Mohou být tyto rybky spolu?
dovolím si nesouhlasit - blackmolly je nahuntí a když ne blackmolly tak neonky
0 15.04.2008 21:39 aradan Paví očka se ti namnoží takovým fofrem, že tam přerybněno mít budeš. Co 6ks nějakých hezkých teter?
Jo mužeš ale nic víc už bych nepřidával. Jsou to rybičky který jsou k sobě tolerantní neměli by se požírat pokud nebudou velikostní nesrovnalosti.(tzn. plata 5cm a paví očko 1cm) JE snad jasný ne?
0 15.04.2008 21:16 Hodí se k sobě??? – Hodí se k sobě???
Ahoj lidi akvárko sem měl před dvouma lety a všechny ryby se mi požraly zustala jen samička blackmolla Začínam s akvárkem znova pracuju na pozadí a na krytu podle rad, tak se chci zeptak když mam 57 litrový akvárko jestli tam mužu mít 10ks neonek
3 ks Blackmoll
3 ks pavích oček
3 ks ancitrusů
no časem myslim že bych moh přidat ješte nejaký vůbec teda nevim jestli mužou bejt u sebe protože minule se mi sežrali tak co myslíte že je k sobě mužu dát???????? a nebude jich tam moc???
všem dík za odpověd
Starší reakce
0 12.04.2008 18:51 Vladi – Re: weru
Ancíky do 20ky určitě NE, na řasy pár "Otíků" (Otocinclus affinis). Kdyby pancéřníčky, tak jedině ty co málo vyrostou (např. paleatus může dorůst až 8cm!) a jsou to hejnové rybky, takže tak 6. A bude přerybněno... Takže buď ty Otíky nebo šneky - Neritiny (ty ovšem žerou jen řasy) nebo ampulárku na zbytky.
0 12.04.2008 17:51 weru – Re: Johnny5
to asi jo a muzu k nemu dat abciky ci pancerniky??? na zbasteni necistot a popr.ras?????
Nejspíš ne. Rozhodně lepší něž v plastovém kelímku.
0 12.04.2008 17:10 weru – Re: weru
a nebude samotnemu betakovi v te dvacitce smutno?????
bylo by mi ho lito
0 12.04.2008 17:10 weru – Re: weru
a nebude samotnemu betakovi v te dvacitce smutno?????
bylo by mi ho lito
0 12.04.2008 16:58 weru – Re: Vladi
nn,neni pro betaka mam jeste 2 akva
dekuju moc
0 12.04.2008 16:55 Vladi – Re: weru
Nejlepší by asi bylo vyvařit. Ale jak je velký? Do 20ti litrů... Aby tam měl pak beťák vůbec nějaké místo na plavání.
0 12.04.2008 15:59 Vladi – Re: weru
Samotnému beťákovi by to stačit mohlo a zarostlé tak, jak se bude dařit. Ono udržet tak malé akvárko "v chodu" není žádná legrace.
0 12.04.2008 14:48 weru – Re: Sid
a samotnymu betakovi by to stacilo?? a jak zarostle akva by mel mit???
weru: bude jim (pro 2 cihlidky Ramirezovy a jednu bojovnici) stacit 20-ti litrove akva?
Nebude.
0 12.04.2008 13:52 marek malo by stacit
0 12.04.2008 13:39 weru – Re: weru
pro 2 cihlidky Ramirezovy a jednu bojovnici pestrou???
0 12.04.2008 13:37 weru – Re: Tonys
tak dekuju mockrat a bude jim stacit 20-ti litrove akva???????????
0 12.04.2008 13:01 Vladi Myslím, že by neměl být žádný problém.
Starší reakce
Starší reakce
tak to jsem teda špatně pochopila
. Takže brzo asi pujdu zachránit 1 chudáka z akvaristiky
Ale jen sameček tam být může. Rybky by nijak zlobit neměl.
Aha, hmm, to je škoda. Takže asi nějakou jinou rybičku. Nebo zkusit ukecat můj stůl, aby kromě tuny knih do školy unesl dalších 50litrů vody.
Njn, jdu si vyhlídnout nějakou jinou..
Jinak moc díky za informace
To je myslím ještě horší kombinace. Když má více samiček, je to lepší. Protože, když je jen jedna, tak otravuje pořád jen ji. Zkusit to můžete, ale bude jistější, budete-li mít po ruce nádrž, kam by se mohl bojovník přelovit.
Takže pro jednoho samce je to akorát. Pro samce + 2 samice je to malé. A pro 1 samce + 1 samici?
Agresivní na jiné rybky by být neměl. Možná trošku ze začátku, než si zvykne. Ale není to nejrychlejší plavec, takže rybka mu stihne bez problémů utéct.
Kdybych měla 30 litrů, tak o nich ani neuvažuju. Takže doporučujete spíše najít nějakou jinou rybku, které by 50 l vyhovovalo?
A když bych měla pouze 1 samce, šlo by to? Nebyl by pak agresivní na ostatní ryby?
Čím více tam toho bude mít, tím lépe. I hustě zarostená nádrž poskytně dost úkrytů. Ale těch 30 litrů je tak pro tření. Nedávno se to tady řešilo, že pro betty je nejlepší kolem sta litrů, aby se předešlo stresu.
A co se přesně myslí těma úkrytama? Nějaký dutý kořeny, proplouvací kokosy, nebo stačí jenom hodně rostlinstva ve volnym prostoru?
Takže když doplnim úkryty, tak ta bojovnice v 50 litrech bude spokojená?
0 18.03.2008 22:08 jirkaa – Re: Dinamit
no hlavně musí mít samice možnost ukrýt se před samcem,jinak těch 30 litrů by snad i stačilo pro tři bety.
Když jsem hledala informace, tak jsem se dozvěděla (hlavně tady na webu), že se doporučuje 1 samec + 2 samice. Pro jednu rybu 20 l, ale pro pár stačí 30 l. Takže pro 3 ryby už je to málo? A když bude samec sám, nebude potom agresivní?
Sameček se tam vejde, ale se samičkama mu tam možná bude těsno... Možná, když by tam bylo hodně skrýší.
jj, ty malý mě ani nenapadly. To by bylo týrání a už ani neexistujou.. Právě že mám těch 50 litrů, tak nevim, jestli by se tam taky netrápili...
Do které nádrže? Do těch 52litrů?
Ahoj,
přemýšlím nad novou, trošku dominantnější rybkou do akva. Chtěla bych, aby to byla spíše okrasa. Tak mě napadlo, že bych si mohla pořídit jednu bojovnici. Samce a samici. Když bych nechala volně plavat egerii, jako je to teď, tak si myslim, že by nemusel být problém. Alespoň by se ti dva postarali i o paví potěr. Co myslíte, hodí se do mých podmínek? viz moje prezentace.
Díky
Starší reakce
0 02.03.2008 20:07 Spilky Rybky by byli v akva asi 150l velkém
Já bych raději vynechala bojovnice, myslím, že se bojovnice nehodí ani ke kančíkům, ani k parmičkám čtyřpruhým, přes svůj název jsou to poměrně mírné ryby. V téhle kombinaci by přinejmenším přišy o své ploutve. Možná, že by přišly k újmě i s akarami.
0 02.03.2008 19:37 skull ten kančík bych řek, že není moc dobrá volba, je dost teritoriální, ale záleží na tom do jak vekýho akva to chceš, ale já bych místo něj dal nějakou trpasličí cichlidku
0 02.03.2008 19:30 Spilky – Hodí se k sobě?
Ctěl bych vědět jestli se tydle rybky k sobě hodí a jestli by se neprali popřípadě které se nehodí a jaké by se hodily více.
Seznam rybek:
Kančík červenohrdlý
Parmička čtyřpruhá
Bojovnice pestrá
Akara hnědá
Panceříček kropenatý
Děkuji za odpovědi
Starší reakce
Starší reakce
0 12.02.2008 12:48 Hugo [8] - Cichlidy 0 12.02.2008 12:41 Jula Není ja jsem začátečník a táta je tam má už dlouho tak sem se jen zeptala .
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72850x