Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov
Tak to budou mít B+B tedy i se stravou.

já tam nikoho jinýho nemám

je to separé romantický hotel jen pro párek

Díky za radu
Klidně je tam můžeš nechat. Buď rodiče a nebo někdo jiný se o ně postarají.

Ahoj, asi po deseti dnech se mi znovu vytřeli ramirezky neon blue. minulý vrh byl žlutý a přišel jsem o něj až při vykulení. Tentokrát jsem dnes přišel dom a všechny jikry jsou bílé. Rád bych se zeptal jestli je lepší je odsát hned nebo jestli to můžu udělat až při čištění. díky
Starší reakce
Pokud jsou mladý s rodičema, tak oni se přihlásí samy. Jakmile se začnou věnovat více sobě a o mladý stratí zájem, potom je dobrý mladý nebo rodiče odlovit.
za jak dlho ich mozem dat znovu vytret?

uz sa tesim!!!
potom mozem krmit artemiou nie?
za jak dlho sa poter vykuli a rosplava?

Pokud je to jejich první výtěr a jikry požerou, tak se vůbec nic neděje. Oni se tím vlastně učí a až se jim to povede příště, tak už budou zkušenější a pravděpodobnost, že z toho výtěru tzv. něco bude se bude zvyšovat. Takže klid a nech to na nich, je to příroda a ta je nevyzpytatelná.

0 14.03.2011 18:47
robik1 [1] - Labyrintky podle hřbetní ploutve samečci :( je mi líto ...
to máš pravdu... tchánovi nalovila s pavíma očkama dvě hlavačky panemka šikovná...

Myslím si, že jsou to dva mladý samečci. Ten v pravo s větší jistotou.
ja je mam mesic, jak jsou stare odhadnout nedokazu ..
no, taky mam obavu.. meli to byt samice ..
v akvaristikach samej odbornik..
jak na sebe pózujou tak to vypadá na samečky...

ale můžu se mýlit

prosim o nazory na pohlavi ramirezek
diky vsem
Modrá ramireza se netře na lusknutí jako zlatá ,nebo obyč.Mě taky stávkovali no tak jsem jim musel koupit nítě a už hlídá .Hodně pomáhá výměna vody anebo přelovení .
0 12.03.2011 21:46 halenar1984 – JJaanca
erspol.cz pan je velmi ochotny a ked mas trosku zrucnosti kolonku si spravis z hocicoho a predaju ti aj po mensom

Podle fotek bych řekla že párek máš, ale spíš jsem čekala až odpoví někdo zkušenější. Zkus jim tam dát rašelinu (výluh nebo do filtru)
Já je mám už asi měsíc, možná déle a k ničemu se nemají, tak uvažuju, zda mám vůbec páreček

Dělají to z petek dáš litr katexu a 1,5 l anexu propojí hadičkama a z pražský vody by na to šlo udělat cca 200 až 300l.Jenže kdo Ti prodá malé množství ionexu?Leda pěkně předražený.Aquar prodává 1000kč l normálně stojí cca 100-150 kč.Potom regenerovat hodinu l ionexu každých 200 l?Zlatá osmóza za 1590 kč.V Polsku vyjde na polovinu.

no to je fakt vtipný, vůbec nevím o čem mluvíš. Co je to demikolona a iontoměnič?Proč si to lidi běžně nedělají když je to jednoduché a levné?
?? můžeš to prosím rozvést?
Dokážu Ti dovézt na burzu jak osmozu cca 23mikro tak i demi, teď potřebuje zregenerovat ,dva roky stála momentálně děla asi 8 mikro jinak 0.
Prosím tě já je třu v hejnu toto byl poslední pár starších ryb a vlastně byl to jen pokus jak to odvodí.Zrovna když začli byl si u mne Honza HF pro modrásky tak to viděl.Ta vytíračka má 50x30x30 Tedˇjsem dal asi 20ks do 100l tuším někde 50x50x37 dno holé pouze s kousky květináčků.Fotku udělám.
0 11.03.2011 22:14 halenar1984 – demivoda
preco si nespravis demikolonu uplne jednoduchu na2 litre iontomenicou a mas pokoj za par supek

jj promiň

dešťovky se bojím

já hledal tu demi vodu v Kladně a okolí a nenašel.Asi bude sehnatelná i na jiných místech. každopádně dobrej Typ až pojedu do mořskýho něco tam pokoupím

jednou jsem dešťovku lila do akvárka s tetrama a všechno v pohodě pak jsem trochu nalila ke krevetkám a pochcípaly mi všechny crystal red

ale red cherry byly v pohodě. Ale hodně lidí s ní problémy nemá. Ve městě to ale bude horší, navíc jestli nemáš kde chytat
Krkovička napsal: pokud já vím tak jí mají jen ve Vivárku. Já se dešťovky takže mi nezbývá nic jiného než destilka.
Co se dešťovky?????
Já osmotickou našla tady:
www.morskeakvarium.cz/… apropo rriki nemohl by si vložit fotku celé tvojí vytíračky?

rriki kdykoliv dáš někam fotku tak mě hrozně naštveš

prostě krása

pokud já vím tak jí mají jen ve Vivárku. Já se dešťovky takže mi nezbývá nic jiného než destilka.
Hmm, to mě nenapadlo, zkusím se někde poohlídnout kde by jí měli.

když jí nepotřebuješ moc tak ji můžeš kupovat, myslím že někdo říkal 2kč za litr. Namícháš ji s vodovodní na požadované hodnoty

350 mladých bylo teda je.
Já to tušila, už jsem koukala na ceny
Mě by stačilo odchovat jen pár kousků pro radost
Zatím se urputně bráním koupení konduktometru a teď ještě osmóza.
A co třeba dešťovka ze střechy paneláku? Asi blbý co - to bude asi špinavý.
Ta fotka je boží

Nejlepší je osmoza
Tak s romantickým prostředím jste mě teda dostal

já zatím měl dva páry a vždycky si k sobě našli cestu. Když vytvoříš romantický prostředí tak si k sobě cestu najdou. já musím změkčit vodu, častěji měním vodu, krmím třikrát denně mraženkama a když je třeba trochu zahejbu teplotou.
Představuješ si ty odpovědi značně naivně.
Ale pokud chceš ten svůj původní dotaz kvantifikovat, je to přece úplně jednoduché. Ty šance že se spáří s 1 ze dvou samiček je 50% a když bude mít na výběr 3 tak to bude 33,3%.
Ale ve skutečnosti se nemusí spářit se žádnou. Záleží to na něm a na těch nezodpovězených podmínkách v nádrži.
Fajn že jsi z Prahy, co děláš s vodou? Nevím teda jestli máš vodu ze stejného zdroje. Já jsem Jižní město - asi Želivka? Jikry mám často, filtruju přes rašelinu, leju Torben, kapu Acriflavin a nikdy se nic nevykulí.
Jo... jikry se potáhnou nějakým povlakem (asi nějaký slizem)
Chovám a teď už i množím jak ramky, tak vysokoploutvé. Určitě to nejsou striktně párové ryby, je hodně nepravděpodobné že by si samec nevybral ze tří samic.
U mě samec bere to, co k němu vypustím do jednoho týdne. Jen je důležité mít samičky v koncici, dobře krmené a připravené na tření. Klidně se postará o všechny když na to přijde.)
Mě se spárovali už hodněkrát - na detaily se neptej, taky mě štve jak se tu lidi vykecávaj.

Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18494x