Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov

Vajíčka ani ne,ale je třeba hlídat velikost po vylíhnutí.Já jsem stará škola a ramirezky jsem rozkrmil mlhou,pak začal futrovat prachem z vločkovaných artemií,nebo z vločkovaného krmení,dekapsulovanou artemií(ta bohudík nekazí vodu),a prolisovanými artemiemi,cyklopem,nebo patentkami přes cedník. Ale těch návodů je spousta...
Každopádně,pokud se ryby vykulily,nebudou se živit řasou,pro zdárný růst potřebují bílkoviny,minerály a vitamíny,spoustu aminokyselin,to získají z masa...takže v době dovolené a na řasách nemají šanci přežít.
Toto jsou ramirezky pět neděl staré.
Ony mají vajíčka artemie různou velikost?
0 27.06.2010 22:18 rriki – Re: hf
Záleží na artemii,tu opravdu kvalitní cena okolo 1000kč a víc s tou není problem odchovat i potěr teter, kdo používá ty levný sračky jako občas já ,která se líhne 70% i méně a je hrubá tak se nedivte.Na levné artemii se určitě neušetří.
No já mám asi nějaká nedochůdčata, po strávení žloutku byla jen o něco větší než čerstvě vylíhlá artémie, dokonce se artémek bála a ani nejevila snahu ji alespoň okusovat nebo tak něco. Takže s tímhle krmením jsem u potěru úspěch rozhodně neměl.
3 27.06.2010 19:33 rriki – Re: Gabro

V klidku tento výtěr je pryč,užijte dovču a pak se do to s chutí pusťte.Ramirezka je plodná rybka tření cca po 14 dnech to vychází akorát na návrat z dovolené.To ,že ve větším je to lepší tak u ramirezek naopak a pokud tam nejsou rodiče.pokud jsou rodiče harmonický pár tak si je odvodí počet zredukují a je to.Chceteli vetší množství a není možno sloučit více výtěrů pak malou 10 l vytíračku a začít krmit nejjemnější artemií pravidelně odkalovat a v 1cm přelovit do větší a je vyhráno.Po 6 týdnech bz to mohlo vypadat takto.
,
Je to 60 l akva, takže prostoru si myslím že mají dost, mám tam nějaké valisnerky, jeden malý echinodorus, jávksý mech a lilaeopsisky...tak řas by se snad najedli...vzhledem k tou, že se objevili včera tak začnu krmit dneska večer...
Můžu poprosir čím krmit...artemka, žloutek...????
Díky za rady
0 27.06.2010 14:08 Trabant Jestli máte v blízkosti nějakého svého známého,můžete se optat,jestli by vám je po dobu Vaší nepřítomnosti nekrmil on.Pokud ne,tak bych ted krmil víc a doufal bych,že potom nějak přežijí.Dal bych jim tam nějakou rostlinu,aby mohly kdyžtak jíst třeba řasy nebo něco i když by to asi bylo na nic.Záleží taky na velikosti akvária.V menšich rostou ryby pomaleji než ve větších.
Tak by to neměl být problém. Možná jen s tím krmením.

V akva je jen potěr rodiče jsem odlovil...
0 27.06.2010 13:35 Trabant Záleží na tom co tam máte s nimi za ryby.Pokud jen ramirezky,tak bych je nechal,tak jak jsou.Asi před týdnem se mi vylíhly akary modré a rozdělil jsem je do 2 skupin.Tu první,co žije s rodiči ve společenském akva sem ještě ani 1 nenakrmil a zatím sou v pohodě.
Zdravím,
potřebuju poradit v pátek se mi vykulili Ramirezky...problém je v tom, že další pátek 2.7. odjíždím na deset dní na dovolenou...poradíte jak krmit, aby se mi podařilo aspoň pár kousků odchovat?
Díky za rady.
Starší reakce
Tak to divné vylíhnuté postupně ze sítka zmizelo. Netuším kam, netuším jak, už jsou tam jen nevylíhnutá vajíčka a jinak nic. Poslední dvě hýbající se čárky jsem odsál hadičkou a nechal je přes noc ve sklenici. Vypadá to, že to rybičky nakonec budou, ale žloutkový váček (boule s ocáskem) je čirý průhledný, rozhodně v tom není ani trochu žluté, divné...
Není tu nikdo s odchovem vlastních ramirézek? Nějaké rady by se hodily...

Starší reakce
Trochu bych to opravil,čím vyšší teplota,tím rychlejší vývin...

teplotu bych zvýšil na 28st, pro rychlejší růst
0 12.05.2010 19:15 pitger – teplota
Dobrý den,
právě se mi vytírají ramirezky. Mám stabilně nastavenou teplotu na 25 stupňů, je potřeba pro vývin jiker teplotu zvyšovat? Děkuji.
Starší reakce
Doporučuji přečíst tento článek
www.akvarista.cz/… a spoustu dalších od tohoto autora, který toho o cichlidkách ví hodně

Ahoj. Omlouvám se, že sem pletu cichlidky kakadu, ale včera jsem v akva objevila v dutince asi 20 jiker, melou se, samička je zatím hlídá svědomitě a pravidelně je kontroluje. Za jak dlouho se vyklubou? A co pak? Hledala jsem a o tomhle konkrétně jsem nic moc nenašla, jen že je mám krmit žábronožkami. A v jakém intervalu se cichlidky kakadu třou? Mám jednoho samce a dvě samice, tak jestli mám přidat víc dekorací jako úkryty pro možné jikry druhé samice. Děkuji moc za rady
Kolegové akvaristi prosím o rady..

0 11.04.2010 20:56
Sanka [10] Ahoj,prosím potřebuju poradit,mám samce Ramirezky a přikoupil jsem si samičku a teď jsem si všiml,že se vytírají..V nádrži mám jenom je a 3 krunýřovce jednopruhé,tak by je teoreticky neměl nikdo sežrat,pokud to neudělají rodiče,ale chtěl by jsem se zeptat,jak se o ně starat?Nevím opravdu vůbec nic,jestli to mohu nějak čistit,nebo jak krmit,nebo cokoliv..Děkuji..
Starší reakce
Měla jsem super pár, mladý, ale prťata si před neónkami ohlídali

, měla jsem z každého vrhu ve společ. akva cca 20 odrostlých mladých. Ale hlídal samec, který už bohužel není, samička to sama nezvládá a bojím se, že z toho stresu pojde taky

Už teď těch 10 moc nehlídá a podle mě hledá ty ostatní

...no ked som ich choval "furt" si pozrali male 5-6 krat...ak to chces odchovat tak je najlepsie ikry "zobrat" prec...
...ja som ich neodchovaval nechal "tak"...
...ich pomerne kratka zivotnost je "kompenzovana"... - mne kladli kazdy mesiac cca 200 vajec
Díky za názor, přemýšlela jsem podobně, ale ti malí si samotní nějak neví rady

, přelovení jsou od rána, v jiném akva.
Zkušenosti sice nemám, ale teď bych už samičku bych rozhodně nepřelovoval. Předpokládám, že by to pro ni byl ještě větší stres, a dle toho, co jsem vyčetl by své malé nemusela ani poznat a mohla by je považovat za cizí...
Upozorňuji, zkušenosti nemám, použil jsem jen "Selský rozum", snad se ozve někdo zkušenější...
Prosím o radu, včera mi ve společ. akva vyvedla samička mladé, bohužel sameček mezitím pošel(asi vyčerpáním, ještě stále hlídal předchozí potěr, voda je o.k.) a je strašně vystresovaná, protože potěr nemůže uhlídat

Přelovila jsem většinu malých do samostatného akva, mám samičku přelovit k nim nebo ji mám nechat s asi 10ks malých, které se mi zatím nepodařilo odlovit, ve společ. akva? Ti malí mi bez mámy připadají strašně bezradní

Starší reakce
V první řadě se prosím zaregistruj, pak je možné ti napsat i soukromě.
0 11.10.2009 20:05 deltas ahoj bych cichlidky tedy můžou být cichlidky z neonkama nebo gupkama,ancitrusy,danio pruhované,razbory,platy poradte když tak napište co s nimi být nemůže ano
Starší reakce
řekl bych že to bude podobný jako u bojovnic, takže tak 2x deně by mělo bohatě stačit. jde o to, aby bylo vidět že mají plné bříška a nestrádají.....
přesně tak, a je třeba počítat s tím, že artemie se líhnou za 24-36 hodin....
takže až se začnou rozplavávat??
Jakmile stráví žloutkový váček.
dobře nakoupím artemii..a kdy mám začít krmit?V pátek se vytřeli...teď jsme přijeli a už jsou vylíhnutí...
nakoupit Artemie (doporučuji Ease Fish) a nechat líhnout.....
Když už cezené vejce tak rozhodně ne syrové ale vařené-nedoporučuji však, příliš mnoho rizik. Raději nejdrobnější živou či mraženou.
0 20.09.2009 13:45 nickolka – potěr
potřebovala bych taky poradit čím krmit potěr cichlidek ramirezových..V pátek se vytřeli dneska jsme přijeli z chaty..A už jsou tam maličcí prcci...takže čím krmit,jak často...přemýšlela jsem i,že zajedu do zverimexu a nechám si i poradit,co tam mají atd..ale byla bych ráda,kdyby jste poradili někdo tady z Vás...četla jsem i že vajíčko cezené přes látku..má být sirové???
Starší reakce
Předpokládám, že se jedná o acriflavin a ne acrifilin

.
0 09.09.2009 15:24 bubo – ramirezky
ahojte vcera sa mi vytreli ramirezky a ja sa chcem spýtat či im mám svietitv noci ..

a je normálne že samec požiera ikry asi neoplodnené ,a samica ho pri tom odhána prosim PORADTE ..

Starší reakce
0 28.08.2009 22:29 Tommys – Kříženci GOLD a standart
Přidám svoji zkušenost do mlýna, zakládal jsem 112L akvárko, použil starou vodu vyždímal filtr do novýho, nechal týden běžet přidal pavý očka, za další asi tři dny hodil párek ramirezky GOLD, nebylo poznat pohlavý podle chování v nádrži jsem si uvědomil že mám asi dva samce, koupil jsem tedy v akvaristice samičku tu nejkrásnější co byla v nádrži, klasická forma. Dám ji do akva, jeden z golďáků se najednou začal ukazovat, no a skončilo to tancováním samičky a samečka po cca 2dny, asi láska na první pohled

Po dvou dnech k mému obrovskému překvapení začali klást jikry na placatý kámen který je pod listech echináče a je na vyšším místě oproti dnu. Odsunul jsem druhého samce do vedlejšího akva aby měl zamilovanej pár teritorium pro sebe. Po večeru, mimochodem seděl jsem u akvárka cca 4 hodiny jak přilepenej, moje paní nechápavě prohazovala nějaký řeči, no neakvaristka co chcete

Uspal jsem syna a zase si sednul k magnetu večera.Kladení bylo super, všechno jim šlo až jsem koukal že napoprví jsou tak sehraný, přidal jsem TORBEN dle dávkování. zvýšil teplotu o dva stupně pro správný vývoj jiker a k mému překvapení se mi po třech dnech vykulily malinkatý ocásky, moje radost po ránu než jsem šel do práce a s baterkou nahlíd do akva neznala mezí. Celý dopoledne jsem v práci vytrpěl s myšlenkou na ty šikuly, jak se jim daří. Přijdu domu a zase magnet celejen den do toho čučim ja se ty malý špunti krásně vrněj je jich cca 50-60, rodiče je na střídačku hlídaj, když nějakej špunt upadne hnedka ho vezmou do tlamky a šup s ním zpátky do hnízda, no a tak je to dva dny, v popisu k rybce je psáno že po 5 dnech se potěr rozplave, jsem zvědav jak to dopadne každopádně mě to jako naprostému začátečníkovi s těmito rybkami dělá velkou radost že se mi to na poprvé povedlo bez jakýkoliv speciálních příprav, uvidíme co bude dál, zda něco vyroste a vydrží. Ale asi těžší to bude s krmením snad se prokoušeme.
0 28.08.2009 08:46 johny007 – No jo
No jo, aj to je možné.
0 28.08.2009 08:38 dodmo – Re: johny007
Klidně to mohly požrat né ostatní ryby ale pár

0 28.08.2009 08:20 johny007 – Už popali.
No, prešla noc a do rána ikry zmizli, takže ich museli zožrať ostatné ryby, ale samička sa už aspoň ukľudnila a nenaháňa mi ostatné ryby po celom akváriu.
0 28.08.2009 07:35 dodmo – Re: Mato00
Už jsi ramirézky v ph 7 odchoval? jestli jo tak sory, že prudim

Odchov Ramirézek není vůbec jednoduchý.Začíná to už u rodičů,kteří se nejdřív "musí" naučit ,jak se o jikry starat.Nevím jestli vůbec existuje případ ,že by se to povedlo napoprvé.To že se vytřeli ,ještě neznamená,že se to povede dotáhnout do konce a také to neznamená,že se k sobě hodí a porozumí si i pro příště.Nejspíš jikry splesnivý nebo je Ramky slupnou.Dělají to často-hlavně mladé páry.Pročti tady forum,určitě o nich něco objevíš a získáš užitečné info.Možná bych přendala šneky.Rybky odeženou,ale se šnekem si neporadí-beru to pro ně jako zbytečný stres a námahu.A voda do odchovničky?Je to dlouhá cesta než se zadaří vychovat mladé jedince
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18494x