Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 13:25 Muž voyta [87] – Agresivita
Cau, ve spolecenskem akva se me vytrely ramky. Treti den jikry sezral ancak. Rikam si, co uz - stejne odjizdim na dovolenou, takze by to nedopadlo... Zajimalo by me vsak pro priste - je samec schopen uhlidat jikry pred ancakem, nebo je obecne bez sance? Ma treba priste smysl dat ancaka na par dni na samotku? Druhy dotaz se tyka agresivity. Samice co nakladla jikry docela prohani druhou samici. Ta je chudak cela vybledla a schovava se - skrysi ma dost. Ale jakmile se odhodla do otevreneho prostranstvi, je okamzite zahnana. Jinak samec vuci te slabsi samici agresivni neni. A dominantni samice byla agresivni jiz pred dokoupeni samce (ovsem bylo to v prijatelnych mezich) co se s tim da delat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.03.2019 17:44 Deepinpeat Re: MonterMonty
Hele ale do rozmnožování krmení potěru patří ne?
Zkuste krmit alespoň 2x denně, ideálně líhnout malé množství žábronožky v ráno a večer, nemusí být vzduchování, jde to i v nějakých kelímcích například. Více info na e-akvarium.cz 36. číslo v archivu. Krmit až se potěr přestane povalovat a začne plavat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.03.2019 16:36 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: rybickar
Nafouklá samička může mít souvislost s nízkou teplotou , mohlo jít např o plynnatost, mohla být jen přežraná - prostě to mohlo cokoli - mohla být i jen vystresovaná z toho že jí pár který se chtěl třít proháněl - teď samec začal mít zájem i o ni - stres mohl opadnout - to že ramiréza ztmavne , nebo má nepřirozené tmavé barvy ukazuje na stresové faktory v důsledku něčeho - špatné vody - špatné stravy - nemoci a podobně - podle mého to bude mít souvislost přímou nebo nepřímou s tou teplotou , 24° je na ně moc málo.
Mám z Tebe pocit že toho o akvaristice moc nevíš- nikdo učený z nebe nespadl, doporučil bych ti tedy na začátek pořídit si nějakou knihu o množení ryb všeobecně , o výživě rostli všeobecně -nejlíp od nějakého staršího autora z dob totality - je jich spousta a trochu se v tomto samovzdělat - rostliny potřebují ke své prosperitě úplně jiné podmínky než ryby ke zdárnému rozmnožování - to že se ryby vytřou , nutně neznamená že mají podmínky k tomu se úspěšně rozmnožit.

Je tady dobrým zvykem dodržovat čistotu vlákna , to znamená že konkrétní věci řešíme v konkrétních vláknech - pokud potřebuješ poradit s nějakou porodničkou - řeš ve vlákně porodničky
pokud potřebuješ poradit s líhnutím a vším kolem žábronožky - je tady vlákno o žábronožce,
je to proto aby se někdo ,kdo bude hledat konkrétní informace o něčem , nemusel prokousávat hromadou balastu nesouvisejících s názvem vlákna.

s porodničkami Ti neporadím , dle mého názoru jsou to krámy k ničemu- pročti si toto vlákno od začátku celé a určitě najdeš informace jak tyhle ryby rozmnožit přirozeným způsobem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 15:05 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: MonterMonty
Je to opravdu zajímavé...

Druhá samička, která ještě do včera vypadala jako nafouklý balón a zdála se mi nemocná a "ošklivá",... ze včerejška na dnešek zeštíhlela, zkrásněla, a mám pocit že vidím kladélko... Netuším, co může za tu proměnu, ale vidím, že se to "zklamanému samci" líbí...

Takže dřív než se bude tření opakovat chci být připravenější.

Já se dostal do mrskající se fáze (viz obr) - nevidím žádná ústa?... (viz také video:
youtu.be/…


Odkdy jim tedy začít lít žábronožku? podle mě by měly nějaký čas vydržet ze svého váčku... Ale nevím jak dlouho

S tou žábronožkou,... jestli jsem správně pochopil proces "výroby" a životnosti, tak to abych každý den dával líhnout 1-2 lahve (samozřejmě s malým množstvím),.... ale jak dlouho to takhle musím "snášet"... to co se vylíhne se hned musí zkrmit a pak musím mít na další den hned už připravenu další,... Nebo dokonce 3x denně být připraven podat vylíhlou artemii... Nebo vydrží jedna várka více dní? a můžu z ní odsávat žábronožku na etapy? (I z tohoto možná špatného pochopení, jsem se raději ptal na suchou stravu, která nemusí bublat a líhnout se...


Narazil jsem možná na lepší porodničky od ZISS AQUA do akvaria:

Porodničky (přes které mladé nenasají):
www.youtube.com/…
V ČR snad zde?: www.vk-vysavace.cz/…
Tady originální popisy: zissaqua.eu/…

Znáte je? vypadají tlamkovzdorně?...

Za tu cenu by se snad vyplatily, ikdyž přes amazon či ebay, by snad šly i sehnat levněji. V minulosti jsem na ně viděl myslím i inzerci na ifauna...

PS: Ad mé hnojení, hnojicí plán mi byl sestaven v Profiplants, vzhledem k hodnotám, které mi vyšly v protokolu měření vody v laboratoři (viz můj profil)... Moje kytky hodně stagnují, a daří se tak leda Cryptocoryně, Anubiasu,... trochu tripartitě... Douška, ludwigia a Hygrophila corymbosa, si nedají říct a sinice se na nic neptá...

Mám vodu chudou na dusík, měkkou, a asi i málo jiných prvků:
Mrknout můžete zde: rybicky.net/nadrz/27767/d193902.jpg

časem bych i přidal nějaké plovoučky, aby se ramky i jiné rybky cítily ok. (ale zatím ani nevím kolik hodin denně svítit ( tak svítím od 10-22:00, Mám Aquatlantis LED 2.0 UNIVERSAL 590 mm.
Nebýt té sinice a kdyby to trochu rostlo, na hnojení bych prděl... ale když už jsem se na něj dal, tak se bojím přestat, aby to akvarko nerozhodilo a s tím i případné nové potěry;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   17.03.2019 11:24 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: rybickar
Že je ta porodnička k ničemu ses přesvědčil na vlastní kůži- z principu je to prostě jen krám k ničemu- max tak na čerstvě porozené oka- každá zkušenost se počítá k dobru.
Jednou pro vždy -zapomeň na to že tyhle malé cichlidky tvoří trvalé páry - to je největší hloupost jakou jsem kdy slyšel - možná je nějaká vyjímka - o žádné zatím nevím.
Vždy je lepší je chovat v aspon šestičleném hejnu - na pohlaví ani tak moc nezáleží, spíše na ploše dna akvária(jsou to ryby trávící většinu času u dna ,kde si taky brání svoje malé teritoria) a na členitosti a osázení rostlinami- samo jsou více agresivní druhy- které se dokáží i umlátit - zvlášt samci - ramky k nim ale nepatří
To že se po ztrátě jiker nebo plůdku pár "pere" -je naprosto normální- navzájem se obviňují z neúspěchu - prostě jako lidi :) - jsou to cichlidy - temperamentní stvoření , věčně se handrkující , věčně soupeřící o nej. samici nebo samce,nebo postavení v hyerarchii hejna , nebo o ten kousek teritoria co si zabrali a pod - až se handrkovat přestanou , čuchej nějakej problém - a s ramkama to v nevhodných podmínkách jde hodně rychle z kopce.
Hodně důležitá je teplota vody , jsou to teplomilné rybky - 26-27° je naprosté minimum , v méně budou postupně chřadnout, jsou to cichlidy , trpí na střevní parazity , ti se v chadném prostředí u nich dokáží hodně rychle přemnožit a rybu za pár dní zdecimovat k smrti.

Podívej - Ramka je všežravec - dá vždy přednost masité stravě - zdravá ryba nepohrdne ničím a zelená složka je neméně důležitá.
Základní surovinou pro výrobu umělých krmiv jsou obiloviny a rybí moučka - vše v sušině - pro ryby dost špatně stravitelné - nic moc pro masožravce - potírek s tím myslím nerozkrmíš vůbec - já jsem nikdy žádný úspěch neměl, je to všechno na jedno brdo.

Rozkrmení žábronožkou ošulíš jedině planktonem ,naloveným v přírodě - na to potřebuješ vercajk, mikroskop a znalosti o tom co jsi nalovil - takže krabička vajíček za 25Okaček je pro Tebe to nejjednoduhší a nejekonnomičtějí řešení jaké najdeš - bohatě stačí ta 240.000NPG což je myslím zrovna 50ti gramové balení Ocean Nutrition - nechci propagovat jen tuto značkum, "Sanderska" je také výborná- její hrubost jsem ale nezkoumal.

Ramky potřebují měkčí vodu , PH lépe malounko pod 7 , občas se povede i v kohoutkové vyšších parametrů.
Ve společenské nádrži toho moc neodchováš-ale není to nemožné- problémem jsou spolubydlící , kteří si rádi pochutnají na živém "řízečku" - záleží také jak jsou zkušení rodiče- i ti se musí naučit o jikry a potírek starat - chce to čas.
Z počátku u potírků vodu měnit velmi opatrně - lépe každý den po troškách . u jiker s vodou raději nic nedělat.
Co se týká výživnosti je nauplie artemie jedno z top pro malé potírky , konkurovat jim může jen některý "prach" nalovený v přírodě - např viřníci ,naupliové stádia buchanek a pod ...

Ano ramky mají rády čistou vodu - ve smyslu prostou dsíkatých látek - čím je jich méně tím lépe - je dobré zamyslet se nad tím co děláš - kolik hnojíš a jestli je to vůbec potřeba každou údržbu "sekat zeleninu v akva kosou" , pro ně je lepší zvolit méně náročné rostliny , slabší osvětlení , za rašelinové výluhy (hnědou vodu) Ti budou také vděčné - stačí přidávat např Torben - tím bude i potřeba hnojit mnohem nižší nebo nulová.

Třou se jak neurvalé , v dobrých podmínkách i častěji - záleží hodně na kvalitě stravy a její pestrosti. vodu stačí u dospělých měnit 1/3 týdně - zase záleží na tom čím se krmí, kolik se hnojí , kolik je v akvu ryb atd... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   17.03.2019 10:13 RAP Re: rybickar
U cichlid všeobecně se první tři výtěry tzv. nepočítají, rybky se musí péči o mladé naučit . Proto ty rozbroje a tím, že si jim větší část potěru odsál, jsi ještě zvýšil zmatek.
Pár samostatně umístěný, může mít problém s agresí, když nebude mít "nepřátelské" ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.03.2019 10:09 Maq Re: rybickar
Řekl bych, že máš mladý, nezkušený pár. Jak začaly potíže, samec se nervnul. Teď jikry nejsou a samice není na tření, tak nervačí dál. Jakmile samice bude svolnější, dá se to do pořádku. Znova se vytřou. A třeba už budou otrkanější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 09:28 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: MonterMonty
Díky za reakci,
tak "vycucnout" nebo poškodit umí i ramky:/ z cca 6-10 ks jsem dnes ráno našel asi tři buď plesnivé nebo uhynulé, a jednu mrskající se rybičku, jinak to vypadalo, že je v síťce mrtvo... a teď jsem se marně díval i po té jedné mrskající se rybičce, jezdily kolem té síťky ramky...

Co mě štve víc, že se z nějakého důvodu rozkmotřil ten chovný pár, samec jakoby samici najednou "nenáviděl" bral ji za narušitele teritoria... nevím jestli začla žrát jikry a nelíbilo se mu to, nebo ji "obviňuje" :),že neuchránila pár jiker před odsátím akvaristou...

každopádně tím jak zůstal na bránění přeneseného plůdku sám (protože samici, co mu předtím zdatně pomáhala, teď odhání taky), tak to vypadá, že ostatní ramky si tam chodily jak do spíže a nezůstalo mu nic.

Tak jsem zvědav, jestli si ještě nějaký pár vytvoří, každopádně mám asi v plánu pořídit si menší nádrž něco mezi 12-30 litry, a jakmile bych pár viděl, tak je tam asi šoupnu. A snad to bude úspěšnější...

Co si myslíš o jiném třeba sušeném krmení, třeba First Bites (Hikari)... A od kterého okamžiku začne malý plůdek potřebovat potravu?

Od kamaráda jsem teď o víkendu sehnal asi 20 let starou artemii, tak mi to bublá pod lampičkou, ale kdoví, jestli z toho vůbec něco bude...

Po té značce a 300 NPG jsem právě koukal, ale když stačí 250 nebudu se zlobit. Uvažoval jsem, že by mi asi vystačilo balení 25 gramů.

Nikde moc na netu nemůžu najít návod na odchov ramky pro "amatéry";)... Např. mě se pár vytřel relativně brzo po koupení, ve vodě o teplotě 24°C plné řas a sinic, a uhlídal si své první potomstvo, plesnivé v pohodě rozeznal a odstranil, a nedošlo ani na požírání až do vykulení, kdy si v tlamkách přenesli mimina do úkrytu. Teplotu jsem jim pak zvýšil na 26 C a dnes i k 28.

Ale rady typu, měnit vodu, neměnit? Lze odchovat ve společenské nádrži a s kterými druhy?... Jedni radili místo artemky háďátko octové, další trepku, atd. asi si ten zmatek dovedeš představit.

Do toho jsem byl zvyklý, co týden při výměně v akvariu hnojit Profiplants Dusíkem a Profiplants Complete Free, a nevěděl jsem jestli v tom pokračovat, když tam byl potěr..., nebo jestli třebo pohnojit i bez výměny vody,...

Jinde zas ještě psali, že čerstvou vodu ramky rády, tak jsem nevěděl kolik (třeba 3 litry co 2 dny? :-(

A taky jsem našel info, že se ramky budou třít každých 14 dní znovu (to jsem zvědav), když se teď pohádaly... A jak je to s hnojením a výměnami vod když čekám, že bude tření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   17.03.2019 00:22 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: rybickar
Ta porodnička je dle mých dávných zkušeností úplně na prd , až ryby zjistí že se v ní něco tetelí, budou se to snažit sežrat, čímž plůdek poškodí, např skaláry plůdek přes tu sítku doslova vycucly - ale třeba budeš mít štěstí.
Ramičky mají hodně malé potírky , nevím jakou žábru líhneš - podstatný rozdíl je v hrubosti - to je to číslo na obalu - např HE-240.000NPG -počet vajíček na gram -tedy velikost vajíčka a následné nauplie, mně se např 180.000NPG ramky dávily , 240.000NPG polykaly bez obtíží, dlouho už používám jen Ocean Nutrition - ta má i spešl jemnou 300.000NPG - je ale podstatně dražší- myslím už zbytečná.

Pokud se Ti plůdek v té vodě vykulil a stále žije, s vodou bych nic nedělal ,jen podstatně sniž krmnou dávku dospělým rybám at se "neprasí" zbytečně voda.
Hodně štěstí s odchovem ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2019 23:44 Muž rybickar [16] - Společenské nádrže – Ramirezky, sinice, a potěr
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nevím, kam psát dříve, tak píšu sem... snad správně.

Minulou neděli jsem koupil 2 páry ramek, vyšlo to a jeden pár to dal dohromady, zkrátím to. Dnes se začly kulit první jikry. Vše mám ve společné nádrži s Razborkou Hengeli a tím zbylým párem, který to dohromady nedal.

V akvariu mám problém se sinicí,... Rád bych Aspoň pár kousků ramek odchoval, něco jsem Páru nechal vykulující se plůdek si rodiče přenesli pod anubias, kam jim na něj ve chvíli jejich hádky (nevím proč se najednou začli rvát)... chodí zbylé ramky, část vykulujících se ramek jsem odsál hadičkou do porodničky od Trixie (taková plastová klec s jemnou síťkou, dal jsem jim tam jako ukryt starou polovinu molitanu z bublifukového filtru, zatíženou, aby neplaval.

Mám artemku, dnes teprve dám líhnout (ani nevím jestli je to pro potěr ramek v prvních dnech, Ok?

Včera by to byl týden od poslední výměny vody, kterou jsem ale ze strachu o potěr nevyměnil, V akvarku se navíc začala rozmáhat ještě zelená řasa...

Moc starostí a radostí najednou... Poradí někdo, co dříve a co potom;)? Díky moc.
PS: Náhradní nádrže momentálně nemám.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 07:08 Muž motýlek [275] Re: Dalkan
To máš lepší než tv seriál ;-)
Zkus si nalihnout artemky, až se rozplavou tak si na ně zvyknou ...
pokud máš někde jávský mech, tak jej až budou plavat velmi opatrně někam na opačnou stranu než jsou přidej - hlavně jej předělej i s "bordelem" - tam si také nějakou potravu najdou ...
Jinak Ramirezky jsou fakt chytré ryby - to poznáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 04:19 Dalkan Re: JanaS
Super. Děkuji za tipy a reakce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 22:09 Žena JanaS [138] Re: Dalkan
www.dajanapet.cz/…

Něco je tady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 21:56 Dalkan Re: MonterMonty
Je to jejich první várka jiker a mláďat. Ale chovají se jako profíci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 21:08 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Dalkan
Asi půjde o mladý pár který ještě přesně neví kdy co a jak , musí si to taky odzkoušet párkrát :)
jinak to "předžvýkávání" potravy malému potěru je docela běžná věc u cichlid
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 20:58 Dalkan Re: romant
již ve druhém dni po vykulení? Vždyť se ještě ani nemají tendencí se rozplavat.
No ale dám na rady zkušenějších. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 20:04 R Muž romant [27983] Re: Dalkan
Snaží se je krmit.
Edit: Teď by jsi potřeboval pomalu začít krmit živou artémkou, jinak začnou jejich řady řídnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2017 20:03 Dalkan – krmení potěru?
Zdravím vespolek,

mám RAMky krátce, ale podařilo se mi vytvořit pro ně takové podmínky, že nakladly jikry a nyní hlídají prcky. Co mě překvapuje a nikde jsem se nedozvěděl je to, zda samice mladé i krmí.
Dospělým dávám jak mražené, tak živé, granulky i vločky. Prostě pestrá strava. Ale co mě udivilo je to, že když jim dám vločky Tetramin pro crisps (snad to nebude bráno jako reklama) tak samice vezme vločku, doplave nad potěr a nad nimi ji zase vyplivne. Takže k potěru dopadají drobné kousky. Nedělá to ale pokaždé, když jim dám toto krmivo. Myslíte, že v tom je nějaký záměr nebo jen náhoda? Vypozoroval to někdo z vás?
Potěr je nyní 2dny starý (viz můj malý článek v profilu) a tak si myslím, že je zcela zbytečné jej krmit. Tak proč to dělá?
Díky za reakce

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2017 23:02 Maq Re: Petas33
Ramirezky takový lunapark nesnesou, v tomhle leda chcípnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2017 20:02 R Muž romant [27983] Re: Petas33
No, protože moc tlačíš na pilu, dej jim čas, nech je kde jsou, nikam je nepřelovuj, udrřuj jim dobrou kvalitu vody a když bude nálada, oni to zkusí i tam a potom můžeš testnout nějaký přelovování a třeba to vyjde.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2017 12:15 Petas33 – treni
Fotka k příspěvku Dobry den ,jdu si pro radu jak uspesne vytrit ramirezky.Par jsem premistil do treci nadrze Ryby byly krmeny zivou patentkou.Teplotu jsem zvedl na 28 C.Voda chytana destovka na vesnici a prefiltrovana pres vatu No3 15...ale ryby porad nic
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 13:31 Muž motýlek [275] Re: kmara
Fotka k příspěvku ono ani tak moc nezáleží, jakou vodu máš v hlavní nádrži - ony se vytřou i v nevhodné vodě pro vývoj jiker ... tedy je důležité mít správně tu vývojovou vodu ... zkusit to můžeš, ale pokud nemáš moc zkušeností, tak naděje na úspěch tipuji tak jedno procento ;-) ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 12:51 Muž kmara [10] - Cichlidy
Zdravim, mam ramky chvilku a ted se mi vytrely.
Samec zavojovy samice klasika.
Chtel bych se pokusit neco odchovat.
Kdybych hadickou odsal jikry do maleho akva, ve kterem bude voda z velkeho akva, mam nejakou sanci, ze z toho neco bude? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:29 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: KatkaPtacatko
pokud už nějaký "utečenec" plave , pak rozhodně z pátku nebudou ,což zas tak podstatné není, spíš pátrej čím je nakrmíš - umělý ti žrát nebudou a pojdou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:25 Žena KatkaPtacatko [0] Re: MonterMonty
Vlevo vedle kytky je jeden utečenec.
Spíš mi šlo to, jestli mohou být z těch pátečních jiker, jen mi nejde do hlavy, kam v neděli zmizely, že jsem je tam neviděla. Nebo jsou po vykulení míň vidět?
Vím, že píšu blbý dotazy, nějak mi to nejde do hlavy, tak zjišťuji, co se mohlo dít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:21 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: KatkaPtacatko
Na fotce ani není takřka rozpoznat tvar těla , jak chceš určovat stáří? jikry se vykulí cca po 2-3 dnech , malí prckové se rozplavou cca 4-6 dní , záleží na teplotě vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:06 Žena KatkaPtacatko [0] – Stáří mrňat
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěla bych se optat, jestli někdo neodhadne, jak jsou asi stará tato mrňata ramirézak. Sem tam nějaké poplavává. V neděli jsem páteční jikry už neviděla a dnes jsem si náhodou všimla těchto mrňat.
Omlouvám se za kvalitu fotky, ale nejdou pořádně vyfotit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2016 22:55 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Maq
Kde jsi to vyčetl že je Ramiréza plachá ryba ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 18:21 Maq Re: Paion
Malé cichlidy jsou většinou krátkověké a jakmile dospějí, třou se celkem pořád. Takže příležitostí bude dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 17:10 Paion Ramirézka
Je to radost vydět,že se zadařilo. Nemám v plánu velkochov vyloženě ta radost. Jsem překvapenej,že to šlo tak ryhle hop Jsou ve společném akvárku 200 l. Ráno jim chteli potomstvo likvidovat mečovky,ale sameček je statečně odháněl a samička se krmila.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 16:23 Maq Re: Paion
Může a nemusí to být dobrý nápad.
Především v tom malém musíte mít vodu, ve které se potěr vykulí. Měkkou a velmi čistou. Není to tak jednoduché.
A v každém případě musíte mít vhodný pár, který to "umí". U cichlid je běžné, že prvních pár výtěrů sežerou, buď jikry nebo potěr. Ale učí se.
Pokud jsou to plaché a citlivé ryby - a ramirezka mezi ně patří - potřebují hlavně klid. Nevíme v jakém je máte akváriu... ale přelovování do vytíračky jim na klidu nepřidá.
A konečně, odchov plůdku těchto cichlid je dost obtížný, a i pokud by se Vám podařil, těžko ty rybky prodáte. Obchody je berou jen od zavedených dodavatelů.
Já mám taky rád malé cichlidy, taky si užívám jejich tření a starost o mládež, ale efektivní odchov neplánuji; v malých "amatérských" rozměrech to nemá budoucnost. Pár kousků třeba darujete, ale desítky ramirezek neudáte nikam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.11.2016 16:19 Žena wdenda [14] Re: Paion
Spíš bych je nechala to ještě párkrát zkusit. Po pár nepodařených pokusech se to naučí a pak už to půjde. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 15:43 Paion Re: grupyk
Tak a je to. Do rána šutr posetý jikrama a už tam není žádná koukal jsem jak je žerou. No co se dá dělat. Tak padlo rozhodnutí: pořídit malé akvárko pro tření a pak dospělé vráti do společného a nechat to na mtce přírodě. Jestli je to ovšem správně?! Ještě by mě zajímalo za jak dlouho se dá čekat další tření? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2016 21:44 Muž grupyk [20] Re: Paion
Mě se ramky třely co 10 dnů, pak 2 dny hlídaly jikry a pak je v noci z 2 na 3 den sežraly.

Ale chápu to tvoje nadšení, taky mě to bavilo sledovat. Až bude samice jezdit s vystrčeným "kladélkem" tak přijde brzo kladení jiker.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2016 20:58 Paion – Ramirézka
Dobrý den všem.
Mám dotázek ohledně Ramirézek. Před cca desíti dny jsem si pořídil páru Ramirézek Mikrogeophagus ramirezi a už se chystají na tření. překvapilo mě to protože jsem všude četl ,že než se dá pár dohromady trvá to i pár měsíců a někdy to ani neklapne. Hrabou si důlek jak bagr a zajímalo by mě za jak dlouho se můžu dočkat jiker.Všude je psáno za jakou dobu se vakulej a rzplavou, ale tahle info mi schází.
Dík za odpovědi. ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 22:42 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: PanJirka
Dokud potěr něco nesežere , nebo se stane soběstačným , akvária bez krycích skel si o rybí harakiri doslova říkají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 19:58 Muž PanJirka [1] - Cichlidy
Mě se Cichlidka Ramirezovy vytřeli v akvárku a dva dny hlídali jikry. Dnes se vykulili mladé normálně ve společenském akváriu. Bohužel samec byl při jejich obraně tak agresivní, že mě vyskočil z akva sad (když jsem přišel z práce, našel jsem ho na zemi) Samice se o mladé dál stará. Moje otázka jak dlouho se o mladé bude starat ? Toho samce je mi tak líto, takovýho vzornýho už neseženu sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 21:39 R Muž romant [27983] Re: Nikoolka
Njn, jestli ty to nechceš stylem šup na krávu a už je tele. :) Ono si to chce trošku něco přečíst, informací je nejen zde dosta dost a zjistíš že to chce pořádnej dlabanec, zacvičit s vodou, často měnit, houpat tím s teplotou a když se jim bude chtít, třeba se i nějakých jiker dočkáš a potom budeš jistě připravená na další fázi, tedy tím že budeš mít čím krmit omladinu, aby to mělo nějakej smysl, no máš toho hodně před sebou, tak směle do toho. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 19:36 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Nikoolka
Kvalitní krmení - aby se samice pěkně zaplnila , ne všechno vločkové musí být dobré a ramky potřebují pestrou stravu a hlavně aspoň kvalitní mražené , teplota aspon 27°, při krmení živým, mraženým a občas kvalitním umělým se mi třely co 14 dní , taky je potřeba kvalitní voda , prostá N látek , nejlépe slabě kyselá - ale to není podmínka , a hlavně taky měkká , jinak se jikry nevyvinou, v Malešické vodě z kohoutku se občas něco vykulilo , stačilo zředit 1:1 s RO a byla 80% úspěšnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 18:10 Nikoolka
Ahoj mam parek cichlidek a uz je mam docela dost dlouho a nic stale se nevytiraji. Nejde tomu nejak pomoci?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 08:07 Muž motýlek [275] Re: maniak333
drobný potěr těžko rozkrmíš artemkou - tedy musíš mít trepku - umíš ji chovat? ... já jsem začínal daniemi, tetrami černými, parmičkou čtyřpruhou - to už je náročnější, razbora klínoskvrnná, pancéřník panda - žádná sranda ;-) ... betty, čichavce šedé ... vhodná je třeba tetra paraguajská nebo krvavá ... odchovával jsem i ty Tvé Ramirézky, ale to je fakt jiná kategorie - i když Tě to láká ...
možná ještě jako mezistupeň neonku obecnou - ona si ty artemky z devadesáti procent vezme hned první den ... ideální je mít potěr aspoň od dvou druhů současně - kvůli efektivitě krmení ...
já nejsem profík, ale tohle všechno jsem si prošel a byl jsem úspěšný, i když vždy také ne na poprvé ... tak přemýšlej a pak to zkoušej ... hodně štěstí ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 20:26 maniak333 Re: motýlek
dobrá a kdyby jsem chtel teda ty tetry a razbory tak které by ste mi doporučily ? :-) například se mi libi razbora galaxy je to špatné na začatek ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.05.2016 19:18 Muž motýlek [275] Re: maniak333
nechci Tě odrazovat, ale tyhle rybičky si nech až budeš umět namnožit a odchovat tetry, parmičky, dania a razbory ... je to fakt docela náročné ... zbytečně budeš mít trauma ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.05.2016 19:07 Žena JanaS [138] Re: maniak333
Protože jsem to tenkrát taky naprosto zoufale hledala, dovoluji si sem dát odkaz: www.dajanapet.cz/…
A přidávám ještě "něco o krmení" www.dajanapet.cz/… ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 12:07 maniak333 Re: PaYoch
Mam takový problém u nás v okolí je dost tvrdá voda je možnost e by se mi vůbec rozmnožily ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 12:00 Muž PaYoch [134] Re: maniak333
Parametry vody jsou uvedeny hned v úvodu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 11:54 maniak333 Re: romant
Hezky článek ale jaká by měla byt voda a teplota
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 10:20 maniak333 – Rozmnožení
Dobry den jsem začátečník a chtěl bych se pokusit rozmnožit ramirezky jaké jsou vhodně podmínky pro tento druh ryb a co by jsem mel udělat ? Předem děkuji za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 06:55 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: PaYoch
Jsou světlé , moc netmavnou , rozhodně ale poznáš co zbělá a co se vyvíjí
rybicky.net/fotogalerie.php…

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18265x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11790?od=51