Mohou být tyto rybky spolu?
0 29.10.2015 11:01 Patrik2 – Black molly
Ahojte

chcel som sa spytat ci by som mohol dokupit 3 Black molly ( 1 samec,2samice) ku trom gupkam a desiatim platam.Nemal by to byt ziadny problem ci?Dakujem

Starší reakce
Toho krunýřovce pryč. Založ si prezentaci, uveď co nejvíce údajů a budeme to řešit v příslušných vláknech, jako jsou filtr, dno...
Tak to akvarko má 120 litru.rostliny tam mám jak živé tak umělé.já teprve s tim vším začínám tak proto jsem se chtěl poptat abych nějak spíše neublížil tem rybám a ja se mezitím kochal jejich krasou
Bude regulovat potěr těch živorodek, ostatně ony samy se taky postarají, ale co bych řešil jako prvotně je ten krunýřovec, který je do tvého akvária nevhodný, tedy pokud to není alespoň 300 litrová nádrž, což si dovoluji tipovat že není a že se jedná o klasický 50 litrový set. Soužití těch živorodek a tetrovitých nemusí ve finále nělat dobrotu v tom, že tetry jsou rybky čistotný a čistotu vyžadující oproti tou živorodky jsou rozmetadla hnoje a nádrž dává tušit možné problémy. Dno je ne zcela vhodné, je to drť, kam bordýlek velmi dobře zapadává, ale už se hodně těžko doluje zpět, živých rostlin je tam taky pomálu. Neznám filtraci, ale jde-li o těn set, tak to nebude taky žádná hitparáda. Takže věcí co si žádají řešení je dost.

0 15.08.2015 09:39 R
Jarka [228] - Rexova 190 Roman ŠutaRybicky.net
15 hod ·
Zdravím.můžete mi někdo poradit zda li v akváriu můžou žít po spolu tyto ryby?neonky červené,tetra cervena,plata koralova,zivorodka ostrotlama,liposarcus pardalis,pancernicek zelený s bojovnice pestrá?a nebo se mám obávat tě bojovnice ze zacne nektere požírat?dik za info
www.facebook.com/…
Starší reakce
No to som zatial nespozoroval aby sa prisávala na skaláre dúfam, že to nebude ani robiť keď hej tak budem jej musieť dať zbohom ale sama v 300l dúfam, že nebude niečo take skúšať uvidím časom.
Nesmí se chovat s většími pomalejšími rybami jako jsou čichavci a skaláři. Přisává se jim na bok a zraňuje je. Taky není vhodné jich mít víc v 1 akváriu, měl jsem 2 ve 100 litrech a dost spolu bojovaly. Musel jsem je obě dát pryč. Ale ostatní ryby jako jsou krunýřovci, tetry a parmičky (včetně SAE) nechávaly na pokoji.
Mám tuto rybu
rybicky.net/atlasryb/prisavka_thajska
Je to ešte od bývalého majitela. Ale je to blázniva ryba v dočasnom akva 100l kde som mal rybky mi vždy po priblíženi ku nej napádala ostatné ryby to je jedno aká ryba do každej zautočila a ustupila

ake mate vy snou skúsenosti keď vyrastie a podobne ? Zatial má asi 6cm. Čo čítam tam pri ideálnych podmienkach by sa to malo zlepšiť takže možno v 300l zmeni svoje spravanie
Starší reakce
Zdravím mám prosbu . Mám odchovnou nádrž a v ni 25 black acei a začala mi nosit samička yelowek . Mohu ji za cca 14 dni prelovit k TEM malej m maji asi 1 cm .
to by malo byť v pohode, on sa bude držať hore, nemali by si vadiť

Založ si prezentaci, vše vypiš, přidej fotky. Jinak těžko radit. Dobře udržované akvárium by asi sneslo pár teter navíc, ideálně těch samých co už máš. Ale taky to může znamenat přerybnění a zbytečné problémy s akváriem (řasy, zákal, úhyny a podobně). Co od těch ryb navíc čekáš?
0 24.07.2015 22:57 CorpseOnHoliday Zdravím, mám akvárium 112 l a v něm jednoho vzrostlého ancitruse, 7 neonek černých a čtyři tetry citronové. Otázka zní: mám přidávat další ryby? A jaké? Vodu mám měkkou, dno poměrně tmavé - písek plus nějaké kameny.
Do akvária co máš v prezentaci bych nedával ani ramirézy, ani bojovnici, těch živorodek je tam opravdu přehršel.
0 24.07.2015 18:00 Nytekk23 – jhk
můžu k cichlidkám ramirezovým dát bojovnici pestrou?
Starší reakce
Neviděl bych to jako problém, obojí jsou hejnové mírumilovné rybky

0 24.06.2015 19:50 Hanysek Myslíte že by se snesly spolu v jedné nádrži kolem 160L Tetra křivopruhá(hokejka) a Tetra červenoústá?
Starší reakce
A co takhle se vydat cestou cichlidek, bylo by možný tam mít více než dva druhy a parádu by to jistě nadělalo ne menší než tvůj záměr.

Díky kdyby jsi věděl o nějaké menší co mohou být spolu napiš.
Ok když poradíš nebudu se zlobit.
Ahoj, 200 l jsou docela stisnene prostory pro vice druhu kanciku, proc nemit jen jeden par a nedoplnit to jinejma rybkama, kde nebude dochazet k teritorialnim problemum?

Mimo tření klidně můžeš mít pár od každého. Problém je, jak se třou, brání teritoria a jsou agresivní. A tyto cichlidy se třou skoro pořád. Kančíci zelenoocí brání docela velké teritorium, ale větším rybám neublíží, takže s těmi nebude problém. Ostatní jsem neměl, ale Cichlida mnohotrnná by s nimi asi mohla být i ve 200 litrech.
Ahoj chtěl bych ve 200l zkusit kance a nejlépe ty kteří majíá doporučeno 100l pro pár.
Myslíte že by fungovalo Kančík zelenooký (pár) a Kančík příčnopruhý (pár). Nebo místo jednoho páru Cichlida mnohotrnná. Když doporučíte budu rád. Něco už jsem o rybičkách nastudoval a ptal se známých co jsou chovatelé ale rád bych radu někoho zkušeného s těmito rybami.
Starší reakce
A jak velcí jsou? .. velcí znamená 20-25 cm kterých jsou v dobrých podmínkách schopni dorůst
oni už ti kančíci velcí jsou
no tak proto se právě ptám,jestli mi je sežerou nebo ne
Můžou, pokud ti nevadí, že až trochu vyrostou, tak ti ty paví oka sežerou. Okům se to asi líbit nebude, ale pro Kančíky to bude vítané zpestření jídelníčku.
0 10.06.2015 20:04 Nytekk23 no a ty Kančíci heros efasciatus můžou být s pavíma okama??
To je zrovna celkem běžný, že je večer aktivnější. Ale jinak souhlasím, míň než těch zmiňovaných 500L rozhodně ne.
No já mám 240l a mám tam právě zmiňovaného krunýřovce a musím říci, že bych si ho do tak "malého" akvária nedal. Opravdu potřebuje dost prostoru

Nemá se u mě moc dobře. Pořád přichycen zespoda kamene. Večer vyplave.
Gibouš by neměl být v menším než 500litrů, takže by bylo vhodné mu sehnat lepší ubykaci, to jenom tak na okraj...
nene má ho přítel ve 150 ale nestará se o to akvárko tak tu 54l budu rušit a budu si předělávat to velký.
on ho taky kupoval malýho a měl to být obyčejný krunýřovec ale vyrostl z toho gibbiceps
To máte toho krunýřovce v té 54 litrovce? Dle mě mu neublíží živorodky

On jim taky ne

0 10.06.2015 15:06 Nytekk23 dobrý den,můžu mít v akváriu kde je krunýřovec síťovaný paví oka?a další malé živorodky?
Starší reakce
Já nevím,ale podle téhle teorie by nikdo nemohl chovat živorodky. Já osobně platy měl a nikdy jsem neměl problém je udat v akvaristice. Měl jsem dohodu s majitelem, že je ode mě vezme za cenu o něco nižší než dával ve velkoobchodu a že si to vyberu ve zboží.A to jsem měl tuxeda,který zas až tak na odbyt nejdou. Podle mě jsou platy vděčné rybky pro začátečníky.
Asi OT
Já bych po zaběhnutí akvária daroval všechny platy a našel si nějaké jiné ryby, co tak neznečišťují vodu a nehrozí u nich, že se samovolně přemnoží. Protože s takovouhle tam bude za chvíli těch plat 50 a co potom? Nebo aspoň si vyber nějaké dravější ryby, co nedovolí malým platám přežít a do pár let je problém vyřešený, protože platy nežijí dlouho.
Fajn, tak jich 7(2 kluky a 5 holek) použij jako zajížděcích rybek, který posléze i zůstanou, tedy dej je do založenýho akvária po 14 dnech a aktivního přispění výměn vody a pomůžeš si tak záběhu akvária. Zbytek bych daroval.

Proč hned takovou nálož těch plat? Bude úplně stačit polovina, oni se namnoží. Jinak ta prezentace mě zajímá hlavně z důvodu techniky, tedy výkonnosti a hlavně účinnosti filtrace. Akvo založ, osázej co největším množstvím rostlin, udělej tu prezentaci a hned se bude nad čím bavit. Plánovanou techniku můžeš konzultovat v patřičných vláknech, aby se dalo ještě event. zasáhnout a věci pozměnit, tak jak budou více vyhovovat.

Spíchni prezentaci, budeme chytřejší.

Neonky už ne, důvod zamítnutí není prostorový ale podmínkově nárokový, tedy neonky budou spíš preferovat měkkou a kyselejší vodu, kdežto platy a parmy si dají říct i v zásaditějším prostředí. Další otázka je, že ty platy docela dost nadělají a neonky jsou naopak čistotný a čistotu vyžadující rybky, což se bude tlouct.
Starší reakce
Nieje pravdou, že u nás voláme prisavníkom všetko, veru nie, to snáď iba ty a niekto v tvojom okolí, ver mi

OK, dik za info. Pobehám a snáď ich zoženiem v dobrej akvaristike a hlavne kondícií (polomŕtve iste nevezmem

)
Přidat reakci
1 ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72881x