ještě pořídit Čichavce a 1 samečka Bojovnice pestré ? Prosím poraďte mi, předem Díky za odpovědi a rady.
Starší reakce
Parmičky žraločí se hodí jenom do obrovských akvárií a jsou to honě aktivní ryby, takže ke Skalárům se moc nehodí. K těm parmičkám, pokud by jsi měl 500l+ nádrž, se hodí třeba Mřenky, jiné velké Parmičky a podobně.
Ke Skalárům se hodí spíše Tetry, klidnější Cichlidy, Krunýřovci, Pancéřníčci a podobně.
Pokud parmičkám žraločím do roka pořídíš větší než pětisetlitrovou nádrž tak jo.
0 23.12.2010 22:28 xxl – !!! 180l akvarko... ake ryby??? !!!
5x krunýřovec (teraz 3-6cm)
4x skalar amazonsky (teraz5cm)
5x Parmička žraločí (teraz 5cm)
mohla by byt takato kombinacia??? casom vacsie akvarko...atd
Do tohoto objemu parmička žraločí a mřenka nádherná nepatří. V dospělosti jsou poměrně velké a navíc jsou to hejnové ryby.
0 23.12.2010 22:10 xxl – !!! 180l akvarko... ake ryby??? !!!
mam 180 litrove akvarko mam tam zatial 5x Krunýřovec, teraz chcem kupit 4 skalare....AKE a KOLKO ryb potom este k nim??? pacia sa mi: Parmička žraločí, Parmička černopruhá, Mřenka nádherná
Myslís že ji vemou zpatky?
nebo jednodušší způsob - závojnatky někomu věnovat nebo vrátit do akvaristiky a vymyslet lepší osádku podle tvých představ
ale kyz tak ko ukam do atlasu vidim ze treba s pavim ockem tammaji skoro stejne parametry na PH a Tvrdost jestli de o to odkalovani tka to neni zas problem
0 23.12.2010 20:37 porez !Určitě nin nedávat!
mám zatim 2 malé takze byste mi nedoporucovaly tam davat jine ryby??
0 23.12.2010 20:17 porez Nepatří do společenského akvária, ale do samostatné nádrže, nejlépe menší hejno. Jsou to sice ryby klidné, ale mají nedokonalé trávení a jejich odpadní produkty silně zněčišťují vodu a pro některé druhy ryb jsou jedovaté (prudce zvyšují obsah dusíkatých látek ve vodě).
kolik jich tam je? Pořiď jim tam kvalitní filtr, netop, často měň vodu a jestli jich tam nebude moc tak by se mohly mít i fajn. Dej tam i nějaké odolnější rostliny. Ale tropické rybky bych k nim vůbec nedávala, mají úplně jiné nároky na kvalitu a parametry vody
to by nebyl zas tak velky problem spise aby je nak neobtezovaly atd jinak ja uz ty zavojnatky mam a akvarko maasi 120 l cistiho♦
Nevím jak je to akvárko velký, ale připrav se na to, že závojnatky jsou velmi zdatnými producenty velkého množství výkalů a je bezpodmíněčně nutný dodržovat zvýšenou hygienu. Pravidelně odkalovat a měnit značnou část vody. Do akvária tyhle ryby a nebudu sám nedoporučuji.
mam je v akvarku a rpoc to neni vhodne?
Závojnatky není dobré kombinovat s žádnými rybami v akváriu. Pokud to máš do venkovního jezírka, tak k závojnatkám můžeš dát jiné jezírkové ryby (Kapry a podobně).
Ahojte mohl bych mit spolu paví očka a zavojnatky?? + nejaky jine ryby??
Starší reakce
0 17.12.2010 15:31 havex77 – Teplotní Extrém
Dnes ráno koukám na teploměr v mojí odchovničce tlamovečků a co nevidím - 11C !!!
.Venku mrazy jako ... a topítko netopí
Takže byly celou mrazivou noc bez topení. Okamžitě jsem je přeložil k 8- měsíčním Kančíkům Zelenookým do většího akvária, naštěstí to rozdejchaly
. Jenže jenom co se probraly z toho \"šoku\", tak na ně 2x takoví Kanci začaly dorážet. Nemůžou jim něco udělat ?
Starší reakce
v malé nádrži mohou být nepřátelské i ryby, se kterými ve větší nádrži problémy nejsou, hlavně v období tření
(obecně, s těmito kančíky zkušenosti nemám)
no tak ste ma trochu uzemnili zatial to necham tak ako to je a cas ukaze
Nejsou, ale budou velcí a budou chtít dost přizpůsobovat akvárium po svém, ne po tvém
no tie kanciky vobec nie su agresivne
tak si vybirej ryby podle objemu nádrže a neagresivní a budeš mít mnohem větší výběr
no tak si mi pekne vyjasnil keby som to tusil dam ho na dlzku 2m
Už jsem přečetl - moje první akvárium - dobrá, omlouvám se. 135 litrů - meeki narostou na minimálně 15 cm, sumec žraločí - půl metru snadno, v tvém akvárku 15 cm, k tomu nějaké další čudle a bude tam setsakra těsno. To světlo byl pokus o vtip. Uznávám, nevyšel. Máš to akvárko docela hezké, ale časem budeš muset řešit.....
akoze nic to myslis vazne a preco sa ti zda osvetlenie slabe
Nic
, pokud otázka směřovala k rybám. Osvětlení třeba ano
co by som mohol este pridat k 4kancikom 3prisavnikom 2reria 2 hokejky a 1sumcek zraloci chcel by som tam este nieco farebne nejake zlte rybky aspon 3ks co odporucate a kolko ich este mozem pridat do 135L
To by nedělalo dobrotu. Perlovky dovedou bejt pěkný raubíři. Nejlepé se mě pro párek těhle nádhernejch ryb osvědčil 200 litrovej pokojíček, kde jim nikdo nepřekážel a který si neustále přestavovali k obrazu svému co dva dny.
prosim mohou byt cichlidy treba (perlovka ruda)s tanganikou pohromade a pokud ne tak proc diiky moc
Starší reakce
čaute děcka.
Mám v akva 3 pancéřníčky, 2 mečovky, 2 ancíky, 1 tetru bleherovu a 4 tetry černopruhy. Myslíte si že by sem k nim mohl ještě přídat 4 red chery? Jo a akva má 60L
Starší reakce
a jestli nechces prijit o ty ostatni
Nee jestli je nechceš tejrat...
Ani jeden, natož dva.
Nečekej na troubu, co ti řekne "dej si jich tam pět, je to v poho" a řiď se vlastním rozumem a nároky těchto ryb. Člověk se musí smířit s tím že něco nejde
0 26.11.2010 11:45 Alice – Re: Designer
Dva terčovci by se tam už asi nevlezli, že?
Tercovec neni vlk samotar, aby se mu buhvi jak libilo byt sam, a pritomnost jinych ryb uz to nijak extra nevytrhne.
0 26.11.2010 11:32 Alice – Mohou být tyto ryby chovány společně?
Starší reakce
Pancéřníčci se s cichlidkami Kakadu jistě snesou. Spíš bych měl obavy z toho počtu těch Kakadu. Ten počet Kakadu bych viděl jako optimální 1 samec a 2 samice(úměrně velikosti akva). V prezentaci je jich uvedeno 6, takže bude velmi záležet na složení samic a samců.
Ahoj, chtěl bych do svého akva přidat pancéřníčky panda, ale nejsem si jistý jestli se snesou s cichlidkami kakadu a hlavně jestli jim nesežerou potěr. Ubrání ho? Máte s tím někdo zkušenost?
Děkuji za názory.
a co takto???
cichidka kakadu či Ramirezova
tetra císařská-s tou si nejsem jistá jestli už by to nebylo moc
pancířníček leopardí
neonka černá
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72849x