Díky za reakci,
tak "vycucnout" nebo poškodit umí i ramky:/ z cca 6-10 ks jsem dnes ráno našel asi tři buď plesnivé nebo uhynulé, a jednu mrskající se rybičku, jinak to vypadalo, že je v síťce mrtvo... a teď jsem se marně díval i po té jedné mrskající se rybičce, jezdily kolem té síťky ramky...
Co mě štve víc, že se z nějakého důvodu rozkmotřil ten chovný pár, samec jakoby samici najednou "nenáviděl" bral ji za narušitele teritoria... nevím jestli začla žrát jikry a nelíbilo se mu to, nebo ji "obviňuje"
,že neuchránila pár jiker před odsátím akvaristou...
každopádně tím jak zůstal na bránění přeneseného plůdku sám (protože samici, co mu předtím zdatně pomáhala, teď odhání taky), tak to vypadá, že ostatní ramky si tam chodily jak do spíže a nezůstalo mu nic.
Tak jsem zvědav, jestli si ještě nějaký pár vytvoří, každopádně mám asi v plánu pořídit si menší nádrž něco mezi 12-30 litry, a jakmile bych pár viděl, tak je tam asi šoupnu. A snad to bude úspěšnější...
Co si myslíš o jiném třeba sušeném krmení, třeba First Bites (Hikari)... A od kterého okamžiku začne malý plůdek potřebovat potravu?
Od kamaráda jsem teď o víkendu sehnal asi 20 let starou artemii, tak mi to bublá pod lampičkou, ale kdoví, jestli z toho vůbec něco bude...
Po té značce a 300 NPG jsem právě koukal, ale když stačí 250 nebudu se zlobit. Uvažoval jsem, že by mi asi vystačilo balení 25 gramů.
Nikde moc na netu nemůžu najít návod na odchov ramky pro "amatéry";)... Např. mě se pár vytřel relativně brzo po koupení, ve vodě o teplotě 24°C plné řas a sinic, a uhlídal si své první potomstvo, plesnivé v pohodě rozeznal a odstranil, a nedošlo ani na požírání až do vykulení, kdy si v tlamkách přenesli mimina do úkrytu. Teplotu jsem jim pak zvýšil na 26 C a dnes i k 28.
Ale rady typu, měnit vodu, neměnit? Lze odchovat ve společenské nádrži a s kterými druhy?... Jedni radili místo artemky háďátko octové, další trepku, atd. asi si ten zmatek dovedeš představit.
Do toho jsem byl zvyklý, co týden při výměně v akvariu hnojit Profiplants Dusíkem a Profiplants Complete Free, a nevěděl jsem jestli v tom pokračovat, když tam byl potěr..., nebo jestli třebo pohnojit i bez výměny vody,...
Jinde zas ještě psali, že čerstvou vodu ramky rády, tak jsem nevěděl kolik (třeba 3 litry co 2 dny?
A taky jsem našel info, že se ramky budou třít každých 14 dní znovu (to jsem zvědav), když se teď pohádaly... A jak je to s hnojením a výměnami vod když čekám, že bude tření.